Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Adamec

V Olomouci proběhl 4. ročník Moravian Cupu.

Letošní Moravian Cup s rekordním počtem týmů i branek

O prvním zářijovém víkendu se uskutečnil již 4. ročník turnaje TEMPISH Moravian Cup, který letos zaznamenal další zajímavý unikát. Všichni výherci jednotlivých soutěžních kategorií totiž spadají svoji polohou na Moravu.

Hasiči ve Zduchovicích si připomněli 130. výročí založení sboru.

Hasiči ve Zduchovicích slavili 130 let existence

Zduchovice /FOTOGALERIE/ – Sbor dobrovolných hasičů si na fotbalovém hřišti v sobotu 30. června připomněl 130. výročí založení sboru. Součástí programu bylo ocenění některých členů sboru, ukázky zásahu malých i velkých hasičů a samozřejmě taneční zábava.

Hráči Červených Peček (v černém) obsadili v soutěži čtvrté místo.

LAKROS: Červené Pečky obsadily konečné čtvrté místo

Kolín – Na fotbalovém hřišti Štítarského SK se odehrálo finále prvního ročníku soutěže Field Lacrosse Cup, kterého se zúčastnila mužstva SKL Jižní Město, Wild Boars Šumava, Ravens Brno a tým Knights Červené Pečky, který byl organizátorem celé soutěže.

Šumperská radnice nabízí k prodeji ze skladu civilní ochrany nákladní vozy Praga nebo mobilní elektrocentrály.

Šumperk rozprodává pragovky, v dražbě o ně asi bude boj

Sklápěcí či skříňovou Pragu V3S, maringotku, velkoobjemovou cisternu či protichemický oblek. O toto a řadu dalších věcí svedou zájemci souboj v dražbě, která se na šumperském městském úřadě koná v pondělí 9. dubna. Technika pochází ze skladu civilní ochrany a město se nyní veteránů zbavuje. Zájem lidí byl při prohlídkách značný.

Mladý univerzál Jiří Adamec dostává v posledních zápasech mezi zlínskými extraligovými volejbalisty hodně prostoru.

Snad jsem trenéra Macka moc nezklamal, doufá zlínský volejbalista Adamec

Zlín – Dříve Jiří Adamec nastoupil pouze výjimečně. Občas vypomohl v obraně na síti a šel zase střídat. Poslední dva duely ale přinesly mladému univerzálovi zásadní změnu. Dvaadvacetiletý volejbalista odehrál minulé úterý celý pohárový duel proti Karlovarsku a šanci ukázat se dostal od trenéra Macka i v extraligovém zápase s Libercem.

Velkomoravský turnaj.

Staroměšťané na Velkomoravském turnaji potrápili i extraligový Zlín

Stejně jako v loňském roce, i letos obsadili volejbalisté VSK Staré Město na domácím přípravném turnaji druhou příčku. Po dvaceti letech se na Širůchu nebojovalo O pohár hejtmana Zlínského kraje, ale premiérově si to extraligové a prvoligové celky rozdaly o prvenství na Velkomoravském turnaji.

Jiří Svetozár Kupka.

Zemřel spisovatel a scenárista Jiří Svetozar Kupka, bylo mu 95 let

Praha - Ve věku 95 let zemřel v úterý spisovatel a scenárista Jiří Svetozar Kupka. Ve středu to řekla jeho vnučka Veronika Langerová. Psal historické romány, parodoval vědeckofantastický žánr, napsal několik knih pro děti, ale zejména je autorem mnoha scénářům k televizním inscenacím třeba Evžena Sokolovského, Jiřího Adamce, Františka Filipa, Pavla Háši nebo Jiřího Sequense, s nímž spolupracoval na seriálu o majoru Zemanovi.

Mělnická výletní loď Fidelio už vyplula z přístaviště v Rybářích.

KRÁTCE: Den na řece zahájí parník

Kralupy – Letošní Den na řece nabídne v sobotu 17. června od 13 hodin nejen plavby parníkem Fidelio z Libčic do Kralup nad Vltavou, ale také možnost řízení malého plavidla bez kapitána.

Čeští a američtí výsadkáři budou opět cvičit v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Poprvé tu společně cvičili loni v září.

Čeští a američtí výsadkáři obsadí Ralsko

Ralsko - Do bývalých vojenských prostorů Ralska se opět vrací armáda. Už dnes přijedou do Ralska první vojáci. V pátek z letadla vyskočí čeští a američtí výsadkáři a obsadí celé letiště.

Slavnostní shromáždění výsadkových veteránů k 70. výročí vzniku výsadkových jednotek.

Chrudimští na slavnosti nechyběli

Prostějov, Chrudim – Minulý pátek se konalo ve velkém sále kulturního domu v Prostějově slavnostní shromáždění výsadkových veteránů k 70. výročí vzniku výsadkových jednotek. Zúčastnilo se 18 klubů z celé republiky a Slovenska včetně starostů a primátorů posádkových měst výsadkářů a jejich velitelů.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Studenti pořádají Majáles

Nymburk - Studenti Gymnázia B. Hrabala pořádají 29. dubna 10. Majáles. Akce se koná tradičně v Parku Pod Hradbami, kde se sejdou všichni, kteří chtějí oslavit studentský život nebo se jen pobavit při dobrém jídle a pití.

Zubr evropský.

KRÁTCE: Bude letos zubrů přes sto?

Benátky nad Jizerou - K poslednímu dni loňského roku žilo v Čechách 93 zubrů, což představuje meziroční nárůst populace tohoto zvířecího druhu na našem území o celou pětinu. A to ještě v roce 1993 žili v ČR zubři pouze v zoologických zahradách, kde jich bylo pouhých 16 kusů.

VSK Staré Město (v modrém) - Beskydy  1:3 (-19, -17, 16, -18)

Staroměšťané potrápili lídra tabulky

Staré Město – Důležitou výhru zaznamenali v boji o osmičku volejbalisté VSK Staré Město. Brněnskou Teslu udolali hladce ve třech setech i bez nemocného blokaře Skyby, místo kterého naskočil šestačtyřicetiletý trenér Petr Karabec. Následně ale Staroměšťané neměli šanci proti lídrovi tabulky.

Volejbalisté VSK Staré Město (v modrém) vs. SG LD Brno B.

Staroměšťané zvládli až odvetu

Staré Město – Trenér volejbalistů VSK Staré Město Petr Karabec musel pracovně do Itálie a jeho svěřenci ho na dálku potěšili výhrou nad třetím týmem prvoligové tabulky SG LD Brno B. A mohlo být ještě veseleji, to by ovšem museli pro-ti záloze extraligového týmu lépe zvládnout koncovky setů.

Den válečných veteránů v Chrudimi

Lidé vzpomněli na veterány

Chrudimsko – Den válečných veteránů, který připadá na 11. listopadu, si lidé připomněli po celé republice. Symbolicky v 11 hodin uctili jejich památku například ve Slatiňanech, kdy k památníku obětem 2. světové války položili zástupci města květiny.

Luboš Kostolani.

Můžeme dokázat velké věci, myslí si smečař Kostoláni

Zlín – /ROZHOVOR/ Měl by být ozdobou nového ročníku volejbalové extraligy a mimořádně údernou sílou zlínské Fatry. Luboš Kostoláni bude po dvou letech znovu pálit ostrými v českých halách. „Nejsem nervózní, na sezonu se těším," říká v rozhovoru pro Deník pětadvacetiletý slovenský smečař.

Ilustrační foto.

Děti v Bzenci nalákají obnovená hřiště

Bzenec – Bzenecké děti se vyřádí na novém vybavení. Hrací hřiště u budov školky v Bzenci v Olšovské ulici a Bzenci-kolonii získá od města vybavení celkem za více než půl milionu korun. „Některé prvky, hlavně ty dřevěné, už byly časem poškozené. Chtěli jsme, aby je školky měly v pořádku," řekl bzenecký starosta Pavel Čejka.

Šťastná, bronzová štafeta B starších žákyň Vlašimi. Zleva Králová,  Neradová, Vavřínová a Smítková s trenéry Zápotockým a Cechnerem.

Matoušek vrhnul koulí nejdál

Kolín – Vlašimští atleti mají za sebou další závody v Kolíně, ze kterých přivezli několik kvalitních výsledků a medaile.

Letecký pohled Doosan Arenu v roce 2015

Doosan Arena: Stadion, který budil hrůzu, je teď nejmodernější

Plzeň – Není to dávno, kdy byl považován za popelku. Na fotbalovém stadionu Viktorie Plzeň neradi hráli hráči a ve své kůži se tu necítili ani někteří fanoušci. Teď je ale všechno jinak. Zrekonstruovaná Doosan Arena vyhrála anketu Stadion roku 2015 a splňuje přísné požadavky UEFA.

SK Liapor Witte Karlovy Vary – Doubí.

Nohejbalisté přivezli medaile z prestižního turnaje Pardubice Open

Karlovy Vary – Rázně do nové sezony vykročili nohejbalisté karlovarského extraligového klubu SK Liapor Witte. Na turnaji „Pardubice Open", který je co do počtu a kvality startujících sestav pořád největším zimním nohejbalovým turnajem v republice, stáli na stupních vítězů hned ve dvou sestavách. Jan Vanke si z města perníku dovezl zlato a Tomáš Bíbr bronz.

 Duc Luán Truong

Obhájí volejbalisté UTB po bolavé cestě titul v Římě?

Zlín – Jak se vyplatí býti vysokoškolákem a dobrým sportovcem, můžou nyní líčit někteří studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Svou alma mater budou od zítřka reprezentovat na univerzitních hrách v italském Římě, čímž se jim otvírá příležitost užít si atmosféru krásného města.

Vlašimská výprava na European Kids Athletics Games (závodníci bez doprovodu).

Přibylová získala zlato a bronz na neoficiálním mistrovství Evropy žactva

Brno – Na krásném atletickém stadionu VUT se konal desátý ročník závodů s názvem European Kids Athletics Games pro mladší a starší žactvo s účastí výprav z celé Evropy. Letošního ročníku se za podzimního počasí zúčastnilo zhruba 1300 mladých sportovců ze třinácti států Evropy. Dle slov ředitele závodu Ctibora Nezdařila je závod právem označován jako neoficiální mistrovství Evropy žactva.

Závodnice ve vrhačském trojboji na memoriálech ve Vlašimi.

Nejmenší dívky všechny zastínily

Vlašim – Na atletickém oválu uspořádal Spartak Vlašim tradiční memoriály spojené s víceboji všech kategorií. Slušné počasí přitáhlo do Vlašimi přes padesátku atletů, z toho drtivou většinu tvořili domácí. Zápolilo se v šesti vícebojích a třech jednotlivých disciplínách v rámci memoriálů.

Ilustrační foto.

Tábory s tablety a mobily: děti bývají nešťastné, že nejde internet

Hodonínsko - Letní tábor bez mobilu nebo tabletu? Pro spoustu dětí nepředstavitelné. Organizátoři se digitálnímu tlaku brání a naléhají na rodiče, aby elektronické přístroje svým dětem s sebou nedávali. Bariéru ale mnohdy tvoří jen vzdálenost od civilizace, pobyt bez elektřiny a husté lesy nepropouštějící signál. „Elektronika je problémem každého turnusu. Rodiče upozorňujeme, že tu nemáme signál. Ti na to ale moc nedbají. Jenže pak se telefon ztratí, často někam zapadne, a pak se děti navzájem obviňují z krádeže," uvedla programová vedoucí tábora na Haluzické hájence ve Ždánickém lese, Klára Mokrá.

Ilustrační foto.

Velický akvapark čeká na vodu

Veselsko – Obyvatelé obcí na Veselsku se v nejbližších letech nových krytých bazénů nedočkají. V dlouhodobých plánech je radnice mají. Nejblíže ke stavbě jsou ve Velké nad Veličkou. Největší horňáckou obec ale trápí nedostatek vody. „Pokud by se na Horňácko podařilo vodu přivést, mohli bychom o stavbě menšího akvaparku uvažovat. Výhledově jsme s jeho stavbou počítali už před deseti lety. Víme také, kde bychom jej postavili," prozradil velický starosta Jiří Pšurný.

Farma Blaník chystá po jahodových hodech další gurmánské a strašidelné víkendy.

Na farmě nedaleko Blaníku zavoněly o víkendu jahody

Ostrov – Farmu Blaník provoněly o víkendu jahody. Někdejší statek rodiny Mančalů po převedení práv k soutěži královen krásy Miss Československo (později Česko) Miloš Zapletal od dědiců odkoupil a nechal zrenovovat.