Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Adamec

Ilustrační foto

Vrhač Groček pomohl Slávii

Vlašim, Jablonec nad Nisou – Vlašimští atleti se objevily na třech závodech – školáci ve Vlašimi a vrhači v Jablonci nad Nisou a Praze.

Ilustrační foto.

Varují o vších. Poslali rodičům vzkaz v žákovských knížkách

Hodonínsko - Pořádně umýt hlavu odvšivovacím šamponem a vydezinfikovat ložní prádlo i oblečení. To musí v současné době provést u svých ratolestí řada rodičů v hodonínském okrese. Zaútočily armády vší. „Bojovali jsme s nimi týden po Velikonocích. Teď už jsme je snad zažehnali. Když jsem jejich výskyt oznámila učitelce, řekla mi, že těmito cizopasníky netrpí pouze prvňáčci, ale také starší ročníky dětí," uvedla třiatřicetiletá maminka z Ratíškovic.

Haně Kárníkové se na Mistrovství Evropy v polské Toruni zadařilo a získala v disku bronzovou medaili.

Kárníková brala na mistrovství Evropy veteránů bronz v disku

Toruň (Polsko), Čáslav – Vlašimská atletika vyslala své závodníky na závody. Veteránka Hana Kárníková skončila na halovém mistrovství Evropy bronzová. V Čáslavi se běžel přespolní běh, kde ze šestice dopadla v Vlašimi nejlépe Andrea Adamcová, která svoji kategorii vyhrála.

Setkání se známými osobnostmi.

Lomnický středoškolák posnídal s osobnostmi

Lomnice nad Popelkou - Michal Hřebík, žák 3.ročníku učebního oboru kuchař-číšník ze Střední školy v Lomnici si vyzkoušel roli novináře na tiskové konferenci v pražském Obecním domě.

Setkání se známými osobnostmi.

Lomnický středoškolák posnídal s osobnostmi

Lomnice nad Popelkou – Michal Hřebík, žák 3.ročníku učebního oboru kuchař-číšník ze Střední školy v Lomnici si vyzkoušel roli novináře na tiskové konferenci v pražském Obecním domě.

Starosta Bzence Pavel Čejka.

Bzenec bude mít dalšího místostarostu. Čejka zůstává

Bzenec – Povolební vyjednávací týmy se v asi čtyřtisícovém Bzenci dobraly k jasnému výsledku. Starostou s největší pravděpodobností zůstane Pavel Čejka (KDU-ČSL), který v „komunálkách" získal od místních 742 hlasů a stal se tak vítězem voleb. Pro další čtyři roky ale bude mít rovnou dva zástupce.

Bronzová Valentýna Přibylová z překážek na stupních vítězů v Brně.

Atletky Přibylová a Holadová vyběhaly bronzy

Vlašim – Atleti Spartaku Vlašim se zúčastnili několika závodů. Hlavně v Brně na žákovském atletickém mítinku se jim dařilo, když děvčata Valentýna Přibylová a Tereza Holadová získaly bronzové medaile.

Nejlepší závodníci ze sprinterského trojboje.

Zlatí – Humlák, Smítková a Adamec

Vlašim – Na atletickém stadionu Na Lukách pořádal Spartak Vlašim tradiční memoriály a víceboje. Na startu, kam se postavila většina domácích závodníků, bylo přes 60 atletů a konalo se přes 230 startů. Závody se uskutečnily za poměrně teplého počasí, s jednou drobnou dešťovou přeháňkou a s kvalitními výkony.

Bzenecký zámek.

Lidé ze Bzence: Zámek? Třeba sídlo úřadu

Bzenec /INVENTURA DENÍKU ROVNOST/ - Zámek v nedůstojném stavu, chybějící dům dětí a mládeže nebo špatné vztahy mezi současnými zastupiteli. To jsou problémy, které nejvíce trápí obyvatele Bzence. A právě na tato témata by se podle nich měli zaměřit politici, kteří zvítězí v podzimních komunálních volbách.

Turnaj hokejbalových veteránů proběhl 24.- 25. 8. 2013 v Kladně

Veteráni Kladna si brousí mačety

Kladno – Parádní loňský mezinárodní turnaj veteránů, letos na jaře pak povedené klání starých gard z celého okresu Kladno. Někdejší výteční hokejbalisté Libor Smetana s Karlem Fíkem mají za sebou dvě povedené akce a chystají třetí, možná největší.

Hrabyňská pouť patří mezi nejtradičnější a nejoblíbenější akce v celém regionu.

V Hrabyni se chystá tradiční pouť

Hrabyně /POZVÁNKA/ – Jen těžko bychom hledali na Opavsku pouť s větší tradicí, než má ta hrabyňská. Její další ročník je přitom připraven už na tento víkend a dá se očekávat, že si ji ani letos nenechají ujít tisíce lidí.

Na docenta Bernáta, kterého v primáckém seriálu Cesty domů hraje Alois Švehlík, se v předchozí sérii štěstí zrovna neusmívalo. Snad se teď jeho karta obrátí k lepšímu. Nejen že se vrací, ale hned v prvním díle nové řady seriálu ho čeká šťastná událost.

Docent Bernát jako ženich

Praha /FOTOGALERIE/ - Na docenta Bernáta, kterého v primáckém seriálu Cesty domů hraje Alois Švehlík, se v předchozí sérii štěstí zrovna neusmívalo. Snad se teď jeho karta obrátí k lepšímu. Nejenže se vrací, ale hned v prvním dílu nové řady seriálu ho čeká šťastná událost. Bude se ženit s dávnou láskou Blankou Lipovou (Jana Janěková). A protože paní doktorka, toho času primářka kardiochirurgie, je stejně paličatá a svérázná osobnost jako pan docent, jejich manželství určitě nebude nuda. Svatba se natáčela na zahradě vily, kterou momentálně v seriálu docent obývá.

Devítiletá Terezka Švejdová ze Základní školy Trávník v Přerově si zahrála v několika filmech – Cesty domů, pohádce Duch nad zlato a seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila roli nemocné dívky

Devítiletá Terezka z Přerova je hvězdou seriálů

Přerov – Zná důvěrně prostředí nemocnice, a to nejen kvůli tomu, že v seriálu Ordinace v růžové zahradě ztvárnila roli nemocné dívenky Verunky, ale i proto, že v té skutečné pracuje její maminka.

Regionální kolo verbířů Strážnicka a Horňácka se uskutečnilo při strážnické Májové besedě u cimbálu.

Nejlepší verbíři Strážnicka a Horňácka? Říha a Smaženka

Strážnice – Více než dvacítka verbířů ze Strážnicka, Veselska a Horňácka bojovala v sobotu večer o postup na červnový Mezinárodní folklorní festival. Regionální verbuňkové kolo nakonec vyhrál za Strážnicko Jakub Říha ze Strážnice a za Horňácko Borek Smaženka z Lipova.

Zpěvačka Iveta Bartošová.

Televize večer připomenou tvorbu a osobnost Ivety Bartošové

Praha /FOTOGALERIE/ – Tuzemské televize si večer připomenou tvorbu a osobnost zpěvačky Ivety Bartošové. ČT1 odvysílá díl životopisného cyklu Po stopách hvězd. Nova zařadí speciál Prásk! mapující zpěvaččinu kariéru. Prima připomene mimo jiné její poslední rozhovor či film Svatba upírů, ve kterém se objevila jako herečka. Televize Barrandov na večer připravila dokumentární film Pravdivý příběh Ivety B.

Fanoušci Šachtaru Doněck během „sranda mače“ s příznivci Bayeru Leverkusen. Možná se utkají i s těmi plzeňskými

Vyzvali United, troufají si na Plzeňáky

Plzeň – S týmem fanoušků takových klubů, jako je Manchester United nebo Bayer Leverkusen, si loni na podzim zahráli fandové ukrajinského klubu Šachtar Doněck.

Fresh Film Fest zahájí ve středu thriller Východ produkovaný Ridleym a Tonym Scottovými a také projekce v letním kině zdarma.

Jak točí filmové naděje? V pražských kinech začíná už 10. ročník Fresh Film Fest

Praha /VIDEO/ – Od středy do neděle 1. září se na osmi místech v Praze koná přehlídka filmů, z nichž většinu v kině nebo televizi neuvidíte… Fero Fenič a Jiří Adamec, dva režiséři, kteří jsou známí hlavně díky televizní tvorbě. Často to platí zejména na estrády točené Adamcem kolísavé kvality. Méně se však o nich ví, že v 70. letech, ještě jako studenti FAMU, stáli u zrodu mezinárodní přehlídky studentských filmů Cilect Rife.

ZLOMOVÝ MOMENT. Jan Jirásek (v červeném) vniká do šestnáctky Slovanu a hostujícím brankářem Martinem Hadvičákem je faulován. Následnou penaltu proměnil Pavel Holý

Poděbradské derby rozhodla penalta

Nymbursko – Fotbalový okresní přebor měl na programu tři dohrávky. A ve všech byly úspěšné domácí celky. Šlágrem kola byl souboj poděbradských klubů.

Z utkání fotbalového okresního přeboru Pátek - Vykáň (1:6)

Okresní přebor: postupující je jasný. Slavit může tým Vykáně

Nymbursko – Jeden rébus letošního ročníku fotbalového okresního přeboru je vyluštěn. Do krajské I.B třídy postupuje tým Vykáně. Ten dokázal zvítězit v dalším kole soutěže na půdě Městce Králové a díky tomu si zajistil postup. „Máme velkou radost," rozplýval se po utkání a vydařené sezoně manažer Vykáně Václav Bryndza.

Václav Havel při návštěvě brněnského Divadla Husa na provázku.

O Havlově uličce lidé budou znovu hlasovat

Brno – Václav Havel, Jan Calábek nebo Karel André.Tři oficiální návrhy jak pojmenovat dosud bezejmennou ulici pod katedrálou svatého Petra a Pavla začínající u divadla Husa na provázku obdržela radnice Brna – středu. A z této trojice osobností budou také vybírat Brňané v anketě, o jejímž vypsání ve středu zastupitelé této městské části i přes kritiku opozice rozhodli.

Václav Havel při návštěvě brněnského Divadla Husa na provázku.

O Havlově uličce lidé budou znovu hlasovat

Brno – Václav Havel, Jan Calábek nebo Karel André.Tři oficiální návrhy jak pojmenovat dosud bezejmennou ulici pod katedrálou svatého Petra a Pavla začínající u divadla Husa na provázku obdržela radnice Brna – středu. A z této trojice osobností budou také vybírat Brňané v anketě, o jejímž vypsání ve středu zastupitelé této městské části i přes kritiku opozice rozhodli.

Velikonoční jarmark. Ilustrační foto.

Města na Opavsku chystají velikonoční jarmarky

Opavsko - Po Vánočním jarmarku nezbyl už ani sníh a Horní náměstí se začíná chystat na další tradiční jarmark, tentokrát Velikonoční. Stánky Velikonočního jarmarku se prvním zájemcům otevřou v pondělí 18. března a výrobky na něm budou nabízet například kovář nebo dráteník a další řemeslníci. Chybět nebude ani klasicky trhový sortiment se zaměřením na Velikonoce.

Velikonoční jarmark. Ilustrační foto.

Města chystají velikonoční jarmarky

Opavsko - Po Vánočním jarmarku nezbyl už ani sníh a Horní náměstí se začíná chystat na další tradiční jarmark, tentokrát Velikonoční. Stánky Velikonočního jarmarku se prvním zájemcům otevřou v pondělí 18. března a výrobky na něm budou nabízet například kovář nebo dráteník a další řemeslníci. Chybět nebude ani klasicky trhový sortiment se zaměřením na Velikonoce.

Společná fotografie Michaely Ochotské s bruntálským starostou Petrem Rysem při moderování galavečera k letošnímu osmistému výročí založení města Bruntálu.

Cesta moderátorky ke kariéře byla trnitá

Bruntál, Praha – Významnou bruntálskou rodačkou je moderátorka a herečka Michaela Ochotská. Byla to ona, která provázela slovem galavečer k osmistému výročí založení města Bruntál. Na rodnou hroudu nezapomíná ani v Praze, kde trvale žije.

Atletické přebory žáků v Praze na Strahově

Fantastický atlet Svoboda bral čtyři zlata

Praha, Strahov – Vlašimský starší žák Lukáš Svoboda se stal se čtyřmi zlatými medailemi nejúspěšnějším atletem na přeborech mladších a starších žáků a žákyň v pražské hale na Strahově. První místo bral na 60 metrů překážek za čas 8,55, což je nový oddílový rekord, ve skoku dalekém (575 cm), ve skoku vysokém (180 cm – pouze jeden centimetr od oddílového rekordu legendárního Martina Vrtišky) a ve vrhu koulí (12,49 cm).

Jana Adamcová.

Návštěva u Jany Adamcové: Mám doma tři režiséry

Je jednou z mála žen, které pronikly do mužské profese sportovních moderátorů. Diváci si Janu Adamcovou, tehdy ještě Novákovou, okamžitě zapamatovali. Byla půvabná a perfektně hovořila. Mluvené slovo ji totiž zajímalo už jako školačku doma ve slovenské Levoči. V Praze začala se zpravodajstvím v rádiu, teprve pak ji objevila kamera. Po čtyřech letech rodičovské dovolené je zpět na obrazovce. Tentokrát na TV Barrandov, zato ve večerní relaci Hlavních zpráv.

TVÁŘE CEST. Zleva – Ladislav Potměšil, režisér Jiří Adamec, Kamila Špráchalová (vzadu), autorka knihy Miroslava Besserová, Klára Jandová, Igor Bareš a Carmen Mayerová.

Herci z Cest domů pokřtili v mezipauze seriálu knihu

Praha – Další knihu, kterou o seriálu FTV Prima Cesty domů napsala spisovatelka Miroslava Besserová a vydalo ji nakladatelství Ikar, pokřtili jeho herci v pražském Paláci knih Luxor. Protože má seriál momentálně pauzu, Ladislav Potměšil, Kamila Špráchalová, Klára Jandová, Igor Bareš, Carmen Mayerová a režisér Jiří Adamec měli radost, že se mohli po delší době potkat.

Ochotníci z břeclavského souboru Břetislav.

Ochotníky z Břetislavu ocenili na festivalu v Poděbradech

Břeclav, Poděbrady – Ochotnický divadelní soubor Břetislav dosáhl s inscenací Mrzák Inishmaanský na další ocenění. A to na Festivalu mladého amatérského divadla v Poděbradech, na kterém o víkendu soutěžily soubory, jež se neprobojovaly na Jiráskův Hronov. Břeclavští divadelníci na něm získali prestižní Cenu kritiků.

JAKO MATKA S DCEROU. Dana Batulková a Bára Seidlová, tváře seriálu Cesty domů.

A zase se točí – seriál Cesty domů

Praha – Osiřelé ateliéry seriálu FTV Prima Cesty domů zase zhruba po měsíci a půl ožily. Během několika dnů se v nich vystřídala víc než desítka herců, vracejících se z dovolené. Někteří sem přijeli jen na skok na jeden dva obrazy, ale například Pavel Soukup, který hraje kapitána Vejnara, jich hned první den musel natočit třináct. Po dovolené se už zase zaplnily ateliéry herci. Staří známí hrdinové mezi sebou uvítají další posily…

V seriálu Cesty domů se objeví nová postava, v podání Kateřiny Brožové.

Kateřina Brožová se v Cestách domů potká se svým králem

Praha - Seriál FTV Prima Cesty domů bude mít od půlky června pauzu, ale od září se můžete těšit na další díly v nové řadě seriálu. A také na několik nových postav. První z nich, kterou vám představujeme, je atraktivní ředitelka charitativní nadace Helena Šeborová. Hrát ji bude Kateřina Brožová.

Ilustrační foto.

Dětí je zase moc. Školky na Hodonínsku jsou plné

Hodonínsko - Po krátkém uklidnění v loňském roce zažívají některé školky v regionu opět nápor zájemců. Snáze si s ním radí větší města, hůře už města, ve kterých je jen jedna školka.

Ilustrační foto

Budka dostal od svých svěřenců svatební dar. Tři body

Nymbursko – Předposlední kolo letošní sezony sehrály fotbalové týmy hrající okresní přebor. V čele se drží Libice nad Cidlinou, která má jednobodový náskok před Hrubým Jeseníkem. Pořádně dusno je na spodku tabulky, kde budou o záchranu bojovat tři celky.

Ilustrační foto.

Dětí je zase moc. Školky jsou plné

Hodonínsko - Po krátkém uklidnění v loňském roce zažívají některé školky v regionu opět nápor zájemců. Snáze si s ním radí větší města, hůře už města, ve kterých je jen jedna školka.