Kreativ

ŠTÍTEK: Dolce

Lidem se nelíbí uzavírky a zlost si vybíjejí na dopravních značkách

Lidem se nelíbí uzavírky a zlost si vybíjejí na dopravních značkách

Městská policie Trutnov se potýká s nárůstem přestupků a případných trestných činů souvisejících s dopravní uzavírkou ve Volanově. Aby si totiž řidiči nevytvářeli alternativní objízdnou trasu, uzavřela trutnovská radnice pro zachování bezpečnosti chodců a cyklistů ulici Rekreační vedoucí k rybníkům a do areálu Dolce. Tato komunikace je pro zvýšený provoz nedostatečná a nevhodná. Některým občanům se však toto opatření nelíbí. 

Ve středu 2. srpna začala dopravní uzavírka ve Volanově, ŘSD tam bude bourat most.

FOTO: Ve Volanově začala dopravní uzavírka, pozor na betonová svodidla

Ve středu 2. srpna zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po řadě odkladů opravu ve Volanově na silnici I/16 na hlavním tahu Trutnov - Jičín, kde zbourá most před odbočkou na Dolce. Rekonstrukce začala frézováním vozovky. Řidiči si musí dát pozor na betonová svodidla, která jsou rozmístěná na příjezdu ke stavbě v obou pruzích silnice. V úterý 1. srpna odstartovaly další dvě velké dopravní uzavírky - v Trutnově Na Struze kvůli výměně skleněné lávky a v Bernarticích, kde se opravuje silnice I/16 od Zlaté Olešnice.

Velmi vyhledávaná je v létě zmrzlina, kterou lidé najdou v samotném centru Přerova - ve Wilsonově ulici.

ANKETA: Prodejci zmrzlin mají letos žně. Na které si v Přerově pochutnáte vy?

/VIDEO/ Kopečky zmrzlin nazdobené oplatky, ale i tradiční točená, kterou spousta lidí v létě přímo zbožňuje. Prodejci zmrzlin v Přerově letos díky dlouhotrvajícím vedrům hlásí nárůst tržeb. Deník vybral pět tradičních prodejen zmrzliny, u kterých se v Přerově stojí nejčastěji fronty a zákazníci je doporučují i ostatním. Je mezi nimi i vaše oblíbená?

Večer s výjimečnou módní show Fashion Night Brno 2023 se konal v Brně na hradě Špilberk.

Krásky v Brně. Pavlína Pořízková křtila knihu. Část výtěžku večera jde nadaci

Nezapomenutelný večer plný luxusu s výjimečnou módní show Fashion Night Brno 2023 se konal již potřetí, ale tentokrát na hradě Špilberk v Brně. Nabitý program nabídl přehlídky výjimečných kolekcí předních českých a slovenských návrhářů Jany Pištejové, Miroslava Knota, Pavla Jevuly nebo Zuzany Lešák Černé, a top módních značek Aver Fashion, Beach Swan, Procházka Carbon Luggage CITY LIFE feat Dolce Derza, Artistique a Klára Nademlýnská. Součástí byl i křest nové knihy Pavlíny Pořízkové.

Fashion Night Brno 2022.

Móda na brněnském Špilberku: špičkové modelky ukážou kolekce předních návrhářů

Hrad Špilberk otevře brány třetímu ročníku Fashion Night Brno. Ve čtvrtek 22. června se otevřou brány hradu Špilberk tomu nejlepšímu, co v současné době nabízí česká a slovenská návrhářská scéna. Patronkou letošní Fashion Night Brno je topmodelka Pavlína Pořízková, která v průběhu večera pokřtí svou knihu No Filter. Účast přislíbila řada VIP osobností a zástupců významných českých firem. Část výtěžku bude věnována Nadaci Terezy Maxové dětem. 

Koupaliště v Trutnově

SOUBOJ koupališť: Které na Trutnovsku je pro vás to NEJ?

Máte raději větší městská koupaliště v Trutnově či Dvoře Králové nebo naopak vás dostatečně uspokojí ta menší z Chvalče či Dolní Kalné? Anebo preferujete přírodní koupání na Dolcích či Sejfech? Hlasujte v předprázdninové ANKETĚ Krkonošského deníku až do 1. července.

Fotograf z Moravy zachytil nejkrásnější ženu Česka. Podívejte se

Toto je nejkrásnější žena Česka. Zachytil ji fotograf z Moravy

Finálový galavečer Miss Czech Republic 2023 se odehrál 13. května 2023 ve Forum Karlín a byl vysílán v přímém přenosu na televizních obrazovkách konkureční stanice. Večerem diváky provedli moderátor Ondřej Novotný a Natálie Kočendová, vítězka světové soutěže TOP MODEL OF THE WORLD 2022.

Fotograf z Moravy zachytil nejkrásnější ženu Česka. Podívejte se

Fotograf z Moravy zachytil nejkrásnější ženu Česka. Podívejte se

Finálový galavečer Miss Czech Republic 2023 se odehrál 13. května 2023 ve Forum Karlín a byl vysílán v přímém přenosu na televizních obrazovkách konkureční stanice. Večerem diváky provedli moderátor Ondřej Novotný a Natálie Kočendová, vítězka světové soutěže TOP MODEL OF THE WORLD 2022.

Fotograf z Moravy zachytil nejkrásnější ženu Česka. Podívejte se

Fotograf z Moravy zachytil nejkrásnější ženu Česka. Podívejte se

Finálový galavečer Miss Czech Republic 2023 se odehrál 13. května 2023 ve Forum Karlín a byl vysílán v přímém přenosu na televizních obrazovkách konkureční stanice. Večerem diváky provedli moderátor Ondřej Novotný a Natálie Kočendová, vítězka světové soutěže TOP MODEL OF THE WORLD 2022.

Krampusové. Ilustrační snímek.

Co se chystá o víkendu? Punkové Vánoce, Krampus čerti i vánoční safari park

Víkend 17. a 18. prosince rozhodně nemusíte strávit doma v křesle, u plotny či leštěním domácnosti před vánočními svátky. Přinášíme nabídku akcí, které se chystají v našem kraji. Vyberete si? Pokud na některou z událostí zavítáte, můžete nám z ní poslat fotografie i videa. Rádi je zveřejníme. Děkujeme! 

Hokejisté Dynama Pardubice začali další týden přípravy.

Dolce Italia, hokejisté Dynama nemíří za mořem, ale za vodou v pevném stavu

Zaslíbená země. Ne však hokeji nýbrž moři a slunečním paprskům. To je Itálie. Za prvním účelem tam zítra odcestují hráči pardubického Dynama. Ve městě s neitalským názvem Neumarkt se zúčastní turnaje Dolomiten Cup. Pracovně se dá nazvat turnajem tří zemí, neboť v Jižním Tyrolsku startují ještě dva celky z Německa a jeden švýcarský tým. Po návratu naskočí do tzv. Letních hokejových her.

V pátek 17. června se poprvé otevřelo trutnovské letní koupaliště.

Drahota na koupalištích. Pivo za padesát korun, klobása za 90. Kde mají halušky?

/POROVNÁNÍ CEN/ Inflace šponuje ceny extrémně vysoko. Zdražuje se všude. Zjišťovali jsme, kolik lidé zaplatí za občerstvení na koupalištích v Trutnově, kde začal provoz v pátek, ve Dvoře Králové nad Labem, Hostinném, v kempu v trutnovských Dolcích nebo u rybníku Kačák ve Vrchlabí. Z piv vychází nejlevněji Krakonoš. Klobása se obvykle prodává za 75 Kč, ale někde i za 90 korun. Kde nabízejí halušky a kolik stojí naproti tomu pivo nebo párek v rohlíku na Sněžce?

Kruh přátel hudby: z koncertu operní pěvkyně Evy Garajové a flétnistky Žofie Vokálkové v Komorním sále Městského společenského domu v Kolíně.

FOTO: Hold Emě Destinnové. Koncert v Kolíně nečekaně nabídl i světovou premiéru

V pondělí, den před konáním dalšího koncertu letošní sezony Kruhu přátel hudby, se jeho organizátoři dozvěděli, že z důvodu náhlého onemocnění nemůže mezzosopranistku Evu Garajovou doprovodit klavírista Miroslav Sekera. Doslova na poslední chvíli jej tedy nahradila flétnistka Žofie Vokálková, kterou kolínští posluchači vážné hudby znají z působení v dámském triu Musica Dolce Vita.

Dřevěné lavice v hledišti pro diváky v areálu Bojiště zmizí, město je nahradí novými z jiného materiálu.

Trutnov vylepší Bojiště i Dolce, opozice by zrušila ohňostroj a zkrouhla CirkUFF

S rozpočtem 862 milionů korun bude letos hospodařit město Trutnov. Opoziční zastupitelé z hnutí Žít v Trutnově ho označili za nepřijatelný. Navrhli odložit některé projekty jako parkoviště u základní školy kpt. Jaroše nebo revitalizace náměstí Hraničárů, zrušit Silvestrovský ohňostroj a výrazně snížit příspěvky na akce Společenského centra UFFO Trutnovský jarmark a Cirk-UFF. "Tyto akce by mohly být v dnešní době skromnější a nikoliv tak pompézní," řekl zastupitel Václav Javůrek (Žít v Trutnově).

Na koleje se vrátí legendární vlaky Orient Express. Pod názvem Orient Express La Dolce Vita přenesou cestující do atmosféry 60. let v Itálii. Centrálním nádražím se stane římské Termini.

Legendární Orient Express se vrací na koleje. Nabídne atmosféru Itálie 60. let

Už i tak byl slavný, ovšem když do něj spisovatelka Agatha Christie zasadila děj své nejproslulejší detektivky, stal se Orient Express doslova legendou. Luxusní vlaky jezdící pod tímto názvem ovšem prakticky zmizely z kolejí v roce 2009. Nyní se legenda vrací. První soupravy Orient Express La Dolce Vita vyjedou v roce 2023, vagony nabídnou atmosféru Itálie šedesátých let minulého století.

Kandidátky na prestižní titul Miss Czech republik při castingu předstoupily před porotou ve dvou kolech.

Krása i šarm v Brně. Budoucí Miss se ucházely o pozornost poroty. Podívejte se

Prestižní soutěž Miss Czech Republik zavítala s jedenáctým castingem do Brna. V soutěži krásy pro dívky ve věku od sedmnácti do pětadvaceti let nerozhodují jen výška a míry, porotci se zaměřují také na půvab osobnosti a sympatie. Soutěž v roce 2010 založila Taťána Makarenko. Za fotografie půvabných dívek děkujeme Honzovi Královi.

Safari kemp ve Dvoře Králové nad Labem.

Spíš než do vody na vodu či za exotikou táhla letošní dovolená v kempech

Hodit starosti všedních dní za hlavu, kochat se při východu i západu slunce výhledem na pasoucí se zebry, žirafy či pakoně, zažít atmosféru nocování v africké divočině a přitom jen kousek od domova? Žádný problém. I na taková lákadla narazíte v nabídce kempů v Královéhradeckém kraji. Právě ty, které mohly nabídnout v letošní, anticovidovými opatřeními i špatným počasím poznamenané sezoně něco navíc, těžily z návštěvnosti nejvíce.

Ilustrační foto.

Hygienici: V Dolcích se voda pokazila

Podle aktuální zprávy krajských hygieniků výsledky rozborů odebraných vzorků odhalily ve vodě v Dolcích u Trutnova zvýšený výskyt sinic, voda je tak nevhodná ke koupání. Naopak odebrané vzorky z koupaliště ve volné přírodě Wake Parku Plačice ukázaly, že tady je voda v pořádku. Stejně jako na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem.

Trutnovský kemp Dolce obsadilo na prodloužený červencový víkend osmdesát stanů a čtyřicet karavanů.

Letní boom. Stanovat jezdí do kempů tatínkové i Indové

/FOTOGALERIE/ Začátek prázdnin v kombinaci s prodlouženým víkendem zaplnil kempy. Situace je v nich různá. Někde mají plné kapacity, jinde zůstává hodně volných míst. Menší obsazenost se týká kempů v Krkonoších, kde citelně schází obvyklá zahraniční klientela.

Ilustrační foto

12 tipů, kam v kraji vyrazit o víkendu a neupéct se na sluníčku

Na nadcházející víkend slibují meteorologové pravé letní počasí. V sobotu i neděli jasno až polojasno s denním maximem až 35 stupňů Celsia. Neochladí nás ani větřík. Připravili jsme pro vás několik tipů, kam o víkendovém volnu vyrazit a přesto se neupéct. A nejen za koupáním.