Kreativ

ŠTÍTEK: Dolce

Xindl X.

Casanky: souboj rytířů, Xindl X i Lunetic

Duchcov - Termín 22. Casanovských slavností je pátek 10. a sobota 11. června. Deník získal nástřel programu dalších duchcovských Casanovských slavností. Letos půjde již o 22. ročník.

Perem studenta 2. kolo: Pravdová, Gymnázium EDUCAnet Ostrava

Regionální Deník společně s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, náměstkyní hejtmana pro oblast školství a mládeže, sportu a tělovýchovy Věrou Palkovou a náměstkem ústředního školního inspektora Ondřejem Andrysem organizuje první ročník soutěže pro středoškoláky s názvem Perem studenta.

Vladimir Putin

Parfém inspirovaný Putinem prý voní lacině

Moskva – V luxusním moskevském obchodním domu GUM, přímo naproti Kremlu, je v prodeji nový parfém, o kterém jeho běloruský tvůrce Vladislav Rekunov tvrdí, že ho inspiroval ruský prezident Vladimir Putin.

Hudební trio Musica dolce vita.

V Jirkově zahrají sličné harfenistky

Jirkov - Jen zcela vzácně mají posluchači jirkovských koncertů možnost vidět a slyšet královský nástroj - harfu. Tato příležitost se naskytne v úterý 10. listopadu 2015, kdy k nám zavítá soubor Musica Dolce Vita.

Fontána di Trevi.

V Římě byla opět otevřena opravená barokní fontána di Trevi

Řím – Známá barokní fontána di Trevi v centru Říma, ke které každoročně chodí miliony turistů, byla dnes po opravách opět slavnostně uvedena do provozu. Na spuštění tryskající vody se přišly podívat stovky lidí. Fontána se opravovala téměř rok a půl.

Petro Porošenko.

Majetek ukrajinských boháčů se ztenčil, výjimkou je Porošenko

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko je jediným z desítky nejbohatších Ukrajinců, jehož majetek se během uplynulého roku neztenčil, ale naopak vzrostl. Vyplývá to z žebříčku, který zveřejnil časopis Novoje Vremja. Prezidentovo jmění se podle tohoto odhadu za poslední rok zvýšilo o 20 procent na 979 milionů dolarů (24 miliard Kč), díky čemuž Porošenko postoupil z deváté na šestou příčku. Byznys se sladkostmi, kterému se Porošenko věnuje, totiž navzdory krizi na Ukrajině stále kvete.

Tábor MASH

Prázdniny ve finále. Jak je ještě užít?

Trutnovsko - Ručičky na pomyslném ciferníku prázdninového času už začínají obíhat dokola poslední chvíle bezstarostného volna. Srpnové léto, ke kterému patří trocha nostalgie, únavy a spousta vos, už pomalu stahuje rolety i u dětských táborů.

Ilustrační foto

Najít kvalitního kuchaře? Téměř nemožné. Ti šikovní už práci mají

Zlínsko - O dobrého kuchaře je nouze, shodují se majitelé oslovených restaurací ve Zlíně. Nejdůležitější je podle nich vztah k vaření a ve většině případů také kvalifikace. Pracovní úřad evidoval ve Zlínském kraji na konci minulého měsíce bezmála sto padesát volných pracovních míst pro kuchaře, osmačtyřicet přímo v okrese Zlín. Oproti loňské poptávce se jedná o více než čtyřicetiprocentní narůst.

Žehnání novému zvonu a jeho osazování do kostela sv. Jakuba ve Stříbrné Skalici - Rovné

Nový zvon požehnal kardinál, poté ho jeřáb vynesl na věž

Stříbrná Skalice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Sto let nezněly ve Stříbrné Skalici zvony. Žádný tam totiž nebyl, jen umíráček, ten jediný nepodlehl zrekvírování. Od sobotu se to ale změnilo. Kostelík sv. Jakuba ve Stříbrné Skalici – Rovné dostal nový dvousetkilogramový zvon jménem sv. Jakub Větší.

Ilustrační foto

Vedra polevila. Vrátí se lidé na koupaliště?

Východní Čechy, Trutnovsko - Kam za koupáním na Trutnovsku? Zážitek slibují milovníkům vodních radovánek 
umělá koupaliště i rybníky. Pravidelný 
servis a tipy pro letní koupání naleznete každý čtvrtek až do konce srpna na stránkách východočeských Deníků.

Ilustrační foto.

Češi již tvoří téměř polovinu zákazníků luxusních obchodů

Praha - Zhruba polovinu zákazníků v luxusních obchodech v Praze tvoří Češi. Za posledních pět let přišlo do Česka 13 luxusních značek a 15 zaměřujících se na vyšší cenovou kategorii a business. Většina jich pochází z Evropy a zaměřuje se na módu a módní doplňky, jako Fendi nebo Jimmy Choo. Kromě nich na trh pronikly i americké značky Tiffany & Co. a Dolce Gabbana. Do konce letošního roku vstoupí na český trh značky COS a Stuart Weitzman. V tiskové zprávě to dnes uvedla realitní poradenská společnost CBRE.

Pouťové atrakce pro nejmenší. Ilustrační snímek.

Obec Záchlumí oslaví 650 let od první písemné zmínky

Záchlumí /Krátce/ - Obec oslaví v sobotu 650 let od první písemné zmínky o obci. Zároveň se bude konat i Svatojakubská pouť, atrakce budou stát od pátku do neděle na parkovišti u cykloodpočívadla u Fontány, v sobotu se k nim přidají i stánky.

Petr Vabroušek

Vabroušek v českém Norsemanovi před sebe nikoho nepustil

Malenovice – Výbornou formu má v posledním období triatlet Petr Vabroušek. Ten si v sobotu zaknihoval další skvělý úspěch, když ovládl extrémně náročný závod Krkonošman FULL HD, který měl celkové převýšení přes 5000 metrů. Vabroušek bral prvenství v nejnáročnějším Ironmanovi v Evropě a možná i na světě za čas 11:03:47.

Oslavy 140 let od založení sboru dobrovolných hasičů v Luži.

Oslavy narozenin si lužští hasiči užili

Luže - Víkend patřil v Luži oslavám 140 let od založení sboru dobrovolných hasičů. Dopoledne však panovalo dusné parno, a tak na náměstí, kde program slavného dne začínal, nepřišlo mnoho lidí.

Ilustrační foto.

Hasiči tahali auto ze stromu i uklízeli olej z vozovky

Jaroměř - Profesionální hasiči z Jaroměře zasahovali ve čtvrtek krátce po poledni při dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu ve vesnici Horní Dolce. Jedna osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

Ilustrační foto.

Kempy nabídnou novinky, ceny se nemění

Hradec Králové - Kempy v Královéhradeckém kraji nabídnou v nové sezoně novinky. Například rekreační areál Liščí farma u Vrchlabí na Trutnovsku vybudoval nové wellness centrum a zmodernizoval vybavení v jednom patře hotelových pokojů.

Úsek zeleniny v českobudějovickém supermarketu Terno.

Soutěžte se supermarkety Terno o lákavé jarní ceny

Od 1. dubna mají zákazníci jihočeských supermarketů Terno v Českých Budějovicích, Týně nad Vltavou, Bechyni, Třeboni, Trhových Svinech, Strakonicích a Jihlavě možnost zúčastnit se Jarní soutěže s Ternem o zajímavé ceny.

Ilustrační foto

Bezpečný pohyb po obci zajistí nový chodník

Tisová – Nový chodník, který po letech propojil střed obce s místní částí zvanou Pekárka, slouží v Tisové u Vysokého Mýta. Na jeho výstavbu obec obdržela dotaci ve výši 1,5 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Ilustrační foto

V luxusních pražských obchodech našla inspekce padělané oblečení

Praha - Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) našli ve dvou luxusních obchodech v centru Prahy padělané oblečení známých značek. Hodnota originálů by byla vyšší než 800.000 korun. Oba obchody patří stejnému majiteli, hrozí mu až pětimilionová pokuta. Informovala o tom mluvčí ČOI Ivana Divišová.

Miuccia Prada a Patrizio Bertelli.

Italské úřady vyšetřují šéfy Prady kvůli možným daňovým únikům

Řím - Italské úřady vyšetřují kvůli možným daňovým únikům ředitelku módního domu Prada Miucciu Pradu a jejího manžela Patrizia Bertelliho, který je rovněž jedním ze spoluvlastníků. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Samotné firmy Prada ani dceřiných společností se prý záležitost netýká. Miuccia Prada a Patrizio Bertelli jsou oba řediteli s výkonnými pravomocemi.

Polaroid

Buďte in, čtěte OPTIC MAG!

Nový magazín ze světa brýlí a módy je online!Nový online magazín přináší svým čtenářům novinky, trendy, zajímavosti a tipy ze světa brýlí a módy.

Petr Vabroušek

VIDEO: Vabroušek si v Krkonošmanu dobře rozložil síly a vyhrál

Malenovice – Reprezentant klubu Author Tufo Trilife Zlín Petr Vabroušek (na snímku) zvítězil v 1. ročníku triatlonového závodu Krkonošman 2014. Vabroušek dosáhl v podniku na Trutnovsku, který se konal na tratích polovičního Ironmana, 1,9 – 90 – 21,1 kilometru času 5:01:21.

Uživatelé aplikace nahrávají podobné fotky a doplňují je pozitivním či negativním hodnocením.

Lidé hodnotí nejznámější místa na Foursquaru

Opava - Foursquare [čtěte fórskvér] je geolokační hra dostupná majitelům chytrých telefonů, jejíž obliba ve světě stále roste. V Opavě tomu není jinak a díky této aplikaci mohou její obyvatelé i návštěvníci hodnotit různá místa, například kavárny, restaurace nebo obchody a využívat tipů či doporučení těch, kteří vybrané podniky navštívili před nimi.