Kreativ

ŠTÍTEK: Dolce

Web cestovní kanceláře World Travel

Plzeňská CK World Travel je v úpadku, v zahraničí má stovky lidí

Praha – Plzeňská cestovní kancelář CK WORLD TRAVEL není schopna uhradit své závazky a vyhlásila úpadek. V současnosti má v zahraničí několik stovek klientů, řekla mluvčí tuzemské pobočky slovenské Union pojišťovny Judita Smatanová, u které je cestovní kancelář pojištěna proti úpadku.

Ilustrační foto

CK Dolce vita vyhlásila úpadek, v Tunisku má 100 klientů

Praha – Pražská cestovní kancelář Dolce vita je v platební neschopnosti a vyhlásila úpadek. Zhruba 100 českých klientů má v Tunisku. Dalších 200 lidí si u ní zakoupilo zájezd, ale už na něj neodcestuje. Sdělil to viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura. V Česku je to letos šestá cestovní kancelář, která zkrachovala.

Pražští celníci objevili v bývalém hospodářském objektu 13 tisíc kusů zboží, u kterého byly patrné známky porušení práv duševního vlastnictví.

Celníci v Praze odhalili velkosklad padělků

Praha – K sedmdesáti milionům korun by se mohla šplhat hodnota bot, kabelek, kufrů, peněženek, aktovek a opasků, jichž pražští celníci našli v bývalém hospodářském objektu v Řeporyjích na 13 tisíc. To ale jen v případě, že by se jednalo o originály. A tak tomu pode všeho není.

Helen Mirren s režisérem Istvanem Szabó zdraví diváky.

Karlovarský festival: Dívčí pugety pro Helen Mirren a italský milánský masakr

Karlovy Vary – První hvězda karlovarského festivalu Helen Mirren sice už odjela, zanechala ale po sobě pel pravé dámy. Nejen že ženy oslnila svou róbou (hlavně úvodní fialovou od Dolce Gabbana), ale mladé divačky přiměla k nečekaným akcím. Po úvodu k jejímu filmu Za zavřenými dveřmi vtrhla na pódium trojice dívek a zahrnula herečku  pugety. Ochrance sice asi způsobily malý infarkt, když se ale vracely do hlediště, jejich rozzářené a nadšené tváře byly tou nejlepší odpovědí na to, proč a kvůli komu se festivaly hlavně konají…

Ilustrační foto.

Nová kvalita služeb: Tuzemák nalijí zákazníkovi z kanystru

Ústí nad Labem - Prodejci, zvláště asijští, dovedou překvapit. Proto celníci mají za sebou zajímavý kanystrový úlovek. Podle Jiřího Nejedlého z ústeckého celního ředitelství provedli chomutovští celníci běžnou kontrolu provozovny „Potraviny“ v Jirkově. A nestačili se divit.

Ilustrační foto

Noste reflexní vesty, doporučují cyklistům policisté

Východní Čechy - Česká společnost je zahlcována všemožnými časopisy, kde přední návrháři v pozici módní policie radí, co je právě „cool” či „in.” Člověk tak ví, jak se má oblékat do společnosti, když jde na rande či na party, ale nikde se tento „modní” guru nezmíní o tom, že by bylo také velmi módní jezdit na kole v „cool” reflexní vestě.

Ilustrační foto

Na Stříbrném rybníku zavřeli předčasně sezonu

Hradec Králové – Firma B + K, která zajišťuje provoz koupaliště Stříbrný rybík, hygienikům oznámila, že končí letošní sezonu. „Konec sezony platí pouze pro koupání, ostatní služby jsou zájemcům stále k dispozici. Rozhodli jsme se pro toto řešení, protože rozhodně nemělo cenu tu držet plavčíky v počasí, jaké letos v létě je,“ řekli nám tu.

Ilustrační foto

Na Stříbrném rybníku zavřeli předčasně sezonu

Královéhradecký kraj – Firma B + K, která zajišťuje provoz koupaliště Stříbrný rybík, hygienikům oznámila, že končí letošní sezonu. „Konec sezony platí pouze pro koupání, ostatní služby jsou zájemcům stále k dispozici. Rozhodli jsme se pro toto řešení, protože rozhodně nemělo cenu tu držet plavčíky v počasí, jaké letos v létě je,“ řekli nám tu.

Ilustrační foto

Na Dolcích soutěžili mladí rybáři o Zlatou udici

Trutnov – Během víkendu se na rybníce u Severky v Dolcích konalo územní kolo Zlaté udice. Soutěž dětských rybářských kroužků pro mladé mistry Petrova cechu z celého Královéhradeckého kraje se zde konala historicky poprvé.

Inspirace: živé barvy z kolekce Ellie Saab

Co na ples? Letos se vracíme do 70. let, říká stylista

Olomouc – Plesová sezona je tady. Nevíte, co na sebe, abyste nebyli za konzervativní staromilce? Chcete zapůsobit módním výstřelkem, nebo jen chcete zkusit něco nového? Nechejte si poradit. Olomoucký rodák, módní návrhář a stylista Lukáš Macháček v exkluzivním rozhovoru pro Deník odhaluje trendy plesové sezony.

Zlínský zámek

O drahý zámek nemají podnikatelé zájem

Zlín /FOTOGALERIE/ – Zámecká restaurace ve Zlíně přišla o dalšího provozovatele. Bývalý provozní Hubert Rýc podal zhruba po roce výpověď kvůli příliš vysokým nákladům. Platil prý totiž sto tisíc korun měsíčně jen za energie.

Zlínský zámek

O drahý zámek nemají podnikatelé zájem

Zlín /FOTOGALERIE/ – Zámecká restaurace a sklep ve Zlíně leží ladem. O provoz místa pro náročnější strávníky nemá zatím nikdo zájem. Bývalý provozní Hubert Rýc podal zhruba po roce výpověď kvůli příliš vysokým nákladům. Platil prý totiž sto tisíc korun měsíčně jen za energie. Radnice coby majitel památky se chystá tento měsíc znovu vyvěsit nabídku na provoz zařízení na úřední desce.

Ilustrační foto.

Sníh na Trutnovsku dopravu výrazně neomezil

Trutnovsko – Jen minimum dopravních komplikací zaznamenali řidiči během včerejšího dne na silnicích regionu po vytrvalém chumelení a především po prudkém větru, který na řadě míst navál ve středu večer na silnice až několik desítek centimetrů sněhu.

Vrchlického divadlo v Lounech

Kulturní tipy

Okres Louny - Na jaké kulturní a společenské akce se můžete jít v regionu podívat do pátku 26. listopadu.

Kulturní tipy

Okres Louny - Na jaké kulturní a společenské akce můžete v regionu vyrazit od pondělí 22. do středy 24. listopadu.

Ilustrační foto

Celníci odhalili padělky za deset milionů

Tachovsko - Tisíce kusů textilu, obuvi, kabelek a batohů a také pirátské audio a video nosiče našli v pátek celníci při razii na vietnamské tržnici Svatá Kateřina na Tachovsku.