Kreativ

ŠTÍTEK: Chodský Újezd

Fotbal - ilustrační snímek.

Týnské FC Dynamo B porazilo Mrákov na penalty

Horšovský Týn – V úvodním kole I. B třídy skupiny A na sebe narazila dvě mužstva našeho okresu, když rezerva FC Dynamo Horšovský Týn přivítala Sokol Mrákov A. Hned od prvních minut se hrál hodně dobrý fotbal, k čemuž svojí hrou přispívala obě mužstva. Hostům chyběl Mlynár, Konopík,Vojtko.

Společný snímek fotbalistů TJ Start Tlumačov A.

Startuje I. B třída s osmi zástupci Domažlicka

Domažlicko – Fanoušci se dočkali, o tomto víkendu startují prvním kolem nižší fotbalové soutěže. Dnes se zaměříme na I. B třídu skupiny A, v níž má Domažlicko početné zastoupení. Po sestupu dlouholetých účastníků soutěže Tatranu Chodov a Sokola Krchleby se do nejnižší krajské soutěže mužů probojovaly Start Tlumačov A a FK Holýšov B. Dalšími nováčky v soutěži budou mužstva Chodové Plané, Merklína a plzeňského Sokola Lhota. Většina oslovených funkcionářů favorizuje v letošní sezoně mužstva Staňkova, Chodského Újezdu, Postřekova a Klenčí. My vám kromě pozvánky na první mistrovské zápasy přinášíme i sondu do všech týmů z našeho regionu.

V Chodové Plané přivítal ve čtvrtek husitké tažení déšť, náladu ale nezkazil.

Po divokém českém západě už opět táhnou husité

Tachovsko – Podivuhodné putování husitského spížového vozu po divokém českém západě – to je název hry, s kterou vyrazili členové tachovského divadelního spolku Komedyjanti po okrese. Kromě vlastní propagace jsou i živou pozvánkou na víkendové Husitské slavnosti v Tachově.

V Chodové Plané přivítal ve čtvrtek husitké tažení déšť, náladu ale nezkazil.

Po divokém českém západě už opět táhnou husité

Tachovsko – Podivuhodné putování husitského spížového vozu po divokém českém západě – to je název hry, s kterou vyrazili členové tachovského divadelního spolku Komedyjanti po okrese. Kromě vlastní propagace jsou i živou pozvánkou na víkendové Husitské slavnosti v Tachově.

JAROSLAV KUBEŠ po odchodu ze Sokola Krchleby, který sestoupil z I. B třídy do okresního přeboru, vede Slavoj Stod.

Kubešův Stod porazil Holýšov

Stod - Takhle si určitě Kamil Bárta svou novou trenérskou ´štaci´ v Holýšově nepředstavoval. Místo odpovídající přípravy a pilování souhry svých svěřenců na sezonu v krajském přeboru zatím nástupce Jiřího Multruse sčítá ztráty. Opory Tlustý, Černohorský i Lukáš jsou pryč, smířit se asi bude muset i s tím, že Staňkov skutečně neuvolní na hostování Trhlíka. „Sháníme za ně náhradu, jednáme s Viktorkou. Jisté zatím je jen to, že se vrací Zdeněk Beneš," říká sekretář Petr Třeštík. V sobotu ve Stodě nastupoval Holýšov v hodně kombinované sestavě k druhému přípravnému utkání s jediným nováčkem v sestavě, mladým záložníkem Králem z dorostu Slavie Vejprnice.

FOTBALOVÁ III. TŘÍDA - ilustrační foto.

Vydařený byl zápas v Nýřanech

Chodský Újezd - Nováčkovskou sezonu v krajské soutěži fotbalové 1. B třídy hodnotil prezident TJ Chodský Újezd Jiří Dufka.

TRENÉR VLADIMÍR DUFFEK v dresu rezervy Sokola Mrákov, za kterou na jaře nastoupil proti Sokolu Milavče.

Duffek: Na derby s Tlumačovem se moc těším!

Mrákov /ROZHOVOR/ - Spokojenost se šestým místem A – mužstva v I. B třídě vládne po sezoně v Mrákově. Je to patrné i z odpovědí trenéra Vladimíra Duffka, s nímž jsme nejlepší umístění týmu v historii jeho působení v nejnižší krajské soutěži probírali.

Sté narozeniny oslavila ve čtvrtek Anna Roučková z Neblažova. Nebyla však jedinou oslavenkyní. Ve stejný den totiž slaví svoje narozeniny také její dcera Anežka Zídková (vpravo) se svým dvojčetem, bratrem Karlem (na snímku chybí). A příští týden v sobotu

Anna Roučková z Neblažova oslavila stovku

Neblažov – Nejvíce přemýšlím o tom, že to tak rychle uteklo, odpověděla Anna Roučková z Neblažova na otázku Deníku, na co nejraději vzpomíná, když se ohlédne zpátky na uplynulých sto let svého života.

Ilustrační snímek - fotbal.

Někdejší bašta okresní kopané je aktuálně obraz fotbalové bídy

Horní Jadruž – V dalším kole I. B třídy zajížděl do Horní Jadruže soused Chodského Újezdu v tabulce, tým FK Staňkov. Hosté přijeli pouze s jedním náhradníkem a nakonec byli rádi, že neodjeli s dvouciferným nákladem. V partě Dufkových hochů se během zápasu objevilo celkem pět hráčů s příjmením Pikl a ti byli hodně vidět. Dali čtyři ze šesti branek, oni i další hráči Újezda ještě další gólové šance promarnili.

Velký fotbalový talent a také rebel Radek Paluch vstřelil v Chodském Újezdě první gól 1. FC Horšovský Týn.

Kotlan musel za vyloučeného Touše do brány

Horní Jadruž – Pět kol před koncem soutěžního ročníku I. B třídy se fotbalisté 1. FC Horšovský Týn představili v Horní Jadruži, na půdě překvapení jara, Chodského Újezdu. Třetí tým tabulky potvrdil své kvality a odvezl si z Tachovska tři body za vítězství 3:2. Napomohly mu k tomu dva proměněné pokutové kopy a lepší ukázněnost v závěru ne moc pohledného utkání. Rozhodčí Formánek udělil celkem sedm žlutých karet a a třikrát sáhl po červené!

Z utkání fotbalistů TJ Sokol Kout a Start Bělá nad Radbuzou.

Rychlé výsledky z fotbalu

Domažlicko - Fotbalisté 1. FC Horšovský Týn uspěli na půdě jarního suveréna Chodského Újezdu a jsou o skóre první. Zápas nedohráli tři hráči, dva domácí a hostujíí gólman Touš. Za toho musel do branky Filip Kotlan a kanonýr možná načal novou etapu své fotbalové kariéry, protože zachytal skvěle. Rezerva Holýšova deklasovala rezervu Staňkova rekordním počtem jedenácti gólů. Na vypískání byli fotbalisté Dynama H. Týn, že prohrají na penalty s předposledním Baníkem Stříbro čekal málokdo. Emoce přetekly v chodském derby v Chodově. Domácí vedli 2:0, hosté z Klenčí srovnali na 2:2, v nastavení Pavel Sokol neudržel nervy na uzdě a "hlavičkou" do obličeje knokautoval pomezního. Zápas byl ukončen a bude mít dohru před disciplinárkou. V úvahu připadá kontumace, trest pro hlavního aktéra, ale i odpočet tří až dvanácti bodů pro Klenčí. 

POSUZOVATELÉ zhodnotili na okresní přehlídce v Chodském Újezdu několik set loveckých trofejí.

Trofejí se sešlo několik stovek

Chodský Újezd – Stovky trofejí posuzovaly čtyři komise při okresní chovatelské přehlídce, kterou Českomoravská myslivecká jednota uspořádala v kulturním sále v Chodském Újezdu. Rozdáno bylo téměř třicet medailí.

Z utkání fotbalistů Sokola Postřekov.

Na jaře stoprocentní Chodský Újezd přehrál Postřekov

Horní Jadruž – Po výhrách nad Chodovem 6:0 a lídrem z Nýřan 4:3 chtěli Dufkovi hoši potvrdit jarní herní pohodu i v utkání s Postřekovem. To se jim podařilo a na Bílou sobotu porazili čtvrtý tým tabulky vysoko 5:1.

Na kontrolu dorazilo kolem dvaceti řidičů, mezi nimi jsme byli i my. Fabie prošla.

Vyrazili na STK, prohlídka ale byla jen orientační

Tachov – Tachovská stanice technické kontroly (STK) v Oldřichovské ulici pořádala pro motoristy již tradiční akci – kontroly vozů zdarma. Se svým Renaultem Kangoo 1.4 se na ni vypravila i Markéta Hronešová z Chodského Újezda.

Boxerský trénink Václava Bezdičky

Jak se z kanonýra málem stal boxer

Tachov – Je deset hodin dopoledne a Václav Bezdička z Chodové Plané nastupuje do boxerského sálu, připraven absolvovat plnohodnotný trénink pod vedením zkušeného trenéra Josefa Bělčického.