Kreativ

ŠTÍTEK: Chodský Újezd

Do budovy Oblastního spolku Českého Červeného kříže v Tachově přinesli dárci materiální pomoc. Redakční objektiv zachytil jeho ředitelku Blanku Dobrotovou, dary odvezou začátkem příštího týdne.

Tachovsko slyší výzvu a sbírky se plní pomocí

Tachovsko - Osudy lidí postižených nedávnou povodní nejsou lhostejné obyvatelům Tachovska. Od vyhlášení mimořádné sbírky na pomoc zatopeným oblastem se dostavilo množství dárců a přineslo potřebnou materiální pomoc.

Na pomoc vyrazil Lukáš Mejta, Roman Janoušek, Pavel Norovský a Václav Zimák (všichni na snímku před odjezdem).

Tachovsko pomáhá lidem z postižených oblastí

Tachovsko - Vlna solidarity se strhla na Tachovsku. Jsou vyhlášeny sbírky. Do redakce Tachovského deníku volají lidé, kteří nabízí pomoc spoluobčanům v povodňovém území. Také organizace se zapojují do humanitární pomoci.

Václav Bezdička (v modrém)

Střelcům kraluje Bezdička

Plzeň – Za dosavadní fotbalovou kariéru nastřílel určitě hodně přes pět stovek mistrovských gólů. Právě dnes slaví čtyřicáté narozeniny a i v tomto věku vládne střelcům všech krajských soutěží.

Václav Bezdička (v modrém)

Střelcům v kraji kraluje Bezdička

Plzeň – Za dosavadní fotbalovou kariéru nastřílel určitě hodně přes pět stovek mistrovských gólů. Právě dnes slaví čtyřicáté narozeniny a i v tomto věku vládne střelcům všech krajských soutěží.

Staňkovský Ondřej Janka (v modrém) na snímku ze zápasu s Postřekovem v souboji s Jiřím Závodným.

Duel Klenčí se Staňkovem rozhodly až penalty

Klenčí pod Čerchovem – Ve 23. kole I. B třídy přivítali na svém stadionu borci z klenečského Spartaku soupeře ze Staňkova. Po 22. kole měl druhý Staňkov na kontě 52 bodů. Spartaku patřilo místo páté s třiceti osmi body.

SEDMNÁCTILETÝ VOJTĚCH MELOUN s modely, které do posledního detailu dotvářel.

Modely vozidel dotváří do posledních detailů

Chodský Újezd – Jeho precizně a do všech detailů vyvedené modely českých poválečných autobusů a trolejbusů mohli obdivovat třeba návštěvníci zimní výstavy kroužku železničních modelářů v Tachově.

Postřekovský Závodný v souboji s tlumačovským Veselým.

Tlumačov načal gól postřekovského Bučka

Postřekov – Ve 21. kole fotbalové I. B třídy skupiny A se utkali v okresním derby na postřekovském trávníku domácí hráči Sokola se Startem Tlumačov. Podle tabulky byli jasným favoritem domácí, kteří si po výhře na půdě lídra tabulky Chodského Újezda pojistili 3. místo a chtěli formu potvrdit i před domácím publikem proti devátému Tlumačovu. Domácí se od začátku zápasu ujali iniciativy a téměř celé utkání měli více ze hry, vytvořili si několik šancí a odměnou za to jim bylo zasloužené vítězství.

Ilustrační snímek z utkání fotbalistů Sokol Postřekov.

Postřekovští vyplenili Horní Jadruž

Horní Jadruž – Ve 20. kole I. B třídy v kopané skončila vítězná série lídra soutěže. Chodský Újezd přivítal na svém hřišti třetí tým tabulky, celek Sokola Postřekov. Hosté potvrdili, že na favority umí a po dobrém výkonu je pokořili vysoko 4:0. Svěřencům trenéra Dufka vyšel pouze začátek zápasu, kdy mohli jít do dvoubrankového náskoku, ale šance pohřbili, což se ukázalo jako rozhodující.

Z derby v I. B třídě mezi fotbalisty FK Staňkov a Slavojem Koloveč B.

Rychlé výsledky 27

Domažlicko - Fotbalisté Postřekova jako první na jaře vyplenili Horní Jadruž, domácí půdu lídra I. B třídy z Chodského Újezdu. Staňkov dominoval v derby s rezervou Kolovče. Mrákov sice nemá moře, ale má Skalu. A ten pomohl rezervě dvěma góly l výhře v Hlohové.

Fotbal - Ilustrační foto.

Rezerva Kolovče prohrála přestřelku s lídrem

Horní Jadruž – V 18. kole fotbalové I. B třídy přivítal Chodský Újezd rezervu Kolovče. Slavoj sice dovezl jen jedenáct hráčů, ale ti předvedli výkon, za který se nemusí stydět. Ač nakonec odjeli z Jadruže s nefotbalovou porážkou 5:7, byli lídrovi soutěže rovnocenným soupeřem. Zápas, který se musel všem přítomným líbit, byl ve znamení dvou střelců. Za domácí vsítil čtyři góly Bezdička, stejně úspěšné bylo i kolovečské ´kladivo´ Jan Souček.

STAROSTA Chodského Újezdu Vladimír Marosz.

Letos opravíme více cest než dříve

Chodský Újezd – Portréty Karla IV., Václava Havla a Tomáše Garrigue Masaryka zdobí pracovnu starosty Chodského Újezdu Vladimíra Marosze. Více než se zabývat moudrostmi velkých politiků však musí starosta řešit situace, které přináší všední dny.

starosta hasičů Jaroslav Mikota

Specialitou hasičů je noční požární útok

Nahý Újezdec – Jednou z významných společenských složek v působnosti obce Chodský Újezd je Sbor dobrovolných hasičů v Nahém Újezdci. V jeho čele stojí starosta sboru Jaroslav Mikota.

Z utkání fotbalistů FC Dynamo Horšovský Týn a SKP Rapid Sport Plzeň.

Diváci viděli pět gólů v síti FC Dynamo B a striptýz

Horní Jadruž – V dalším kole I. B třídy přivítal lídr soutěže Chodský Újezd předposlední tým tabulky, rezervu Horšovského Týna. Zápas měl tedy jasného favorita. Dufkovi svěřenci úlohu favorita splnili a zvítězili nakonec vysoko 5:0. Herně sice nepředvedli oslnivý výkon, ale střelecká potence Václava Bezdičky vykonala své. Sám vsítil hattrick a podílel se i na dalších brankách, které přidali Josef Pikl a Josef Pešta. Zpestřením zápasu byla ´striptérská vložka´ jednoho z diváků v druhé polovině zápasu. Jeho vystoupení včas zlikvidovali pořadatelé a duel se mohl po několika minutách dohrát.

PETR FIDLER (vpravo) v pátek do školky vstávat nemusí. Jeho maminka Jana Fidlerová (vlevo) má volno, a tak si společné chvíle užívají.

Nejsme místní, proto nemáme ve školkách šanci

Tachov - „Přestěhovali jsme se do Tachova, našla jsem si novou práci a obešli jsme všechny školky. Nikde mi mého syna nevzali, z důvodu přeplnění školek a protože nejsme místní. Tedy nemám trvalé bydliště v Tachově," vypráví maminka Jana Fidlerová a dodává: „Musíme chodit do školky v Chodském Újezdu."

PETR FIDLER (vpravo) v pátek do školky vstávat nemusí. Jeho maminka Jana Fidlerová (vlevo) má volno, a tak si společné chvíle užívají.

Nejsme místní, proto nemáme ve školkách šanci

Tachov – „Přestěhovali jsme se do Tachova, našla jsem si novou práci a obešli jsme všechny školky. Nikde mi mého syna nevzali, z důvodu přeplnění školek a protože nejsme místní. Tedy nemám trvalé bydliště v Tachově," vypráví maminka Jana Fidlerová a dodává: „Musíme chodit do školky v Chodském Újezdu.

Ilustrační foto

Počty žáků klesají, i když v posledních letech trochu mírněji

Tachovsko – Bezmála čtyři tisíce dětí navštěvují základní školy v tachovském okrese. V obvodu obce s rozšířenou působností Tachov je to 2694 dětí a do škol spadajících pod stříbrskou správu je to 1256 žáků. Tato čísla už několik let vykazují klesající tendenci.

Staňkovský Lukáš Zahoř (vpravo) v přípravném duelu s rezervou Jiskry Domažlice.

Staňkov náskok lídra nestáhl

Tachov – Fotbalisté TJ Chodský Újezd se hned na úvod jarní části I. B třídy utkali ve šlágru kola na ´umělce´ v Tachově s aktuálně druhým Staňkovem. Za mrazivého počasí a silného větru ho lépe zvládli domácí a odskočili Staňkovu na pět bodů. Hosté dohrávali zbylých třicet minut bez Zahoře vyloučeného pro dvě žluté karty, které si vysloužil během několika minut.

Ilustrační foto

Chodský Újezd nadělil Tachovu desítku

Tachov – Fotbalisté Chodského Újezdu si zajeli do Tachova na umělku, kde je v přípravě přivítala rezerva divizního Tachova. Ta na hosty nestačila ve všech směrech a po vedoucí brance na začátku zápasu nakonec odešla s potupnou porážkou 4:10.