Kreativ

ŠTÍTEK: Chodský Újezd

Fotbalisté SK Kovodružstvo Strážov v derniéře porazili Chudenice, vyhráli okresní přebor a radovali se z postupu do I. B třídy.

FOTO: Všichni jsme věděli, o co hrajeme, říká strážovský kanonýr Bronislav Mayer

/OKRESNÍ PŘEBOR/ K jistotě titulu mistra okresního přeboru a definitivě přímého postupu do krajské I. B třídy potřebovali fotbalisté Strážova v posledním kole letošní sezony zákonitě urvat tři body. A to se jim nakonec povedlo. Soupeře z Chudenic v rámci 26. kola na domácím hřišti porazili vysoko 5:1 a ročník zakončili se ziskem 66 bodů na prvním místě s náskokem dvou bodů na druhé Janovice, které ještě čeká baráž o postup do stejné soutěže s Chodským Újezdem.

BYL TO BOJ. Momentka ze zápasu III. třídy mezi Zetorem Tisová a béčkem Chodského Újezda (6:2).

Do války zatím nešli. Ukrajinci dál střílí jenom góly za Tisovou

Válka na Ukrajině je už pár týdnů mediální téma číslo jedna a paradoxně se dotýká i nejnižších fotbalových soutěží v Česku. Alespoň tedy III. třídy na Tachovsku, kde startuje oddíl Zetor Tisová, který má registrovaných na dvě desítky fotbalistů původem z této země. Proto měla hlavní duše oddílu Michal Foltas před startem jarní části sezony pořádně nahnáno.

Na archivním snímku okresní derby v I. B třídě mezi FK Tachov (v modrém) a Spartou Dlouhý Újezd (ve žlutém).

Stoklasa si proti Chodskému Újezdu B otevřel střelnici

Pendluje mezi A a B týmem Sparty Dlouhého Újezda ve fotbalové I. B třídě a v tachovské III. třídě. Za rezervu Újezda odehrál Milan Stoklasa sedm zápasů, ale ten poslední, minulou neděli, stál za to, protože v 17. kole III. třídy proti Chodskému Újezdu B vstřelil pět gólů. Dlouhý Újezd B zvítězil 15:1.

Ilustrační snímek

Opustili nás

V pravidelné rubrice Tachovského deníku zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Přinášíme vám přehled za poslední týden. Zarmouceným rodinám a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

Ilustrační foto

Plánují pergolu a přístřešek

Výběrové řízení na dodavatele dvou menších staveb v místních částech Dolní a Horní Jadruž bude vyhlašovat obec Chodský Újezd. Schválili to na listopadovém jednání zastupitelé obce. V Dolní Jadruži plánuje vybudovat obec přístřešek na kontejnery na tříděný odpad a v Horní Jadruži by se měla stavět pergola.

Ilustrační foto

Opustili nás

V pravidelné rubrice Tachovského deníku zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké.

Ilustrační snímek

Opustili nás

V pravidelné rubrice Tachovského deníku zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Přinášíme vám přehled za poslední týden. Zarmouceným rodinám a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

Zaváté silnice nad Tachovem.

VIDEO: Silnice nad Tachovem zavál sníh

Silný vítr a sníh komplikovaly provoz ve výše položených místech nad Tachovem. Podívejte se, jak ve čtvrtek ráno vypadaly komunikace u Dlouhého Újezda, Březí nebo Chodského Újezda.

Požáv v Chodském Újezdě.

Solidarita zemědělců pomohla zachránit dobytek

Mnohamilionovou škodu způsobil požár, který ve čtvrtek 27. listopadu zničil halu a v ní uskladněných 1000 balíků slámy. Zemědělská společnost tak přišla o podestýlku pro chovaný dobytek na celou zimní sezonu. Zemědělci z okolí ale uspořádali nevídanou akci na záchranu, která přinesla vlnu solidarity a pomoci.

Požár v Chodském Újezdu.

FOTO: Hala shořela celá, škody budou značné

Desítky hasičů zasahovaly od rána u rozsáhlého požáru haly s uskladněnou slámou v zemědělském areálu v Chodském Újezdu. Hala byla požárem zasažena celá, škody určitě přesáhnou milion korun.

Ilustrační foto.

Kam na Tachovsku za fotbalem

Situace ohledně koronavirové pandemie se v Česku zhoršuje každým dnem. Nakažených přibývá po stovkách, ale je třeba se radovat z maličkostí. Třeba z fotbalu, který je nejen u nás naprostým fenoménem. Podívejte se s námi na víkendový program zápasů, ve kterých budou v hlavní roli borci z Tachovska. Malí i velcí…

Ilustrační foto

Sudí se alkoholu nedotkli

Dvakrát zasahovali policisté při víkendových zápasech krajských fotbalových soutěží v kopané. Nikoliv kvůli bitkám mezi fanoušky, ale přivolali je vedoucí družstev s podezřením, že rozhodčí jsou podnapilí.

V sobotu 25. července se koná sedmý ročník turnaje v malé kopané v Kšici.

Sedmý ročník turnaje v malé kopané v Kšici

Sobota 25. července je datum, kdy se na našem okrese doslova roztrhl pytel s turnaji v malé kopané. Řadu z nich pořádají i kluby ´velkého´ fotbalu a jedním z nich je i účastník tachovského okresního přeboru Sokol Kšice.

Kapitán Baníku Stříbro v posledním odehraném mistrovském utkání minulé sezony krajského přeboru mužů Radek Hřebík.

Fotbalový kraj opět s šesticí týmů z Tachovska

Stejná šestice klubů bude v nové fotbalové sezoně 2020/21 reprezentovat náš okres v krajské struktuře soutěží dospělých od nejvyššího krajského přeboru po nejnižší oblastní I.B třídu.

Ilustrační foto.

Kostel byl jen pro jednotlivce a ke zpovědi

Jen ke svaté zpovědi nebo přijímání, tedy víceméně pro jednotlivce, byl v neděli dopoledne otevřen farní kostel v Plané, podobně jako v jiných farnostech tachovského okresu.

Koledníci v Tachově

PODÍVEJTE SE: Česko zpívá koledy na Tachovsku

/FOTO, VIDEO/ Tachov se k akci Česko zpívá koledy připojil oficiálně poprvé. Na náměstí před kašnou se sešlo zhruba 150 lidí všech generací, kteří si kromě zpívání koled mohli dát svařené víno, alkoholické i nealkoholické.