Kreativ

ŠTÍTEK: Chodský Újezd

Z utkání fotbalistů Staňkova s Chodským Újezdem.

FOTO: Proti Staňkovu nastoupilo pět Piklů. Jeden rozhodl!

Staňkov /FOTOGALERIE/ – Újezdský rychlík Petr Pikl v sobotním utkání rozhodl dvěma góly o porážce Staňkova, a výrazně tak snížil jeho šance na záchranu v I. A třídě. Ale do konce soutěže ještě zbývá devět zápasů, ve hře je 27 bodů a navíc – většina slabších soupeřů svěřence Josefa Kožíška teprve čeká…

Martin Brychcín v dresu FK Staňkov v souboji o balon.

Rychlé výsledky 14.

Domažlicko - FC Dynamo H. Týn porazilo gólem ze závěru v derby domažlickou Benfiku. Fotbalisté Postřekova doma prohrávali 0:1, ale dokázali zápas otočit, získat tři body a díky speciální gólmanské finese i ´něco do kasy´. Třetiligová Jiskra porazila v domácím prostředí Zápy 2:0. Staňkov podlehl Chodskému Újezdu 0:2 a s ohledem na výhru Chodové Plané zřejmě "pěje labutí píseň" v I. A třídě. Pocinovičtí začali proti rezervě Postřekova v devíti a nakonec prohráli 1:3. V devíti dorazila i rezerva Kouta do Poběžovic a odvezla si jich sedm… Kuželkáři Kdyně udělali významný krok k setrvání ve III. lize, když vyhráli v Chebu.

Řidiči se dočkali úplné rekonstrukce vozovky. V měsíci březnu se upravovaly příkopy a nyní se pracuje na vozovce jako takové. Vyfrézovaná je komunikace až ke kruhovému objezdu u autobusového nádraží v Tachově. Zde musí vjíždět řidiči opatrně.

Objížďka nevadí, ať se opravuje

Chodský Újezd – Diana Grünerová z Chodského Újezdu jezdí za prací do sousedního Zadního Chodova. Tři kilometry. Poté, co naplno začala oprava silnice z Tachova přes Chodský Újezd do Zadního Chodova, najezdí paní Diana denně o dvacet kilometrů více, než dosud. Silnice je totiž kvůli opravě od začátku tohoto týdne úplně uzavřena.

Ilustrační foto

Další derby je na obzoru. Luby hostí v sobotu Pačejov

Klatovsko – Tradičně dva týdny po startu vyšších fotbalových soutěží zahájí jarní část sezony o víkendu i nižší soutěže mužů, konkrétně 1. B třída, okresní přebor, III. třída a IV. třída, skupina A a zbývající krajské soutěže mládeže – krajský přebor dorostu a krajská soutěž žáků.

Několik náklaďáků navezlo hlínu na náves obce Štokov. Obyvatelé se bojí, že se plno odpadů, který v hlíně je, skryje pod trávu.

Starosta: Nejde o skládku, ale o zavážku!

Štokov – Obyvatelé z malé vesnice Štokov mají obavy, že kopy hlíny, které sem navezli dělníci z Chodského Újezdu, zůstanou na návsi. Nejde jen o kopy, ale hlína je plná velkého kamení, starých rour z kanalizace a drátů.

Ilustrační foto.

Ledovka překvapila řidiče, nehody jsou ale bez zranění

Tachovsko – Náledí potrápilo ve čtvrtek ráno řidiče na Tachovsku. Hned časně ráno byla hlášena zledovatělá vozovka na nájezdu na dálnici D5 od Benešovic, ranní bruslení museli okusit i řidiči jedoucí z Kostelce, od Karlína na Planou se také nejelo zrovna nejlépe a nejen tam. Trápila většina míst na Tachovsku.

Petr Váchal.

Váchal po deseti letech na lavičce Postřekova končí!

Postřekov – Po jarní euforii, kdy fotbalistům Postřekova unikl přímý postup z I. B třídy o jediný gól, a po následné prohře v baráži s výběrem Chodové Plané a Chodského Újezdu, se dostavila ´kocovina ´. V létě odešlo několik opor, podzimní část nové sezony tak tým zakončil na sedmé příčce.

DO PĚTI centimetrů výšky sněhu se na vozovce pouze solí, hrnou se vyšší vrstvy.

Třímetrové radlice se řidiči vůbec nebáli

Tachovsko – /REPORTÁŽ/ Hlavní silnice na obce Studánka, Mýto, Dlouhý Újezd, Chodský Újezd, Zadní Chodov, Horní a Dolní Jadruž a zpět – to jsou tahy chemického vozidla, které takzvaně pilotuje Zdeněk Zahrádka, můj chvilkový kolega. Hlavní cesty jsou v režii silničářů, uličky a vedlejší silnice jsou ve správě obcí. A stejně jako o chodníky se i o tyto cesty musí obce postarat samy.

Narodili se

Narodili se

Domažlice - V porodnici Domažlické nemocnice přivítali na svět následující miminka.

Z vepřových hodů v Lomu u Tachova

Vepřové hody byly úspěšné

Lom u Tachova - Zhruba pět kilometrů severozápadně od okresního města, na silnici do Brodu nad Tichou, leží malebná vesnička se čtyřmi sty dvaceti obyvateli, Lom u Tachova.

Ilustrativní foto

Mýtský finiš ke kýženému vyrovnání nevedl

Horní Jadruž - Favoritům se na hřišti TJ Chodský Újezd v Horní Jadruži nedaří. Domácí mužstvo si po výhře nad Lhotou připsalo další cenný skalp. V průběžné tabulce druhé Mýto porazilo brankou P. Pikla mladšího 1:0. V dramatickém utkání dohrávaly oba týmy bez vyloučeného hráče.