Kreativ

ŠTÍTEK: Martin Macháček

Ludevít Grmela.

Trenér Grmela vyhlíží posilu, Schuster zaujal

Brno - Stále s Alešem Schusterem, ale už bez Martina Macháčka vyrazí dnes fotbalisté Zbrojovky na herní soustředění do Rakouska, kde uzavřou čtyřtýdenní přípravu na nový ročník nejvyšší soutěže.

Ilustrační foto

Kam za sportem na Benešovsku

Benešovsko – O víkendu se na Benešovsku se hrají soutěže v nohejbalu a dohrává se fotbalový ročník 2012/2013.

Žamberský Majáles 2013.

Majáles pod modrou oblohou

Žamberk /NAPSALI JSTE NÁM/ – Státní svátek na počátku května patřil v Žamberku tradiční studentské slavnosti.

Žáci základních škol soutěžili u hranického pískáče v přespolním běhu

FOTO: Sedm škol se u pískáče utkalo v přespolním běhu

Hranice – Slunečné počasí přivítalo ve středu dopoledne žáky základních škol na tradičním přespolním běhu. Okresního kola se v okolí hranického pískáče zúčastnilo celkem sto třicet šest závodníků ze sedmi škol.

Petr Trapp ze Slavie se raduje z gólu.

Příbram posiluje plzeňský štít Trapp

Příbram – Po dvou porážkách na turnaji v Nové Včelnici se pro fotbalisty prvoligové Příbrami nevyvíjel dobře ani úterní domácí duel s o soutěž níž hrajícím Táborskem. Ještě v 82. minutě prohrávali, ale dvěma trefami v závěru nakonec skóre otočili na 2:1 (0:1).

1.FK Příbram.

1.FK představil hned na prvním tréninku posily

Příbram – Zatímco nižší fotbalové soutěže si od pondělí užívají letních prázdnin, dovolená naopak ve stejný den skončila hráčům prvoligového 1.FK Příbram. V pondělí dopoledne se třicítka hráčů přivítala s realizačním týmem a prezident klubu Jaroslav Starka s generálním ředitelem Petrem Větrovským všem popřáli hodně štěstí.

Ilustrační foto

Přednáška o Giniho modelu a Lorenzově křivce

Ostrava - S přednáškou na téma Giniho model a Lorenzova křivka vystoupí v pátek 27. dubna na Ekonomické fakultě VŠB-TUO profesor Haim Shalit, odborník v oblastech finanční a matematické ekonomie, jenž působí na katedře ekonomie Ben-Gurion University of the Negev v Beer-Sheva.

Druhý Divišov si bez problémů doma poradil s předposledním Pravonínem 4:0.

Veselý odjel ze Štěpánova z vesela

Benešovsko – Fotbalisté v okresním přeboru odehráli 17. kolo. Lídr ztratil a má již jen dva body náskok před Divišovem, Olbramovice vybraly vrchotojanovický hrad. 

Premiéra scénického čtení Storáče.

Divadlo PuMoWo vtáhne do počítačové hry

Brno /MALÁ DIVADLA JIŽNÍ MORAVY/ - Tvoří v opozici ke společenské frustraci a depresi. Tématizují ideový chaos a přehlcení médii. A usilují o hravost, o čemž svědčí i jejich název. „PuMoWo může znamenat cokoliv, třeba i neurčitou hmotu podobnou WaSaBi,“ říká spoluzakladatel souboru Martin Macháček. Historii i současnou tvorbu divadla PuMoWo představuje další díl sobotního seriálu Malá divadla jižní Moravy.

Lovosice - Litoměřice.

Lovosice před jarní částí přeboru výrazně posílily

Lovosice - Do poloviny tabulky KP Ústecka stojí fronta na postup do divize. Mezi favority patří i FK Lovosice (5. místo, 25 bodů). Tím spíš, když se se vydatně posílil o šest hráčů, jak prozradil trenér Antonín Marčaník.

Studenti se chystají na týden neklidu.

Týden neklidu: studenti vydělávali písněmi

Brno – Když je dnes někomu dvacet, chce se mu hnusem zvracet. Protanči studium v rytmu splátkového kalendáře. Škola není továrna. I taková hesla vytvářeli v pondělí studenti brněnských vysokých škol při zahájení týdnu neklidu. V atriu Fakulty sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity od dvanácti hodin vznikají transparenty pro úterní protestní pochod proti vládním reformám vysokých škol.

Kultuře v kavárně Trojka hrozí zánik.

Kultuře v kavárně Trojka hrozí zánik

Brno /FOTOGALERIE/ – Už čtyři roky nabízí kavárna Kunštátská Trojka v Domě pánů z Kunštátu kromě kávy i nezávislý kulturní program. Nyní hrozí, že od února skončí společně s kavárnou i koncerty, divadla a festivaly, které provozovatelé pořádali v přilehlém sálu. Město totiž majitelům na konci loňského roku vypovědělo nájemní smlouvu.

Ilustrační foto.

Michal Kovář první místo neudržel

Pelhřimov, Kamenice – Ve čtvrtém turnaji poháru mladých nadějí v Táboře skončil kamenický starší žák Jiří Šindelář s výkonem 247 kuželek na šestém místě.

Zakuklení policisté elitního útvaru do večerních hodin prohledávali restauraci Svět i její okolí

Zásahovka vtrhla do litvínovské restaurace Svět kvůli drogám

Litvínov /OD SOUSEDŮ/ - Velká středeční policejní razie v Litvínově byla výhradně kvůli drogám. Deníku to v pátek sdělila Lenka Bradáčová z ústeckého krajského státního zastupitelství. Policie podrobnosti k zásahu nadále tají a ani včera žádné další informace nezveřejnila.

FK Teplice B - FC Chomutov 1:1

Bujnovský na soustředění raději nadával potichu

Teplice – Kondiční soustředění v tradiční destinaci mají za sebou hráči divizního béčka FK Teplice. Na Moldavě dostal pořádně „do těla“ i obránce Jiří Bujnovský. „Bylo to náročné. Ani jsme s sebou neměli kopačky,“ informuje.

1.FK Příbram zahájil letní přípravu na sezonu 2011/12.

Příbram zahájila přípravu i s Mišůnem, ale bez Huni

Příbram /DOPLNĚNO FOTO/ - Prvoligoví fotbalisté 1.FK Příbram mají za sebou první trénink na sezonu 2011-12. Absolvovali jej v pondělí dopoledne na hřišti v Podlesí a představila se na něm celá řada nových tváří.

Olbramoviceký Daniel Šach (v bílém) se v bezbrankovém zápase snažil přejít přes vrchotojanovického Jaroslava Kadlece.

Lídr z Votic padl s posledním Pravonínem

Benešovsko - Okresní fotbalový přebor otevřel jarní brány a hned přinesl obrovské překvapení, když lídr tabulky, votické béčko, padlo v Pravoníně, který se zachraňuje.

Kapitán Jan Procházka //  SK Kladno - Slovan Varnsdorf 1:0 (1:0) , utkání 10.k. 2. ligy 2010/11, hráno 3.10.2010

Prochy zremizoval rodinný stav

Praha – V opačném rozpoložení než na podzim se nacházeli po nedělním druholigovém utkání na Žižkově bratři Procházkové.

Vlevo Jan Čurda, vpravo v bílém Michal Rendla. Ti by měli hrát i pod novým koučem Kladna Zbyňkem Bustou.

Michal Rendla třináctku neřešil

Kladno - Jít na Zlín vyhlášený výtečnými standardkami s dvěma mladými stopery, k tomu je nutná velká důvěra. Trenéru SK Kladno Peřinovi se vyplatila.

V Ústí nad Orlicí se uskutečnilo okresní kolo matematické olympiády.

Soutěžili mladí matematici

Ústí n. O. – V Základní škole Komenského se uskutečnilo okresní kolo matematické olympiády kategorie Z 9, která je určena žákům 9. tříd a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií.

Ilustrační foto.

Karbaníci hráli o pětikilovou husu

Svatá Maří – V pořadí již desátý ročník tradičního prosincového turnaje v karetní hře prší se uskutečnil o víkendu v kulturním domě ve Štítkově, který patří pod obec Svatá Maří.

Starostka Vlasta Tůmová.

Chce si litvínovská mafie koupit venkov?

Mostecko – Povolební krize v Mariánských Radčicích se vyhrocuje. Komunisté tvrdí, že za jejich neúspěchem je i podsvětí. Vedení místní ODS to považuje za absurdní blábol.

Starostka Přelouče Irena Burešová

V Přelouči uspěla ODS

Přelouč - Přes 30 procent hlasů a sedm mandátů – to je výsledek vítězné ODS v Přelouči.

Volby. Ilustrační snímek.

ANKETA 2: Zvolte si 'svého' starostu Přelouče

Přelouč - Do 6. září trvala anketa, ve které jste hlasovali pro svého favorita. Vybírali jste mezi lídry politických stran, kteří kandidují v podzimních komunálních volbách. Jeden z nich nastoupí právě na post starosty/ky Přelouče.

Gogolova Ženitba

Peripetie absurdních námluv v Gogolově Ženitbě

Zlín /RECENZE/ – Na konci června se v Městském divadle Zlín uskutečnila premiéra komedie Nikolaje Vasilijeviče Gogola Ženitba. Režisér inscenace, hostující Pavel Khek, se zlínskému publiku představil již jevištní adaptací Trierova filmu Kdo je tady ředitel?