Kreativ

ŠTÍTEK: Martin Macháček

Plný kapsy šutrů. Divadlu Amadis Brno se podařilo jako jednomu z mála na světě získat na tuto hru práva. Komedii viděli diváci venku v Bítýšce. V Opavě bude dnes uvedena v loutkovém divadle.

Festival Na cestě uvede další představení

Opava – Jen, co jste si stačili vydechnout z první dávky divadelních představení, můžete zakusit další. Divadelní festival Na cestě pokračuje. V Loutkovém divadle v Opavě budou v pátek uvedena tři představení.

Miroslav Pavlík (vlevo) a Jan Kadeřábek, střelci finálových branek Nespek, se těšili z pohárů pro nejlepší mužstvo turnaje.

Z poháru se radovaly Nespeky

Pyšely - Jedenáctý ročník Memoriálu Vladimíra Havelky se stal kořistí fotbalistů Nespek (I. B třída). Na druhém místě skončily Pyšely (I. A třída), třetí se umístila ČAFC Praha (Pražský přebor) a poslední příčku, přestože v základní hrací době neprohrál, obsadil Týnec nad Sázavou (I. A třída).

Počítač je pokušitel... Ilustrační foto

Padělání bankovek se jim nevyplatilo

Hradec Králové - Zdejší krajský soud včera vynesl rozsudek nad pěti muži a jednou ženou z Ústí nad Orlicí, kteří se dopustili trestného činu padělání a pozměňování peněz.

6. ročník - memoriál Františka Macháčka v Heřmaničkách

Memoriál Františka Macháčka v Heřmaničkách

Heřmaničky - TJ Sokol Heřmaničky ve spolupráci s Milanem Macháčkem, uspořádali v sobotu 27. června další ročník tradičního turnaje v kopané a je nutné říci, že po minulém nezdaru, se tento ročník, povedl velmi dobře.

Ilustrační foto

Nominace okresních rozhodčích

Benešov - Přinášíme nominace rozhodčích na okresní poháry starších žáků a dospělých, které se hrají ve středu 3. června a na mistrovské zápasy divize dorostu ve čtvrtek 4. a sobotu 7. června

Ilustrační foto

Strážníci už zase mohou měřit

Českobudějovicko - Od úterý už platí speciální značky ministerstva dopravy, které řidičům označují, kde měří rychlost městská policie. Zatím ale v Českých Budějovicích a okolí velkou bílou ceduli s piktogramem fotoaparátu moc často nepotkáte.

Ilustrační foto.

Údajný šéf mosteckého podsvětí znovu u soudu

Most - Před Okresním soudem v Mostě ve čtvrtek znovu stanul jeden z údajných vlivných lidí mostecké podsvětí – čtyřicetiletý Martin Macháček. Na lavici obžalovaný opětovně usedl kvůli útoku na policistu, kterého měl před čtyřmi roky napadnout na diskotéce.

Ilustrační foto.

Údajný šéf mosteckého podsvětí znovu u soudu

Most - Před Okresním soudem v Mostě ve čtvrtek znovu stanul jeden z údajných vlivných lidí mostecké podsvětí – čtyřicetiletý Martin Macháček. Na lavici obžalovaný opětovně usedl kvůli útoku na policistu, kterého měl před čtyřmi roky napadnout na diskotéce.

Ilustrační foto

Strážníci čekají na značky

Českobudějovicko - Může, nemůže. Nakonec může, řeč je o městské polici v souvislosti s měřením rychlosti. Strážníci tedy mohou měřit piráty silnic, ale pouze se souhlasem státní policie a měřený úsek musí být označen dopravní značkou.

Ilustrační foto.

Pátek bez kamionů? Firmy se bouří, města jsou pro

Zlínský kraj -Páteční odpoledne bez kamionů? Zanedlouho se to možná stane realitou. Vláda totiž schválila návrh, podle kterého budou mít nákladní vozy nad 7,5tuny poslední pracovní den od 15do 18hodin nucenou pauzu. Podobně tomu bude ivneděli, kdy by měly kamiony stát celý den až do desetivečer. Dopravci na Kroměřížsku považují omezení, které se týká všech typů silnic, za nesmyslné.

Ilustrační foto

Strážníci se možná vrátí k radarům

Českobudějovicko - Strážníci městské policie by mohli znovu měřit řidičům rychlost. Uvažuje o tom ministerstvo dopravy, které chystá novelu současného zákona. Radary se tak možná strážníkům vrátí do rukou, ale s určitým omezením.

Ilustrační foto

Kam o víkendu za fotbalem

Benešovsko/ O víkendu se hrají v benešovském okrese převážně fotbalové soutěže. Pozor! Většina sobotních zápasů začíná kvůli EURU 2008 dříve

Ilustrační foto

Atleti si přivezli šest medailí

Stará Boleslav - Krajské přebory v atletice jsou pokaždé jakýmsi lakmusovým papírkem výkonnosti pro většinu závodníků. Tuto zkoušku tentokráte podstoupila jen malá výprava oddílu nymburského SKP. A nevedla si zrovna nejhůř.

Divišov v dramatickém závěru zvládl zápas s Chotýšany. Mladý domácí Marek Hanuš (vlevo) se po špatném zpracování míče následně nechal předskočit hostujícím Miroslavem Filipem

Vedoucí dvojice nezaváhala

Benešovsko/ Maršovice i Divišov těsně zvítězily, vrchotojanovický Helma si vykoledoval za řeči červenou kartu

O víkendu se rozjedou další kola fotbalových soutěží. Zbývá pouhých pět do konce a na několika stadionech se budou mužstva přibližovat k postupům nebo se do sestupových vod. Kolik branek padne za záda gólmanů (na snímku Jiří Maršík z Úročnice)?

Kam o víkendu za sportem

Benešovsko/ O víkendu se hrají v benešovském okrese hlavně fotbalové soutěže. Na pořadu je také okresní kolo v nohejbale a kvalifikace basketbalových juniorů o dorosteneckou ligu

Před zpoplatněním parkování na vltavotýnském náměstí Míru bylo na historické dlažbě občas dost rušno. Parkovací automaty situaci docela pomohly.

Strážník učí řidiče parkovat

Týn nad Vltavou - Pozice městské policie se v Týně nad Vltavou osvědčila. Alespoň co se nešvarů při parkování týče. Říká to sám strážník Martin Macháček, který ve městě dohlíží na pořádek už více než rok.

Ilustrační foto

Kam o víkendu za sportem

Benešovsko/ O víkendu pokračují v okrese sportovní akce v halách i na fotbalových hřištích

Ilustrační foto

Vrah po roce stále uniká

Most – Více než rok marně pátrají policisté po vrahovi sedmadvacetiletého Filipa Popelky zMostu.

Malování oblázků se dětem líbilo.

Kameny v rukou dětí ožívaly

SVITÁVKA - I dětské ruce dokáží proměnit kameny ve zvířata, skřítky, zbraně nebo auta. Místo kouzelné hůlky však děti ze svitávecké školy použily pastelky a svou fantazii.