Kreativ

ŠTÍTEK: fotoaparát

Sraz kaipanů a sportovních vozů na českokrumlovském náměstí.

Podívejte se: Nádherné nablýskané kaipany

Český Krumlov - Značný rozruch a cvakání fotoaparátů vyvolal v historickém v centru Českého Krumlova příjezd bezmála čtyřicítky atraktivních aut typu kaipan a sportovních vozů, která zaparkovala na náměstí.

Z výstavy Za zamčenými dveřmi aneb Zajímavosti z depozitáře v letohradském muzeu.

Sbírka ukrývá příšerky v lihu i unikátní rádio

Letohrad - Depozitář letohradského muzea se letos stěhoval. A právě ve chvíli, kdy muzejnice jednotlivé sbírkové předměty připravovaly na transport z půdy zámku do budovy spořitelny na protější straně náměstí, vznikla myšlenka některé zajímavé předměty vystavit.

Bára Podzimková, mladá modelka z Příbrami, která už pracovně obletěla svět.

Příbramská modelka projela díky své práci celý svět

Příbram /FOTOGALERIE/ - Přehlídková mola, blesky fotoaparátů, make-up, castingy, hotely a letadla zatímco ještě před pár lety to byla školní lavice, kamarádky a domácí úkoly. Tak se změnil život teprve sedmnáctileté Barboře Podzimkové z Příbrami, kterou ve třinácti letech potkal v nákupním centru modelingový scout. Přihlásila se pak do prestižní soutěže Elite Model Look, kterou vyhrála. Její úspěch nastartoval světovou kariéru. Barbora pak fotila třeba pro italský a japonský Vogue. Tím ale výčet jejích úspěchů nekončí.  

Pilot Jiří Šlemr s Čmelákem

Čmelák lítá s larvami, zachraňují kukuřici

Vokšice - Nejkrásnější pohled na svět je prý z koňského hřbetu. Když se na to zeptáme Jiřího Šlemra, profesionálního pilota od roku 1969, jen se usměje. „Není, to jste nikdy neviděli brzké ráno z letadla, kdy se rosa třpytí proti sluníčku, krajina je ještě v polospánku. To je nezapomenutelné,“ vypráví muž, jenž většinu svého života tráví na letišti.

Ilustrační foto

Auto není trezor

Vodňany - Na parkovišti před hřbitovem ve Vodňanech se 8. července kolem 18. hodiny vloupal neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Octavia Combi.

Ilustrační foto

Přispějte do kalendáře Krnova

Město Krnov vyhlásilo fotografickou soutěž Krnov hledáčkem fotoaparátu. Výsledkem soutěže bude stolní kalendář na rok 2019, který má 54 fotografií.

Vloupání do vozu. Ilustrační foto.

Vloupání mají hodně společného

Pardubický kraj, Chrudim - Ve čtvrtek přijali policisté dvě oznámení o vloupání do osobních motorových vozidel. K oběma případům došlo v nočních hodinách ze středy na čtvrtek.

Odstřel komínu v Dlouhoňovicích u Žamberka.

Letitý komín padl k zemi. Odstřel přilákal davy lidí

Dlouhoňovice - Býval dominantou nejen Dlouhoňovic u Žamberka, ale celého Žamberska. Bezmála stometrový komín v areálu bývalé mlékárny sloužil v letech 1984 - 1994, pak mu zůstal už jen status orientačního bodu. Ve středu ráno padl k zemi.

Děti z Kestřan vyzkoušely německou školku.

Děti poznaly, jaké to je ve školce za hranicemi

Kestřany - Ve školním roce 2016/2017 MŠ Kestřany navázala na předešlý úspěšný projekt Krůček po krůčku do sousední země a realizovala s Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže Tandem nový projekt, tentokrát s názvem Sousední světy.

Ilustrační foto.

Lupič potravin stále uniká

Nová Ves – Policisté z obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou řeší případ porušování domovní svobody a krádeže, kterého se dopustil v době od od poloviny června do pátku 23. června neznámý pachatel v Nové Vsi.

Zdeněk Halíř, starosta fotoklubu Sokol Mladá Boleslav

Mladoboleslavský Fotoklub Sokol je jedním z nejstarších v republice

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Mladoboleslavský fotoklub Sokol letos slaví své 95. narozeniny a je tak pravděpodobně nejstarším klubem u nás. Podle předsedy Zdeňka Halíře za úspěchem stojí nejen tvrdá dřina, ale i trocha obyčejného štěstí. Po první světové válce, když nastal první boom fotografie, žil shodou okolností v Boleslavi člověk, pro kterého fotografování bylo velkým koníčkem. V roce 1922 následně profesor Járský založil fotoklub, který funguje dodnes.

Ilustrační foto

Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

Vyberte si z naší nabídky kulturních, sportovních a společenských akcí. Kompletní servis akcí naleznete v tištěné verzi pátečního vydání Slováckých novin.

Tisícovky návštěvníků si v sobotu ve Zlíně užily Dne otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO). Letos již po třinácté. Novinkou bylo deštivé počasí, to ale nikomu nevadilo.

VIDEO: Otevřené dveře v DSZO přilákaly tisíce lidí

Prohlídka dílen, exkurze na dispečinku, průjezd myčkou vozidel, prohlídka různých typů vozů. K tomu hry a soutěže pro děti – letos operativně kvůli dešti přesunuté do zastřešeného prostředí jedné z hal – i tak vypadal o víkendu již 13. ročník dne otevřených dveří v Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.

Noc kostelů 2017 v Chrudimi

Ticho v kostele sv. Michaela automaticky nutilo k šeptání

Chrudim – Desítky kostelů, kapliček a modliteben na celém Chrudimsku se během páteční noci otevřely návštěvníkům. Pořadatelé lákali do svatostánků na bohatý doprovodný program nebo jen na tiché zamyšlení v tajemné atmosféře potemnělého interiéru, kde s tmou bojovalo jen několik desítek svic.

Ilustrační foto.

Chcete se naučit lépe fotografovat?

Praha - Prozkoumat taje fotografie pod vedením zkušeného lektora. Zdokonalit se v ovládání vašeho fotoaparátu, naučit se pracovat se světlem a kompozicí. Porozumět cloně, času, citlivosti a měření expozice. To vše si lze vyzkoušet v praxi v ateliéru.

Kostýmovanou procházkou Kolínem neoficiálně začal letošní Kmochův Kolín

OBRAZEM: Kostýmovaná prohlídka Kolína a Otevřená ulice

Kolín - Kostýmovanou procházkou Kolínem ve čtvrtek v podvečer neoficiálně začal Kmochův Kolín. Vycházku tradičně vedl starosta Vít Rakušan. Plynule pak přešla v Otevřenou ulici, kde jsme také nechyběli s redakčním fotoaparátem. Ze všech jednotlivých součástí Kmochova Kolína pro vás chystáme bohaté fotografické zpravodajství.

Oles Krompljas: Promka, Praha - Nákladové nádraží Žižkov

Oles Krompljas, voják, který se stal válečným fotografem

Fotografové se vydávají do válečných zón a tak se z nich stávají váleční reportéři. Třicetiletý Ukrajinec Oles Krompljas je jedním z nich. S tím rozdílem, že nejdřív bojoval a bránil svou zemi na východní Ukrajině a teprve potom se na místa bojů vrátil s fotoaparátem. V Praze na Nákladovém nádraží Žižkov, v prostorách, které patří Národnímu filmovému archivu, teď vystavuje své snímky z průmyslové zóny Avdějevka, okrajové části města Donbasu, které drží již několik let ruští separatisté.

První návštěvníci si výstavu prohlédli v pondělí 5. června. Potrvá jen do pátku.

Archiv vystavuje unikátní fotografie

Česká Lípa – Fotografie mnoha míst Českolipska z počátku dvacátého století vystavuje v těchto dnech Státní okresní archiv v České Lípě.

Třebíčský fotograf Vojmír Blažek představuje v elektrárně své dvě životní lásky

Třebíčský fotograf představuje v elektrárně své dvě životní lásky

Dukovany – Vstupní prostor Jaderné elektrárny Dukovany slouží hlavně k bezpečnostním procedurám před vstupem do areálu. Zároveň ho ale velmi často doplňují výstavy fotografií. Během června a července si tam lidé budou moci prohlédnout snímky třebíčského fotografa Vojmíra Blažka.

 Stovky lidí protestovaly proti Trumpovu migračnímu příkazu

Zase můžete cestovat. Soud pozastavil Trumpův protiimigrační dekret

Když na začátku svého vládnutí v Bílém domě omezil prezident Donald Trump vstup do země občanům zemí, kde převládá muslimské obyvatelstvo, postavili se proti jeho rozhodnutí nejen obyvatelé USA na protestních akcích. Své slovo řekl k naplnění Trumpových předvolebních slibů i soud.

Výstava vystřihovánek z časopisu ABC v třebíčském Alternátoru.

Na výstavě vystřihovánek z časopisu ABC je i papírový fotoaparát

Třebíč - Autíčka, letadélka, rakety, rytíři, domečky či velké zámky a hrady. To vše lze nově spatřit v Ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči. Řeč je samozřejmě o modelech – nikoli však ledajakých. Jedná se o průřez toho nejlepšího, co vyšlo v legendárních „déčkách" časopisu ABC. Tedy vystřihovánkách milovaných miliony chlapců a děvčat.

Nejstarší fotoaparát na území české republiky.

Unikátní meč, kniha, fotoaparát... Artefakty opustily vitríny

Litomyšl – Zdejší muzeum se včera zapojilo do akce Otevřená muzea a galerie, kterou pořádá Pardubický kraj. Jejím cílem bylo přilákat milovníky historie na unikátní prezentaci. Lidé měli možnost si doslova sáhnout na předměty, které obvykle bývají ukryté v bezpečí depozitáře.

Nejstarší fotoaparát na území české republiky.

Artefakty opustily vitríny

Pardubický kraj, Litomyšl - Návštěvníci měli možnost vidět unikátní meč, knihu a fotoaparát. Další příležitost budou mít až za několik let.

Ilustrační foto.

Muž prodal odcizené šperky

Světlá nad Sázavou - Z krádeže je podezřelý 28letý muž ze Světelska. Činu se dopustil v období od začátku února letošního roku do začátku dubna v jednom z bytů ve Světlé nad Sázavou, kde bydlel u svojí blízké známé.

Markéta Mikšíková trpí od narození nevyléčitelnou dědičnou nemocí, cystickou fibrózou.

Markéta: Cystická fibróza není prokletí, nejsem jiná

Pardubice – Markéta Mikšíková trpí od narození nevyléčitelnou dědičnou nemocí, cystickou fibrózou (CF), která vážně postihuje zejména dýchací a trávicí soustavu. Přesto vystudovala, pracovala jako referentka právního oddělení, dnes je maminkou na mateřské a pomáhá stejně nemocným.

Slavnostní otevření Labské stezky pro cyklisty.

FOTO: Otevření Labské stezky bavilo i vzdělávalo

Brná - Jedna z mnoha akcí, která byla součástí zahajování turistické sezony na Ústecku, a to konkrétně slavnostní otevření Labské stezky pro cyklisty se v sobotu odehrávala i s bohatým doprovodným programem v Cyklokempu Loděnice v Brné.

Ilustrační foto

Fotograf Tomáš Kubelka vystavuje na zámku

Pardubice - Open air galerie Parkán, tedy galerie pod širým nebem Zámku Pardubice, otevřela novou výstavu. K vidění je cyklus snímků pardubického fotografa Tomáše Kubelky s názvem Čarokraj.