Kreativ

ŠTÍTEK: fotoaparát

Amant Gris se svým dvorním žokejem Markem Stromským.

Amant Gris? Příběh koňské celebrity z Albertovce

/FOTOGALERIE/ Amant Gris, bělouš, na kterého se nezapomíná. Takhle se dá charakterizovat osudový kůň štěpánkovického žokeje Marka Stromského. Dnes sedmnáctiletý valach má za sebou bohatou a úspěšnou kariéru.

Zima očima Romana Szpuka.

OBRAZEM: Šumavské počasí fotoaparátem Romana Szpuka

Vimpersko - V neděli 10. prosince k večeru se na Vimperk sypal sníh, v noci sněžení ustalo, začalo divoce foukat, pak se objevil déšť, a tak jsem se vypravil ráno 11. prosince na Boubín, abych zjistil, kolik sněhu přibylo.

Česko zpívá koledy s Deníkem na Resselově náměstí v Chrudimi

Zpívalo se nám mrazivě, vánočně a zvonečkově

Chrudim – Na Resselově náměstí v Chrudimi se u vánočního stromku ke společnému zpívání koled v rámci celorepublikové akce Česko zpívá koledy s Deníkem sešla více než stovka lidí. Zima jim nevadila a odcházeli nadšení.

Ilustrační foto.

Lepší místo přispělo k řešení problémů

Brandýs – Radnice dvou spojených měst, Brandýsa nad Labem a Staré Boleslavi, našla způsob, jak usnadnit svým občanům řešení problémů, na které narazí v ulicích. Prostředníkem se stala mobilní aplikace projektu Lepší místo, která už několik týdnů umožňuje místním lidem podílet se na změnách k lepšímu, aniž by se kvůli tomu museli vydat za úředníky.

Za knihou Toulky nad Mladoboleslavskem stojí fotograf Miroslav Polach a letecký nadšenec Vladimír Handlík.

Vznik unikátní fotoknihy doprovodily různé pocity

Mladá Boleslav – Je tu další kniha o Mladoboleslavsku. Je fotografická a snímky jsou pořízeny z výšky. Za vším stojí známý boleslavský fotograf Miroslav Polach, který své síly spojil s leteckým nadšencem a šéfem Nadačního fondu Metoděje Vlacha i boleslavského leteckého muzea Vladimírem Handlíkem.

Kapsář. Ilustrační foto.

Přišla o peníze, doklady i stravenky

České Budějovice - O peněženku s doklady, platební kartou a třemi tisícovkami přišla ve středu dopoledne zákaznice obchodu se smíšeným zbožím v krajském městě.

Tak takhle rozhodně ne! Ilustrační foto.

Seniorce ukradli v rychnovském obchodním domě celou kabelku

Rychnov nad Kněžnou - Seniorce v rychnovském obchodním domě v týdnu ukradli kabelku. Důchodkyně si ji zavěsila na nákupní košík a věnovala se nákupu. Zloděj využil toho, že tašku žena neměla celou dobu pod kontrolou, a kabelku jí vzal.

Ilustrační foto.

Spadla klec. Za lupy stojí místní mladík

Česká Třebová - Alkohol, cigarety, elektrické spotřebiče, ruční nářadí, počítače, fotoaparáty, mobilní telefony, peníze i šperky. To je pouze malý výčet toho, co tíží svědomí osmnáctiletého mladíka z České Třebové, který má od letošního léta na svém kontě několik „vloupaček“ do různých objektů v České Třebové.

Kostým vodníka mezi ztrátami a nálezy.

Strážníci prodávají věci ze ztrát a nálezů. Lidé na ně stojí fronty

Břeclav – Úplně nový kostým vodníka a mořské panny, historický fotoaparát Flexaret. I takové věci prodávají břeclavští strážníci ve své služebně v Kupkově ulici. Jde o předměty ze ztrát a nálezů. „Největší zájem je o elektroniku, především o iPhone a další mobilní telefony,“ řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Při slavnostním křtu kalendáře se na palubovce sešli (zleva): Leopold  König, Brett Roseboro a Garret Kerr.

Svitavští basketbalisté se proměnili v pravé gentlemany

Svitavy – S blížícím se koncem roku představili basketbaloví Dekstone Tuři Svitavy charitativní kalendář pro rok 2018. Dvoumetroví borci shodili dresy a tepláky a před objektiv fotoaparátu se postavili ve slušivých a perfektně ušitých oblecích.

Výstava fotografií Michaela Čtveráčka.

FOTO: Čtveráčkovy fotografie míří ke světlu

Liberec - Je to vzácně soudržná výstava. Tematicky jasná a propracovaná. Poslední soubor fotografií Michaela Čtveráčka nazvaný Ke světlu – obecné principy čaruje v mikroprostoru „spodního patra“ přírody.

Hned dvě výstavy slavnostně otevřeli v pátek v Muzeu Podhradí Buchlovice.

Buchlovice: Chřiby objektivem nestora fotografů

FOTOGALERIE / Míst, kde se dnes dají vystavovat fotografie a dílka, která vytvořily dovedné ruce lidí, je celá řada a fantazii se meze nekladou. V Buchlovicích k tomu už několik let slouží přízemí Muzea Podhradí, pod jeho střechou zase Galerie na půdě.  

Vojtěch Rosůlek ze Starého Města     

Ve svých nohách mám 140 tisíc ujitých kilometrů, říká nestor turistů

„V nohách mám už tisíc mil,“ začal jsem notovat písničku Waldemara Matušky čtyřiadevadesátiletému Vojtěchu Rosůlkovi v buchlovickém Muzeu Podhradí po vernisáži jeho velkoformátových fotografií, které za svého života pořídil při turistickém putování malebným pohořím Chřibů. 

Naši prvňáci. Ilustrační foto

Představujeme prvňáčky z Vodňan

Vodňany - První listopadová středa letošního roku přinese na straně 4 další představení prvňáčků, a tentokrát se redakční fotoaparát zaměřil nejmenší školáčky Základní školy a Gymnázia Vodňany, konkrétně I. A a I. B.

Deník - Naši prvňáci

Představujeme prvňáčky z Vodňan!

Vodňany - První listopadová středa letošního roku přinese na straně 4 další představení prvňáčků, a tentokrát se redakční fotoaparát zaměřil nejmenší školáčky Základní školy a Gymnázia Vodňany, konkrétně I. A a I. B.

V Gotickém sále Staré radnice se otevřely veřejnosti hned dvě výstavy - Plnou parou vpřed a Vlaky na fotkách.

Jsme tak trochu železniční národ, říká fotograf Miroslav Volek

Výstavy s názvem Plnou parou vpřed! a také Vlaky na fotkách byly zahájeny v úterý 17. října v Gotickém sále Staré radnice. K vidění jsou zajímavé modely vlaků i krajiny nebo podařené fotografie vlaků. Právě s autorem fotek Miroslavem Volkem z Hranic jsme si popovídali.

Benešovská Čechova ulice je 7. srpna pod dozorem radarů. Za dva měsíce přístroje načapaly 1586 řidičů.

Na radar v Čechově ulici si řidiči ještě nezvykli

Benešov – Na umístění radaru v Čechově ulici, si řidiči dosud nezvykli. Přitom je zařízení, které měří úsekovou rychlost v celé vytyčené trase mezi dvěma radary a vypočítává pak rychlost průměrnou, v provozu už od 7. srpna. Za dva měsíce přístroje načapaly 1586 řidičů.

Na půdě slánského gymnázia bylo v rámci akce k vidění mnoho zajímavých pokusů.

OBRAZEM: Vědci se v pátek v noci sešli také ve Slaném

Slaný - K letošní Noci vědců se připojilo tradičně také slánské Gymnázium Václava Beneše Třebízského se svým týmem Laborky.cz. Školu tentokrát navštívil, kromě spřátelené školy z Bruntálu, jeden z předních českých popularizátorů vědy a odborník na vesmír Jiří Grygar. Zúčastnění se mohli projít stezkou mladého vědce, dozvěděli se také mnohé o živé i neživé přírodě a zažili různé zajímavé pokusy na vlastní oči. Nechyběla ani továrna Laborek.cz, stejně jako motýlárium, včely a brouci. Příchozí se také mohli podívat na svět hledáčkem fotoaparátu a zažít noční led light show.

Půl roku trvala rekonstrukce šaten v ZŠ Tyršova 913 ve Frenštátě pod Radhoštěm, výsledkem je nový vchod, větší plocha a více než 700 nových skříněk.

V ZŠ Tyršova mají nové šatny

/FOTOGALERIE/ Jednu z největších investic v posledních letech má za sebou Základní škola Tyršova 913 ve Frenštátě pod Radhoštěm a její zřizovatel, město Frenštát pod Radhoštěm. Jedná se o nové šatny.