Kreativ

ŠTÍTEK: fragment

Vinobraní by mělo začít až ve čtvrtek, kdy by jako první měla přijít na řadu bílá odrůda Solaris nové rezistentní víno, odolné vůči mrazům a houbovým chorobám.

Na Sádku budou Svatováclavské hody

Sádek – Kdo ještě nemá plán na víkend a rád se dobře nají, napije a pobaví, může si do kalendáře zaznamenat, že se blíží Svatováclavské hody na Sádku.

Festival na pomezí v Dolní Lomné.

V Lomné se tradičně pobavili, dobré muziky bylo dost

Dolní Lomná /FOTOGALERIE/ – Festival na pomezí má za sebou 19. ročník. Populární akce byla tentokrát jednodenní, v Národopisném areálu v Dolní Lomné však tradičně zněla kvalitní muzika. Na Jablunkovsko se pravidelně vracejí ti, kteří mají rádi folk, country, trampskou muziku a bluegrass.

Ilustrační foto.

Premiéra knižního veletrhu v Ostravě

Ostrava – Ostravský první Letní knižní veletrh se připravoval v době, kdy je český knižní trh ohrožen nejen snahou o razantní zvýšení DPH na knihy, ale kdy se dokonce mluví i o zániku klasických knih a jejich nahrazení elektronickými.

Největší bluegrass a country festival ve střední Evropě.

Jamboree připomene Billa Monroa

Strakonice – Italský hudebník Beppe Gambetta a americký bluegrassový kytarista Dan Crary budou největší hvězdy 20. ročníku festivalu bluegrass a country hudby Jamboree, který v pátek 27. května začne ve Strakonicích.

Ilustrační foto.

Březen - měsíc čtenářů startuje

Klatovsko – Jako každý rok je březen ve znamení knih, čtenářů a internetu. Knihovny si pro své registrované i neregistrované návštěvníky připravily mnoho akcí, zaměřených především na děti a mládež.

V pardubické Ponorce zahrál například i Lord Bishop

Nano Fest v sobotu vypukne v Ponorce

Pardubice – Milovníci rozmanitých hudebních stylů by měli upřít svoji pozornost na první ročník nového hudebního festivalu. Ten nese název Nano Fest a koná se v sobotu večer od dvacet hodin v rockovém klubu Ponorka.

Václav Klaus na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě.

Václav Klaus podepisoval svou knihu

Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ - Prezident republiky Václav Klaus v pátek zavítal na jubilejní 20. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě. U stánku nakladatelství Fragment podepisoval svou knihu Zápisky z cest.

Ilustrační foto.

Deset míst, která o víkendu musíte navštívit

Uherské Hradiště – Slovácké slavnosti vína a otevřených památek v Uherském Hradišti. Jedinečná akce, kterou byste si neměli nechat ujít, se koná již tuto sobotu a neděli. Slovácký deník vytipoval desítku míst, která stojí za vaši návštěvu.

KAJÍNEK. Konstantin Lavroněnko, zajímavá ruská tvář na českém plátně.

Kajínek: Krimi, jež se dobře prodá

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Koncem minulého týdne vstoupil do kin Kajínek. Respektive jeho filmová verze. Je to film dobrý i sporný zároveň. Vzhledem k tomu, že předobrazem hrdiny je reálný zločinec a dvojnásobný vrah, nelze se na něj dívat jen jako na fiktivní příběh. Protože, ať už to tvůrci plánovali nebo ne, filmový Kajínek bude do jisté míry formovat veřejné mínění. (Mimochodem, ve středu vstupuje na pulty i kniha Kajínek, jež vznikala v nakladatelství Fragment za mimořádného utajení). Filmový příběh Petra Jákla je zkrátka filmařsky zdatný, straní ale hrdinovi víc, než by si zasloužil…

Modelka Tereza Setníčková.

Dívky dostanou šanci stát se modelkami

Liberec - Zkusit si práci modelky především v zahraničí, dostanou ty dívky, které se zúčastní castingu ve středu 27. července. Ten pořádá prestižní modelingová agentura Top Peaple.

Ilustrační foto

POZVÁNKA: Plesová sezona vrcholí

Chrudimsko - /PRŮBĚŽNĚ DOPLŇUJEME/ Rádi tančíte? Přivítali jste také s nadšením začátek plesové sezony? Deník vám poradí, kam můžete vyrazit!

Pohled na travou porostlé zbytky zdí lásenické tvrze. Foceno na  podzim 1983

Zaniklá tvrz aneb Jak být archeologem

Lásenice - Asi není mnoho mých věkových vrstevníků či dokonce o řadu let mladších, kteří by nečetli slavný komiks Václava Šorela „Tvrz“, který vycházel před více než 30 lety v tehdy velice populárním časopisu ABC.

Ilustrační foto

Mladá autorka ze Sestrouně na Sedlčansku podepíše Poselství jednorožců

Sedlčany - Městská knihovna Sedlčany v červnu již podruhé pořádá kampaň s názvem Měsíc pro rodinu aneb Rodinné prázdniny nemusí být otrava ani nuda. Součástí letošního ročníku je i křest trilogie Poselství jednorožců mladičké spisovatelky ze Sestrouně u Sedlčan Michaely Burdové.

Ilustrační foto

Prázdniny nemusejí být nudné, knihovna ukáže, jak na to

Sedlčany - Městská knihovna Sedlčany za podpory asi dvaceti dobrovolníků v loňském roce poprvé uspořádala kampaň s názvem Měsíc pro rodinu aneb Rodinné prázdniny nemusí být otrava ani nuda. Důvody všech partnerů byly podpora rodiny a rodinného života. Už loni pracovníci knihovny avizovali, že by z této aktivity chtěli udělat aktivitu tradiční. A je tady tedy druhý ročník.

dětská kniha Drak Drango - Hrdina přichází

Drak Drango přichází

Praha - Nápaditou knihu pro děti, nazvanou Drak Drango – Hrdina přichází, v níž se spojuje komiks a psaný příběh, představí její autoři Jan a Petra Z. Jelenovi na křtu a autogramiádě ve středu od 16 hodin v pražském Paláci knih Luxor.

A TAKHLE SI TU ŽIJEM. Obrovský zájem byl o tombolu. Na zhruba 80 platících účastníků čekalo 110 hodnotných cen. Tou první byla motorová pila.

VIDEO: Hasičský ples se neobešel bez ohnivé show

Žumberk – Na slavný Formanův film Hoří, má panenko si rozvzpomněli mnozí tanečníci v nabitém sále žumberské hospody, ve které zdejší dobrovolní hasiči uspořádali v sobotu svůj 101. výroční ples. Jeho zlatým hřebem totiž (paradoxně) byla ohnivá show, kterou přímo na parketu připravila zdejší šermířka Linda Barriová. Hasiči se pro jistotu vyzbrojili hasicími přístroji, ale žádný průšvih se nekonal. Naopak, bylo skutečně na co koukat.

Zdeněk Svěrák podepisoval svoji knihu povídek

Svěrákovy drobné každodenní zázraky

„Kdybyste mě potkali, byl bych vám možná povědomý. Je to tím, že jsem se kdysi poměrně často objevoval na televizních obrazovkách a v pořadech pro mládež.“ Tak začíná jedna z próz Zdeňka Svěráka (která ovšem nevypráví přímo o něm) v knížce nazvané jednoduše Povídky a vydané nakladatelstvím Fragment.

DOBRODRUH. Belgičana Stana Lauryssense přivedla touha po dobrodružství až do vězení.

Prodával jsem padělky Dalího

Praha - Svůj vlastní příběh popsal belgický novinář a prodejce padělaných obrazů Stan Lauryssens v knize nazvané Salvador Dalí. Právě Dalího falešná díla totiž Lauryssens prodával. Za to se sice dostal do vězení, ale kniha, která nyní vyšla i česky v nakladatelství Fragment, mu přinesla slávu a peníze.

Hi-Fi potěší každé dítě, které našlo zalíbení v muzice.

Co za vysvědčení? Jen to, co dítě opravdu chce

Chcete svého potomka odměnit po ročním úsilí ve škole něčím pěkným a stále si nevíte rady, co by skromného žáčka potěšilo? Nabízíme vám několik tipů na dárky, které potěší všechny věkové skupiny.

Ilustrační foto.

Na zámeckém nádvoří se bude nejen tančit

Valašské Meziříčí - Špičkoví tanečníci a herci z celé republiky přijedou do Valašského Meziříčí na festival Tanec 2008. Dvoudenní akce, která začíná v pátek a končí v sobotu, se koná na nádvoří zámku Žerotínů.

Ivan Mládek před koncertem.

Ivan Mládek boduje v Polsku

Ostrava - V Domě knihy Librex byla předevčírem zahájena výstava obrazů českého výtvarníka, který už léta žije v Kanadě, když předtím pobýval v Paříži. – Pavla Skalníka.