Kreativ

ŠTÍTEK: Grada

Ilustrační foto.

Florbalová škola: 4. díl - Vybavení brankáře

Č. Třebová - Orlický deník ve spolupráci s florbalovým klubem Orlicko Třebovsko pro vás připravil čtvrtý díl florbalové školy. Všechny díly postupně najdete i na našich internetových stránkách.

Ilustrační foto.

Nové knihy

Než se vrhnete plnou silou do zateplování svých domů a bytů, zkuste čerpat informace z nové odborné literatury.

Ilustrační foto.

Co je tepelné čerpadlo a jaké typy jsou na trhu k dostání

Tepelná čerpadla jsou jedním z alternativních zdrojů obnovitelné energie. Odnímají teplo z okolního prostředí vytápěného objektu (země, vzduchu, vody), převádějí ho na vyšší teplotní hladinu a uvolněné teplo využívají pro vytápění a ohřev teplé vody.

Ilustrační foto.

Odborná literatura

Zabýváte-li se myšlenkou, že by bylo dobré změnit způsob vytápění, můžete se nechat inspirovat odbornou literaturou.

Dřevní pelety jsou palivo budoucnosti, které se může stát náhradou uhlí. Vzhledem k místním  zdrojům a dostatečnému zalesnění České republiky je cena dřeva ve srovnání s cenami ropy, plynu a elektrické energie dlouhodobě stabilní.

Přednosti topení peletami a biomasou

Návratnost investice a provozní náklady jsou nejdůležitější ekonomické argumenty, které hovoří pro pořízení peletového nebo štěpkového topného systému v jakékoliv výkonové kategorii.

automasáž pro zdraví

Automasáž pro zdraví, Autor: Valeria Füchtner

V dnešní době při běžných potížích velmi rychle (a často i neuváženě) saháme po prášku proti bolesti či běžíme přímo za lékařem. Přitom v procesu uzdravení hraje nejdůležitější roli samoléčba a prevence. Není lepší uzdravit se přirozeným způsobem, a to dotykem vlastních rukou?

Okna - Správná řešení pro novostavby i rekonstrukce

Okna - Správná řešení pro novostavby i rekonstrukce, Autor: Adela Motyková

Kniha přináší čtenářům srozumitelné informace nejen o konstrukčních detailech a technických parametrech používaných materiálů, ale i o nevyhnutelných stavebních předpokladech nutných k tomu, aby nově zabudované stavební prvky splňovaly co nejlépe uživatelské požadavky a zároveň byly ekonomicky přiměřené.

Kámen v okrasné zahradě

Kámen v okrasné zahradě, Autor: Tomáš Bíba

Kámen je krásný a trvanlivý materiál. Chcete si z něj vyrobit suchou zídku či terasu v zahradě? Nevíte kam umístit solitérní kamennou sochu? Inspiraci pro svoji okrasnou zahradu najdete v této celobarevné publikaci od renomovaného zahradního architekta a stavaře.

kniha Jak dokonale zvládnout horské kolo

Jak dokonale zvládnout horské kolo - vybavení - údržba - technika jízdy, Autoři: Florian Haymann, Ulrich Stanciu

Ještě v polovině devadesátých let minulého století bývali jezdci na horských kolech terčem posměchu, jako pestrobarevní papoušci věnující se módnímu výstřelku. Z módního sportu se postupně stala masová záležitost. Horské kolo je hnací silou ve vývoji cyklistiky a dnes jej vyznává již druhá generace příznivců. Nejlepší jezdci mohou dokonce soutěžit o olympijské zlato.

Ilustrační foto.

Zajímavosti pro inspiraci

Segment stavebních výplní se rozvíjí dynamicky. Přinášíme vám novinky, zajímavosti a náměty ve formě odborné literatury.

Ilustrační foto.

Měníme okna, šetříme energii

Okna nás chrání před zimou, teplem, zloději i hlukem. Vypovídají o našem vkusu, kulturní vyspělosti a zvyklostech i o citlivosti architekta, který je vybral. S poškozenými okny navíc lze jen těžko dosáhnout v místnostech příjemné atmosféry.

Moje francouzská kuchyně.

knihy pro zdraví

Nejen o francouzské kuchyni, ale také o výchově, bolesti či vzteku.

Ilustrační foto

Sauna týdně prospěje srdci i plicím

Hlavním cílem saunování je posilování tělesných regulačních mechanismů, otužování a posilování krevního oběhu, dýchacího systému i nervové soustavy. Pobyt v horké potní místnosti působí příznivě na pleť a posiluje psychiku.

Kniha pro tatínky.

Kniha pro tatínky

Znáte-li muže, který má obavy ze svého blízkého rodičovství, či jím sám jste, věnujte pozornost této knize věnované tatínkům.

Kniha Dítě a mateřská škola.

Dítě a mateřská škola

Uvažujete o tom, že vaše dítě začne navštěvovat mateřskou školu a nejste si jistí, co vše tato změna bude obnášet? Tato kniha vám poskytne cenné informace.

Autor knihy Děti v kondici využil svých mnohaletých zkušeností s trénováním dětí.

Knižní novinka pro rodiče

Zdatné děti lépe prospívají ve škole, mají lepší přístup k životu a zdravější životní styl i v dospělosti.

Jaroslav Světlík

Provinil se děkan? UTB už má v rukou posudky

Zlín - Disertační a habilitační práce děkana zlínské univerzity Fakulty multimediálních komunikací Jaroslava Světlíka jsou téměř totožné. Takový je verdikt soudních znalců, kterým dala komise stanovená rektorem Ignácem Hozou obě práce posoudit.

foto3

VIDEO, ANKETA: Na kolech vyrazili z Kladna do Budapešti

Kladno - Hodiny na kladenské radniční věži odbimbaly devátou hodinu. Poté se ozval zvuk píšťalky, který včera na náměstí Starosty Pavla odstartoval v pořadí už čtvrtý cyklopřejezd Evropy pořádaný turistickým oddílem Roháči. Cílem cesty pětatřiceti cyklistů je tentokrát Budapešť. Dorazit do ní chtějí štafetovým způsobem za osmačtyřicet hodin. Právě tolik měsíců je totiž Česká republika členem Evropské unie.

Milan Mikulaštík

Milan Mikuláštík si převezme Cenu Grady již v květnu

Zlín - Letos v květnu budou předány již podvacáté prestižní Ceny Grady. Titulem Cena Grady jsou oceňovány knihy, které svým odborným přínosem i čtenářským ohlasem získaly nezastupitelné místo v produkci českých nakladatelství. Tímto aktem se zveřejňují nejlepší tituly, které vydalo nakladatelství Grada Publishing za předešlý rok. Jedním z oceněných je také docent Milan Mikuláštík, který vyučuje na Fakultě managementu a ekonomiky na zlínské Univerzitě Tomáše Bati.

Na Vysočině se letos pěstuje více řepky.

Američané objevili biopaliva

BOSTON - Na americkém Severozápadě začínají využívat k vytápění domácností biopaliva. Čelí tak extrémnímu nárůstu cen nafty a dopadům klimatických změn.

Lukáš Dryml (červená helma)

Celé Pardubice budou fandit bratrské dvojici Drymlů

PARDUBICE - Vrcholem plochodrážní sezony v tomto městě je každoročně závod o Zlatou přilbu města Pardubice. Letos se pojede po devětapadesáté a mezi plochodrážními experty to vře. Do Pardubic tentokrát nepřijedou Australané a ti v minulosti znali recept na vítězství. Vždyť v posledních deseti ročnících to byli australští jezdci, kteří osmkrát zlatou trofej vyhráli.

Ilustrační foto.

Kočičí byt jak má vypadat?

Kočka, která žije v bytě, má mnohem méně možností pozorovat okolí, očichávat předměty nebo lovit než její kolegyně žijící venku. Společnost jí sice děláte vy, ale pak přijdou chvíle, kdy jste mimo domov a vaše kočička zůstává bez společníka.