Kreativ

ŠTÍTEK: Stříbrnice

Fortuna liga - Ilustrační foto.

Jarní Tipligu vyhrála Jana Svobodová

Hodonín – Jarní část Tipligy vyhrála Jana Svobodová z Ratíškovic, která v předposledním kole přeskočila do té doby první Krpala. Po tipéra ze Stříbrnic tak zbyla druhá cena. Třetí skončil Antonín Tyl ze Sobůlek.

Duel vedoucích Kunovic s Topolnou (ve žlutém) neměl vítěze.

Kunovice smírně s Topolnou, Strání poprvé padlo

Slovácko /FOTOGALERIE/ – Souboj dvou vedoucích celků tabulky přineslo 22. kolo základní třídy skupiny A. Duel mezi Kunovicemi a Topolnou už mohl takřka definitivně rozhodnout o postupujícím do okresní soutěže.

Fortuna liga - Ilustrační foto.

Tipliga: O vítězství Martina Rubana rozhodl los

Hodonín /FORTUNA LIGA/ - Vítězem sedmého kola tipovací soutěže Tipliga se stal Martin Ruban. Tipér ze Ždánic získal v sedmém kole devět bodů. Vyhrál tak dvě balení kávy Douwe Egberts díky losu, neboť měl stejně bodů i jako další čtyři tipéři.

Následky nehody ve Finské ulici v Šumperku

9 bouraček, to je velikonoční účet na silnicích

Šumperk /FOTO/ – K devíti dopravním nehodám na Šumpersku vyjížděli v době od 22. do 25. dubna policisté. Při karambolech se tři lidé lehce zranili, ovšem ve čtyřech případech byl příčinou nehody alkohol.

Ilustrační foto

Tip liga: Nedveisová porazila díky losu Nedveise

Hodonín – Vítězem šestého kola tipovací soutěže Tipliga se stala Ronana Nedvaisová. Tipérka z Věteřova získala v šestém kole osm bodů. Vyhrála tak dvě balení kávy Douwe Egberts díky losu, neboť měla stejně bodů i stejný počet tipovaných branek jako Milan Nedveis.

Ilustrační foto.

Medlovice s Žítkovou řádně potrápily favority

Slovácko – Fotbalisté Kunovic, kteří přesvědčivě převálcovali v neúplné sestavě hrající Stříbrnice, musí být stále ve střehu. Už se zdálo, že by jejich jediný pronásledovatel mohl zaváhat v Medlovicích, Topolná ale pět minut před koncem přece jen vstřelila vítězný gól. Ve skupině B mělo namále vedoucí Strání, těsnou výhru v Žítkové ale nakonec uhájilo.

Ilustrační foto

Tipliga: Stanislav Svoboda má nárok na kávu

Hodonín - Vítězem pátého kola tipovací soutěže Tipliga se stal Stanislav Svoboda. Tipér z Veselí nad Moravou získal v pátém kole jedenáct bodů. Vyhrál tak dvě balení kávy Douwe Egberts.

Ilustrační foto

Tipliga: Nejblíže k supertrefě měl Kalod

Hodonínsko - Vítězem čtvrtého kola tipovací soutěže Tipliga se stal Radek Kalod. Tipér z Čeložnic získal ve čtvrtém kole stejně jako další tři soutěžící osm bodů.

Derby mezi Bílovicemi (tmavé trenýrky) a Březolupy ovládli domácí fotbalisté.

Tučapy po přestávce nevídaně koncertovaly

Slovácko /FOTOGALERIE/ – Základní třída pokračovala na jaře již druhým kolem. A favorité opět nezaváhali. Kunovice udělily devítibrankovou lekci Částkovu, stejný počet branek doma nasázely i Tučapy Jankovicím.

Odchyt koně na dálnici u Stříbrnic

FOTO: Policisté honili na dálnici koně

Stříbrnice - Za uprchlým koněm vyráželi v úterý krátce před osmnáctou hodinou profesionální hasiči z Kojetína na dálnici u obce Stříbrnice. Na místě již byla tou dobou Policie České republiky, která se snažila zvíře dostihnout. Když hasiči dorazili, kůň už byl v rukou majitelky.

Duel mezi Stříbrnicemi a Tučapy se málem neodehrál, stav hřiště totiž byl možná až za hranicí regulérnosti. Nakonec velmi pěkná návštěva viděla na každé straně po jednom gólu.

Kunovice a Topolná nadělovaly

Slovácko – Před druhou polovinou soutěže přišla základní třída skupina A o jednoho ze svých účastníků, neboť po podzimu odstoupilo béčko Jarošova. Fotbalistům Kostelan nad Moravou B tak začne ostrá sezona až tento týden.

Pálenky bylo potřeba zajídat chlebem, sýrem nebo slaninou.

V Kudlovicích nabídli 198 vzorků kořalek

Kudlovice /FOTOGALERIE/ – Sto devadesát osm vzorků ovoce v tekuté podobě, mezi nimiž převažovala slivovice, se sešlo na sobotním koštu pálenek v kulturním domě v Kudlovicích.

Ilustrační foto.

Krpal vyhrál díky losu. Vedení udržel Tyl

Hodonín – Vítězem druhého letošního kola tipovací soutěže Fortuna liga se díky losu stal Antonín Krpal. Tipér ze Stříbrnic získal ve druhém kole stejně jako Antonín Tyl jedenáct bodů.

Pálenky bylo potřeba zajídat vepřovými specialitami.

Na stříbrnickém koštu tekla jahodovice i kmínka

Stříbrnice /FOTOGALERIE/ – Pohodová atmosféra vládla v sobotu 12. března na nejmladším koštu slivovice a jiných destilátů na Slovácku, ve Stříbrnicích. Jeho první ročník se uskutečnil pod heslem: Vyšlo-li z této země kdy co silného a tvrdého, pak to byla slivovice.

Vašík Mikula, Stříbrnice

V březnu zvítězil Vašík Mikula ze Stříbrnic

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ - Vážení čtenáři, také v letošním roce pokračujeme s fotosoutěží Dítě Slováckých novin. S fotografiemi dětí se budeme potkávat až do konce roku, kdy se finalisté jednotlivých měsíců utkají o titul Dítě Slováckých novin 2011.

Kapli chrání plexisklo.

Kaple může chránit i plexisklo

Stříbrnice, Slovácko – Kaple zdobí různá místa po celém našem regionu. Najdeme jich tu nespočet. Některé stojí uprostřed měst, jiné na samotě, u cest nebo v parcích.

Ve Stříbrnicích šlo v sobotu v krojovaném průvodu dvacet párů.

Stárek: Hody ve Stříbrnicích jsou zase na vzestupu

Stříbrnice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Folkloristé ve Stříbrnicích nemají starosti s prořídlou hodovou chasou, které trápí řadu slováckých obcí. V sobotu odpoledne vesnicí kráčely na dvě desítky krojovaných párů a desítky místních i přespolních návštěvníků.

Ilustrační foto - fotbal

Bílovice otočily duel ve Stříbrnicích

Slovácko - Fotbalisté Bílovic prohrávali v průběhu druhého poločasu ve Stříbrnicích už 0:2, čtyřmi brankami ale vývoj dokonale otočili a mohli slavit osmou výhru v sezoně.

Ilustrační foto.

Jarošov a Rudice slaví první výhry

Slovácko - Až v jedenáctém kole se dočkali prvních bodů v soutěži fotbalisté Jarošova B, kteří na domácí půdě zdolali béčko Březolup.

Ilustrační foto

Staré skládky ohrožují okolí

Zlínský kraj – Část řeky Vláry, zahrádkářská kolonie či vodojem patří k místům, které v kraji ohrožují nebezpečné zplodiny. Ty se mají do okolí šířit z bývalých skládek odpadů.

Ilustrační foto.

Výši vstupného nereklamujte

Slovácko - Nejstarší fotbaloví fanoušci, kteří mají na svém hřbetě tak sedm křížků, jistě vzpomínají na doby, kdy se na ligový fotbal chodilo za čtyři koruny. V té ceně byl také započítán korunový příplatek za dorostenecký předzápas.

Ilustrační foto.

Kunovice a béčko Strání stále bez ztráty bodu

Slovácko - Už je tři týmy v obou skupinách zákládní třídy zůstávají bez ztráty jediného bodu. Zatímco ve skupině A sekundují vedoucím Kunovicím ještě Mistřice, v béčku už s náskokem dvou bodů vládne osamocená záloha Strání.

Ilustrační foto.

Kopaničářské derby ovládla Žítková

Slovácko - V základní třídě se už po třech kolech pomalu ukazuje, která mužstva by si to měla rozdat o postup. Především ve skupině A se na čele pevně usadila trojice Kunovice, Mistřice, Topolná. V béčku zůstává jediným týmem bez ztráty bodu béčko Strání.

Ilustrační foto.

Topolná v závěru otočila duel se Stříbrnicemi

Slovácko - Ještě osm minut před koncem Stříbrnice v Topolné vedly, domácí ale povedeným závěrem dokázali výsledek otočit. Těsnou výhrou domácích skončilo i napínavé derby mezi béčky Kostelan a Nedakonic.

Kostel sv. Prokopa byl při mši svaté zaplněn věřícími.

Stoletou historii stříbrnické farnosti tvoří lidé

Stříbrnice /FOTOGALERIE/ – Každá oslava výročí má v sobě trochu nostalgie. Vzpomíná se na roky dávno minulé. V sobotu odpoledne se ve Stříbrnicích vzpomínalo na sto let, které uplynuly od založení tamní farnosti.

Kouzelný zámek v Jezeří

Přemysl Rabas: Měl jsem lebku medvěda starou přes 20 tisíc let

Jezeří /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Na zámku Jezeří můžete zhlédnout výstavu zvířecích lebek ze soukromé sbírky MVDr. Přemysla Rabase. Exponáty jsou umístěny v prostoru zámecké Stříbrnice, vstupné na výstavu je 20 korun. O soukromé sbírce lebek i chystaných aktivitách si přečtěte v rozhovoru s Přemyslem Rabasem.

Ilustrační foto.

10, 9 a 8 gólů. Střelci byli při chuti

Slovácko - Doslova brankové hody měli fotbaloví fanoušci na některých zápasech Základní třídy. V Jankovicích viděli dvanáct, v Podolí deset a v Kunovicích devět branek.

Ilustrační foto.

Béčko Kněžpole poprvé na kolenou

Slovácko - Fotbalisté Kunovic si za pás připli cenný skalp, když na domácím hřišti zdolali béčko Kněžpole. Pro vedoucí tým tabulky to byla vůbec první porážka v soutěži.

Béčko Traplic (v oranžovém) se dlouho statečně bránilo, nakonec se ale ze zisku tří bodů radoval vedoucí celek skupiny A z Kněžpole.

Béčko Kněžpole vydřelo výhru

Slovácko /FOTOGALERIE/ – Jako první z okresních fotbalových soutěží rozehrály jarní část obě skupiny základní třídy. Zatímco skupina A měla na programu kompletní 29. kolo, ve skupině B se dohrávala dvě utkání.

Kapli sv. Prokopa oděli Stříbrničtí do nového šatu, ale také jej ochránili před rozbředlým sněhem a marastem, které rozstřikují kola aut, kolem ní projíždějících.

Stříbrnická kaple je místo ostudy ozdobou obce

Stříbrnice – Obyvatelé Stříbrnic se mohou po dlouhých letech těšit z hezkého hávu kaple svatého Prokopa. Neutěšený stav nejstarší stavby obce, jejíž vznik se datuje do roku 1750, byl před jejím omlazením ostudou centra vesnice, teď by však naopak měl být spíše její ozdobou.

Ilustrační foto.

Kněžpole B má náskok, rozhodnuto ale ještě není

Uherské Hradiště – Nic není rozhodnuté, shodují se po podzimu činovníci tří nejlepších týmů Základní třídy skupiny A. Béčko Kněžpole má sice před jarními odvetami pětibodový náskok a ještě zápas k dobru, přesto nemá nic jisté.

Hasiči a hasičky z Rokytnice na společné fotografii.

Lidé svatého Floriána: Hasiči z Rokytnice

Rokytnice /FOTOGALERIE/ - Sto pět let. Tak dlouho už v Rokytnici pomáhají místní hasiči svým sousedům, a to nejen při hašení požárů. Sbor dobrovolných hasičů zde založili už v roce 1904.