Kreativ

ŠTÍTEK: pohonné látky

Ilustrační foto.

Zdražování pohonných hmot pokračuje, ale zpomalilo

Praha - Zdražování pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku v uplynulém týdnu pokračovalo, jeho tempo ale zpomalilo. Průměrná cena Naturalu 95 se od minulé středy zvýšila o osm haléřů na 29,90 Kč/l, cena nafty vzrostla o 12 haléřů na 28,25 Kč/l. O týden dříve pohonné hmoty zdražily o více než 40 haléřů. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto.

Pohonné hmoty zdražily, zájem o ně se však nemění

Prostějovsko /PŘEHLED CEN V REGIONU/ – Litr benzínu za šestadvacet korun? Nic takového už nečekejte. Během posledních týdnů se na čerpacích stanicích zdražovalo. Tento trend se nevyhnul ani Prostějovsku a nyní je tak i na nejlevnějších pumpách Natural 95 k mání ne méně, než za dvacet osm a půl koruny. U většiny benzínových stanic si však připlatíte ještě více.

Ilustrační foto.

Pohonné hmoty v Praze dál zdražily, benzin už nad 30 Kč/l

Praha - Pohonné hmoty v hlavním městě dál zdražují, jejich cena v uplynulém týdnu stoupla zhruba o padesátník, benzin už stojí přes 30 korun za litr. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 47 haléřů na 30,05 Kč/l a nafta o 53 haléřů na 28,82 Kč/l. 

Ilustrační foto.

Pohonné hmoty v Ústeckém kraji dál výrazně zdražují

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji dál výrazně zdražují paliva. Cena benzinu Natural 95 se za týden zvýšila o 37 haléřů na 29,68 koruny za litr. Nafta se v regionu prodávala ve středu průměrně za 28,02 koruny za litr, což je o 46 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto

Sklad Viktoriagruppe u Chlumce změnil majitele

Praha – Konkurzní správce společnosti Viktoriagruppe prodal sklad pohonných hmot u Chlumce nad Cidlinou. Podle serveru Lidovky.cz, který o transakci informoval, je kupcem tuzemská společnost Fuel terminal CT. Hodnota obchodu je zhruba pět milionů eur (asi 135 milionů Kč). S insolvenčním správcem Viktoriagruppe se Česko pře o vlastnictví nafty, kterou firma skladovala v bavorském Kraillingu.

Ilustrační foto

Pohonné hmoty v Ústeckém kraji za týden výrazně zdražily

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji pokračuje zvyšování cen pohonných hmot. Zdražování v uplynulém týdnu bylo výraznější než doposud. Cena benzinu od minulé středy stoupla o 45 haléřů na 29,31 koruny za litr a u nafty o 54 haléřů na 27,56 koruny za litr.

Ilustrační foto.

Cena nafty i benzinu stoupla za týden zhruba o 40 haléřů

Praha - Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku dál citelně zdražují. Za uplynulý týden ceny vzrostly o desítky haléřů. Benzin Natural 95 zdražil o 38 haléřů na průměrných 29,39 koruny za litr, cena nafty stoupla o 43 haléřů a ve středu byla v průměru 27,67 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Podle analytika společnosti Finlord Borise Tomčiaka by ceny pohonných hmot měly růst i příští týden podobným tempem.

Ilustrační foto

Pohonné hmoty v Ústeckém kraji za týden výrazně zdražily

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji pokračuje zvyšování cen pohonných hmot. Zdražování v uplynulém týdnu bylo výraznější než doposud. Cena benzinu od minulé středy stoupla o 45 haléřů na 29,31 koruny za litr a u nafty o 54 haléřů na 27,56 koruny za litr. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto.

Pohonné hmoty v Praze za týden znovu zdražily o desítky haléřů

Praha - Pohonné hmoty v hlavním městě v uplynulém týdnu znovu zdražily o desítky haléřů. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 stoupla o 29 haléřů na 29,58 Kč/l. Nafta zdražila o 38 haléřů na 28,29 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Benzin i nafta se vrátily k růstu v březnu, předtím jejich ceny měsíce klesaly. Před třemi měsíci mohli řidiči v hlavním městě natankovat benzin i naftu zhruba o 2,50 koruny levněji.

Ředitel Zdeněk Mach s převratným vynálezem.

Bydžovský vynález změní svět motorů

Nový Bydžov - Tři týdny jezdila jedna zásilková firma s vynálezem novobydžovské firmy Danreta Invest, která vyvinula nový tlumič výfukových plynů, po svých obvyklých trasách. A výsledek? Ušetřila takřka třicet procent pohonných hmot. Podle ředitele firmy Zdeňka Macha stojí za vynálezem, jenž podle něj změní motoristický svět, tvrdá práce podpořená výpočty a praktickými výsledky. „Jeho dosah se neprojeví jenom v automobilismu, ale i v dalších oborech," doufá Zdeněk Mach.

Řidiči si v Praze budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Ilustrační foto

Paliva v Praze zdražila, nafta za týden o půl koruny

Praha- Pohonné hmoty v hlavním městě v uplynulém týdnu o desítky haléřů zdražily, nafta dokonce téměř o půl koruny. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 stoupla o 31 haléřů na 29,29 koruny a cena nafty o 44 haléřů na 27,91 koruny. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto

Pohonné hmoty dál zdražují, benzin se dostal přes 29 korun za litr

Praha - Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku dál zdražují a ještě rychleji než dřív. Za uplynulý týden ceny vzrostly o desítky haléřů. Benzin Natural 95 zdražil o 37 haléřů na průměrných 29,01 koruny za litr, cena nafty stoupla o 45 haléřů a ve středu byla v průměru 27,24 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Blokády, které jsou součástí odborových protestů proti plánované reformě zákoníku práce, vedly k nedostatku pohonných hmot ve velkých částech Francie, včetně Paříže.

Blokády rafinerií donutily Francii sáhnout do strategických zásob

Paříž – Francie kvůli blokádám rafinerií začala poprvé od roku 2010 využívat pohonné hmoty ze strategických zásob. Uvedl to dnes Svaz ropného průmyslu (UFIP). Blokády, které jsou součástí odborových protestů proti plánované reformě zákoníku práce, vedly k nedostatku pohonných hmot ve velkých částech Francie, včetně Paříže.

Ilustrační foto

Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji stouply za týden jen mírně

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji se zbrzdil růst cen pohonných hmot. Natural 95 prodávají čerpací stanice v průměru za 28,49 koruny za litr, před týdnem to bylo 28,47 koruny za litr. Litr nafty stojí v průmětu 26,62 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto

Ceny pohonných hmot v hlavním městě stagnují

Praha - Cena pohonných hmot u čerpacích stanic v Praze se od minulého týdne příliš nezměnila. Natural 95 zlevnil o dva haléře na průměrných 28,98 koruny za litr. Za naftu řidiči zaplatí v průměru 27,47 koruny za litr, což je o čtyři haléře více než minulou středu. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto

Zdražování paliv v Česku zpomalilo, benzin se drží kolem 28 korun

Praha – Zdražování pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu dále zpomalovalo. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil v průměru jen o dva haléře na 28,64 koruny za litr a nafta o deset haléřů na 26,79 koruny. V některých krajích dokonce benzin o několik haléřů zlevnil. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto

Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji dál mírně rostou

Ústí nad Labem - Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji nadále mírně rostou. Nejprodávanější benzin za týden zdražil o 17 haléřů na 28,47 koruny za litr. Naftu pumpaři na severu Čech prodávali ve středu v průměru za 26,55 koruny za litr, což je o 22 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny obou komodit dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto

Nissan se stane největším akcionářem Mitsubishi

Japonská automobilka Nissan Motor se dohodla, že koupí zhruba třetinový podíl v menším konkurentovi Mitsubishi Motors, který se nyní potýká se skandálem kolem falšování údajů o spotřebě pohonných hmot.

Ilustrační fotografie.

Ceny pohonných hmot v Česku zvolna rostou

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku za uplynulý týden opět zdražily, růst cen ale zvolnil. Benzin Natural 95 za týden do středy zdražil o 12 haléřů na průměrných 28,62 Kč za litr, cena nafty vzrostla o 14 haléřů na 26,69 Kč/l.

Ilustrační foto

V Ústeckém kraji ceny pohonných hmot znovu stouply

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji oproti minulému týdnu ceny pohonných hmot opět stouply. U benzinu i nafty je to shodně o 33 haléřů. Natural 95 teď koupí řidiči za 28,30 Kč/l a nafta stojí 26,33 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto

V Ústeckém kraji ceny pohonných hmot znovu stouply

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji oproti minulému týdnu ceny pohonných hmot opět stouply. U benzinu i nafty je to shodně o 33 haléřů. Natural 95 teď koupí řidiči za 28,30 Kč/l a nafta stojí 26,33 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Ilustrační foto.

Benzin i nafta opět zdražily o desítky haléřů

Praha - Pohonné hmoty u českých čerpacích stanic za uplynulý týden opět zdražily o desítky haléřů. Ceny vzrostly shodně o 31 haléřů na průměrných 28,50 koruny za litr u benzinu Natural 95 a 26,55 Kč/l u nafty. Za dva týdny tak čerpací stanice zvýšily ceny zhruba o padesátník. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto.

Nafta i benzin v Praze znovu výrazně zdražily

Praha - Ceny pohonných hmot u pražských čerpacích stanic rostly i v uplynulém týdnu, a to o desítky haléřů. Benzin Natural 95 stál v metropoli ve středu průměrně 28,85 koruny za litr, tedy o 33 haléřů více než o týden dřív. Nafta zdražila o 30 haléřů na průměrných 27,23 koruny za litr.

Ilustrační foto.

Policie a celníci zasahovali ve skladech Čepra kvůli krádeži pohonných hmot

České Budějovice – Celníci a policisté zasahovali ve dvou skladech společnosti Čepro kvůli krádežím značného množství pohonných hmot. Zadrželi kvůli tomu hodně lidí, podle neoficiálních informací jich možná byly desítky. Razie se uskutečnila o víkendu a jeden ze skladů, kde policie a celníci zasahovali, byl v Bělčicích na Strakonicku.

Ilustrační foto

Ceny benzinu a nafty v Ústeckém kraji za týden mírně vzrostly

Ústí nad Labem - Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji od minulé středy mírně vzrostly. U benzinu je to o dvacetník na 27,97 koruny za litr a u nafty je to o pětadvacet haléřů na 26 korun za litr. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.