Kreativ

ŠTÍTEK: pohonné látky

Ceny pohonných hmot stále stoupají vzhůru. A vyloučit nelze ani zdražování v příštích týdnech

Paliva zdražují po celé ČR. Marže máme podprůměrné, hájí se pumpaři

Ceny pohonných hmot stále stoupají. A vyloučit nelze ani zdražování v příštích týdnech. Může za to nejistá situace na světových trzích související s kondicí čínské ekonomiky a také prodloužení dobrovolného omezení těžby ropy. Kromě toho česká koruna oslabuje vůči americkému dolaru. Benzin a nafta jsou nyní nejdražší za devět měsíců.

Ceny pohonných hmot stále stoupají vzhůru. A vyloučit nelze ani zdražování v příštích týdnech

Paliva zdražují po celé ČR. Marže máme podprůměrné, hájí se pumpaři

Ceny pohonných hmot stále stoupají vzhůru. A vyloučit nelze ani zdražování v příštích týdnech. Může za to nejistá situace na světových trzích související s kondicí čínské ekonomiky a také prodloužení dobrovolného omezení těžby ropy. Kromě toho česká koruna oslabuje vůči americkému dolaru. Benzin a nafta jsou nyní nejdražší za posledních cirka devět měsíců.

Čerpací stanice. Ilustrační snímek

Paliva zdražila zhruba o dvacetník. Litr nafty stojí letos poprvé přes 38 korun

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 22 haléřů na průměrných 39,75 koruny za litr. Za litr nafty řidiči zaplatí v průměru 38,04 koruny, což je o 25 haléřů více než minulou středu. Cena dieselu se nad 38 korun dostala poprvé od poloviny loňského prosince. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Paliva postupně zdražují zhruba od konce letošního května. Podle analytika je ale růst cen na konci a v nadcházejících měsících by měla paliva zlevnit.

Ilustrační foto

Ceny autoškol stouply v Ústeckém kraji ke 20 tisícům. Ale ani tam se nezastaví

Za poslední roky v Ústeckém kraji, stejně jako v celé republice, strmě stoupla cena řidičských průkazů. Z přibližně 10 tisíc korun je nyní za „béčko“ většinou dvojnásobek. A možná ani to není konečná cena řidičák pro osobní vůz. Mluví se o tom, že by měly být stejné jako průměrná republiková mzda. V současné době tedy zhruba 40 tisíc korun.

Galon 14.8.2023

Porovnání cen pohonných hmot, u kolínských čerpaček zdražila více nafta

/FOTO, VIDEO/ Každý řidič jistě ve své peněžence pocítil, že od jarních měsíců začaly stoupat ceny pohonných hmot. V posledních dnech se to týká hlavně nafty. Může za to spotřební daň, která se od 1. srpna zvedla o 1,50 na litr a vrátila se tak na svou původní výši. Kolínský deník porovnal ceny čerpacích stanic na čtyřech místech ve městě.

Zdražování pohonných hmot. Kolik kde za ně zaplatíte na Slovácku. VENA Trade Buchlovice

Zdražování pohonných hmot. Kolik za ně zaplatíte na Slovácku?

Pohonné hmoty v České republice v uplynulém týdnu zdražily. Cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se zvedla v průměru o 18 haléřů na 39,42 koruny a nafta o 75 haléřů na 37,46 koruny za litr. Deník zjistil, kde lze načerpat pohonné hmoty na Uherskohradišťsku nejlevněji.

Ceny pohonných hmot: Na Kutnohorsku během týdne zdražila jen nafta

Ceny pohonných hmot: Na Kutnohorsku během týdne zdražila jen nafta

/FOTO/ Přestože pohonné hmoty v Česku postupně zdražují už zhruba od konce letošního května, u nafty růst cen podstatně zrychlil. Může za to spotřební daň, která se od 1. srpna zvedla o 1,50 na litr a vrátila se tak na svou původní výši. Deník udělal po týdnu srovnání cen u čtyř benzinových pump na Kutnohorsku. Dvě čerpačky zdražily diesel o korunu, oproti tomu cena Naturalu 95 zůstala k 18. srpnu beze změny.

MOL U Nákladového nádraží Praha 3  - 18.8. 2023

Ceny pohonných hmot šplhají nahoru. Benzin zdražil o halíře, nafta i o koruny

/VIDEO, FOTO/ V srpnu začala platit původní spotřební daň na naftu, a to přineslo očekávané zdražení. Od té doby ceny postupně skáčou nahoru nejen u nafty, ale i u benzinu. Deník udělal srovnání cen po týdnu u čtyř vybraných benzinových pump v Praze. Podle očekávání jsou ceny vyšší, a to i za tak krátký časový horizont.

Ilustrační snímek.

Za kolik natankujete na Kladensku? Ceny pohonných hmot letí raketově vzhůru

/FOTOGALERIE/ Ceny pohonných hmot rostou v posledních dnech ostrým tempem. Jak potvrzují řidiči, kteří tankují na různých místech na Kladensku, někde stouply ceny od minulého týdne o korunu, jinde o dvě a více korun. První čerpací stanice zdražovaly ještě před začátkem nového měsíce, a to v reakci na nadcházející změnu spotřební daně u nafty. Odnesl to ovšem i benzin.

Čerpací stanice v Německu. Ilustrační snímek

Míříte na dovolenou? Řidičům se vyplatí tankovat ještě v Česku, vyplývá z dat

Při cestách na letní dovolenou do zahraničí se řidičům vyplatí tankovat v České republice, kde jsou ceny pohonných hmot nižší než ve většině zemí Evropy. Výrazně dráž je v západní či severní Evropě. Levněji naopak natankují řidiči třeba v Bulharsku, v Polsku je levnější jen benzin. Vyplývá to z dat Evropské komise, která zveřejňuje průměrné ceny pohonných hmot všech zemí Evropské unie každý týden.

Ilustrační snímek

Nejdražší za dva měsíce. Ceny pohonných hmot v Česku znovu vzrostly

Pohonné hmoty v Česku jsou nejdražší téměř za dva měsíce. Nejprodávanější benzin Natural 95 se u čerpacích stanic prodával ve středu v průměru za 37,36 koruny za litr a byl tak o sedm haléřů dražší než před týdnem. Průměrná cena nafty v uplynulém týdnu stoupla o 52 haléřů na 32,34 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. V dalších týdnech analytici očekávají další růst cen, zejména pak u nafty.

Ilustrační snímek.

Pohonné hmoty i nadále zdražují. Cena benzinu přesáhla 37 korun

Ceny pohonných hmot v Česku dále rostou, u benzinu průměrná cena přesáhla 37 korun za litr. Nejprodávanější benzin Natural 95 za uplynulý týden zdražil v průměru o 16 haléřů na 37,05 koruny za litr a nafta o 19 haléřů na 31,43 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Paliva zdražují zhruba od konce května. Přesto jsou stále výrazně levnější než loni ve stejnou dobu, kdy ceny prudce stoupaly po začátku války na Ukrajině. Paliva budou podle analytiků dál zdražovat.

Ilustrační snímek

Pohonné hmoty začaly zdražovat. Cena nafty roste po čtyřech měsících

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku začaly v uplynulém týdnu zdražovat. Cena nafty roste po čtyřech měsících, zatím ale jen velmi mírně. Nejprodávanější benzin Natural 95 stál ve středu v průměru 36,67 koruny za litr, tedy o 15 haléřů víc než před týdnem. O dva haléře na 31,06 Kč/l vzrostla za týden průměrná cena nafty. Vyplývá to z údajů společnosti CCS. V dalších dnech analytici očekávají další růst cen, zejména u benzinu.

Čerpací stanice, ceny pohonných hmot. Ilustrační snímek

Nafta od minulého týdne zlevnila o devět haléřů. Cena benzinu stagnuje

Nafta v Česku od minulého týdne znovu zlevnila, tempo ale zpomalilo. Její cena klesla o devět haléřů na průměrných 31,04 koruny za litr. Na začátku tohoto týdne se diesel poprvé od července 2021 dostal pod 31 korun za litr. Benzin Natural 95 stojí v průměru 36,52 koruny za litr, což je stejně jako před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Ilustrační foto.

To se mu to jezdilo! Firma z Ostravy nevědomky sponzorovala bývalého zaměstnance

/VIDEO/ Sen každého motoristy žil několik měsíců šestadvacetiletý muž z Ostravy. Jezdil si v autě jako král a vůbec neřešil cenu pohonných hmot. Zhruba padesátkrát načerpal na různých ostravských benzinových stanicích, poté terminálem protáhl tankovací kartu a odjel. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by se neukázalo, že kartu ukradl svému bývalému zaměstnavateli…

Peníze. Ilustrační snímek

Inflace v březnu zpomalila na 15 procent. Je nejnižší od loňského dubna

Spotřebitelské ceny v Česku stouply v březnu meziročně o 15 procent, tempo růstu zvolnilo z únorových 16,7 procenta. Inflace je tak nejnižší od loňského dubna. Vliv mělo zlevnění pohonných hmot, zmírnil růst cen zemního plynu. Téměř o čtvrtinu nadále zdražovaly potraviny. Čísla na svém webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Vývoj inflace odpovídá očekávání analytiků. Meziměsíčně spotřebitelské ceny v březnu vzrostly o desetinu procenta.

Čerpací stanice Globus. Ilustrační foto.

Rekordní pokuta pro Globus: na benzince v Brně prodával špatnou naftu

Tučnou pokutu dva miliony korun získal obchodní řetězec Globus od České obchodní inspekce. Na své čerpací stanici v Brně opakovaně prodával špatnou naftu. Prohřeškem byla téměř desetkrát překročená hodnota oxidační stability, který může způsobit poškození palivového systému auta. „Uloženou pokutu je obviněná strana povinna uhradit ve lhůtě třiceti dnů ode dne nabytí právní moci,“ uvedl v rozhodnutí ředitel inspektorátu České obchodní inspekce Karel Havlíček.

Jan Polívka, od roku 2014 generální ředitel společnosti CCS.

Ceny u pump jsou na úrovni před válkou. Vše se může otočit, varuje Jan Polívka

Už více než měsíc platí část šestého sankčního balíčku Evropské unie namířeného proti Rusku. Po surové ropě, s výjimkou ropovodu Družba, přestaly členské státy včetně Česka dovážet ropné produkty včetně motorové nafty. Cílem je co nejvíce oslabit ekonomiku Ruska vedoucí agresivní válku na Ukrajině. Krizový scénář nedostatku paliv se nenaplnil. Naopak. Evropa se dokázala od zdrojů z východní země odstřihnout. Ceny pohonných hmot jsou dokonce nižší než před vypuknutím války. Vše se ale může rychle otočit.

Čerpací stanice, ceny pohonných hmot. Ilustrační snímek

Ceny pohonných hmot klesají. Oproti minulému týdnu zlevnil benzin i nafta

Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v Česku od minulého týdne klesla o dva haléře na 37,38 Kč. Nafta pak zlevnila o 11 haléřů na průměrných 36,08 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Před rokem platili řidiči za litr benzinu o 7,83 Kč více, za diesel o 11,39 Kč více. Do cen paliv se loni touto dobou už výrazně promítl začátek ruské invaze na Ukrajinu. V nadcházejících dnech by se ceny paliv neměly podle analytiků nijak výrazně změnit. 

Tankování pohonných hmot. Ilustrační snímek

Levnější o desítky haléřů. Ceny pohonných hmot v Česku znovu klesly

Ceny pohonných hmot v Česku za týden klesly. Benzin Natural 95 zlevnil o 26 haléřů na průměrných 37,40 koruny za litr. Nafta se prodává v průměru za 36,19 koruny za litr, což je o 41 haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Před rokem platili řidiči za litr benzinu o 1,50 koruny více, za diesel o dvě koruny více. Do cen paliv se loni touto dobou už promítl začátek ruské invaze na Ukrajinu. Ceny paliv by podle analytiků měly klesat i v příštím týdnu.

Tankování pohonných hmot. Ilustrační snímek

Paliva v Česku zdražila. Benzin stojí nejvíc za posledních osm týdnů

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zdražily. Průměrná cena benzinu stoupla o 84 haléřů na 37,83 koruny za litr, a je tak nejvyšší za posledních skoro osm týdnů. Nafta od minulé středy zdražila o 26 haléřů na 37,67 koruny za litr. Naposledy byl diesel dražší před téměř čtyřmi týdny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje. Podle analytiků bude zdražování zřejmě pokračovat i v následujících týdnech.

Benzínová pumpa. Ilustrační foto.

Kvalita benzinu, nafty i LPG se zlepšuje. Pokutu dostala v kraji jen jedna pumpa

Tankováním nekvalitního paliva můžete svému autu pořádně zavařit. Zvlášť, krmíte-li jej palivy nedostatečné jakosti opakovaně. Jak odhalují statistiky České obchodní inspekce (ČOI), čerpaček s nekvalitními pohonnými hmotami je v Česku minimum, ale stále jsou. Celkově rozdala ČOI na loňský rok pouze pět pokut za nekvalitní paliva, jedna padla v našem kraji.

Tankování pohonných hmot. Ilustrační snímek

Zlevňování pohonných hmot v Česku skončilo. Po více než dvou měsících

Zlevňování paliv v Česku se po více než dvou měsících zastavilo. Benzin za poslední týden zdražil o 35 haléřů na 36,49 koruny za litr a průměrná cena nafty stoupla o 16 haléřů na 37,85 koruny. Vyplývá to z dat společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Podle analytiků však mohou ceny paliv v dalších týdnech opět mírně klesnout.

Ilustrační foto.

Ceny benzinu v okrese, nejlevněji v Karviné. Tankovat v Polsku se teď nevyplatí

Jak uvádějí ekonomové, benzin je nejlevnější od začátku války na Ukrajině na konci loňského února. Průměrná cena naturalu 95 na pumpách v okrese se pohybuje okolo 35,50, nafta je o dvě koruny dražší. Jak Deník zjišťoval, nejlevněji je v Karviné, kde se dá litr naturalu 95 koupit i pod 35 korun. A dle porovnání v okolními městy, jsou Karviné nejlevnější pohonné hmoty v okrese.

Tankování pohonných hmot, čerpací stanice. Ilustrační snímek

Ceny pohonných hmot klesají. Benzin v Česku je nejlevnější za 11 měsíců

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku dál zlevnily. Benzin Natural 95 je tak nejlevnější za 11 měsíců, v uplynulém týdnu průměrná cena klesla o 26 haléřů na 36,14 koruny za litr. Průměrná cena nafty je nejnižší od konce února. Ve středu byla 37,69 koruny za litr, o 17 haléřů nižší než o týden dřív. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Řidiči mají důvod k radosti, ceny pohonných hmot klesají

Benzin už je levnější než před válkou. Ekonomové popsali další vývoj cen

Řidiči mají důvod k radosti. Ceny pohonných hmot klesají. Zatímco na začátku jara a před letními prázdninami atakovaly hranici padesát korun za litr, nyní se vše vrací do „normálu“, tedy do období před válkou na Ukrajině. Pohonné hmoty jsou o zhruba čtrnáct korun levnější. Trend zlevňování by navíc mohl pokračovat až do konce roku. Vše ale může nabrat také opačný směr. Na vině je napětí a nejistota na světových trzích.

Čerpací stanice MOL, 2. června 2022

Potíže s palivy v Maďarsku: Firmu MOL trápí nedostatek pohonných hmot

Maďarská ropná a plynárenská společnost MOL se o víkendu potýkala s částečným nedostatkem pohonných hmot v téměř celé své síti čerpacích stanic v Maďarsku. Firma sdělila agentuře Reuters, že hlavním důvodem nedostatku paliv je nízký dovoz. Upozornila rovněž, že řada lidí si začala hromadit zásoby pohonných hmot. Zahraniční podniky omezily dodávky paliv do Maďarska poté, co tamní vláda loni zavedla cenový strop pro benzin a naftu, píše Reuters.