Kreativ

ŠTÍTEK: Hořovice

Fotbalová příprava: Kladno (v modrém) porazilo Králův Dvůr 1:0.

Cábelíci přetlačili ve vichru Hořovice, rozhodl Beňo z penalty

Ve vichru se odehrála příprava dvou špičkových fotbalových týmů z Berounska. Hořovice dostaly do sítě o soutěž výš hrajícího Králova Dvora dva balony, ale favorit přesto vyhrál - 3:2. Rozhodující branka padla z pokutovho kopu, autorem byl David Beňo. 

Ilustrační foto.

Hasiči nalezli po otevření domu v Hostomicích mrtvého člověka

Jednotka hasičů našla v pátek 17. února v Hostomicích v přízemí rodinného domu mrtvou osobu. Ta pravděpodobně zemřela při požáru, který se však uhasil ještě před příchodem hasičů. Přesné příčiny vzniku požáru a úmrtí jsou nyní předmětem vyšetřování.

Originální pěvecké duo MAFI, Martin Jirák a Filip Strejc.

Ocenění pro Martina Jiráka a Filipa Strejce aneb Duo MAFI

Originální pěvecké duo MAFI, Martin Jirák a Filip Strejc, studenti Základní umělecké školy Josefa Slavíka Hořovice z klavírní a pěvecké třídy Květuše Ernestové, získalo v pátek 10. února  v Kulturním centru Labuť v Říčanech Poděkování a ocenění hejtmanky Petry Peckové za reprezentaci Středočeského kraje na soutěžích ve školním roce 2021-2022. V programu slavnostního setkání mělo duo MAFI tu čest zazpívat českou státní hymnu.

Cvočky.

Muž nalezl na okraji lesa otisk historie, zašel s ním do libereckého muzea

Severočeské muzeum v Liberci získalo od nálezce do sbírek zajímavý exponát, který odkazuje na historii cvokařského řemesla. Muž nalezl plastovou nádobu plnou kovaných hřebíků na okraji lesa a žil v domnění, že se jedná o ozdobné hřebíky z čalounění křesla. Ve skutečnosti však šlo o ručně kované cvočky na podrážky bot, především vojenských bagančat, zvané šerky.

Fotbalová příprava: Kladno (v modrém) porazilo Králův Dvůr 1:0.

Kam o víkendu na fotbal na Kladensku, Berounsku a Rakovnicku

Několik hřišť nejvíce s umělou travou v okresech Kladno, Beroun a Rakovník hostí o víkendu slušnou porci přípravných zápasů na fotbalovou sezonu. Tady je naše nabídka, do níž jsme zařadili také zápasy středočeských celků v Praze.

Příbram se trápila v dalším přípravném zápase.

Příbram v Hořovicích třikrát dotahovala. Fišl z penalty zachraňoval remízu

Zimní příprava v podání fotbalistů Příbrami se po roce opět opakuje. Stejně jako loni tak i letos mají výsledky zatím k ideálu daleko. Po výhře nad Pískem totiž přišlo další překvapení na jejich úkor. Ve středu večer totiž remizovali na půdě divizních Hořovic 3:3. Dvěma trefami zachraňoval remízu obránce Daniel Fišl.

12. kolo FORTUNA divize A: Jiskra Domažlice B (na snímku fotbalisté v modrých dresech) - FK Hořovice 3:1.

Příbram pouze dotahovala, Hořovice mají cennou remízu

Po podzimní části vedou fotbalisté Příbrami tabulku druhé nejvyšší soutěže, a přestože klub má interní problémy, pořád má velmi silný kádr. O to cennější je remíza 3:3, kterou proti příbramskému výběru vybojovali ve středu večer o dvě soutěže níž hrající borci Hořovic.

Václav Dudl se s Příbramí představí v Hořovicích.

Dudl se s Příbrami představí "doma". Duel o pohár starosty je zrušen

Další přípravný zápas mají před sebou fotbalisté Příbrami. Lídr druhé ligy se představí od 18 hodin na půdě Hořovic. Návrat domů zažije obránce Václav Dudl, který pochází z tohoto regionu. Jiný večerní zápas je zrušen. Po roce se měli utkat hráči Spartaku Příbram a Dobříše v duelu O pohár starosty. Střetnutí ale bylo nakonec zrušeno. 

KLM v hokeji: Žebrák - Králův Dvůr 2:9.

Králův Dvůr ovládl hokejové derby

Na hořovickém zimním stadionu se při zápase krajské hokejové ligy čepovala jedenáctka. Více sladu do ní ale přidali hosté z Králova Dvora, zatímco domácí Spartak Žebrák vmísil do roztoku pouze hořkost z porážky 2:9.

Z jednotlivých ročníků Králodvorské koruny.

Dětská pěvecká soutěž Králodvorská koruna se blíží. Ještě je čas přihlásit se

/FOTOGALERIE/ Základní umělecká škola Schola musica Stella Maris pořádá další ročník pěvecké soutěže Králodvorská koruna. Dětského hudebního klání, které se uskuteční v prostorách školy, se mohou účastnit i děti, které umělecké školy nenavštěvují. První kategorie se představí už v příštím týdnu. Stále je ale možnost se do soutěže přihlásit.

Modelový zápas si proti sobě zahráli fotbalisté SK Kladno. Modří porazili bílé 4:3 a mohou se těšit na výhru - pizzu.

Foto: Kladeňáci se nešetřili, šlo o pizzu! Rozhodčí naštěstí neměl karty

Po Velvarech, Hořovicích a Zápech si fotbalisté SK Kladno udělali v přípravě jedno malé zápasové volno, i když úplné zase ne. Zahráli si proti sobě, a aby měla hra pořádný náboj, oba týmy se vsadily o pizzu. Těšit se na ni mohou modří, kteří porazili bílé těsně 4:3 vítěznou trefou Matěje Šnobla.

Maturitní ples hořovické SOŠ a SOU v Kulturním klubu Žebrák.

Studenti hořovické střední školy si užili maturitní ples ve stylu Casina

/FOTOGALERIE/ Plesovou sezónu na Berounsku a Hořovicku odstartoval minulý víkend Maškarní ples v Králově Dvoře. V pátek 27. ledna se v Kulturním klubu Žebrák uskutečnil maturitní ples hořovické SOŠ a SOU. Konkrétně třídy 4.B Ekonomiky a Podnikání pod vedením třídní učitelky Jany Plecité. Celý večer se nesl ve stylu Casina.

Ilustrační foto

Kam za fotbalem: Příbram dál stávkuje. Příprava se rozjíždí naplno

Zimní příprava je v plném proudu. Týmy od krajského přeboru výš už mají minimálně jeden test za sebou. Nyní je čeká další. Poprvé vyběhnou na trávník fotbalisté Milína, který se představí v Příbrami proti týmu do 19 let. V regionu se pak představí pouze Dobříš, pokud počasí dovolí, ostatní družstva vyráží na půdu soupeřů.

Fotbalisté Spartaku. Ilustrační foto

Debakl zkraje přípravy. Spartak schytal málem desítku od divizního Komárova

Na úvodní přípravné utkání budou chtít fotbalisté Spartaku Příbram co nejrychleji zapomenout. K prvním testu před jarní částí krajského přeboru si totiž pozvali divizní Komárov. Kvalita obou týmů se jednoznačně na hřišti projevila, neboť hosté zvítězili vysoko 9:2 a domácí byli rádi, že se jim na ukazateli skóre neobjevilo dvouciferné číslo 

7. kolo FORTUNA divize A: SK Hořovice - SK Klatovy 1898 (na snímku fotbalisté v červených dresech) 1:1 (0:1).

Hořovice v závěru sahaly v Kladně po vyrovnání

Kladenští stihli uklidit svou novou umělku, a tak si fotbalisté Hořovic zahráli druhý přípravný zápas. Kladno je silnějším protivníkem, než byla před týdnem Dobříš a doma vyhrálo 2:1, nicméně hosté o oslabené sestavě bez několika opor v závěru snížili a sahali i po vyrovnání. 

Fotbalová příprava: Kladno (v bílém) - Velvary 2:2.

Kladno slaví první výhru, ale modlí se, aby byl Pihrt v pořádku

Ještě před týdnem nastoupil Lukáš Pihrt proti Kladnu v dresu Velvar, v sobotu dopoledne však oblékl trikot, který oblékal už v závěru podzimu, tedy kladenský. A hned ve sněhové přípravě proti Hořovicím skóroval. Zápas sice nedohrál kvůli zranění, ale jeho tým vyhrál 2:1 a trenér Jan Procházka věří, že zranění nebude vážné.

Z vernisáže putovní výstavy soutěžního projektu Správným směrem v budově Městského úřadu v Hořovicích.

Hořovické děti svými výtvarnými pracemi odmítnou drogy. Vítězná díla vystaví

/FOTOGALERIE/ Další ročník soutěžního projektu Správným směrem, který je zaměřený na prevenci užívání drog mezi mládeží, se ve středu 18. ledna představil v budově Městského úřadu v Hořovicích. Konala se tam vernisáž vítězných prací z předchozích let soutěže, jež motivuje žáky druhého stupně základních a studenty středních škol k prevenci před užíváním návykových látek. Ti mají za úkol na drogové téma vytvořit plakát.

Petr Pavel vyhrál v druhém kole prezidentských voleb, které proběhly na hořovickém gymnáziu

Na hořovickém gymnáziu poslali na hrad Pavla. Studenti kritizují útočnou kampaň

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Podle studentů Gymnázia Václava Hraběte v Hořovicích by nový prezident měl být čestný a nepoužívat strach jako předmět komunikace vůči voličům. Hnojomety, které prezidentskou kampaň silně provází, vidí jako něco nedůstojného. Na hořovickém gymnáziu druhé kolo prezidentských voleb vyhrál s drtivou většinou hlasů Petr Pavel. Mezitímco by Andrej Babiš podle gymnazistů nebyl dobrý prezident.

Krátce před 14. hodinou byl silný vítr a lilo jako z konve, přesto se před Základní školou Na Vísce vytvořila v pátek 13. října fronta nedočkavých voličů.

Foto: Silný vítr voliče v Hořovicích neodradil. Některé okrsky hlásí 40% účast

Krátce před 14. hodinou byl silný vítr a lilo jako z konve, přesto se před Základní školou Na Vísce vytvořila v pátek 13. října fronta nedočkavých voličů. Za hodinu po otevření se v této volební místnosti vystřídalo hodně voličů, dokonce jich odvolilo cca osm procent. K večeru to potom bylo kolem 19. hodiny už 40 procent.

Primář Onkologického oddělení Nemocnice Hořovice MUDr. Martin Šmakal

Primář onkologie Martin Šmakal: Nemocného není nutné vyřadit z běžného života

/ROZHOVOR/ V české populaci jsou nejčastější tři typy rakoviny: nádory tlustého střeva, prsu u žen a prostaty u mužů. Primář Onkologického oddělení Nemocnice Hořovice Martin Šmakal připomíná důležitost preventivních vyšetření, která přispívají k včasnému zachycení vznikajících nádorů. Například u karcinomu prsu je při včasném odhalení mamografií úspěšnost léčby kolem 92 procent.

Ilustrační foto.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.