Kreativ

ŠTÍTEK: Hořovice

Ilustrační foto.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Ilustrační foto.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Krajská soutěž ve vyprošťování u dopravní nehod Tlustice

Hořovičtí hasiči uhájili prvenství v soutěži ve vyprošťování u dopravních nehod

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek 27. dubna uspořádal Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje spolu se svým sportovním klubem krajskou soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod. Ta se tradičně odehrála na letišti Tlustice a byla zároveň už sedmým ročníkem Velké ceny Hořovic. Nejlepší výkon předvedla jednotka hasičů z Hořovic.

Výprava Lokomotivy Beroun na závodech v Rakovníku.

Nový bazén berounským plavcům dokonale seděl

Víkend po Velikonocích a plavecká sezona jede na plné obrátky, když v sobotu odjela výprava v zastoupení 39 berounských plavců na druhé kolo Krajské základní soutěže pro oblast západ. Konala se v novém bazénu v Rakovníku, kde se jako vždy setkaly plavecké oddíly Berouna, Kladna, Příbrami, Hořovic a Rakovníka, aby jejich borci porovnali svoje síly a zaplavali ty nejlepší možné časy.

Divize: Komárov - Příbram B 1:1

Komárov se stává králem remíz. Už ale potřebuje vyhrát

Ani v sedmém jarním divizním utkání Komárov neokusil hořkost porážky, ale série remízových zápasů je pouhým sběrem bodíků a ve vyrovnané tabulce A skupiny po výsledku 1:1 s béčkem Příbrami okupuje přesnou polovinu tabulky.

Pozvánka na Lesní bitvu

V Brdech se odehraje Lesní bitva tažných koní. Na akci je zvána široká veřejnost

Přímo v reálném terénu brdských hvozdů se v sobotu 22. dubna odehraje první ročník hobby soutěže tažných koní v těžko dostupném terénu lese. Akci pořádají Vojenské lesy a statky ČR (VLS) společně s podbrdskou obcí Láz v lokalitě Pourka mezi obcí Láz a Nepomuk a odehraje se v režii nadšenců do chladnokrevných koní kolem dlouholetého kočího VLS a propagátora práce koní v lese Milana Jury, který s opratěmi v ruce tahá dříví v Brdech již 25 let.

Úspěchy houslistů a violisty ze ZUŠ Josefa Slavíka Hořovice.

Houslisté a violista ze ZUŠ Josefa Slavíka bodovali na festivalu Jarní petrklíč

/FOTOGALERIE/ Letošní školní rok se v Základní umělecké škole Josefa Slavíka v Hořovicích nese v duchu komorní a souborové hry. Smyčcová třída paní učitelky Elišky Chaloupkové se v předchozích měsících účastnila hned několika soutěží a přehlídek, kde měli možnost žáci předvést svou dosavadní práci v této oblasti. 

Kralupům se v I. A třídě momentálně příliš nedaří, vrátí se jim forma do blížícího se derby v Nelahozevsi?

Takhle se A-třída nehraje! Kralupy nechaly u posledního všechny body

Králův Dvůr o víkendu kvůli terénu svůj zápas v ČFL nehrál. Podle výsledku rezervy cábelíků by se mohlo zdát, že třetiligisty vyslal na pomoc béčku tonoucímu v I. A třídě. Omyl. Kralupský FK 1901 na umělé trávě v Hořovicích prohrál 1:2 bez přičinění posil z prvního týmu, jak potvrdil i trenér hostí, po utkání hodně rozčarovaný z výkonu své jedenáctky…

Fotbalisté SK Horní Bříza (na archivním snímku hráči v zelených dresech) porazili doma Katovice 2:1 a slaví historicky první vítězství mezi divizní elitou.

OHLASY Z DIVIZE: Horní Bříza udeřila v nastavení a slaví historické vítězství

Dlouhé čekání na vítězství ukončili fotbalisté Horní Břízy, kteří o víkendu v rámci 22. kola FORTUNA divize A porazili Katovice 2:1. Pro divizního nováčka je to zároveň historický milník, když ve čtvrté nejvyšší soutěži zvítězil úplně poprvé. Poslední tým tabulky zaskočil silné Jihočechy v závěru zápasu, když se v nastaveném čase prosadil střídající Dominik Reindl. Tři body o víkendu vybojovali také fotbalisté rezervního týmu Jiskry Domažlice a Rokycan, naopak plzeňská Doubravka padla v Lomu. Klatovy s Hořovicemi kvůli nezpůsobilému terénu nehrálo.

Ilustrační foto.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Základní škola Václava Hájka z Libočan Tetín.

Zápisy budoucích prvňáků začínají. Na Berounsku budou třídy většinou plné

/FOTOGALERIE/ Blíží se zápisy do prvních tříd základních škol a už teď je jasné, že bude opět plno. Beroun a Králův Dvůr se pravděpodobně přiblíží k hranici třiceti dětí na jednu třídu. Méně žáků by mohlo být v Hořovicích. A například na Tetíně, kde drží počet žáků ve třídách kolem patnácti, přijmou i několik přespolních dětí.

Divize: Komárov - Katovice 1:1.

Na některé fotbaly můžete vyrazit už v pátek

Prodloužený víkend využily některé fotbalové celky k předehrání svých zápasů už v pátek. Vyrazit můžete i na divizi do nedaleké Plzně, kde se představí Komárov od půl páté na Doubravce.

20. kolo divizní skupiny A: Sokol Lom vs. Petřín Plzeň 2:0.

OBRAZEM: Vedoucí Lom zvládl domácí divizní duel s Petřínem na výbornou

Divizní fotbalisté Sokola Lom složili o uplynulém víkendu úspěšný reparát za předchozí klopýtnutí v Hořovicích a na domácím trávníku zdolali nebezpečný tým SK Petřín Plzeň 2:0. Díky zaslouženému vítězství, pod kterým je tentokrát podepsaný velmi svědomitý výkon celého týmu, zvýraznili Lomští svůj náskok v čele tabulky už na šest bodů.

Divize: Petřín Plzeň - Komárov 0:0.

Před divizí o divizi: Přibudou další body?

Spokojeností po získaných bodech v divizních zápasech se netajili trenéři Komárova a Hořovic. Ty porazily doma lídra Lom, Komárov přežil poločasové oslabení v Plzni. Připíší si o víkendu týmy z našeho regionu další body? Nejprve přinášíme ohlasy trenérů.

Lídr divizní skupiny A z Lomu překvapivě prohrál na hřišti Hořovic 1:4.

OBRAZEM: Lídr fotbalové divize z Lomu si odvezl překvapivou porážku z Hořovic

Fotbalisté Sokola Lom se k lítosti všech svých příznivců postarali o největší překvapení v rámci devatenáctého divizního kola. Navzdory dominantnímu hernímu projevu a dostatku vyložených šancí nezvládli duel na umělé trávě FK Hořovice a coby lídr soutěže podlehli do té doby jedenáctému týmu tabulky 1:4. Průběh nepovedeného vystoupení lomského týmu mapuje fotogalerie Hany Grundové.

Na podzim prohrály Jince v Jesenici 0:7.

Šemíci na úvod zdolali poslední Jince

Hned úvodní duel fotbalového jara měl dát odpověď na to, který ze dvou nejhorších celků E skupiny I.B třídy vstoupí do odvet lépe. Vzájemný duel vyšel lépe Neumětelům, které zdolaly Jince 3:1.