Kreativ

ŠTÍTEK: Hořovice

Předkolo MOL Cupu: Hořovice (v modrobílém) - Hostouň 1:2 gólem v poslední minutě.

V televizi Hořovice nebudou, jejich sok prožíval chvíle, kdy šel fotbal stranou

Fanoušci Hořovic se už trochu oklepali z hořké porážky v poháru s Hostouní gólem v poslední minutě a už koukají dál s malou lítostí, protože Hostouň si s Duklou zahraje I. kolo před kamerami České televize. A mužstvo Hořovic však už myslí na úvod divize A nováčka FK Tachov, jenž se do čtvrté nejvyšší soutěže vrací po čtyřech letech. Zajímavé duely postupně čekají také hořovický dorost a žáky.

Berounští policisté mezi sebe v průběhu dubna, května a června tohoto roku, přijali téměř 50 studentek a studentů ze středních a vysokých škol, kteří si na Územním odboru v Berouně postupně plnili své povinné odborné praxe.

Podívejte se: Policisté mezi sebe přijali studenty středních a vysokých škol

/FOTOGALERIE/ Berounští policisté mezi sebe v průběhu dubna, května a června tohoto roku, přijali téměř 50 studentek a studentů ze středních a vysokých škol, kteří si na Územním odboru v Berouně postupně plnili své povinné odborné praxe. Vybraní zájemci mohli nahlédnout blíže k policejní práci a poznat vybraná pracoviště. Všichni studenti si postupně prošli všemi odděleními.

Primář chirurgického oddělení Nemocnice Hořovice Petr Zeithaml.

Den po operaci z nemocnice domů? V Berouně se otevírá jednodenní chirurgie

/FOTO, VIDEO/ Některé zákroky, jako jsou například drobnější operace kýly nebo žlučníku, se nově přesouvají z Nemocnice Hořovice do sesterské Rehabilitační nemocnice Beroun, kde se v posledním červencovém dni otevírá takzvaná jednodenní chirurgie. Tato změna má snížit nároky na kapacitu hořovického chirurgického oddělení, které se věnuje akutním případům i všeobecné chirurgii.

Primář Onkologického oddělení Nemocnice Hořovice MUDr. Martin Šmakal

Primář hořovické onkologie Martin Šmakal: Slova Jaroslava Duška uráží pacienty

Jako lavina sociálními sítěmi prolétla část rozhovoru novináře Čestmíra Strakatého s hercem Jaroslavem Duškem, který uvedl, že když někdo umře na rakovinu, byla to jeho volba. Věc nenechala řadu osobností z lékařství v klidu. Deník v této souvislosti oslovil primáře hořovické onkologie Martina Šmakala, co na vyjádření populárního herce říká. Dušek by se dle jeho slov „měl držet svého kopyta“ a v ideálním případě, vzhledem k výskytu rakoviny v jeho rodině, by se měl nechat i geneticky vyšetřit.

Ondřej Beran, nová a kvalitní posila Hořovic z Tochovic.

Hořovice na úvod přípravy trápily favorita, nakonec je ani skvělý Beran nespasil

Už pět dnů se připravují na novou sezonu fotbalisté FK Hořovice a chtějí pořádně máknout, aby minimálně zopakovali povedený uplynulý divizní ročník. Mají za sebou také první přípravu, kterou odehráli na půdě třetiligové Povltavské FA. Dlouho vedli, ale nakonec i přes výborný výkon brankářské posily z Tochovic Ondřeje Berana padli 1:2.

Podlesí povede od nové sezony Radek Polák (vlevo)

Podlesí hlásí změnu trenéra. Blažka nahrazuje Polák z Hořovic

Fotbalisté Podlesí půjdou do nového ročníku I. A třídy s novým trenérem. Dosavadního kouče Josefa Blažka, který přebral tým na podzim a podařilo se mu zachránit soutěž, nahrazuje Radek Polák z Hořovic. U divizního celku působil pět let, kde byl jako asistent a sportovní ředitel. Nyní bude mít na lavičce už hlavní slovo. V klubu ale dál bude pokračovat i jeho předchůdce.

Slavnosti mistra Jana Husa na hradě Krakovci.

Podívejte se: Husovy slavnosti na Krakovci nabídly opět pestrý program

Šestý červenec je dnem, kdy si připomínáme upálení mistra Jana Husa. Ten pobýval před odchodem na kostnický koncil také na hradě Krakovci a právě zde se každoročně konají slavnosti na jeho počest. Ty byly zahájeny v úterý večer Pod Políčkem vatrou a následným divadelním přestavením v podání Divadla na Vísce z Hořovic.

Ze slavnostního otevření samoobslužné prodejny Coop v Drašarově ulici v Berouně.

Samoobsluha bez prodavače? Po Berounu přibývají další bezobslužné prodejny

/FOTO, VIDEO/ Hlad i žízeň mohou lidé v Berouně zahnat i uprostřed noci – a nemusí kvůli tomu vyrazit nakupovat na benzinku. Stačí zajít do samoobsluhy patřící pod COOP Hořovice. Přes den jde o běžnou prodejnu s přítomností prodavačů, ale i po jejich odchodu lze nakupovat dále, už v automatickém režimu. Takových bezobslužných obchodů je v Česku už třináct a do konce letošního roku se jich počet přiblíží ke dvacítce.

Ilustrační foto.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Hornická Prokopská pouť v Příbrami.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Nabídka prvního prázdninového víkendu je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Berounsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, tentokrát třeba s reggae nebo skotskou muzikou, divadla a muzikály nebo výstavy, ale i na rally, přehlídku traktorů a sraz amerik - dokonce přímo v pivovaru. Bavit se budou dospělí i děti. 

Skvělý úspěch žáků SK Slaný, vyhráli I. A třídu a postoupili do krajského přeboru.

Po sedmi letech slaví slánský fotbal triumf. Senzační žáci se vrátili do přeboru

Je to už dlouhých sedm let, kdy nějaký slánský fotbalový tým ovládl svou soutěž. V právě skončené sezoně se to však povedlo. Hrdiny jsou kluci z týmu starších žáků, kteří vyhráli I. A třídu a tím se po roce opět vrátili do Krajského přeboru U15. Z něj v předchozí sezóně, mimo jiné i kvůli reorganizaci krajských soutěží, sestoupili. Na různá úskalí si opatřili vždycky dobrou náladu, to bylo hodně důležité. 

David Bohuněk bude v nové sezoně střílet góly za Novou Ves pod Pleší

Třiadvacítka hráčů využila volného přestupu. Jince potkal hromadný úprk

Od 1. do 20. června probíhalo v českém fotbale tzv. volné přestupní období, kdy šlo právě v tomto termínu uskutečnit přestup bez souhlasu mateřského klubu v režimu amatérských hráčů. Na Příbramsku toho využilo celkem 23 hráčů z klubů spadajících pod okresní fotbalový svaz. Největší úprk hráčů potkal Jince, odkud odešlo celkem pět hráčů.

V sobotu 17. června uspořádala  MO ČRS Hořovice dětské rybářské závody v Praskolesích a Hořovicích, kterých se zúčastnilo celkem 51 dívek a chlapců.

Podívejte se: Hořovičtí rybáři uspořádali závody. Účastnily se jich destíky dětí

/FOTOGALERIE/ V sobotu 17. června uspořádala MO ČRS Hořovice dětské rybářské závody v Praskolesích a Hořovicích, kterých se zúčastnilo celkem 51 dívek a chlapců. V Hořovicích se poprvé tyto závody uskutečnily na nedávno revitalizovaném rybníku Valcverk, v jehož těsné blízkosti vede nově zbudovaná cyklostezka, a celé prostředí je velmi malebně upraveno

Ondřej Lípa (vlevo) a Daniel Zítka z OFS Beroun.

Svaz připravil Den fotbalu v Hořovicích. Těšit se můžete i na poháry pražských S

/FOTOGALERIE/ Milujete Spartu a jste šťastní, že konečně získala pohár mistra ligy? Nebo přejete Slavii a jste rádi, že urvala aspoň pohár? Obě krásné trofeje můžete vidět na vlastní oči a třeba se s nimi vyfotit. Slavné kluby je zapůjčily na neděli 25. června vedení Okresního fotbalového svazu Beroun, které v Hořovicích pořádá akci pro všechny milovníky fotbalu: Den pohybu a fotbalu (9:30-17:00).

Béčko SK Hořovice je mistrem okresu Beroun.

Fotbalová paráda Hořovic: áčko jediné ničilo lídra, béčko suverénně postupuje

/FOTOGALERIE/ Velmi vydařená sezona fotbalového SK Hořovice dala zapomenout na tu loňskou, kdy se mužstvo kouče Ivana Pihávka taktak zachránilo. Letos to bylo úplně o něčem jiném, i když hoši koukali zase hlavně pod sebe. Nakonec však končí devátí a navíc před velkým rivalem z Komárova. Úspěch Hořovic dokresluje triumf B týmu v okresním přeboru, o němž nebylo pochyb.

Průběhem sezony potvrzuje Tomáš Spáčil svoji vysokou sportovní výkonost a patří do velmi úzké špičky nejen v České republice, ale i v Evropě.

Tomáš Spáčil patří v rybolovné technice mezi špičky v Česku i Evropě

/FOTOGALERIE/ Závodní sezona v rybolovné technice je v plném proudu a nacházíme se zhruba v její polovině. Sezonu začal Tomáš halovým evropským pohárem v Polsku, na tyto již tradiční závody se vypravil po dvou letech. Tyto závody bral jako přípravu na sezonu a povedla se na výtečnou, když závody vyhrál.

Martin Polák bude hrát od nové sezony za Podlesí.

Promo Podlesí zmátlo fanoušky. Místo posily z Polska přišel Polák

Není Polák jako Polák. Vedení fotbalového Podlesí si zkraje týdne přichystalo pro fanoušky první přestupovou bombu. Ač promo na sociálních sítí navádělo k tomu, že dres Kovohutí obleče skutečně zahraniční akvizice od severních sousedů, tak ještě před koncem letošní sezony byla ohlášena 23letá posila z Hořovic na tu další s českým jménem Martin.

Matěj Hybš bude v příští sezoně přetahovat přes hlavu zelenobílý dres vršovických klokanů.

Posila pro účastníka pohárů! V Ďolíčku se hlásí Matěj Hybš

Mezi sezonami se snaží posilovat každý fotbalový tým, u účastníků předkol evropských pohárů to platí dvojnásob. V Ďolíčku přivítali Bohemians svou první letní posilu, obránce Matěje Hybše. Ten přichází jako volný hráč z Plzně, celou minulou sezonu strávil na hostování v Teplicích.