Kreativ

ŠTÍTEK: hvězda

Petr Mrázek v dresu zámořského týmu Carolina Hurricanes

Trh s volnými hráči? Mrázek zůstává v Carolině

První červenec znamená začátek prázdnin. A také den, kdy oči hokejových fanoušků rok co rok míří za oceán. Otevírá se totiž trh s volnými hráči, kde i letos byla spousta hvězd. Někteří zůstali věrní současnému týmu, další zamířili za novou výzvou, což platí i pro české vyslance v zámoří.

Čurby, organizátor festivalu Obscene Extreme v Trutnově.

Spousta lidí se nás pořád neoprávněně bojí, tvrdí šéf festivalu extrémů

/ROZHOVOR/ Americká legenda Repulsion, která bude zkoušet v Trutnově na vlakovém nádraží, a nejprodávanější deathmetalová kapela všech dob Cannibal Corpse. To jsou největší hvězdy 21. ročníku nejdrsnějšího hudebního festivalu Obscene Extreme, který začíná ve středu v areálu trutnovského letního kina Bojiště. Jeho boss Čurby (Miloslav Urbanec) se těší také na kapely z Nové Kaledonie z ostrova, schovaného v hloubi v Tichého oceánu, Venezuely nebo trutnovskou skupinu Člověk v plísni.

Čurby, organizátor festivalu Obscene Extreme v Trutnově.

Spousta lidí se nás pořád neoprávněně bojí, cítí šéf festivalu extrémů

/ROZHOVOR, VIDEO/ Americká legenda Repulsion, která bude zkoušet v Trutnově na vlakovém nádraží, a nejprodávanější deathmetalová kapela všech dob Cannibal Corpse. To jsou největší hvězdy 21. ročníku nejdrsnějšího hudebního festivalu Obscene Extreme, který začíná ve středu v areálu trutnovského letního kina Bojiště. Jeho boss Čurby (Miloslav Urbanec) se těší také na kapely z Nové Kaledonie z ostrova, schovaného v hloubi Tichého oceánu, Venezuely nebo trutnovskou skupinu Člověk v plísni.

Letní kino - ilustrační foto

Tip Deníku: V Břeclavi promítají filmy pod hvězdami

Břeclav – Filmy pod širým nebem, dobroty z grilu a večerní pohoda. Tohle všechno čeká návštěvníky břeclavské Cyklosféry. Každé prázdninové úterý budou promítat od devíti hodin filmy pod širým nebem.

Matouš Adamec a Erik Sklenář na přehlídce stavebních řemesel v Hradci Králové a získali titul Hvězda postupového kola. Na podzim soutěží v Praze.

Mladí zedníci z Brodu už patří v oboru ke špičce

Havlíčkův Brod – Teprve studují, ale už ve svém oboru patří ke špičce. Dva učni oboru zedník Matouš Adamec a Erik Sklenář zvítězili v postupovém kole soutěžní přehlídky stavebních řemesel v Hradci Králové. Obsadili v konkurenci sedmi družstev první místo a získali titul Hvězda postupového kola. Současně se kvalifikovali se do finále soutěže, které proběhne v září 2019 při výstavě FOR ARCH v Praze. V této soutěži zabodovali už loni.  

Martin Jůzek.

Glosa Martina Jůzka: O tenistech a problémech

Wimbledon. Každoroční svátek, na který se těší celý tenisový svět. Davy fanoušků postávají před bránami a čekají, zda se pro ně neuvolní lístky. Hvězdy zase dělají vše pro to, aby s raketou v ruce vstoupily na proslulý zelený pažit. A klidně hrají přes bolest.

Městské kulturní centrum připravilo pro přátele a posluchače dechovky pořad BEKULE na cestách a před bývalým kulturním stánkem Hvězda uspořádalo dechovkové nedělní odpoledne.

Král české dechovky zazpíval před Hvězdou

/FOTOGALERIE/ I když vedro bylo v neděli 30. června opět neuvěřitelné, berounské Městské kulturní centrum připravilo pro přátele a posluchače dechovky pořad BEKULE na cestách a před bývalým kulturním stánkem Hvězda uspořádalo dechovkové nedělní odpoledne.

Turnaj v šipkách.

Šipkařská elita v Praze. Padesát stupňů na pódiu a unikátní devítka

Taková akce na české půdě ještě nebyla. V rámci devátého dílu letošní evropské tour organizace PDC zavítaly do pražských Letňan šipkařské hvězdy včetně světové jedničky Michaela van Gerwena. A fanoušci se i přes velké horko na parádní show jen hrnuli. Dostat elitu stále oblíbenějšího sportu na českou půdu nebylo jen tak. Britští činovníci z organizace PDC si nejdříve museli potenciální dějiště „proklepnout“.

Herečka Julianne Moore na 54. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech

Všichni chtějí točit příběhy, říká hvězda karlovarského festivalu Julianne Moore

Jiří Bartoška měl dobrý odhad. Z americké herečky Julianne Moore, jež převzala na karlovarském festivalu Křišťálový glóbus za svůj přínos světovému filmu, se vyklubala skvělá parťačka. V pátek večer popadla před Thermalem manžela Barta Freundlicha za ruku a vydala se s ním napříč davem podepisovat autogramy a zdravit nadšené diváky. Na setkání s médii vyměnila osmapadesátiletá rusovláska žluté šaty za bílé a dorazila znovu ve výborné náladě, usměvavá a vstřícná.

Stolní tenistka Helena Sommerová s trenérkou výběru Plzeňského kraje Danielou Smutnou.

Rodí se hvězda. Ve čtrnácti letech proti dospělým

Liberec – Minulý týden oslavila teprve čtrnácté narozeniny, v sezoně však nastupuje proti nejlepším českým hráčkám. A nyní stolní tenistka Helena Sommerová přijela do Liberce reprezentovat Plzeňský kraj a Olympiádu dětí a mládeže ovládla. Znovu. Domů si veze už třetí zlato.

David Koller.

Hvězdou Zámeckých slavností ve Šluknově bude David Koller

Šluknov – Zámecké slavnosti ve Šluknově odstartují v pátek 28. června. Naplno se slavnosti rozběhnou v sobotu v 10 hodin otevřením naučné stezky. Krátce nato je připravené dělostřelecké vystoupení, vystoupí skupina Bardi s dobovou hudbou nebo bude možné vidět drezúru koní.

V Karlových Varech začíná už tento pátek 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Přípravy na něj finišují.

FOTOGALERIE: Karlovy Vary opět žijí filmem

Karlovy Vary – Jestliže něco dokáže změnit poněkud ospalé Karlovy Vary v pulsující metropoli plnou návštěvníků, pak je to mezinárodní filmový festival (MFF). Ten začíná zítra a do 8. července budou lázně patřit pouze filmu, filmovým hvězdám a jejich obdivovatelům.

Mělnický zámek v noci.

Herecké hvězdy zazáří na mělnickém zámku

Mělník – Na letní scéně mělnického zámku bude k vidění celá plejáda populárních herců. Červenec totiž bude patřit divadelním představením, při kterých návštěvníci prožijí notnou dávku dramatických chvil, ale také velké množství zábavy.

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner.

Hvězdou koncertu Oupn Ér v Rožnově bude Jana Kirschner

Velký koncert pod širým nebem nazvaný Oupn Ér hostí poslední červnovou sobotu 29. 6. koupaliště v Rožnově pod Radhoštěm. Nabídne folkovou, rockovou i popovou hudbu. Chybět nebude pestrý výběr občerstvení ani atrakce pro děti.  

Hudební festival Třeboňská nocturna. Ilustrační foto.

Třeboňská nocturna představí hvězdy hudby

Třeboň – Za necelé dva týdny nastane chvíle, kdy si v jihočeském městě Třeboň dají dostavení milovníci hudby. Ta jim bude, jak už je v rámci festivalu Třeboňská nocturna standardem, předložena ve vysoké kvalitě, a to letos ve dnech od 8. do 13. července.

Budova Chemiku byla vystavěna v roce 1968. Do majetku města se objekt s byty dostal v říjnu roku 2000. V roce 2012 si od města Chemik pronajala První KPU, která zde má ubytovnu. Poslední nájemníci odtud odešli v únoru roku 2018.

Společnost Teplo investuje do úprav 15 milionů

Dvě stavební akce zahájí v prvních letních dnech městská společnost Teplo Přerov. První má spojitost s plánovaným bouráním Chemiku, druhá souvisí s lepšími podmínkami dodávky tepla pro jediné přerovské kino Hvězda. Kromě toho se dokončují i loňské investice v Předmostí. Do úprav a modernizace půjde letos 15 milionů korun.  

100 let fotbalu Čechie Velká Dobrá. Dorazili i hokejoví Rytíři.

FOTO: Stovka fotbalu na Dobré: góly, hvězdy, legendy i křest

Velká Dobrá – Minimálně třicet let patří mezi elitu fotbalového Kladenska, zahráli si i krajský přebor. Vyrostli u nich i ligoví borci, disponují krásným areálem se dvěma hřišti i zrekonstruovanými kabinami. Čechie Velká Dobrá tak s hrdostí mohla v sobotu oslavit stoleté výročí svého založení. Program nezkazily ani občasné dešťové kapky.

Ilustrační foto.

I rockeři z USA mají manýry

Ostrov - Hvězda hardcorové scény, Američan Billybio, frontman světově známé kapely Biohazard, vystoupí zítra v Zámeckém parku v Ostrově.

Hokejový útočník Jakub Voráček (na snímku vlevo) pořádal v Mikulově 3. ročník charitativní akce Hokejky pro Kluka Puka. Na snímku vpravo  David Pastrňák a uprostřed Vladimír Malár za Real Top Praha.

Hokejové hvězdy Voráček a Pastrňák ukážou fotbalové umění. Pro dobrou věc

Hvězdné hokejové osobnosti v čele s kapitánem národního týmu Jakubem Voráčkem, trojnásobným držitelem Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hráče Davidem Pastrňákem, ale také další známé tváře jako například populární televizní komentátor Jaromír Bosák se v sobotu sejdou v Mikulově. V tamějším fotbalovém areálu Pálava se uskuteční charitativní fotbalový turnaj známých osobností a sportovců na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou Hokejky pro Kluka Puka.

Hokejový útočník Jakub Voráček (na snímku vlevo) pořádal v Mikulově 3. ročník charitativní akce Hokejky pro Kluka Puka. Na snímku vpravo  David Pastrňák a uprostřed Vladimír Malár za Real Top Praha.

Hokejové hvězdy Voráček a Pastrňák ukážou fotbalové umění. Pro dobrou věc

Mikulov – Hvězdné hokejové osobnosti v čele s kapitánem národního týmu Jakubem Voráčkem, trojnásobným držitelem Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hráče Davidem Pastrňákem, ale také další známé tváře jako například populární televizní komentátor Jaromír Bosák se v sobotu sejdou v Mikulově. V tamějším fotbalovém areálu Pálava se uskuteční charitativní fotbalový turnaj známých osobností a sportovců na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou Hokejky pro Kluka Puka.

Benefiční fotbalové utkání mezi FK Kozlovice a HC Zubr Přerov skončilo remízou 3:3.

Kam za sportem? Hvězdy míří do Kozlovic!

Přehlídka bývalých či současných fotbalových i hokejových reprezentantů bude v neděli k vidění v Kozlovicích. Benefiční utkání startuje v 15 hodin a jaké hvězdy uvidíme? To je tak trošku překvapení, jistá je snad zatím pouze účast hvězdného přerovského odchovaneckého tria Filip Novák, Martin Zaťovič a Tomáš Kundrátek.

Nikita Kučerov

Hvězdy bez Stanley Cupu. Ne každému hráči NHL je přáno

/INFOGRAFIKA/ Místo chráničů a dresů oblékli elegantní obleky, sešli se v blyštivém prostředí Las Vegas a udělali definitivní tečku za sezonou NHL. Nejlepší hokejisté uplynulého ročníku se v noci na čtvrtek podělili o tradiční nadílku trofejí. Nejvíc jich posbíral Nikita Kučerov, ruský fantom z Tampy. Byl ale i nejšťastnějším z přítomných?  

Ilustrační foto

Mezi malé fotbalisty zavítá hvězda. Sparťan Václav Kadlec

Milovice – Petr Čech, Tomáš Rosický, Pavel Nedvěd a mnozí další začínali úplně stejně. V dětských a mládežnických klubech, kde měli štěstí na zapálené trenéry, kteří rozpoznali a nenechali zakrnět jejich talent. Stejné fotbalové nadání dost možná dřímá i v dalších klucích a holkách. Aby měli příležitost „fotbalově“ vyrůst, potřebují nejen pilně trénovat, ale hlavně hrát a své dovednosti „testovat“ při zápasech.

Ilustrační foto.

Tipy Deníku

Pořádná hudební nálož i tanec pod hvězdami. To nabízí dnešní tipy Orlického deníku.

Druhý ročník Hořava Cupu v malé kopané. Tým hokejistů Prostějova.

Tým Jestřábů bojoval na Hořava Cupu plném hvězd

Fotbalový turnaj v malé kopané, který se konal pod záštitou primátora statutárního města Prostějov Františka Jury a náměstka hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Hynka zná své vítěze. Mezi účastníky turnaje byl i tým Jestřábů, který se oproti minulému ročníku polepšil.