Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Procházka

Zubní lékařskou pohotovostní službu od 1. března poskytuje Fakultní nemocnice Olomouc pouze o víkendech a svátcích, v čase od 8 do 16 hodin.

Rozšíření zubní pohotovosti v Olomouci? Když pomůžou soukromí zubaři

Zubní pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc (FN) má za sebou další týden v omezeném režimu, přesněji víkend, protože od 1. března v pracovní dny neordinuje. Taková je smlouva s Olomouckým krajem, který je garantem poskytování lékařských pohotovostních služeb (LPS). Pacienti si na zkrácení provozu stěžují. Někteří jeli do Olomouce zbytečně, nedostali se už na řadu.

Zubní lékařskou pohotovostní službu od 1. března poskytuje Fakultní nemocnice Olomouc pouze o víkendech a svátcích, v čase od 8 do 16 hodin.

Rozšíření zubní pohotovosti v Olomouci? FN je ochotná, když... Jak je to jinde

Zubní pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc (FN) má za sebou další týden v omezeném režimu, přesněji víkend, protože od 1. března v pracovní dny neordinuje. Taková je smlouva s Olomouckým krajem, který je garantem poskytování lékařských pohotovostních služeb (LPS). Pacienti si na zkrácení provozu stěžují.

Zubní lékařská pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc v sobotu 2. března 2024

Zubní pohotovost v Olomouci v novém režimu. Jak to vypadalo v praxi

V sobotu 2. března před 14. hodinou vládla na chodbě zubní pohotovosti Fakultní nemocnice Olomouc napjatá atmosféra. Zejména u registračního zařízení, které dvě hodiny před koncem ordinační doby tisklo příchozím pořadové lístečky s informací, že pro dnešní den je kapacita pohotovosti vyčerpána.

Zubní pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Bolavé zuby? Na pohotovosti v Olomouci budou nově jen o víkendu a do 16h

Hlavně ten, kdo nemá zubaře - v celém Česku jsou to stovky tisíc lidí - může mít po 1. březnu velký problém. Pokud ho rozbolí chrup a bude se dožadovat ošetření na zubní lékařské pohotovostní službě (LPS) ve Fakultní nemocnici (FN) Olomouc, ve všední den nepochodí. Ordinovat bude jen o víkendech, a to do 16 hodin, za to na dvou křeslech.

Dům kultury Šumperk uvede 9. listopadu komedii Milionový údržbář s Petrem Nárožným a Veronikou Freimanovou.

Petr Nárožný do Šumperka zavítá jako Milionový údržbář

Šumperský dům kultury na čtvrtek 9. listopadu připravuje úspěšnou komedii francouzského autora Erica Assouse. V hlavních rolích zkrachovalého milionáře se představí legenda českého divadla a filmu Petr Nárožný, jeho bývalou manželku Séverine ztvární Veronika Freimanová.

Mapei Merida Kaňkovský. Vítězství. Celkový triumf v Českém poháru si vychutnali junioři Štěpán Zahálka (uprostřed) a Jan Bittner (vlevo).

Cyklistický tým Mapei Merida Kaňkovský měl úspěšnou sezonu. Slavil úspěchy

Olomoucký mládežnický tým Mapei Merida Kaňkovský hodnotí letošní sezónu a je co bilancovat. V srpnu vyhráli junioři závod Regionem Orlicka celkově a Matěj Zahálka v jednotlivcích. Český pohár – Brilon Cup ovládl olomoucký mančaft kompletně. Junioři i kadeti vyhráli družstva. V juniorech zvítězil v jednotlivcích Štěpán Zahálka před Janem Bittnerem, v kadetech získal celkový triumf Jakub Tesařík a třetí byl Matěj Piták. Na MČR v časovce družstev v Židovicích brali kadeti zlato a junioři bronz.

112 let starý dům připadlý z dědictví po švédské občance byl prodán za více než 4 miliony korun.

1500 pozemků a staveb v kraji má propadnout státu. Ověřte si, zda vám nepatří

V Libereckém kraji se nachází celkem 1 478 pozemků a 45 staveb bez správně zapsaného vlastníka a 1 045 nedostatečně identifikovaných osob. Dohledat se je snaží Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), který zároveň vyzývá občany, aby si zkontrolovali na internetových stránkách úřadu, jestli jim majetek nepatří.

Med od Miroslava Vaculíka obdržel dvě zlaté medaile v soutěži Český med 2022.

Sladký triumf: včelař z Vřesovic získal dvě zlaté medaile, má i medové cukroví

Velice příjemné překvapení skrývala obálka, kterou Miroslav Vaculík z Vřesovic obdržel z Výzkumného ústavu včelařského. Dozvěděl se totiž, že jeho med získal hned dvě zlaté medaile. Dvakrát totiž v soutěži Český med dosáhl dokonce hranice stobodového maxima, o čemž rozhodovali odborníci i analýzy z laboratoří.

Rytíři snadno porazili Energii Karlovy Vary 5:0. (11.2.2022)

Obranné řešeto ve Varech, Rytíři honili výsledek pozdě

Když vyrážejí hokejisté Kladna v posledních letech na led karlovarské KV Areny, je z toto pravidelně nula bodů a ještě pořádný brankový příděl. Nejinak to dlouho vypadalo také v posledním kole první čtvrtiny extraligy, kdy Rytíři sice dobře zápas začali, ale velmi brzy ho pokazili. Pak se sice ještě jednou zvedli, ale nakonec odjeli s porážkou 3:4.

Chance liga: Prostějov - Poruba

Jestřábi svou vítěznou sérii neprodloužili. Pěti góly ji ukončily Litoměřice

Vítězná série končí. Prostějovští Jestřábi hostili v rámci desátého kola Chance ligy Litoměřice a jejich cíl byl jasný. Připsat si pátou výhru v řadě a poskočit v tabulce znovu o něco výš. To se však nepodařilo. Severočeši rozvlnili Němečkovu síť hned pětkrát, zatímco Hanákům se to nepodařilo ani jednou.

Hokejisté Přerova (ve žlutém). Rok Macuh (č. 82)

Zubři na úvod vykradli Litoměřice. Šťastné vítězství, hodnotil kouč

/AKTUALIZOVÁNO/ Dva góly slovinské posily Roka Macuha orámovaly středeční prvoligovou premiéru hokejistů Přerova. Zubři po prvním dějství prohrávali v Litoměřicích 1:3, v prostřední části ale dokázali srovnat a druhá Macuhova trefa z kraje třetí třetiny rozhodla o triumfu Hanáků 4:3. „Šťastné vítězství,“ vystihl trenér hostů Robert Svoboda.

Řopík v Krásné Studánce.

Stát se majitelem řopíku, továrny či sanatoria? V kraji žádný problém

/FOTO/ Na železobetonové pevnůstky, které vyrostly v průběhu 30. let 20. století v rámci výstavby československého opevnění, mohou zájemci narazit dodnes. Přestože řada řopíků svému původnímu účelu už neslouží a objekty jsou opuštěné, stále se těší zájmu nejen milovníků vojenství. Například Heřmanickému bunkru vdechli druhý život Ondřej Procházka se synem Vojtěchem. Ten se stal znalcem československých dějin a přišel s nápadem zpřístupnit lehké opevnění veřejnosti. Od Armády České republiky získali před třemi lety do pronájmu řopík v Heřmanicích v Podještědí a vybudovali zde muzeum československého opevnění.

Řopík v Krásné Studánce.

Stát se majitelem řopíku, továrny či sanatoria? V kraji žádný problém

/FOTO/ Na železobetonové pevnůstky, které vyrostly v průběhu 30. let 20. století v rámci výstavby československého opevnění, mohou zájemci narazit dodnes. Přestože řada řopíků svému původnímu účelu už neslouží a objekty jsou opuštěné, stále se těší zájmu nejen milovníků vojenství. Například Heřmanickému bunkru vdechli druhý život Ondřej Procházka se synem Vojtěchem. Ten se stal znalcem československých dějin a přišel s nápadem zpřístupnit lehké opevnění veřejnosti. Od Armády České republiky získali před třemi lety do pronájmu řopík v Heřmanicích v Podještědí a vybudovali zde muzeum československého opevnění.

HC Baník Sokolov. Ilustrační foto.

Sokolov ani napodruhé na Litoměřice nestačil

Hokejisté sokolovského Baníku si připsali v předposledním přípravném utkání před startem nového ročníku Chance ligy na svůj účet porážku. V odvetném duelu s litoměřickým Stadionem museli skousnout prohru 2:4.

Art blok nabídne fotografie i design

Art Blok nadělí přehlídku nadějných autorů

Dům kultury Šumperk letos opět představí tvorbu mladých umělců a designerů. Přehlídka nadějných autorů se uskuteční v rámci čtvrtého ročníku večera ART. blok, který proběhne v pátek 2. září od 19 hodin v prostorách šumperského G-klubu.

Realizační tým Jiskry Týn nad Vltavou

To je úlovek! Sedmnáct medailí z mistrovství České republiky v kanoistice

Mistrovství České republiky zastihlo týnské kanoisty ve skvělé formě. Potvrdili, že v současné době patří mezi přední české kluby a přivezli do Týna hned 17 cenných kovů napříč všemi kategoriemi. "Mezi veterány získal bronz Jiří Kobera," připomíná Lenka Luňáčková skvělý výkon na trati 200m.

Patricie Müllerová

Prostějováci na mistrovství republiky nevyhořeli ani nenadchli

Letošní „velké“ silniční mistrovství republiky proběhlo v Jižních Čechách. Časovka v obci Kovářov a silniční závod v Mladé Vožici. Zástupcům týmu TUFO PARDUS Prostějov se na náročných tratích dařilo spíše průměrně. Nejcennější výsledek vybojoval šestým místem v silničním závodě Matyáš Koblížek.

Týnští kanoisté patří k nejlepším v ČR

Týnští kanoisté poměřili síly a odjeli do Itálie i s Martinem Nováčkem

Předposlední dubnový víkend se po nekonečné zimě konaly první pohárové závody rychlostních kanoistů v Kojetíně, kam Týnští konečně mohli odjet bez jakýchkoli opatření. "Závody na řece Morava se řadily k celorepublikovému měření sil," popisuje týnský trenér Jaroslav Luňáček. Na vodě se představilo 650 nadějných mladých kanoistů. "Na tratích od dvou do devíti kilometrů."

Fanoušek Ústí Ondřej Procházka

Smutek i pláč. Fanoušek Ústí líčí okamžiky po sestupu. Neviní trenéry ani vedení

Držel palce do poslední chvíle, a i když tušil, že vinou marodky bude zachránit druhou nejvyšší hokejovou soutěž těžké, nepřestával z plných plic fandit. Poté, co šumperský Vojtěch Šilhavý dal gól v prodloužení a odsoudil tak Ústí k sestupu, nastěhoval se do duše věrného fanouškova Slovanu Ondřeje Procházky tísnivý smutek. „Byl tam i pláč, drží se mě to i teď. Ale naše moto je ´nikdy se nevzdáme´. Věřím, že v srpnu rozjedeme cestu za postupem, i když vím, že se vše bude odvíjet od finanční situace,” říká muž, který na zápasy klubu svého srdce dojíždí z Děčína.

Spartak Příbram si sehrál ve vlastním areálu interní turnaj.

Spartak si zpestřil přípravu interním turnajem v rámci klubu

V areálu fotbalového Spartaku se v průběhu ledna odehrál interní turnaj napříč kategoriemi. Z kvinteta vytvořených týmů vyšli nejlépe hráči nesoucí název klubu, kteří si podmanili základní skupiny a následně si poradili i s vyzyvatelem týmu AFK. Mezi střelci se nejlépe dařilo Janu Žůrkovi a Jakubu Šmejkalovi.

Beskydské Pustevny, inverze a přípravy na letošní expozici ledových soch.

OBRAZEM: Přípravy ledových soch na Pustevnách vrcholí. Lidé se mají na co těšit

Největší zimní atrakce na Pustevnách pomalu finišuje s přípravami a od soboty 15. ledna budou moci návštěvníci této horské oblasti pozorovat v celé své kráse zbrusu nové ledové sochy. O tuto oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistil tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Letošní téma je hvězdné a vesmírné, takže fantazii se meze nekladly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Baranovi.

Beskydské Pustevny, inverze a přípravy na letošní expozici ledových soch.

OBRAZEM: Přípravy ledových soch na Pustevnách vrcholí. Lidé se mají na co těšit

Největší zimní atrakce na Pustevnách pomalu finišuje s přípravami a od soboty 15. ledna budou moci návštěvníci této horské oblasti pozorovat v celé své kráse zbrusu nové ledové sochy. O tuto oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistil tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Letošní téma je hvězdné a vesmírné, takže fantazii se meze nekladly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Baranovi.

Beskydské Pustevny, inverze a přípravy na letošní expozici ledových soch.

OBRAZEM: Přípravy ledových soch na Pustevnách vrcholí. Lidé se mají na co těšit

Největší zimní atrakce na Pustevnách pomalu finišuje s přípravami a od soboty 15. ledna budou moci návštěvníci této horské oblasti pozorovat v celé své kráse zbrusu nové ledové sochy. O tuto oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistil tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Letošní téma je hvězdné a vesmírné, takže fantazii se meze nekladly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Baranovi.

Beskydské Pustevny, inverze a přípravy na letošní expozici ledových soch.

OBRAZEM: Přípravy ledových soch na Pustevnách vrcholí. Lidé se mají na co těšit

Největší zimní atrakce na Pustevnách pomalu finišuje s přípravami a od soboty 15. ledna budou moci návštěvníci této horské oblasti pozorovat v celé své kráse zbrusu nové ledové sochy. O tuto oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistil tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Letošní téma je hvězdné a vesmírné, takže fantazii se meze nekladly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Baranovi.

Ledové sochy na Pustevnách v únoru 2021. Ilustrační foto

Pustevny ozdobí ledové sochy, letos na téma vesmír a znamení zvěrokruhu

Téměř týden už ve dvou rozměrných stanech na Pustevnách v Beskydech pilně pracuje sedmička zručných řezbářů. Z desítek ledových kostech skládají a vyřezávají díla, která budou ozdobou letošního ročníku tradiční akce zvané Ledové sochy na Pustevnách. Veřejnost si výsledky jejich práce může prohlédnout poprvé už tuto sobotu 15. ledna.

Beskydské Pustevny, inverze a přípravy na letošní expozici ledových soch.

OBRAZEM: Přípravy ledových soch na Pustevnách vrcholí. Lidé se mají na co těšit

Největší zimní atrakce na Pustevnách pomalu finišuje s přípravami a od soboty 15. ledna budou moci návštěvníci této horské oblasti pozorovat v celé své kráse zbrusu nové ledové sochy. O tuto oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistil tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučery, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházky. Letošní téma je hvězdné a vesmírné, takže fantazii se meze nekladly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Baranovi.

Jeden z pomocníků z Litoměřic Martin Procházka přispěl k výhře Kladna nad Olomoucí 2:0.

Jágr děkoval a Procházka si užil návrat do Kladna i s bráchou

Při absenci marodů i potrestaného Berana sáhlo hokejové Kladno do partnerských Litoměřic. Od Labe přivedlo bratry Martina a Ondřeje Procházkovy. Pro mladšího Ondřeje to byla proti Olomouci premiéra v kladenském dresu, starší Martin už za Kladno nastupoval v sezoně 2015/16. Oba původem roudničtí bratři nastoupili dokonce v jednom útoku. „Mám obrovskou radost, že jsme si spolu zahráli v extralize,“ neskrýval nadšení starší z bratrů. V případě větší marodky může Kladno služeb obou bratrů využít i nadále.

Ondřej Procházka

Ondřej Procházka: Na tréninku se spolu nehecujeme, já mám bráchu prostě rád

Útočník litoměřického Stadionu Ondřej Procházka si proti Havířovu, v jehož dresu nastupoval v loňské sezóně, připsal jednu nahrávku. Asistoval u branky svého bratra Martina, s nímž hraje dokonce v jedné formaci. „Je to jiné než s ostatními spoluhráči, je pro mě velkou oporou,“ přiznal po zápase, který Stadion ovládl jednoznačně 6:1.