Kreativ

ŠTÍTEK: Kateřina Tučková

Ilustrační foto

Knihovny jsou letos na sladké, ale věnují se i Jiřímu Trnkovi

Hodonínsko – Výstavy, přednášky, živé čtení ale i oblíbená Noc s Andersenem. Každý rok věnují české knihovny měsíc březen jednomu tématu, které je s nimi spojené. Dlouhá léta byl březen určený jen knize. 
V minulosti se ale spojil i s internetem. Letošní březen je určený hlavně čtenářům.

Festival Národy Podyjí v Mikulově.

Národy Podyjí navaří v Mikulově své dobroty

Mikulov - Tradiční jídlo, pití a hudba. Kombinace, která dokáže spojovat lidi s rozdílným původem. Důkazem je i mikulovský festival Národů Podyjí, který se letos uskuteční už po jedenácté.

Z vernisáže výstavy Michala Singera, která nese název Svlečený Descartes.

OBRAZEM: Svlečený Descartes v Chrudimi

Chrudim - V pondělí se ve Výstavní síni Chrudim v Divadle Karla Pippicha konala vernisáž výstavy Michala Singera – Svlečený Descartes. Výstavu zahájila Kateřina Tučková.

Třiaosmdesátiletý brněnský rodák Radovan Poděl vyváděl v roce 1945 jako člen Národní stráže brněnské Němce do Pohořelic.

Pamětník Poděl: Vyváděl jsem Němce z Brna

Brno /FOTOGALERIE/ - Před pětašedesáti lety, měsíc po osvobození Brna, začal divoký odsun brněnských Němců za hranice s Rakouskem. Událost o tři měsíce předběhla zákony osvobozené republiky. Nepřežilo ji několik stovek Němců a dodnes budí mezi Čechy a Němci emoce.

Spisovatelka a držitelka ceny Magnesia Litera 2010 Kateřina Tučková.

Tučková představila Brňanům knihu Vyhnání

Brno /FOTOGALERIE/ - Spisovatelka a držitelka ceny Magnesia Litera 2010 ve čtvrtek navštívila brněnské knihkupectví Barvič a Novotný v České ulici. Zájemcům Tučková představila svoji knihu Vyhnání Gerty Schnirch vydanou nakladatelstvím Host, za níž prestižní literární ocenění získala.

Moderátorka slavnostního večera Aňa Geislerová s vítězkou hlavní ceny v soutěži Magnesia litera 2010 a držitelkou titulu Kniha roku Petrou Soukupovou 18. dubna ve Stavovském divadle v Praze. Soukupová byla oceněna za její prózu s názvem Zmizet.

Knihu roku dostala mladá spisovatelka Petra Soukupová

Praha - Hlavní cenu v soutěži Magnesia Litera 2010 a titul Kniha roku dostala próza Petry Soukupové s názvem Zmizet. Je spojena s odměnou 200 000 Kč pro autorku. Kdo jsou další letošní laureáti a o čem jsou jejich díla?

Herečka Anna Geislerová moderovala 18. dubna v Praze udílení cen Magnesia Litera.

Magnesia Litera, odlehčená, červená

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE VEČERA/ – „Ve vážné literatuře se vůbec nevyznám. Zato zbožňuju červenou knihovnu.“ Tak předznamenala průvodkyně večerem Anna Geislerová nedělní předávání cen Magnesia Litera v pražském Stavovském divadle. A - aniž by znevážila slavnostní ceremoniál - mile je tím odlehčila.

Provokující expozice Na vlastní oči v chrudimské Výstavní síni,

Expozice ukazuje erotické momenty i násilí na ženách

Chrudim – /FOTOGALERIE, VIDEO/ Chrudim – Felace, potrat, pitva, fyzické násilí na ženách. To vše lze vidět na rozměrných plátnech výstavy „Na vlastní oči“, která je ve výstavní síni divadla zpřístupněna do konce února.

Provokující expozice Na vlastní oči v chrudimské Výstavní síni,

Expozice ukazuje erotické momenty i násilí na ženách

Chrudim – /FOTOGALERIE, VIDEO/ Chrudim – Felace, potrat, pitva, fyzické násilí na ženách. To vše lze vidět na rozměrných plátnech výstavy „Na vlastní oči“, která je ve výstavní síni divadla zpřístupněna do konce února.