Kreativ

ŠTÍTEK: Milan Hejduk

Finálová série první hokejové ligy nabídla divákům nezapomenutelný zážitek.

Štěstí se od Lvů odklonilo, říká Hejduk

Ústí nad Labem /ANALÝZA/ – Finálová série první hokejové ligy nabídla divákům nezapomenutelný zážitek. Dramatické zápasy plné ostrých střetů, nádherných gólů a emocí musely bavit. Co nakonec rozhodlo o vítězství Chomutova nad Ústeckými Lvy?

Český útočník Milan Hejduk (vpravo) se po návratu do sestavy Colorada blýskl dvěma góly.

Hejduk oslavil návrat do sestavy dvěma góly

Denver - Laviny v utkání hokejové NHL porazily St. Louis 7:3, přispěl k tomu i český útočník Milan Hejduk, který nastoupil poprvé po téměř dvou měsících. Dva góly vstřelil také Kamil Kreps za Floridu. S ním byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu Tomáš Vokoun a Michael Frolík.

Jan Čaloun.

Chtěl jsem dohrát sezonu důstojně a skončit

Ústí n. L. – Má doma zlato z olympiády i světového šampionátu. Každý ho zná, je sportovní celebritou. Jenže ničeho z toho si poslední dobou neužíval. Po peripetiích v Ústí a Vrchlabí už to vypadalo, že se bude jméno hokejisty Jana Čalouna spojovat s jeho ústupem ze slávy.

ČISTÁ JIZERA. Letošní rok bude pro největší stavební projekt historie regionu znamenat největší objem prací.

2010 v Pojizeří: rok výkopů

Pojizeří – Letošní rok bude pro obyvatele i návštěvníky dvou největších měst na horním toku Jizery zkouškou trpělivosti. Centrální části obou měst hned od jara rozruší výkopy a stavební práce v ulicích.

Ilustrační foto z opravy kanalizace

2010 v Pojizeří: rok výkopů

Pojizeří– Letošní rok bude pro obyvatele inávštěvníky dvou největších měst na horním toku Jizery zkouškou trpělivosti. Centrální části obou měst hned od jara rozruší výkopy a stavební práce vulicích.

Stav výkopových prací na miliardovém kanalizačním projektu Čistá Jizera v prosinci 2009. Na snímku Luční ulice v Semilech.

ČISTÁ JIZERA: Peníze na kanalizaci dorazily

Pojizeří – Zpožďování plateb stavitelským firmám a finanční nejistota jsou pryč. Investorovi miliardového kanalizačního projektu Čistá Jizera spadl kámen ze srdce. Na sklonku roku, kdy jsou ulice pěti měst v Pojizeří rozrušeny výkopy, se mu konečně podařilo zajistit třistamilionový úvěr od banky, bez něhož by města nemohla průběžně splácet desítky milionů korun za již provedené práce.

Ilustrační fotografie.

Voda od ledna znovu podraží

Trutnov– Hlouběji do svých rozpočtů sáhnou vpříštím roce firmy idomácnosti při placení faktur za pitnou vodu. Vnejvětších městech regionu podraží ozhruba 10procent.

Jakub Voráček v dresu Columbusu

Měl být Kuba Voráček v olympijské nominaci?

Kladno - Tak jsem si přečetl, jak se bývalý skvělý reprezentant Petr Svoboda, coby současný agent Kladeňáka Jakuba Voráčka, rozkmotřil s reprezentačním koučem Vladimírem Růžičkou.

Ilustrační foto.

Sportoviště v Maškovce jde k ledu. Město začne odznova

Turnov– Několikrát upravovaný projekt, hodiny a hodiny diskuzí zastupitelů a dokonce rozkol mezi bývalým a současným vedením Turnova má za sebou záměr vybudovat vbývalých Maškových zahradách areál veřejných sportovišť a odpočinkovézóny.

Turnovská Alej legií v říjnu 2009

Město chce vykácet Alej legií

Turnov - Alej legií, téměř půl kilometru dlouhé lipové stromořadí lemující turnovské Metelkovy sady, nejspíš navždy přestane být alejí. Radní rozhodli, že kvůli stavbě kanalizace vrámci Čisté Jizery přijdou všechny stromy vykácet a na jejich místě město postaví chodník. Několik zastupitelů ovšem slikvidací aleje nesouhlasí.

Miliardový projekt Vodohospodářského sdružení Turnov Čistá Jizera zajistí pěti městům Pojizeří novou kanalizaci.

Projekt Čistá Jizera ztěžují problémy s financováním

Pojizeří - Dodavatelé stavebních prací se snaží do zimy dokončit a zakrýt co nejvíc výkopů, aby umožnili zimní údržbu ulic. Zároveň musejí být trpěliví s inkasováním platby, protože hlavní investor má problémy se získáním třistamilionového úvěru. Taková je nyní situace v miliardovém kanalizačním projektu Čistá Jizera, kvůli němuž je od jara rozkopaná značná část Turnova, Semil, Lomnice nad Popelkou, Jilemnice a Rokytnice nad Jizerou.

Ilustrační foto

Projekt spolknul už dvacet milionů

Jilemnice - Bez komplikací a podle časového plánu. Tak zhodnotil probíhající akci Čistá Jizera předseda Vodohospodářského sdružení Turnov Milan Hejduk.

Charitativní golfový turnaj o cenu primátora města začal svatbou dvou golfistů – Hany Švajgrové a Leoše Kuldy. Oba hrají golf už několik let a požádali primátora, zda by se nemohli sezdat právě při této akci.

Golfový charitativní turnaj začal svatbou

Ústí nad Labem - Svatbou dvou golfistů – Hany Švajgarové a Leoše Kuldy začal včera v ústeckém golfového klubu Terasy charitativní turnaj o cenu primátora ve Vebořicích.

Na novém golfovém hřišti v Ústí nad Labem si zahrál i hokejista Milan Heiduk

Hejduk: Hrát v Ústí? Už asi jedině za starou gardu

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - „Odchytit“ hokejovou hvězdu NHL k rozhovoru se zprvu zdálo jako nemožné. I po sezoně má Milan Hejduk diář nabitý. Po týdnu domlouvání se přece jen podařilo vybrat termín a místo schůzky.

Vizualizace obytných domů navržených pro rekreačně sportovní areál v Maškových zahradách v Turnově.

Nad projektem Maškovky visí otazník

Turnov - Kdyby kraj rozhodl, že rychlostní silnice R 35jednou povede navrhovaným tunelem pod turnovskou Výšinkou, mohou investoři hodit dosavadní studie na využití bývalé Maškovy zahrady do koše. Silnice by totiž těsně obtáčela areál, vněmž chce město lidem nabídnout klidovou zónu pro sport a odpočinek.