Kreativ

ŠTÍTEK: krása

Podle starosty Židenic Petra Kunce řidiči parkují přímo u zebry přechodu před základní školou Krásného.

Parkování u přechodu před školou v Židenicích: zabránit mají sloupky

/FOTO, VIDEO/ Problémy s řidiči, kteří v Krásného ulici parkují před školou přímo u přechodu, mají v brněnských Židenicích. O situaci informoval ve čtvrtek na sociální síti židenický starosta Petr Kunc. Na místě představitelé radnice nechají nainstalovat zahrazovací sloupky, které řidičům parkování v zakázaných místech znemožní. Sloupky by na místě podle starosty měly stát nejpozději od září.

Jennifer Aniston

Bez make-upu ani ránu. Jennifer Aniston, Lady Gaga a další ukázaly své vizážisty

Že se známé herečky a pop divy líčí a češou před důležitou akcí samy v koupelně? To je hodně divoká představa. Každý výlet na červený koberec je vždy do detailu promyšlenou beauty akcí pod taktovkou nejlepších make-up artistů světa. A zásadní celebrita má svého vlastního vizážistu, který ji doprovází… Pokaždé a všude!

Záhony i keře - všechno tu krásně kvete.

Jaro před Kolowratským zámkem v Rychnově kouzlí. Podívejte se na tu nádheru

/FOTO, VIDEO/ Nezvykle brzy o sobě letos dalo vědět jaro. A o uplynulém víkendu to dokonce vypadalo, že jsme skočili rovnou do léta. Teplé a slunečné počasí láká k vycházkám. Vyhledávaným místem je v těchto dnech i okolí Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou, které více než kdy jindy rozkvetlo do krásy.

Rozkvetlé sakury v horní části lázeňského parku v Poděbradech.

Rozkvetlá krása. Růžové květy sakur v lázeňském parku lákají k focení i polibkům

/FOTO, VIDEO/ Jedno z nejkrásnějších přírodních kouzel v regionu mohou nyní obdivovat všichni, kdo zajdou do horní části Poděbrad  mezi sochu TGM a dřevěnou pergolu. Čtvercový sad šestnácti sakur rozkvetl do největší krásy a láká k prohlídce místní, lázeňské hosty i další návštěvníky města. Jsou i tací, kteří do Poděbrad zavítají jen proto, aby se mohli pod rozkvetlými sakurami vyfotit, případně políbit.

Ze slavnostního zahájení osmého ročníku Benešovského literárního festivalu v Šímově síni Muzea umění a designu v Benešově. Na snímku herec Jiří Schwarz.

Osmý ročník Benešovského literárního festivalu zahájil Máchovým Májem

/FOTO/ Měsíc březen, vonící již jarem, býval dříve označován jako Měsíc knihy. Připomínala se tím důležitost a význam četby a literatury, i když to tehdy byl především nástroj ideologické propagace. Nyní, kdy už oficiální akcí není, se označuje spíše jako Měsíc čtenářů. Pro Benešov je březen již poosmé spojen s literárním festivalem, který se stal významnou součástí a obohacením jeho kulturního života.

Užijte si nakupování v celé řadě e-shopů i kamenných prodejen díky slevovým kuponům v rámci Nákupního týdne Deníku.

Jak ušetřit tisíce korun za zdraví a kosmetiku? Stačí si stáhnout kupony Deníku

Už 11. března si budete moct se slevovými kupony dopřát výhodné nákupy v celé řadě e-shopů i v mnoha kamenných obchodech. Na co se během Nákupního týdne s Deníkem můžete těšit v oblasti krásy a zdraví? Máme pro vás tipy na exkluzivní kosmetiku, potravinové doplňky, zdravou výživu i kosmetické procedury v salonech krásy.

James Blunt

Hudebník James Blunt: Projel jsem celý svět, ale krása Čech mě pokaždé uchvátí

Britský hudebník James Blunt má nové album Who We Used To Be a přijel, aby ho 4. března představil i českému publiku. Pro Čechy má obzvlášť velkou slabost. Kromě toho, že kdysi randil s modelkou českého původu Petrou Němcovou, má v Česku i mnoho přátel a rád se sem vrací. Na pondělním koncertě dokonce prohodil pár slov česky. A krátce před ním dal časopisu Story exkluzivní rozhovor. 

Společnost Pražské Benátky Zdeňka Bergmana vozí návštěvníky na lodích po Vltavě a také provozuje Muzeum Karlova mostu

Je nádherné vidět lidi okouzlené krásami hlavního města, říká převozník pražský

Společnost Pražské Benátky provozuje pravidelné vyhlídkové plavby v okolí Karlova mostu a na vodním kanále Čertovka. Návštěvníkům zpřístupňuje i unikátní podzemní přístaviště Judita pod Křížovnickým náměstím a stará se o chod Muzea Karlova mostu. Je také organizátorem obnovených Svatojánských slavností Navalis. Rovněž vybudovala a provozuje většinu pražských přívozů. Za tím vším stojí majitel Pražských Benátek, třiapadesátiletý Zdeněk Bergman.

Korunka pro královnu krásy. Ilustrační snímek

Miss Japonska je krásná, přesto vzbudila pobouření. Lidem vadí její původ

Nejnovější Miss Japonska čelí velké kritice na sociálních sítích. Nejkrásnější ženou země vycházejícího slunce se totiž stala 26letá Karolina Šiinó, která se narodila na Ukrajině. Mladá žena, která má jak ukrajinské, tak i japonské občanství, podle organizátorů představuje esenci Japonek. Fakt, že soutěž vyhrála osoba, která v sobě nemá ani kapku japonské krve, ovšem nenechává veřejnost klidnou.

Řešením při androgenní alopecii je včasné blokování dihydrotestosteronu (DHT), který způsobuje postupné zmenšování vlasových folikul. V opačném případě vlasy rostou stále tenčí a kratší až jednoho dne nevyrostou vůbec.

Padání vlasů trápí i ženy. Chomáče na polštáři neignorujte, odborníci vám poradí

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. I když po bujné kštici samozřejmě touží obě pohlaví, jsou to zejména ženy, které si na vlasech doslova zakládají. Zatímco u mužů společnost přijala vlastně za normální, když se jim začnou tvořit kouty či známé „kolečko“, o problému nadměrného padání vlasů u žen se příliš nemluví. Včasné řešení extrémního padání vlasů přitom může ženám zachránit nejen hustou hřívu, ale především sebevědomí s ní související. Co je příčinou padání vlasů, neboli alopecie a jak ji zastavit?

Čtyřiadvacetiletá modelka z Českého Těšína Karolína Gorylová se stala v Číně novou Miss World Tourism 2023.

VIDEO: Kráska z Českého Těšína je novou světovou Miss

Česká republika má další světovou královnu krásy. Aktuálně je jí čtyřiadvacetiletá Karolína Gorylová z Českého Těšína, která byla před pár dny v Číně korunována Miss Tourism World 2023. Světového finále se mohla zúčastnit díky zisku titulu Miss Tourism World Czech Republic 2023 letos v srpnu.

Zbylé vaječné bílky můžete využít na mnoho způsobů.

Zbylo vám při pečení hodně bílků? Dají se skvěle využít, přispívají i ke kráse

Také vám po vánočním pečení nebo po přípravě vaječného koňaku zbyly v ledničce vaječné bílky? Občas se stane, že tam zůstanou tak dlouho, až nakonec nezbude, než je vyhodit. To by ale byla velká škoda, protože bílky obsahují řadu zdraví prospěšných látek a navíc poskytují mnoho možností, jak je při vaření či pečení využít. Proč jsou bílky zdravé? A jak zbylé vaječné bílky co nejlépe zužitkovat?

Každý šperk je naprostý originál. „Líbí se mi představa, že má každý možnost vybrat si stejně unikátní kousek, jako je on sám,“ říká talentovaná umělkyně

Okouzlila by i Legolase. Mladá umělkyně tvoří šperky jako ze světa elfů

Při pohledu na Barboru Šiňorovou si už jistě nejeden člověk položil otázku, jestli přeci jen neexistují lesní víly. Éterická mladá žena totiž působí, jako by pocházela z jiného, něžnějšího, světa. A stejný dojem jako ona sama vyvolávají v pozorovateli i šperky a doplňky, které vytváří.

Dara Rolins

Dara Rolins vypadala ve věku své dcery jako beránek. Laura vyrostla do krásy

Při každém koncertě oslňuje hustou hřívou, teď se ale zpěvačka Dara Rolins přiznala, že trochu klame tělem. Se svou korunou krásy nebyla donedávna spokojená a řešila to různými způsoby, to se ale s koncem roku změnilo. Spolu s dcerou Laurou, která se jí podobá čím dál víc a kterou příroda obdařila nádhernými vlasy, nafotila kampaň na vlasovou kosmetiku a oběma to v ní neskutečně sluší. 

„Tady držím v ruce svou novou knihu. Bylo to dva dny před porodem. Takže se mi v červenci vlastně narodila dvě miminka,“ říká Tereza

Až po roce v bolestech našla psycholožka cestu k uzdravení. Teď radí, jak na to

Všichni pořád někam spěcháme. Když ne doslova, tak alespoň v hlavě, kde se sami honíme neodbytnými myšlenkami. Výsledkem všeobecného kultu rychlosti a zaneprázdněnosti je pak soustavný stres. A ten každému způsobuje řadu duševních i tělesných potíží. Co takhle dát si předsevzetí, že to v novém roce už budeme dělat jinak, a tím se uzdravíme? Toto radí svým klientům psycholožka Tereza Škorupová z Ostravy, která si sama prošla těžkou nemocí. Ta jí ukázala cestu k uzdravení.

Hana Dočekalová se svým háčkovaným betlémem.

Do křehké vánoční krásy se oblékne Dům dějin Holýšovska

Háčkovaná krása Hany Dočekalové a perníčky Jitky Korelusové vyzdobí během adventního, vánočního a novoročního času Dům dějin Holýšovska. Tradiční výstava s atmosférou Vánoc bude letos zahájena slavnostní vernisáží 8. prosince od 18 hodin.

Chryzantémy lze doma využít i jako přírodní čističky vzduchu.

Zelené kouzlo: Tři pokojovky, které doma působí jako čističky vzduchu

Seznamte se! Jsme tři výjimečné pokojové rostliny, které nejen krásně ozdobí váš byt, ale máme také sílu přinést vám do vašeho domova kvalitnější a čistší vzduch. Já se jmenuji lopatkovec a někteří mi říkají i toulcovka či sansevieria. Jsem nenáročná rostlina se schopností absorbovat škodlivé látky a produkovat kyslík i v noci. … A mé jméno je anturie a přezdívka toulitka. Jsem elegantní rostlina s výraznými listy a umím efektivně filtrovat toxické látky, čímž přispívám k čistějšímu vzduchu. … A já jsem chryzantéma neboli kateřinka. Oplývám nejen krásou, ale dokážu odstraňovat také škodlivé látky jako amoniak, benzen a formaldehyd. Všechny tři přinášíme čistší a zdravější prostředí k životu.

Monika Jará tvoří v ateliéru v rodinném domě v Horce.

Po nehodě měla potrhanou míchu. Jsem chodící vozíčkářka, říká výtvarnice z Horky

/FOTO, VIDEO/ Před více než čtvrtstoletím se výtvarnici Monice Jaré z Horky na Chrudimsku obrátil život naruby. Jako 23letá utrpěla při autonehodě velmi těžké zranění, po kterém skončila na invalidním vozíku. Měla potrhanou míchu na třech místech. Přesto chodí, tvoří a učí. Dnes je z ní renomovaná keramička, věnující se také vitrážím a cínovým šperkům. Ty také vystavuje a jejich krásu využívají i oděvní výtvarnice.

Slevové kupony najdete i na webu nakupy.denik.cz

Nákupní týden Deníku je tu. Kosmetika a vše pro zdraví se slevou až 50 procent!

Nákupní týden s Deníkem je tady! A opět i na webu nakupy.denik.cz nabízí smršť slevových kuponů do e-shopů a desítek kamenných obchodů po celém Česku. A protože podzimní měsíce jsou ideálním obdobím pro regeneraci a posílení těla i mysli, máte nyní jedinečnou možnost výhodných nákupů exkluzivní kosmetiky, potravinových doplňků nebo zdravé výživy. A třeba se i nechat rozmazlovat v kosmetických salónech za poloviční ceny.

Ilustrační foto.

Podzimní etudy. Podzim je bláznivý malíř, co maluje všude kolem nás

Každé roční období má své ctitele, každé před nás klade jinou, neméně vzrušující krásu. Podzim přilétl po dráze babího léta, překvapil něžností zapadajícího slunce i hedvábností mléčných rán. Dluhy léta začíná splácet slzami dešťů i zlatými listy. Je to bláznivý malíř, co maluje zahrady, parky, stráně a lesy.

Jean-Marc Porte na Sněžných jámách

Třídenní přechod Krkonoš s francouzským novinářem a cestovatelem

Ve dnech 24. – 27. 9. proběhl v Krkonoších individuální press trip zahraničního zastoupení Francie. Třídenní pěší přechod nejvyššího tuzemského pohoří organizačně zajišťovala destinační společnost Krkonoše (DMO Krkonoše) a Czech Tourism ve spolupráci s několika dalšími subjekty. Výstupem press tripu bude rozsáhlá fotoreportáž ve francouzském dvouměsíčníku o horolezectví a pěší turistice TREK Magazine, který vychází v nákladu padesáti tisíc výtisků.