Kreativ

ŠTÍTEK: krása

Zahájení výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana.

TIP DENÍKU: Nechte se okouzlit krásou orchidejí

Praha /FOTOGALERIE/ - Pánové, ať už Mezinárodní den žen slavíte, nebo ne, můžete potěšit svou milou pozváním na novou výstavu ve skleníku Fata Morgana. Pražská botanická zahrada od pátku až do konce března láká zájemce na expozici orchidejí, nejoblíbenějších květin dnešní doby.

Zahájení výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana.

TIP DENÍKU: Nechte se okouzlit krásou orchidejí

Praha /FOTOGALERIE/ - Pánové, ať už Mezinárodní den žen slavíte, nebo ne, můžete potěšit svou milou pozváním na novou výstavu ve skleníku Fata Morgana. Pražská botanická zahrada od pátku až do konce března láká zájemce na expozici orchidejí, nejoblíbenějších květin dnešní doby.

Jako Hana a Marie. Iva Janžurová a Pavlína Štorková v baladě Štědrý den.

Iva Janžurová: Uvědomila jsem si krásu Erbenova díla

Novou inscenaci Erbenovy Kytice v Národním divadle v Praze odměnilo potleskem vestoje už středeční generálkové publikum. To premiérové reagovalo ve čtvrtek a pátek stejně. Podobnou situaci samotní herci, jak se svěřili, za dlouhá léta nepamatují.

Bazilika Navštívení Panny Marie prochází rozsáhlou rekonstrukcí, která by měla trvat do konce roku. Během oprav je kostel přístupný, však velkou část interiéru  zakrývá lešení.

Velká oprava baziliky na Sv. Kopečku přitahuje zvědavce

FOTOGALERIE / Proměna barokní perly Olomouckého kraje, baziliky Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce, postupuje podle plánu. Rozsáhlé restaurátorské práce jsou v plném proudu a firma již začala připravovat obnovu v jednom z křídel chrámu, který je i během oprav přístupný veřejnosti.

Hokejový obránce Jiří Říha v kladenském dresu.

Říha po Ústí: Hráli jsme moc na krásu

Kladno /ROZHOVOR/ - V šestadvaceti prožil nepochybně zklamání, obránce Jiří Říha se na začátku sezonu nedostal do kádru extraligové Mladé Boleslavi. Přesunul se o soutěž níž, do Jágrova Kladna, ale nezatrpkl. A přes několik zranění se mu sezona v Chance lize daří. Je nejlepším obráncem Rytířů, dal už 15 gólů a přibližuje se vlastními rekordu této soutěže, když v Jihlavě nastřílel branek dokonce dvacet (2016-17).

Ilustrační foto

Chovatele čeká výstava králíků a holubů

Kralupy nad Vltavou - Několik set živých zvířat, především králíků, holubů, drůbeže, ptactva včetně středně velkých papoušků a křepelek, bude vystaveno o nadcházejícím víkendu v kralupském Dřeváku. Výstava bude zahájena v sobotu 16. února v 8 hodin a potrvá do 17 hodin. V neděli pak mohou návštěvníci přijít od 8 do 12 hodin. Týž den od 12.45 hodin se bude konat slavnostní předání vítězných pohárů.

K redukci vrásek se často pužívají injekce botoxu.

Le Figaro: Vráskám se nevyhneme. Ale je nutné proti nim bojovat?

Nezmůžeme proti nim nic, nebo jen velmi málo. Vrásky nevyhnutelně ukazují na náš věk. Můžeme si na ně zvyknout, nebo se pokusit je zmírnit. Vrásky se objevují i přesto, že jsme proti nim léta používali nejrůznější krémy. S jejich nástupem vedeme nerovný boj. Ve většině případů se objevují kolem třicítky, někdy ještě dříve, anebo naopak až po čtyřicítce, píše francouzský deník Le Figaro.

Ilustrační snímek

Za krásami východní Makedonie

Heřmanův Městec - „Autostopem po východní Makedonii“, to je název čtvrteční besedy věnované této části Balkánu.

Norsko

Přednáška zavede posluchače do Skandinávie

Pardubice – Cestovatelské přednášky Východočeského muzea v Pardubicích pokračují dále. Ve čtvrtečním díle zavede posluchače cestovatel Martin Pišťák do Skandinávie, konkrétně do Norska.

Norsko

Cestovatel předvede krásy Norska

Pardubice - V kostele Církve bratrské v pardubických Polabinách (Arše) se ve středu uskuteční promítání cestopisného filmu Jaroslava Nováka o Norsku.

Venezuelský vodopád Salto Ángel

Deset nejvyšších vodopádů na světě. Jejich pořadí se díky Čechům měnilo

Když se řekne vodopád, pravděpodobně se vám vybaví ty nejznámější. Viktoriiny vodopády na řece Zambezi na pomezí Zambie a Zimbabwe nebo Niagarské vodopády mezi Spojenými státy a Kanadou touží navštívit nejeden milovník přírodních krás a cestování. Víte ale, kde se nachází premiant mezi vodopády? Jeho výšku přitom určili čeští geodeti. 

Prostějovští jeskyňáři slaví padesát let spolku.Vedoucí prostějovských jeskyňářů Miroslav Vaněk.

Prostějovští jeskyňáři slaví kulaté jubileum

/VELKÁ FOTOGALERIE/ Padesát let, je v životě člověka úctyhodná meta. Půlstoletí existence skupiny Speleo Prostějov je zanedbatelný věk, v kontrastu s tím, co vlastně jeskyňáři dělají. Při odkrývání tajů podzemí, totiž navštěvují místa, která jsou stará i miliony let. Pro prostějovské jeskyňáře to platí dvojnásob, protože jsou podepsáni pod celosvětově uznávanými objevy v oblasti Javoříčka.

Český fotograf Kamil Herák nafotil zápasy ligy amerického fotbalu NFL

Český fotograf na zápasech amerického fotbalu. Jsou to šachy s lidmi, vypráví

/FOTOGALERIE/ O svém snu má jasno. „Rád bych jednou fotil Super Bowl,“ vypálí bez přípravy Kamil Herák. Utopie? Nenechte se mýlit, 46letý inženýr ekonomie s dlouhodobou praxí v bankovnictví má s nejprestižnější ligou amerického fotbalu (NFL) své zkušenosti. Naposledy se pohyboval po hřišti při semifinále mezi Los Angeles Rams a New Orleans Saints. Jediná vada na kráse? „Postoupili Rams,“ ušklíbne se. Jeho srdce bije pro Saints.      

Aljaška

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Ještě dnes večer se můžete pokochat krásami Aljašky, od února začínají komentované noční prohlídky v Hedeči. To vše v dnešních Tipech Deníku.

Náměstí v Rokytnici v Orlických horách.

Rokytnice tone v záplavě sněhu

Rokytnice v Orlických horách /FOTO/ - Tak vydatnou sněhovou nadílku v Rokytnici v Orlických horách nepamatují více než deset let. Náměstí se pod bílou peřinou doslova ztrácí a odklízet takové množství sněhu nejde tak rychle.

Věžný Alois Němec

V muzeu bude Písecká zima Alois Němce

Písek – I když je Prácheňské muzeum do 1. března zavřené, aktivity v přednáškovém sále se nezastavily. Odborné přednášky ale ve čtvrtek 31. ledna od 16 hodin vystřídá nový program.

Pratur Karlík, nový maskot Středočeského kraje

Přijeďte něco obdivovat, zažít – i utratit, lákají Středočeši Slováky

Střední Čechy - Jedinečné možnosti v oblasti cestovního ruchu (a to nejen díky pestré nabídce historických, kulturních, přírodních i technických památek, ale i rozmanitým příležitostem k trávení volného času lákajícím k prodloužení pobytu na více dní) – a také oblast zaslíbená gastronomickým zážitkům i region obchodních příležitostí. 

Výstava Šárky Hrouzkové v Poličce

Malířka Šárka Hrouzková vystavuje obrazy v Poličce

Polička – Malířka Šárka Hrouzková představuje svou výtvarnou tvorbu z posledních deset let. Městské muzeum v Poličce hostí výstavu malířky a výtvarné pedagožky, která nastartovala kariéru desítkám lidí.

Z výstavy 'Pestrý svět našich motýlů' v Městském muzeu v Sedlčanech.

Kouzlo motýlích křídel září v sedlčanském muzeu

Sedlčany /FOTOGALERIE/ - Městské muzeum Sedlčany a Ochrana fauny připravily výstavu fotografií Marka Vojtíška a Marka Zlatníka. Oba se zajímají o motýly a zachycují jejich křehkou krásu na svých dechberoucích fotografiích. Návštěvníci mohou obdivovat makrozáběry housenek a bizarně tvarovaných motýlích vajíček, která normálně pouhým okem nespatří.

Ilustrační foto.

Cizinku v Krumlově někdo okradl na sociálech

Český Krumlov - O peníze přišla cizinka, která si přijela prohlédnout krásy Českého Krumlova. Podle ní se to stalo ve čtvrtek kolem poledne dne 24. ledna na WC v areálu autobusového nádraží v Českém Krumlově.

Originální kalendář obce? Ano, jde to. Ve Stonavě se o to snaží již několik sezon, ten letošní si na snímku prohlížejí jeden z koordinátorů Jiří Brzoska (vlevo) a starosta Ondřej Feber.

Jak odjel poslední vlak a další historická krása v kalendáři

Poslední vlak, který odjíždí z již neexistujícího stonavského nádraží a spousty další historické krásy. Takový je letošní kalendář, který vydala obec Stonava. Obsahuje čtyřiapadesát historických fotografií s místní tématikou plus informace o každé z nich. Sestavit ho znamenalo spousty práce nadšeného týmu místních lidí.