Kreativ

ŠTÍTEK: Lenora

Pokračovaly soutěže stolních tenistů v okrese.

Okresní soutěže za zelenými stoly

Prachaticko – Okresní soutěže družstev stolních tenistů měly na programu další zajímavé zápasy a do ukončení první poloviny chybí dohrát již jen několik utkání.

Ilustrační foto

Ráno bylo rekordně mrazivé, na Šumavě minus 10,9 stupně

Praha - Mráz i dnes přepsal teplotní rekordy, na stanici Opava-Otice bylo s ranní teplotou minus 5,6 stupně Celsia překonáno minimum z roku 1876. Nejchladněji bylo ovšem ráno na Rokytské slati na Šumavě, minus 10,9 stupně. Po týdnu mrazů ale chlad poleví, přijde oblačnost. Řekl to Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zahájení školního roku v Lenoře.

OBRAZEM: Začátek školního roku v ZŠ Lenora

Lenora /FOTOGALERIE/ - V Lenoře přivítala prvňáčky starostka obce Jaroslava Krnáková s paní Němcovou ze Svazu pro občanské záležitosti a po krátkém proslovu předaly prvňáčkům malou pozornost.

Ilustrační foto

Řeky v Čechách i na Moravě jsou i přes suché počasí splavné

Praha – Řeky v Čechách i na Moravě jsou i přes dlouhotrvající suché počasí splavné. Hladina některých toků občas stoupne díky ojedinělým dešťům. Nejlépe se s nedostatkem vody vyrovnává povodí Berounky. Na Moravě je málo vody v Bečvě a Odře, řeka Morava je sjízdná jen od Postřelmova,sdělil Vojtěch Jančar z Českého kanoistického sva­zu.

Ivana Chýlková 
a Roman Zach sjíždějí jez v Rožmberku nad Vltavou.

Dceru Marthy Issové hrál vnuk správce kempu

Českokrumlovsko - /JIHOČESKÉ FILMOVÁNÍ/ Vodácká epizoda televizní minisérie Hop nebo trop se natáčela na Českokrumlovsku. Objevuje se v ní Vyšší Brod, známý kemp U tří veverek v Rožmberku nad Vltavou nebo rozbouřené lipenské jezero.

Hasiči vyjeli k požáru do Lenory.

Jejich výjezdy něco stojí, do kasy musí sáhnout obec

Prachaticko – Chodí do práce, podnikají, studují. Hodně z nich ale za sebou zavírá dveře od domu s vědomím, že se nestihne ani najíst, a když jim zazvoní dosahový telefon, večeře se musí po několika hodinách prostě ohřát.

Ilustrační foto

V bouři spadané stromy komplikovaly provoz na železnici. Zastavily pět tratí

České Budějovice – Po velmi silných večerních a nočních bouřkách bylo na jihu Čech a Vysočině kvůli spadlým stromům uzavřeno pět železničních tratí a několik komunikací na Prachaticku. Silnice i železnice se postupně daří zprůjezdňovat. Vyplývá to z informací Českých drah a dopravního informačního webu. Kvůli bouřím zaznamenali jihočeští hasiči večer na 50 zásahů zejména na Českokrumlovku a Prachaticku, kde evakuovali dětský tábor, hasili stromy zapálené bleskem a odstraňovali padlé kmeny.

Zničený altán ve Štěpánčině parku v Prachaticích.

Bouře lámala stromy, z tábořiště evakuovali 30 dětí

Prachaticko - /FOTOGALERIE/ Od středeční 19. hodiny zasáhla region Prachaticka a Českokrumlovska bouře se silným větrem, místy s kroupy. Zřejmě nejvíce zasažené jsou Prachatice, popadané stromy a větve stále ještě hasiči odklízejí, ve městě jsou v pohotovosti i úklidové čety.

Ilustrační foto.

Jihočeské insolvence z 12. července

České Budějovice – Krajský soud zastavil dvě insolvenční řízení pro nezaplacení záloh: u Rudolfa Kirliho, Lenora (27 INS 24346/2012), který měl složit 25 000 Kč, a u Pavla Kašpárka, Lhenice (27 INS 30633/2012), pro 10 000 korun.

Fotbalový okres pokračoval dalšími zápasy.

Voda odložila v okrese polovinu zápasů

Prachaticko – Ani fotbalovým soutěžím mužů na Prachaticku se nevyhnula velká voda. Kompletní nedělní program se odkládal. O tom, kdy se budou zápasy hrát, rozhodne ve středu na svém zasedání STK OFS Prachatice.

Silnice ze Soumarského Mostu do Českých Žlebů.

Obrazem: Velká voda v Lenoře a Soumarském Mostě

Soumarský Most /FOTOGALERIE/ - Volarští hasiči zachraňovali jedenáct turistů v tábořišti na Soumarském Mostě. Turisté tábořiště včas opustili, i přesto, že zpočátku byla jejich situace téměř beznadějná a oni zůstali v uvězněni v ubytovací chatě a nemohli bezpečně přes velkou vodu.

Křest zlaté mince se uskutečnil v úterý 28. 5.  v Radničním sále v Prachaticích. Na snímku zleva guvernér ČNB Miroslav Singer, starostka Lenory Jaroslava Krnáková, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a starosta Prachatic Martin Malý.

Lenorský most se leskne ve zlatě

Prachatice - Zlatá mince z cyklu České národní banky Mosty České republiky spatřila světlo světa oficiálně v Prachaticích.

Fotbalový okres pokračoval dalšími zápasy.

Fotbalový okres ve výsledcích

Prachaticko – Víkendový program ve fotbalovém okrese sliboval zajímavé souboje a přinesl také někdy trochu nečekané výsledky.

Miroslav Singer – guvernér České národní banky.

Desetitisícovka by mě překvapila, říká guvernér ČNB

České Budějovice /ROZHOVOR/ - Každý den přemýšlí o penězích, mluví o nich nebo si třeba prohlíží dvoupatrový trezor. Zajímavou práci má guvernér České národní banky Miroslav Singer. Ten v pondělí zahájil v Budějovicích výstavu a připomněl, že budoucnost bankovek vidí optimisticky. „Jsem přesvědčen, že klasická platidla nezmizí," říká.

Miroslav Singer – guvernér České národní banky.

Desetitisícovka by mě překvapila, říká guvernér ČNB

České Budějovice /ROZHOVOR/ - Každý den přemýšlí o penězích, mluví o nich nebo si třeba prohlíží dvoupatrový trezor. Zajímavou práci má guvernér České národní banky Miroslav Singer. Ten v pondělí zahájil v Budějovicích výstavu a připomněl, že budoucnost bankovek vidí optimisticky. „Jsem přesvědčen, že klasická platidla nezmizí," říká.