Kreativ

ŠTÍTEK: Lenora

Ilustrační foto.

Romantika? Na řekách je plno jako na dálnicích

Česká republika/ Východní Čechy - Vodáci si letos mohou lebedit. Všechny důležité řeky jsou díky vydatným dešťům sjízdné. A někdy až příliš, zejména pak pro nezkušené vodáky.

Ilustrační foto.

Romantika? Na řekách je plno jako na dálnicích

/INFOGRAFIKA/ - Vodáci si letos mohou lebedit. Všechny důležité řeky jsou díky vydatným dešťům sjízdné. A někdy až příliš, zejména pak pro nezkušené vodáky. „Třeba na Vltavě dělá zvýšená hladina začátečníkům problémy," uvedl jednatel Vodácké školy záchrany Petr Ptáček. Například Vltava je sjízdná už z Lenory, i když v těchto místech platí omezení šumavské chráněné oblasti.

Konec školního roku a předání vysvědčení v Základní škole v Lenoře.

Děti dostaly vysvědčení, začaly jim prázdniny

Lenora /FOTOGALERIE/ - Nejdříve se děti loučily v sokolovně kde, kde jim popřála mnoho krásných chvil na prázdninách i paní Starostka Jaroslava Krnáková. Vše začalo prezentací, kterou pustil ředitel ZŠ v Lenoře Zbyněk Jícha, pro kterého to byl specifický rok, protože rozdával v Lenoře svá první vysvědčení.

Ilustrační foto

Většina řek v Česku je splavná, Sázava je ale na minimu

Praha – Nejoblíbenější vodácké řeky v Česku jsou sjízdné. Vodáci mohou o prvním prázdninovém víkendu vyrazit bez obav třeba na Vltavu, Berounku, Otavu nebo Lužnici. Sázava je na minimu, méně vody je nadále na severu a na Moravě, sdělil to Vojtěch Jančar z Českého kanoistického sva­zu.

Memoriál Františka Korcha ve Zbytinách.

Hasiči pořádali memoriál

Zbytiny /FOTOGALERIE/ - Již tradičně v polovině června pořádají dobrovolní hasiči ve Zbytinách memoriál Františka Korcha.

Ukázky první pomoci v Lenoře.

Na kurzu viděli, jak zachránit život

Lenora /FOTOGALERIE/ - ve čtvrtek 21. dubna se v lenorské sokolovně uskutečnil seminář věnovaný první pomoci při fyzickém napadení. Připravil jej tým projektu VRBA - Krizového a poradenského centra pro ohrožené domácím násilím.

Mladí stolní tenisté se utkali ve Volarech.

Za zelenými stoly sehráli mládežníci skvělý turnaj

Volary /FOTOGALERIE/ – Oddíl stolního tenisu Tatran Volary uspořádal turnaj pro mládežnické kategorie dětí základních škol a zúčastnilo se jej 34 hráčů ze Lhenic, Netolic, Ktiše, Lenory, Horní Vltavice a Volar.

Ilustrační foto

Vítáme vás

Děti narozené ve strakonické porodnici od 23. do 28. dubna.

Ilustrační foto

Splavnosti menších řek by o víkendu mohl pomoci odtávající sníh

Praha – Sníh, který v posledních dnech napadl na horách, by o víkendu mohl pomoci splavnosti menších řek. Zejména v horských korytech je vody málo. Sníh bude odtávat spíše odpoledne, protože přes noc má být ještě chladno. Sjízdnost velkých řek tající sníh příliš neovlivní, některé jejich úseky se ale splout dají, sdělil Vojtěch Jančar z Českého kanoistického sva­zu.

Ilustrační foto.

Jihočechy ohřál první letní den

Jižní Čechy – Rekordní teploty na 16 stanicích, kde se měří alespoň 30 let, přineslo úterý Jihočechům. „Na pěti místech bylo dokonce 25°C a více," upozornila meteoroložka Markéta Augustinová s tím, že to je teplotně považováno už za letní den.

Prodej jablek od Jiřího Hamlíka z Krtel na farmářských trzích v českobudějovickém Ternu.

Do Terna pro farmářské výrobky

České Budějovice – Zájem o pravidelné páteční farmářské trhy v českobudějovickém Ternu je stále velký. S farmářskými výrobky z jižních Čech, které nabízí prodejci ve vstupním vestibulu Terna, mohou zákazníci počítat také po celý rok 2016.

Šumavská řeka Vydra a obří balvany u Antýglu na Klatovsku.

Nová kniha přibližuje tajemství šumavských řek a potoků

Šumava - Řada šumavských řek a potoků je v současné době čistší, než byla v době největšího rozkvětu řemesel v 19. a začátkem 20. století. Řekl to František Nykles, autor knihy Tajemství šumavských vod I., která mapuje historii osídlení kolem vodních tepen.

Šumavská řeka Vydra a obří balvany u Antýglu na Klatovsku.

Nová kniha přibližuje tajemství šumavských řek a potoků

Šumava - Řada šumavských řek a potoků je v současné době čistší, než byla v době největšího rozkvětu řemesel v 19. a začátkem 20. století. Řekl to František Nykles, autor knihy Tajemství šumavských vod I., která mapuje historii osídlení kolem vodních tepen.

Školy dostanou 450 000 Kč na zlepšení prostředí pro vzdělávání od Procter & Gamble a Penny Marketu, nejúspěšnější byla Základní škola Vysoké Mýto, Knířov.

Školy dostanou 450 tisíc korun od Procter & Gamble a Penny Marketu

Praha – Školáci ze tří českých základních škol se mohou těšit na barevnější, příjemnější a inspirativnější školní atmosféru. Společnosti Procter & Gamble a Penny Market mezi ně rozdělí 450 000 Kč za úspěch v soutěži, která skončila 18. listopadu. Vyhrála Základní škola Vysoké Mýto, Knířov, za ní skončily Základní škola Vratimov, Datyňská a Základní škola Sokolov, Křižíkova.

Ilustrační foto.

Od neděle začne platit nový jízdní řád vlaků

Jižní Čechy - V neděli 13. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2016. Rozsah dopravy v něm bude ve srovnání s letošním rokem mírně navýšen. V regionální dopravě je Jihočeským krajem objednáno 5 110 353,7 vlakokilometru.

Ilustrační foto. V některých obcích upozorňují na zákaz podomního prodeje.

Obce si na podomní prodejce dávají pozor, obyvatele chrání

Prachaticko – Až na jednání zastupitelů se v Chlumanech dostalo varování hasičského záchranného sboru. „V posledních týdnech byl Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje kontaktován občany, zejména na území České Budějovice, Trhové Sviny a Český Krumlov, s dotazem, zda provádíme prodej a instalaci požárních hlásičů do domácností. HZS Jihočeského kraje zpětně zjišťoval, proč k těmto dotazům dochází, a zjistil, že zde působí lidé či skupina osob, kteří obvolávají a někde i osobně obcházejí zejména starší osoby a nabízejí jim výše uvedenou činnost," píše v dopise, který obdrželi starostové obcí, ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Lubomír Bureš.

Mažoretky z českobudějovického klubu Panenky.

Hůlky umí nad hlavou roztočit na jedničku

České Budějovice - Ceny sbírají nejen v Česku, ale pravidelně se vydávají i na zahraniční soutěže. Nevynechávají ani účast na různých slavnostech. Českobudějovické Panenky mají prostě nabitý program.

Pomozte zlepšit prostředí pro vzdělávání školáků.

Školy mohou v projektu získat peníze na vytvoření lepšího prostředí pro děti

Střední Čechy - Školy v Česku často bojují s nedostatkem peněz na všechna vylepšení, která by si přály pro děti udělat. Nyní mohou získat na své aktivity až 200 tisíc korun v projektu, který zahájila společnost Procter & Gamble ve spolupráci s Penny Marketem. K vítězství mohou „své" škole dopomoci rodiče žáků i všichni její příznivci, po zakoupení výrobku P&G v Penny Marketu se budou moci zapojit do hlasování. Soutěž potrvá do 18. listopadu.

Pomozte zlepšit prostředí pro vzdělávání školáků.

Školy mohou v projektu získat peníze na vytvoření lepšího prostředí pro děti

Praha - Školy v Česku často bojují s nedostatkem peněz na všechna vylepšení, která by si přály pro děti udělat. Nyní mohou získat na své aktivity až 200 tisíc korun v projektu, který zahájila společnost Procter & Gamble ve spolupráci s Penny Marketem. K vítězství mohou „své" škole dopomoci rodiče žáků i všichni její příznivci, po zakoupení výrobku P&G v Penny Marketu se budou moci zapojit do hlasování. Soutěž potrvá do 18. listopadu.

Ze slavnostního zakončení charitativní kampaně s názvem Z lásky k dětem v prodejně Kauflandu na pražském Jarově.

Kampaň Z lásky k dětem podpoří děti v nouzi

Praha /FOTOGALERIE/ - Skončila celostátní kampaň „Z lásky k dětem", kterou organizovaly Český červený kříž a společnosti Procter & Gamble a Kaufland. Díky této iniciativě dostanou potřebné děti kromě plen Pampers také další výrobky, které přispějí k jejich zdravému vývoji a pomohou alespoň na chvilku vytvořit pocit útulného domova. Celková hodnota podpory je 1 082 287 korun.

Ze zahájení celonárodní charitativní akce Z lásky k dětem.

Kampaň Z lásky k dětem se soustředí na ty, kteří potřebují pomoc nejvíce

Praha - Český červený kříž, P&G a Kaufland zahájily celonárodní charitativní akci „Z lásky k dětem", aby pomohli dětem, které to potřebují. Jedno procento z ceny každého prodaného výrobku vybraných značek P&G, například Pampers, Lenor, Ariel nebo Gillette, v prodejnách Kaufland zamíří prostřednictvím Českého červeného kříže k dětem v tísni. Tato iniciativa potrvá do 7. října 2015.

Ilustrační foto

Srážku s autem motorkář nepřežil, silnice je uzavřená

Vlčí Jámy - Silnici na trase Strážný - Vlčí Jámy - Řasnice uzavřela dnes, 13. srpna, v sedm hodin ráno vážná nehoda motorkáře a osobního auta. Třiašedesátiletý cizinec na motocyklu byl podle zpráv policie smrtelně zraněn. Ten přijížděl ve směru od hraničního přechodu Strážný.

Ilustrační foto

Poškození vozidla

Lenora - Parkování vozidla u restaurace se jeho majiteli značně prodražilo.

Zástupci společností Procter & Gamble a Tesco předali České olympijské nadaci šek.

Mladí sportovci obdrží téměř 900 tisíc korun

Praha - Řada dětí se nemůže věnovat svému oblíbenému sportu z toho důvodu, že jeho rodiče si to nemohou dovolit. Je ale škoda, aby řada talentů zapadla jen proto, že pochází ze sociálně slabších rodin. Pomocnou ruku nabídla společnost Procter & Gamble, výrobce značek Ariel, Jar, Lenor nebo Pampers, která věnovala 883 150 korun České olympijské nadaci.

Na cestu po Prachaticku se vydali (zleva) zástupce Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Karel Hron, místopředseda Regionální rady Jihozápad Jaromír Slíva i místostarosta Prachatic Jan Klimeš.

Díky penězům z ROP Jihozápad se modernizují školy i silnice

Prachaticko - Shrnutí a zhodnocení dosavadního přínosu finanční podpory, které se regionu v programovém období 2007 až 2013 dostalo z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. Takový byl smysl včerejší cesty místopředsedy Regionální rady Jihozápad Ing. Jaromíra Slívy a zástupce Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Ing. Karla Hrona na Prachaticko.