Kreativ

ŠTÍTEK: Lenora

Obytný dům v Houžné u Lenory noci zachvátil požár. Ve 2.20 hodin ráno oheň zachytil Petr Kůs.

V Houžné u Lenory shořel v noci bývalý noční klub

Lenora - Jen několik minut před půl třetí ráno v úterý 3. října vyjížděli dobrovolní hasiči z Lenory, Volar, Horní Vltavice a Borových Lad zároveň s dvěma týmy profesionálních hasičů z Prachatic a Vimperka do lenorské části Houžná.

Stolní tenisté na Prachaticku zahájili sezonu.

Stolní tenisté v okrese zahájili sezonu

Prachaticko - Oficiální start soutěží družstev stolních tenistů je stanoven na 30. září, již nyní jsou však odehrány jak nařízené předehrávky týmů stejných oddílů, tak i některé zápasy úvodního kola.

Ilustrační foto

Opustili nás

Prachaticko - V uplynulých dnech na Prachaticku zemřeli:

Ilustrační foto

Zloděj sebral stroj u silnice

Lenora - Už ve druhé polovině srpna ukradl někdo z volně přístupné odstavné plochy u silnice třetí třídy v Zátoni u Lenory vibrační desku Atlas Copco LF 75, žluto-černé barvy.

Ilustrační foto

Přes léto jsou lidé bez proudu častěji

Prachaticko - Ve srovnání s červencem a předchozími měsíci, budou se muset domácnosti, ale i podnikatelé na Prachaticku v srpnu a v září obejít bez dodávek elektrické energie častěji, byť třeba jen na dvě hodiny.

Sraz kaipanů a sportovních vozů na českokrumlovském náměstí.

Podívejte se: Nádherné nablýskané kaipany

Český Krumlov - Značný rozruch a cvakání fotoaparátů vyvolal v historickém v centru Českého Krumlova příjezd bezmála čtyřicítky atraktivních aut typu kaipan a sportovních vozů, která zaparkovala na náměstí.

Vodáci se do lodí neposadili

Soumarský Most - Navzdory tomu, že na některých místech regionu v noci na včerejšek a včera ráno pršelo, s hladinou Vltavy to příliš nepohnulo.

Lenorští si v sobotu užívali jedenáctých Slavností chleba.

Slavnosti chleba měly jedenácté pokračování

Lenora - Dar od dřevosochařky Edity Hrbkové z Husince v podobě srdíček se slovy pečeme s láskou a předáním fotografie od Ladislava Berana začal slavnostní den u historické pece v Lenoře.

Přes Zátoň museli jet po dobu opravu mostu v Horní Vltavici řidiči od hraničního přechodu Strážný do Horní Vltavice a dál na Vimperk.

Objízdnou trasu musejí opravit

Lenora - Silnice z Lenory na Zátoň a Horní Vltavici, kterou řidiči využívali jako objízdnou trasu při opravě mostu v Horní Vltavici, bude částečně uzavřena.

Lukáš Pollert

Lukáše Pollerta Vltava nezlákala

Č. Budějovice /ROZHOVOR/ - Víkend bude patřit v areálu Lídy Polesné v Č. Vrbném u Č. Budějovic slalomu na divoké vodě. „A pojede se také mistrovství České republiky v paddleboardingu,“ doplňuje za pořadatele Ondřej Pinkava. Přímo u trati bude dvojnásobný olympijský medailista Lukáš Pollert, který velice ochotně odpovídal na naše dotazy.

Do 25. srpna je k vidění výstava rodiny Hafner v Městské galerii Volary.

Bratři Hafnerovi vystavují ve Volarech

Volary - Městská galerie ve Volarech zažívá za poslední dva roky nejvýznamnější výstavu, tak zahájil Vít Vavřinec Pavlík předseda Asociace jihočeských výtvarníků, ředitel ZUŠ Volary a radní města vernisáž výstavy bratří Hafnerových.