Kreativ

ŠTÍTEK: Evropská liga UEFA

Fotbalisté Sparty na domácím stadionu přehráli Jablonec 3:0!

Tři góly za dvanáct minut. Sparta přejela Jablonec, i když dohrávala v deseti

Chodit později se nevyplácí. Kdo se zdržel v sobotu odpoledne při cestě na Letnou a přišel se zpožděním 24 minut, usedal na tribunu za stavu 3:0. A další gól už neviděl. Byla to pořádná kanonáda. Mezi 12. a 24. minutou se postupně trefili Kuchta (dal gól po devítizápasovém půstu), Haraslín a Preciado. Domácí dohrávali od 58. minuty bez vyloučeného Vitíka, ale na výhře Sparty 3:0 nad Jabloncem se už nic nezměnilo.

MOL Cup - osmifinále: FC Hradec Králové - SK Slavia Praha.

Slavia jde v poháru dál. V Hradci vyhrála po prodloužení

/FOTOGALERIE/ Přes sto minut čekali fanoušci osmifinálového pohárového zápasu Hradec Králové - Slavia na úvodní gól. Nakonec padly dva a k nelibosti většiny ze zaplněných tribun oba do domácí sítě. Ve 109. minutě se prosadil slávista Wallem, ve 120. van Buren a Pražané vyhráli 2:0 po prodloužení.

Evropská liga, 5. kolo základních skupin: Sparta - Betis 1:0. Ladislav Krejčí

Čekání na gól bylo dlouhé, přiznal Krejčí. Jak viděl neuznanou trefu Pardubic?

Od začátku října chyběl kapitán Ladislav Krejčí v sestavě fotbalové Sparty. Po zranění se vrátil do boje 26. listopadu na domácím trávníku a hned ve druhém zápase po návratu byl nejvýraznější postavou svého týmu při vítězství 2:1 nad Pardubicemi, když vstřelil oba góly. „Zaplaťpánbůh za to, že jsme vyhráli, to je pro nás nejdůležitější,“ vyprávěl čtyřiadvacetiletý stoper po výhře, která se nerodila lehce.

Fotbalisté Zlína absolvovali sobotní předzápasový trénink na umělé trávě.

Slavia žádá LFA o odložení utkání, ševci trénovali před šlágrem na umělé trávě

Bude se hrát, nebo se utkání odloží? Netrpěliví fanoušci sledují novinky i předpověď počasí, nedělní šlágr fotbalistů Zlína s pražskou Slavií si nechtějí nechat ujít. I když sešívaní kvůli nebezpečné a zasněžené cestě na Moravu žádali Ligovou fotbalovou asociací o odložení střetnutí 17. kola FORTUNA:LIGY, činovníci Pražanům nevyhověli, a tak nakonec rozhodne hlavní rozhodčí Pechanec.

Jindřich Trpišovský a Jaroslav Köstl

Slavia se přiblížila vítězství ve skupině. V kapse to ale nemáme, varuje Köstl

Nakonec to byla větší dřina, než možná většina fanoušků očekávala. Slavia, která na domácí půdě porazila Tiraspol jasně 6:0, musela v odvetě v Moldavsku otáčet vývoj utkání a vítězství 3:2 si vysloužila až gólem z penalty v nastavení. Sešívaní tak mají jistý postup do jarní fáze Evropské ligy a blízko je i jejich prvenství ve skupině. AS Řím totiž klopýtlo se Servette Ženeva a na český klub ztrácí dva body. „V kapse to ale určitě nemáme,“ říká o možném vítězství ve skupině asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Václav Jurečka se dostal do ankety o gól kola Evropské ligy.

VIDEO: Patička Jurečky, nebo nůžky Aubameyanga? Slávista aspiruje na gól kola

Václav Jurečka luxusní patičkou přispěl k výhře fotbalistů Slavie na půdě Sheriffu Tiraspol (3:2) a prvnímu místu ve skupině. Parádní trefa vynesla útočníkovi Slavie nominaci na gól pátého kola Evropské ligy UEFA. Konkurence je ale obrovská – na vítězství aspirují i nůžky hvězdného Pierra-Emericka Aubameyanga.

Betis Sevilla - Sparta Praha (vpravo Lukáš Haraslín).

Haraslín udržel naděje Sparty. Nad Betisem nevyhráváte každý den, těšilo ho

Fotbalová Sparta zvládla těžký úkol a domácím vítězstvím 1:0 nad španělským Betisem se až do posledního kola udržela ve hře o postup do jarní fáze Evropské ligy. Na třetím místě skupiny aktuálně ztrácí bod na druhé Rangers a dva body na vedoucí celek ze Sevilly. V závěrečném duelu navíc Letenští vyzvou poslední tým skupiny Aris Limassol. „Je to cenný skalp pro celý klub. Jsme rádi, že jsme zvládli těžký zápas a udrželi se v boji o postup dál,“ vyprávěl po utkání střelec rozhodující branky Lukáš Haraslín.  

Fotbalisté Slavie vyhráli v Tiraspolu 3:2.

Stálo to hodně sil, mise ale splněna. Slavia vyhrála v Tiraspolu

Fotbalisté Slavie si i na jaře zahrají Evropskou ligu. Rozhodlo o tom jejich vítězství 3:2 na hřišti moldavského Šeriffu Tiraspol. Pražané vedli po gólu Jurečky, ale domácí na konci prvního a v úvodu druhého poločasu skóre otočili. Zbytek zápasu se dohrával v hodně nervózní atmosféře a za slávistického tlaku. V 78. minutě se dočkali vyrovnání po parádní trefě Zafeirise z trestného kopu, ve čtvrté minutě nastavení pak rozhodl o výhře proměněnou penaltou Tijani. Římské AS remizovalo v Ženevě 1:1. Slavia vede skupinu o dva body.

Fotbalista Leverkusenu Patrik Schick se raduje z gólu.

Parádní návrat. Schick po deseti minutách na hřišti skóroval. Trefil se i Souček

Poprvé od zranění se na hřiště dostal útočník Leverkusenu Patrik Schick. A byl to návrat jak z partesu. Český reprezentační útočník naskočil do zápasu Evropské ligy na trávníku švédského Häckenu po hodině hry a trvalo mu pouhých deset minut, než skóroval. Na střeleckou formu posledních týdnů navázal Tomáš Souček. Záložník West Hamu zařídil londýnskému celku výhru na stadionu týmu Bačka Topola. A znovu gólem v závěru.

Evropská liga, 5. kolo základních skupin: Sparta - Betis 1:0.

Sparta se přiblížila pohárovému jaru. Na Letné porazila Betis!

/FOTOGALERIE/ Jedno z nejcennějších vítězství sezony si na své konto připsali ve čtvrtek večer fotbalisté pražské Sparty. Na domácím trávníku porazili v pátém utkání skupiny Evropské ligy španělský Betis Sevilla 1:0 a rázně nakročili k tomu, aby hráli v pohárové Evropě i na jaře. Zda to bude stále v Evropské lize nebo o patro níž v Konferenční lize, ukáží až závěrečné zápasy.

Evropská liga, 5. kolo základních skupin: Sparta - Betis 1:0.

Sparta se přiblížila pohárovému jaru. Na Letné porazila Betis

/FOTOGALERIE/ Jedno z nejcennějších vítězství sezony si na své konto připsali ve čtvrtek večer fotbalisté pražské Sparty. Na domácím trávníku porazili v pátém utkání skupiny Evropské ligy španělský Betis Sevilla 1:0 a rázně nakročili k tomu, aby hráli v pohárové Evropě i na jaře. Zda to bude stále v Evropské lize nebo o patro níž v Konferenční lize, ukáží až závěrečné zápasy.

SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha, Jindřich Trpišovský

Fotbalisté Slavie budou bojovat o postup ze skupiny bez trenéra i opor

Fotbalová Slavie se v úterý přesunula do moldavského Tiraspolu, kde ve čtvrtek odehraje pátý skupinový zápas Evropské ligy. Sešívaným stačí pro jistotu postupu do jarní části s domácími neprohrát, budou chtít ale také udržet průběžné vedení před AS Řím. Slávisté se však v Moldavsku budou muset obejít bez svého hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského a několika opor.

Slavia doma po reprezentační přestávce porazila České Budějovice 2:1.

Hodně jsme si pomohli standardkami, těšilo Jurečku po výhře nad Dynamem

Souboj druhého týmu FORTUNA:LIGY s tím úplně posledním měl přinést podle očekávání jasnou dominanci Slavie. České Budějovice ale v Edenu statečně vzdorovaly a na brzkou úvodní branku soupeře rychle odpověděly. Až v 72. minutě tak rozhodl o vítězství sešívaných 2:1 Mojmír Chytil. „Zápas byl hodně těžký, první poločas trošku otevřenější. Dali jsme dobrý gól ze standardky, který nám pomohl. Pak jsme inkasovali smolně z brejku po našem rohu, to nás trošku zneklidnilo,“ hodnotil autor první trefy zápasu Václav Jurčeka.

Slavia doma po reprezentační přestávce porazila České Budějovice 2:1

Bylo to dobývání, inkasovaný gól nás zneklidnil, přiznal Jurečka po Dynamu

Souboj druhého týmu FORTUNA:LIGY s tím úplně posledním měl přinést jasnou dominanci Slavie. České Budějovice ale v Edenu statečně vzdorovaly a na brzkou úvodní branku soupeře rychle odpověděly. Až v 72. minutě tak rozhodl o vítězství sešívaných 2:1 Mojmír Chytil. „Zápas byl hodně těžký, první poločas trošku otevřenější. Dali jsme dobrý gól ze standardky, který nám pomohl. Pak jsme inkasovali smolně z brejku po našem rohu, to nás trošku zneklidnilo,“ hodnotil autor první trefy zápasu Václav Jurečka.

Slavia doma po reprezentační přestávce porazila České Budějovice 2:1.

Budějovice potrápily Slavii. O její výhře rozhodl Chytil

/FOTOGALERIE/ Zápasy po reprezentační přestávce bývají ošidné. Fotbalisté Slavie v šestnáctém kole FORTUNA:LIGY hostili v Edenu poslední České Budějovice a očekávala se jejich jasná výhra. Ta se nakonec udála, ale svěřence trenéra Jindřicha Trpišovského stála hodně sil. O třech bodech za výhru 2:1 rozhodl gól Chytila ze 72. minuty.

Fotbalisty Dynama v sobotním utkání I. ligy na Slavii vedl trenér Tomáš Zápotočný.

Naděje žila dlouho, z Edenu ale Dynamo jelo bez bodu

Fotbalisté Dynama Č. Budějovice do druhé poloviny I. ligy vstoupili na hřišti pražské Slavie porážkou, naději na senzační výsledek ale drželi hodně dlouho. Nakonec však jeli domů bez bodů a s těsnou prohrou 1:2, když obě branky dostali po standardních situacích.

Na snímku ze zápasu se Slováckem (1:4) je útočník Viktorie Jan Kliment.

Viktoria hraje osmifinále MOL Cupu v Olomouci bez opor

I když je reprezentační přestávka, tak fotbalisté Viktorie Plzeň musí být ve střehu. Čtvrtý tým tabulky FORTUNA:LIGY totiž ve čtvrtek od 15 hodin hraje osmifinále MOL Cupu, v němž ho čeká velmi těžký soupeř – Sigma Olomouc. Hanáci jsou v lize sice sedmí, ale na Viktorii ztrácejí pouhý bod. Utkání se hraje v Olomouci.

Evropská konferenční liga, skupina C: FC Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb 1:0 (1:0).

Kalvach dovedl viktoriány do jarní fáze pohárové Evropy

Sestavu plzeňské Viktorie si lze jen těžko představit bez středního záložníka Lukáše Kalvacha, který hraje od léta prakticky bez střídání. Patří k nejvíce vytíženým hráčům v týmu trenéra Miroslava Koubka, v poslední době nosí při absenci Lukáše Hejdy i kapitánskou pásku.

Sparťané prohráli na hřišti Glasgow Rangers 1:2. Snímek z utkání těchto soupeřů na Letné.

Sparta si zkomplikovala situaci. Vaz jí srazil katastrofální začátek zápasu

Sparťané ani na druhý pokus nedokázali porazit Glasgow Rangers. Po domácí bezbrankové remíze na Letné ve Skotsku padli 1:2. Zápas si prohráli v jeho samém začátku, už po dvaceti minutách totiž domácí po dvou chybách, z toho jedné ohromné, prohrávali o dva góly. Po přestávce přišlo výrazné zlepšení, ale Haraslín dokázal pouze korigovat na rozdíl jedné branky.

Slávista Ondřej Kúdela údajně rasisticky urazil Glena Kamaru z Rangers.

VIDEO: Památné bitvy na Ibroxu: Rasista Kúdela, pěsti i elektrizující atmosféra

Majestátní Ibrox je domovem jednoho z nejslavnějších skotských klubů - Glasgow Rangers. Ve čtvrtek večer se tady už potřetí představí fotbalisté Sparty. Elektrizující atmosféru na ikonickém stadionu v minulosti zažili i hráči Dukly a Žižkova. Nejvýraznější stopu tady zanechala Slavia, a to kvůli rasistické kauze Ondřeje Kúdely. Připomeňte si památné bitvy českých klubů na tomhle posvátném místě.