Kreativ

ŠTÍTEK: meloun

Ilustrační foto.

Muž se taxíkem sám odvezl domů

Začátkem tohoto týdne policisté z obvodního oddělení Třinec sdělili obvinění třiačtyřicetiletému muži z přečinu neoprávněné užívání cizí věci.

Pěstitelka na fotografiích zachytila postup růstu melounů až ke sladké a šťavnaté dužině.

OBRAZEM: Už i v Brdech se podařilo vypěstovat melouny

Láz - Další známka toho, že letošní léto bylo mimořádné teplé, je tady. Letos se podařilo paní J. H. z Lázu u Příbrami ve výšce 649 metrů nad mořem vypěstovat melouny odrůdy Sugar Baby. Na fotografiích zachytila postup růstu až ke sladké a štavnaté dužině.

V pátek 28. září, u příležitosti 87. výročí otevření Zoo Praha, budou slavnostně pokřtěna mláďata gepardů, a to za účasti špičkového atleta Jakuba Holuši.

Pražská zoologická zahrada oslaví narozeniny, proběhne i křest gepardích mláďat

V pátek 28. září se v Zoo Praha uskuteční slavnost k 87. výročí otevření zoologické zahrady. V celém areálu je připraven je bohatý program. Návštěvníci se mohou těšit na lachtana Melouna předvádějícího, jak správně třídit odpad, křtiny gepardích mláďat s atletem Jakubem Holušou či představení nového Toulavého autobusu za účasti jeho patrona - fotbalisty Karla Poborského. Kdo s sebou přinese vysloužilý mobil či tablet, dostane navíc dárek.

Nová vozidla městské policie Praha.

ANO chce metropolitní policii. Piráti na Praze 1 rozdávali melouny

V den, kdy zasedalo naposledy současné zastupitelstvo centrální pražské městské části, představil svůj program kandidát na starostu Prahy 1 za hnutí ANO a zároveň magistrátní radní pro majetek Karel Grabein Procházka. Zatímco jiné strany rozdávají sliby, ANO se chce zaměřit také na zvýšení příjmů do pokladny, uvedl. Piráti zase rozdávali melouny, čímž upozornili na plýtvání radnice pod vedením Oldřicha Lomeckého (TOP 09).

Nevídané! Pole za Slaným je plné melounů.

Nevídané! Pole za Slaným je plné melounů

Slaný /FOTOGALERIE/ - Na polích u Slaného se dá objevit leccos. Kromě zrajícího obilí a psích exkrementů či černých skládek, se při procházce za městem skutečně nestačíte mnohdy divit.

Vodní meloun

Melouny venku na zahrádce? Jen v teplých oblastech

Chuť a vůně šťavnatých vodních melounů jako by pocházela ze samého ráje. Z pohledu botanika k nám melouny ovšem nepřišly z ráje, ale z africké Botswany, kde panuje mnohem teplejší podnebí než u nás.

Martin Meloun (číslo 23) hraje v Kutné Hoře dvacet let.

Martin Meloun obléká kutnohorský dres již dvacet let

Kutná Hora /ROZHOVOR/ - Kromě mladíků se v kádru kutnohorských Sršňů najde i pár zkušených hráčů. Jedním z nich je devětatřicetiletý Martin Meloun, který tvrdí: „Mám už v hlavě, že s hokejem skončím, ale pořád mám chuť ho hrát."

Lachtaní mládě poprvé ve venkovním bazénu.

Lachtani se učí snadno. Někteří umí dát i pusu

Na ostré zobáky a létající exkrementy musejí dávat největší pozor chovatelé tučňáků a lachtanů v pražské zoo. Díky nejrůznějším kejklům a cvičení svých svěřenců je ale jejich práce pestrá.

Melounobraní v Libici nad Cidlinou

OBRAZEM: V Libici vystavují sedmnáct odrůd melounů

Libice nad Cidlinou - Výstava melounů s názvem Melounobraní je otevřená v libickém zahradnictví do neděle. Expozice je opravdu bohatá, protože zahradníkům se letos podařilo vypěstovat sedmnáct odrůd této chutné plodiny.

Melounová slavnost se konala v zahradě Spolkového domu sourozenců Roškotových na Palackého náměstí.

Konec prázdnin si užili ve Vlašimi při Melounové slavnosti

Vlašim /FOTOGALERIE/ - Pojedenácté se děti i dospělí bavili v areálu Spolkového domu sourozenců Roškotových při Melounové slavnosti. Akce, v níž hlavní roli hraje meloun, je časově situována na konec prázdnin a loučení s nimi a také jako vzpomínka na letní tábory, které organizace pořádá.

Požár maďarského kamionu na dálnici D1 u Ostředka.

Oheň na dálnici zastavil cestu melounů k zákazníkům

Ostředek /FOTOGALERIE/ – Velký a navíc velice rychle se šířící požár maďarského kamionu převážející z úrodné Uherské nížiny náklad melounů, zastavil dopoledne provoz na dálnici D1. „Jsme právě kvůli takovým situacím, obzvlášť teď, kdy se rekonstruuje dálnice, ve střehu. Když se něco takového stane, častěji to ale v omezeních bývají nehody, hledáme objízdné trasy. Naštěstí žádný náš vůz v koloně u požáru kamionu u Ostředka nezůstal stát,“ uvedl dispečer benešovské dopravní společnosti Jasa Jiří Kučera.

Tajemství hmyzu můžete v neděli odhalit v zoo na vycházce s entomologem.

Vydejte se v pražské zoo po stopách hmyzu a oslavte Světový den želv

Praha - Na netradiční procházku po stopách nejmenších živočichů se mohou návštěvníci pražské zoo vydat v neděli 21. května. Tajemství motýlů či brouků jim poodhalí odborník na entomologii. O dva dny později, tedy v úterý 23. 5., oslaví želvy svůj světový den a letos poprvé dostanou oblíbené melouny.

Kutnohorští hokejisté vyhráli na Kladně.

Sršni na kladenském ledě nastříleli Hvězdě sedm branek

Kladno - Kutnohorští Sršni odjeli v sobotu k utkání 24. kola Středočeské hokejové soutěže proti Hvězdě Kladno. Pro velkou marodku musel Stanislav bednář povolat ještě více juniorů, než v předešlém kole, a v sestavě téměř nezůstal kámen na kameni. Všechny formace měly neobvyklé složení, a tak bylo otázkou, jak to bude proti zkušenému soupeři fungovat.

FOTBAL - ilustrační foto.

Na valné hromadě OFS byl zvolen předseda, stal se jím Aleš Meloun

Chrudim – Na konci minulého týdnu se konala valná hromada OFS Chrudimska. Hned 41 klubů ze 45 registrovaných v našem okrese vyslalo svého zástupce. Na valné hromadě nechyběli ani vzácní hosté jako předseda krajského fotbalového svazu Michal Blaschke nebo generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

VÁCLAV ŠTEJNAR sklízí letošní úrodu melounů. Jak se ukázalo, trefil čas sklizně přesně. Byly výborné.

Melouny dozrají i v Broumovské kotlině

Otovice - Přestože je hodně lidí přesvědčeno, že se jim daří tak ještě na jižní Moravě či na Slovensku, mohou vyrůst a dozrát i v místech, kde by se toho nadál jen málokdo. Důkazem toho je i letošní sklizeň zahrádkáře Václava Štejnara z Otovic, který před několika dny sklidil pět kusů této zeleniny, kterou mnozí stále považují za ovoce.

Na výstavě melounů ve vestibulu Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Lednici ochutnávali návštěvníci zhruba z dvou set druhů této zeleniny.

Melounový ráj zve do Lednice. Lidé ochutnávají na dvě stě druhů

Lednice /REPORTÁŽ/ – S dužninou červenou, růžovou nebo s odstíny žluté či oranžové. 
S téměř bílou barvou slupky, světle, tmavě zelenou 
i různým proužkováním. Zhruba sto devadesát druhů melounů ochutnávají ve středu příchozí ve vestibulu Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Lednici. „Další přes den přivezou, takže jich bude okolo dvou set druhů," hlásí velkopěstitel melounů a student Václav Kozák. Oproti loňsku rozšiřuje nabídku minimálně o padesát druhů.

Petr Gazdík. Ilustrační foto.

STAN zahájil krajskou volební kampaň Melouny spravedlivě

Praha - Hnutí Starostové a nezávislí dnes zahájilo krajskou volební kampaň s názvem Melouny spravedlivě. Rozdáváním melounů, což je slangové označení pro miliony, chce symbolicky upozornit na svůj prioritní cíl, kterým je transparentní a spravedlivé rozdělování krajských dotací.

Hledaný muž, který odcizil peněženku.

Rozkrájený meloun měl hodnotu 10 tisíc korun

Praha /VIDEO/ - Odlákat pozornost – a nenápadně chmátnout pro peníze. To byla taktika, kterou před necelým měsícem vyzkoušel dosud neznámý muž, po kterém pátrají policisté z pražského Nového Města. Hledají zákazníka-nezákazníka.

Žákyně Obchodní akademie a Střední odborné školy cestovního ruchu v Chocni na 14. ročníku Melounového šampionátu.

Nejkrásnější meloun vyřezala studentka z Chocně

Choceň, Třebíč – Město Třebíč hostilo tento týden již 14. ročník Melounového šampionátu. Žákyně Obchodní akademie a Střední odborné školy cestovního ruchu v Chocni vyřezávaly v limitu 1 hodina a 15 minut do cukrového melounu.

Ilustrační fotografie.

Nadané děti? Nová pobočka v Brně je otestuje

Brno, jižní Morava – Měl ve škole problémy a učitelé nevěděli, co s ním. Občasné záchvaty vzteku střídalo brilantní myšlení a skvělé známky. Po přeřazení do brněnské školy pro nadané děti v brněnské Křídlovické ulici na Brně-středu se Filipovi Melounovi ze Šlapanic ulevilo. „O Aspergerově syndromu jsme nejdřív nevěděli. Rodič jen tuší, že je dítě jiné, ale neví jak. Tehdy bych pomoc někoho dalšího, kdo by mě nasměroval, kam jít, ocenila," zhodnotila Filipova matka Pavlína Melounová. Její syn patří mezi nadané děti, kterých je na jihu Moravy hned po Olomouckém kraji nejvíce v České republice.

Pěstitel Jiří Vrzal na své zahrádce v Třebestovicích

Zemřel pěstitel tropických plodů a rekordman Jiří Vrzal

Třebestovice - Smutná zpráva dorazila ještě před vánočními svátky. Zákeřné chorobě podlehl Jiří Vrzal z Třebestovic na Nymbursku, pěstitel melounů a dalších tropických plodů a držitel několika zápisů v české verzi Guinessovy knihy rekordů. Zemřel 15. prosince ve věku 73 let. O jeho pěstitelských úspěších Deník téměř pravidelně informoval.

Ani nepříznivé suché počasí nezabránilo zahrádkářům z Třebíčska, aby uspořádali další ročník tradiční výstavy svých výpěstků. Také letos se bylo na co dívat.

Zahrádkáři se pochlubili úrodou. Letos se dařilo hruškám i melounům

Třebíč – Ani nepříznivé suché počasí nezabránilo zahrádkářům z Třebíčska, aby uspořádali další ročník tradiční výstavy svých výpěstků. Také letos se bylo na co dívat. „Vždycky se něčemu daří a něčemu ne," okomentoval místopředseda zahrádkářů z Třebíčska Miroslav Muška.

Jubilejní desátou oblastní výstavu ovoce a zeleniny ve Slavkově u Brna aranžoval mistr republiky ve floristice.

Zahrádkářům pomohl mistr republiky. K vidění je i šestadvacetikilový meloun

Slavkov u Brna – Přestože letošní rok nebyl pro pěstování ovoce a zeleniny nejpříznivější, slavkovští zahrádkáři mají důvod ke spokojenosti. Kvalita ovoce je prý na velmi dobré úrovni. I když na jubilejní desáté oblastní výstavě ovoce, zeleniny a zahrádkářských výpěstků, kterou tento víkend pořádají, unikáty příliš k vidění nejsou. Přesto se najdou mezi stovkami výpěstků i takové, nad kterými se tají dech.

Vyplazovat jazyky se sice nemá, ale při cvičení Melouna a Jakube Mezeie to jinak nejde.

Novinka v zoo: lachtan Meloun plazí jazyk na cvičitele

Praha - Cvičení chovatelů se skupinou lachtanů je v pražské zoologické zahradě velmi oblíbené. Veliký úspěch měla také veřejné premiéra nového vystoupení s mohutným samcem Melounem, kdy s ním ošetřovatel Jakub Mezei plaval v bazénu. Návštěvníci mohou toto unikátní představení vidět ještě v sobotu 19. a 26. září vždy od 13.30 hodin.

Kmotr Jiří Langmajer s Mamutem.

Zoo Praha má Mamuta, pokřtil ho herec Jiří Langmajer

Praha - V sobotu odpoledne byl v pražské zoo pokřtěn malý lachtan. Kmotr mláděte herec Jiří Langmajer slavnostně oznámil, že vnuk legendárního Gastona a syn oblíbeného Melouna se jmenuje Mamut. „Zoo Praha se dnešním dnem stává jedinou zoologickou zahradou na světě, která má živého mamuta," prohlásil s nadsázkou Jiří Langmajer, kterého jméno navržené ošetřovateli velmi pobavilo.

Na návštěvníky Zoo Praha čeká v sobotu 12. září 2015 také speciální vystoupení lachtana Melouna.

Lachtaní mládě o víkendu dostane jméno

Praha - Nadcházející sobota bude v pražské zoo patřit lachtanům. Své jméno dostane sameček lachtana jihoafrického, který se narodil 27. května a je momentálně jednou z hvězd nové kampaně Zoo Praha. První dva měsíce pobýval společně se svou mámou Abebou v zázemí, kde se v bezpečí mělkého bazénku seznamoval s vodou, ale již koncem srpna ho chovatelé mohli pustit do venkovního bazénu a představit ho veřejnosti.

U Jaroslava Bittmana v Dymokurech je meloun jako 
z jiné planety.

U zahradníka v Dymokurech je meloun jako 
z jiné planety

Dymokury /FOTOGALERIE/ - „Přes dvacet let pěstuji melouny, ale tohle jsem ještě neviděl," řekl na uvítanou letitý zahradník Jaroslav Bittman z Dymokur na Nymbursku. Za plotem jeho zahradnictví mu totiž vyrostla jedna rostlina melounu s placatým stvolem, který má ve špičce až odhadem osmnácti centimetrovou šířku.