Kreativ

ŠTÍTEK: meloun

Ilustrační foto.

Gastro Hradec: sushi, svíčková, melouny či špenátová zmrzlina

Hradec Králové – Sto padesát čtyři soutěžících, dvě stě čtyřicet osm stolů, dvanáct různých svíčkových omáček, čtrnáct vyřezávaných melounů a pět bojovníků v kategorii Sushi. To vše nabídne další ročník Gastro Hradec Vitana Cup 2013 již ve čtvrtek 18. dubna v královéhradeckém kongresovém centru Aldis.

Ilustrační foto.

Gastro Hradec: sushi, svíčková, melouny či špenátová zmrzlina

Hradec Králové – Sto padesát čtyři soutěžících, dvě stě čtyřicet osm stolů, dvanáct různých svíčkových omáček, čtrnáct vyřezávaných melounů a pět bojovníků v kategorii Sushi. To vše nabídne další ročník Gastro Hradec Vitana Cup 2013 již ve čtvrtek 18. dubna v královéhradeckém kongresovém centru Aldis.

Krajská soutěž mužů: Kutná Hora - Sedlčany 3:2, 4. listopadu 2012.

Sršni obrali lídra o bod, v tabulce jsou třetí

Černošice - K prvnímu nadstavbovému utkání odjížděli v neděli hokejisté kutnohorských Sršňů na led Černošic mířících za postupem v nelehké situaci. Stále nekončící problémy s marodkou devastující kádr znamenal sestavu scvrklou na minimum i s dvěma juniory, kteří měli v nohách zápasy juniorky z pátku a soboty.

Lenka Rybínová se svými výtvory.

Dekorace z ovoce a zeleniny: první meloun vyřezávala šest hodin

Hrubý Jeseník /ROZHOVOR/ - Květy z ovoce, melounů, manga, jablek, květinové koše z ředkve, mrkve a všech možných plodů, od pravých květin k nerozeznání vídáme často na rautech a společenských akcích i u nás. Není to dlouho, co jsme tyto dekorace obdivovali pouze na dovolených 
u moře.

Rozhodující třetí zápas vyhrál Alpiq (v modrém) v Ústí nad Labem 3:0

Alpiq ztratil před začátkem sezony Melouna!

Kladno – Na jaře poprvé po třech letech nevyhráli poslední zápas sezony, neobhájili titul a vypadli už ve čtvrtfinále play-off s Ústí nad Labem. Přesto hokejbalový Alpiq Kladno hodnotil sezonu docela úspěšně, vždyť v ní totálně překopal kádr, v němž najednou hrála prim řada dorostenců. Ti už budou letos o něco zkušenější a leccos může napovědět už jejich první extraligové vystoupení. Čeká je v sobotu 25. srpna na hřišti v Mostu (16).

Jiří Vrzal mezi melouny

Sklizeň melounů? V Třebestovicích právě teď

Třebestovice - „To se takhle poklepe a podle dutého zvuku a uschlé stopky se nejlépe pozná, jestli je už zralý," popisuje pěstitel Jiří Vrzal  z Třebestovic systém, jakým pozná, kdy je třeba meloun odříznout a sníst.

Jiří Vrzal mezi melouny

Sklizeň melounů? V Třebestovicích právě teď!

Třebestovice - „To se takhle poklepe a podle dutého zvuku a uschlé stopky se nejlépe pozná, jestli je už zralý," popisuje pěstitel Jiří Vrzal  z Třebestovic systém, jakým pozná, kdy je třeba meloun odříznout a sníst.

Lachtan Meloun ukázal něco ze svého repertoáru

Lachtan Meloun předpověděl českému týmu devět zlatých medailí

Praha – Čeští sportovci by měli na olympiádě v Londýně získat celkem devět zlatých medailí. Předpověděl to desetiletý lachtaní samec Meloun, který dnes před návštěvníky v pražské zoologické zahradě odhadl počet medailí z nejcennějšího kovu tím, že z vody ulovil kuželku s číslovkou devět. Akce se také zúčastnili čeští olympionici Jiří Čtvrtečka, Imrich Bugár, Bohumila Řešátková Řimnáčová a Robert Změlík, kteří pokřtili 14 mláďat plazů.

Hned dvě medaile získal Martin Pekárek z mikulovského gymnázia, střední odborné školy a učiliště na mezinárodní gastronomické soutěži Gastro Hradec 2012.

Martin Pekárek to s melouny vážně umí. Získal dvě medaile

Mikulov – Hned dvě medaile získal Martin Pekárek z mikulovského gymnázia, střední odborné školy a učiliště na mezinárodní gastronomické soutěži Gastro Hradec 2012. Soutěžil v dekorativním vyřezávání ovoce, tedy v kategorii, které se intenzivně od prvního ročníku věnuje.

Krajská soutěž mužů: SK Sršni K. Hora - Hořovice 5:2, 25. února 2012.

Sršni poslední zápas vydřeli až v závěru

Sedlčany - K poslednímu hokejovému utkání krajské soutěže odjeli v sobotu muži SK Sršni Kutná Hora do Sedlčan. Čekal je nelehký cíl - bodovat pro co nejlepší umístění na úkor druhého v tabulce a ještě k tomu na jeho ledě.

Ilustrační foto

Oslabení volejbalisté Jiskry porazili doma Želetavu

Havlíčkův Brod – V dalším kole krajského přeboru ve volejbale nastoupil brodský tým v roli favorita i bez opor, hlavního smečaře Tomáše Trnky a univerzála Jana Endála, k domácímu zápasu se Želetavou, kterou dvakrát porazili.

Michaela Kolková, studentka Vysoké školy zemědělské v Praze, obdivuje meloun vodní, který vyrostl na zahradě v ulici Příkopy v Přibyslavi.

Melouny rostou také u nás

Vysočina - „To jalubské širé pole, to je bože polečko, zasadil sem rozmarýnu, vyrostlo mně žitečko” - mohl by zpívat Ivo Havlík z Přibyslavi nad překvapivou úrodou své zahrady. V pozdním jaru do země zapíchl několik sazenic okurek, z jedné mu nečekaně vyrostl meloun.

Přibyslavská úroda

Teplomilná jablka rostou také u nás

Přibyslav - „To jalubské širé pole, to je bože polečko, zasadil sem rozmarýnu, vyrostlo mně žitečko” - mohl by zpívat Ivo Havlík z Přibyslavi nad překvapivou úrodou své zahrady.

Libor Šula na výstavě koček v Chodové Plané

Stylista a moderátor Libor Šula se fotil s Melounem

Chodová Planá - Známý stylista a televizní moderátor (pořady Nahá jsi krásná a Šéfka) Libor Šula byl v sobotu jedním z více než stovky vystavovatelů na mezinárodní výstavě koček v Chodové Plané na Tachovsku.

Že by meloun na švestce?

V Těšovicích rostou na švestce melouny

Těšovice – Marie Kučerová se může pochlubit poněkud neobvyklou úrodou. Sice předpokládala, že si kupuje sazenice okurek, ale to, co jí dnes na zahradě roste, pne se do pětimetrové výše po švestce a budí pozornost sousedů, rozhodně jako obvyklá okurka nevypadá.

Ilustrační fotografie.

Lidé kupují placaté broskve i melouny bez pecek

Hradec Králové /ANKETA/ - S létem přišla i sezona ovoce a zeleniny. V menších prodejnách se stejně jako v obchodních řetězcích čas od času objeví nové druhy ovoce. Novinkou letošního léta mohou být například „placaté broskve“ donut peaches, které jsou některými řetězci dováženy z Itálie.

Ilustrační foto

Na rozkrojení melounu zákazníci nemají právo

Ústí nad Labem – V horkých letních dnech jsou melouny jedním z nejžádanějších druhů ovoce. Rozpoznat jejich kvalitu je však problém. Požadovat rozkrojení melounu ještě na prodejně zákazníci nemohou.

Ilustrační foto

K omezení diskotéky Meloun zatím nedojde

Nová Bystřice – Zastupitelé v Nové Bystřici projednávali situaci ohledně diskoklubu Meloun, na jehož zákazníky si stěžovali, jak již Deník před časem psal, někteří obyvatelé Hradecké ulice.

Košt pálenek Včelarská Baňka.

Ochutnali pálenku z melounů i hruškovici z Chile

Bílovice /FOTOGALERIE/ – Lákavá vůně slivovice a dalších pálenek ze všech možných odrůd ovoce se v sobotu večer nesla včelarskou hospodou. Na sto sedmdesát vzorků tekutého pokladu se tam už podesáté sešlo na tradičním klání pod názvem Včelarská baňka.

Rozzloben byl na hráče ohledně přístupu k futsalu a zodpovědnosti trenér Miroslav Fišer (na snímku v bílém), po prohraném zápase s Brtnicí.

Pramen nestačil na Arsenal Brtnici

Havlíčkův Brod - Proti Arsenalu se Pramenu již tradičně nedaří, navíc opět v pozměněné sestavě, hráči vyprodukovali plno chyb v rozehrávce a útočnými fauly dostávali zachraňující se Brtnici do hry.

CO JE POTŘEBA K VÝROBĚ TAKOVÉTO DEKORACE? Žlutý meloun, červená paprika, pórek, červená řepa a bílá ředkev. K tomu ještě šikovné ruce a několik hodin času.

Ovoce lze využít i k výtvarným účelům

Borovnice /FOTO/ – Ovoce můžete sníst, usušit, naložit, zavařit. Nebo do něj vyřezat třeba květinový motiv. Takzvaný fruitcarving je stále populárnější a s vyřezávanými melouny či jablky se setkáváme každý rok častěji.

Dokonalý obrat se povedl brodskému Pramenu v zápase  s Arkysem Brno, když domácí prohrávali ve druhém poločase už 1:3 a nakonec se radovali z výhry 4:3.

Pramen otočil ztracený zápas

Havlíčkův Brod – Brodský Pramen přivítal na domácí palubovce v rámci futsalového krajského přeboru sympatické mužstvo Arkys Brno.