Kreativ

ŠTÍTEK: menstruace

Miliardář Donald Trump.

Trump hodlá sabotovat list The Washington Post, je prý nečestný

Washington - Volební štáb Donalda Trumpa nebude napříště vydávat novinářskou akreditaci pro reportéry listu The Washington Post, kteří si prý počínají neprofesionálně. Sám Trump to dnes oznámil na sociálních sítích. Washingtonský list patří v USA k největším celostátním deníkům.

Dana-Sofie Štancarová.

Zakladatelka projektu Cyklická žena míří do Jičína

Jičín – Menstruace a její vliv na život ženy. To je téma, které se ponese pondělní přednáškou Dany-Sofie Šlancarové. O ženství jako takovém a o tom, co s sebou jednotlivé fáze našeho cyklu přinášejí, se můžete dozvědět 14. března od 18:00 v aule Lepařova gymnázia v Jičíně.

Ilustrační foto.

Hormonální jógová terapie

Harmonizace hladiny hormonů, pomoc při nemožnosti početí, zlepšení stavu pacientů trpících diabetem, přírodní antidepresivum, ale i hubnutí či zlepšení stavu pleti a vlasů. To všechno umí hormonální jóga, pokud se cvičí správně a pravidelně. Stačí 30 minut třikrát týdně.

Jemma Louise Robertsová

Syndrom toxického šoku. Třináctiletá Britka zemřela kvůli tamponu

Manchester - Dovolené s rodiči si užívala třináctiletá Jemma-Louise Robertsová. Když jí začalo být zle, lékaři se ji snažili dostat ze střevní chřipky. Zakrátko se však její stav rapidně zhoršil a dívka zemřela. Nakonec se ukázalo, že za její skon mohl tampon.

Ilustrační foto

Češky loni spotřebovaly 2,6 milionu balení antikoncepčních pilulek

Češky spotřebovaly loni přes 2,6 milionu balení antikoncepčních pilulek. Podle dat lékového ústavu bylo do lékáren dodáno také téměř 30.000 balení antikoncepčních náplastí, přes 56.000 antikon­cepčních kroužků a přes 27.000 balení nitroděložních tělísek. Hormonální antikoncepcí se chrání přes polovinu žen plodného věku, odborná společnost doporučuje hormonální kombinovanou antikoncepci i velmi mladým dívkám, což podle některých kritiků není v pořádku.

Ilustrační foto.

Vylepšit se dá i ženský klín

Častými důvody, kvůli nimž ženy řeší vzhled svých intimních partií, jsou porody a přibývající věk. Abnormální velikost nebo délka stydkých pysků může ženám způsobovat problémy při hygieně, chůzi, sportování, při sexu, nebo při nošení přiléhavého oblečení. Někdy je tento problém vnímán negativně jen danou ženou, jindy i okolím nebo partnerem. Řešení těchto nepříjemností nabízí plastická operace malých stydkých pysků neboli labioplastika.

 K trestu šesti a půl roku vězení byl v pátek v americké metropoli odsouzen přední washingtonský rabín, který se přiznal k natáčení nahých žen v rituální lázni skrytou kamerou. Ilustrační foto.

Rabín šmíroval ženy v rituální lázni, dostal 6,5 roku vězení

Washington – K trestu šesti a půl roku vězení byl v pátek v americké metropoli odsouzen přední washingtonský rabín, který se přiznal k natáčení nahých žen v rituální lázni skrytou kamerou. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Prokuratura pro rabína žádala za voyerismus až sedmnáctiletý tres­t.

Oblastní nemocnice Příbram.

Příčinou mimoděložního těhotenství mohou být prodělané infekce

Téměř každá žena se těší na okamžik až bude maminkou. Některé mají to štěstí, že jejich těhotenství probíhá hladce, jiné otěhotní nesprávně. Jaká rizika přináší mimoděložní těhotenství a co se děje v těle ženy, prozradí následující rozhovor s gynekologem příbramské nemocnice Mudr. Richardem Sabolem.

Oblastní nemocnice Příbram.

Příčinou mimoděložního těhotenství mohou být prodělané infekce

Příbram /LÉKAŘ RADÍ/ – Téměř každá žena se těší na okamžik až bude maminkou. Některé mají to štěstí, že jejich těhotenství probíhá hladce, jiné otěhotní nesprávně. Jaká rizika přináší mimoděložní těhotenství a co se děje v těle ženy, prozradí následující rozhovor s gynekologem příbramské nemocnice Mudr. Richardem Sabolem.

Ilustrační foto.

Děložní myomy lze stále častěji léčit bez operace

Děložní myomy jsou nezhoubné nádory, vyrůstající z děložní svaloviny, které postihují až 40 procent žen v produktivním věku. Někdy nemusí způsobovat žádné potíže, jindy se ale projevují závažnými příznaky a mohou vést až k neplodnosti či anémii.

Ilustrační foto

Jak to vidím: My ženy máme vše komplikovanější

Ženy začínají mít v životě těžší asi vše. Muži si toto bohužel nemyslí. Někteří chtějí za každou cenu svoji drahou polovičku vychovávat podle svého a jiní svoji ženu dokonce omezují v plnohodnotném životě, ale jakmile se vyskytne nějaký problém, ihned běží k nám, něžnému pohlaví, pro radu. Jsme snad my, ženy, těmi, které se postupně stávají hlavou rodiny?

Ilustrační foto.

Potratové pilulky z internetu prý nemusejí být účinné

Potratové pilulky, které jsou nelegálně dostupné na internetu, nemusejí být účinné, protože jsou nevhodně baleny. Na setkání s novináři na to upozornila Erika Votavová, zástupkyně distributora schválené potratové pilulky, která je v Česku dostupná od začátku června.

Nemocnice České Budějovice.

Podceňují bolest, riskují neplodnost

České Budějovice – Dlouhodobé přetrvávající bolesti 
v podbřišku, bolesti v kříži, nevolnost, bolestivá a silná menstruace, často také bolesti při pohlavním styku. To vše jsou příznaky endometriózy, nezhoubného, ale velice nepříjemného onemocnění, kterým v současnosti trpí až čtyři ženy z deseti

Skleněné banky se na tělo přisávají podtlakem, který vzniká po shoření kyslíku.

Baňkování: tisíci let prověřená technika stále přináší úlevu

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Vyzkoušeli jste už baňkování, proceduru, která je příjemnou formou relaxace, ale také efektivní zbraní proti bolesti zad a kloubů? Ve svém repertoáru má tuto techniku mladoboleslavské Studio 33, kde ji provádí jeho majitelka Markéta Šímová.

Ilustrační foto

Prodám pozitivní těhotenský test. Značka: Diskrétně

Moravskoslezský kraj - Netradiční forma přivýdělku se v posledních měsících rozmáhá mezi těhotnými ženami. Kdo by čekal například prodej domácích výrobků, či jiné „neškodné" záležitosti, byl by asi překvapen.

Ilustrační foto

Gynekologové vyvracejí mýty o hormonech z internetových diskusí

V Česku užívá 62 procent žen od 18 do 35 let věku podle průzkumu agentury Ipsos hormonální antikoncepci či nehormonální nitroděložní tělísko. Každá druhá má pilulky, někdy v životě je zkusilo až 93 procent žen. V internetových diskusích ovšem zaznívá o hormonech řada mýtů, které musejí gynekologové vyvracet, řekla gynekoložka Dagmar Makalová. Mýty se podle ní tradují od 60. let minulého století, kdy ženy začaly používat první pilulky.

Ilustrační foto

Potratová tabletka. Ve Zlíně bude koncem června

Zlínsko – Ano nebo ne? Názory na novou potratovou pilulku se v regionu různí. Každopádně přijde ale na zhruba tři tisíce pět set korun, cena je podobná jako u miniinterrupce a smět ji budou moci použít ženy do devětačtyřicátého dne od poslední menstruace. K lékaři navíc poté bude muset třikrát.

Ženská obřízka. Ilustrační foto.

V Somálsku se pomalu zvedá odpor proti ženské obřízce

Mogadišo - Osminásobná matka Idil Jusuf Ahmedová popisuje obřízku s ledovým klidem: „Nejdřív oblast umrtvím studenou vodou. Tak nepociťují sebemenší bolest. Pak udělám rychlý řez nejdřív na levé a pak na pravé straně. Pak řežu dál zdola nahoru." Nakonec prý všechno sešije tlustou jehlou.

Konference aktivního rodičovství na Fakultě sociálních studií.

OBRAZEM: V Brně diskutovali o aktivním rodičovství

Brno - Zájemci o nová témata týkající se těhotenství, výchovy, zdravé výživy, vzdělávání a ekologického rodičovství se sešli dnes na fakultě sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity. Už popáté se tam koná Konference aktivního rodičovství. Podle informací organizátorů je vyprodaná a účastní se jí přes čtyři sta lidí.

Gynekoložka příbramské nemocnice Lucie Matulová.

Příznaky premenstruačního syndromu dokáže potlačit antikoncepce

V průběhu měsíčního cyklu ženy dochází v jejím těle ke značným změnám, které ovlivňují nejen fyzický stav, ale také duševní rozpoložení. O tom, jaký vliv mají hormonální změny na život ženy, odpovídá MUDr. Lucie Matulová, gynekoložka Oblastní nemocnice Příbram.

Gynekoložka příbramské nemocnice Lucie Matulová.

Příznaky premenstruačního syndromu dokáže potlačit antikoncepce

Příbram – V průběhu měsíčního cyklu ženy dochází v jejím těle ke značným změnám, které ovlivňují nejen fyzický stav, ale také duševní rozpoložení. O tom, jaký vliv mají hormonální změny na život ženy, odpovídá MUDr. Lucie Matulová, gynekoložka Oblastní nemocnice Příbram.

Početí miminka on-line: Video, které musíte vidět!

Početí miminka on-line: Video, které musíte vidět!

Co všechno se děje v ženském těle, než se na těhotenském testu objeví dvě čárky? Jak probíhá nejdůležitější životní závod - maraton na vzdálenost 17 cm, v jehož cílové rovince nečekají skandující diváci, ale sám nový život?

Každý den zastrčí Casey Jenkinsová z Austrálie klubko vlny do pochvy a začne plést. Podle jejích slov jde o nové umění.

Žena si dá klubko vlny do vaginy a plete. Jde o nové umění

Melbourne /VIDEO/ - Každý den zastrčí Casey Jenkinsová z Austrálie klubko vlny do pochvy a začne plést. Podle jejích slov jde o nové umění, kterým chce za použití tradičních řemeslných technik poukázat na předsudky společnosti – bojuje za přirozenost nahoty.

I celiak si může pochutnat. Kurzy Sedmikrásky vás naučí péct cukroví, buchty i chléb.

Lepek může i zabíjet aneb jak zaútočit na nemoc zvanou celiakie

„Po čemkoli, co jsem snědla jsem měla kolikovité křeče k nevydržení. Od dětství trpím zácpou. Doktoři mi neustále říkali, že mám zácpy ze stresu, křeče z málo hodnotné stravy. A anemie? Prý moc krvácím při menstruaci," začala vyprávět dvaatřicetiletá Naďa, která si svých potíží začala nejvíce všímat, když se s manželem začala snažit o dítě.

I celiak si může pochutnat. Kurzy Sedmikrásky vás naučí péct cukroví, buchty i chléb.

Lepek může i zabíjet aneb jak zaútočit na nemoc zvanou celiakie

Prostějov – „Po čemkoli, co jsem snědla jsem měla kolikovité křeče k nevydržení. Od dětství trpím zácpou. Doktoři mi neustále říkali, že mám zácpy ze stresu, křeče z málo hodnotné stravy. A anemie? Prý moc krvácím při menstruaci," začala vyprávět dvaatřicetiletá Naďa, která si svých potíží začala nejvíce všímat, když se s manželem začala snažit o dítě.

Oblastní nemocnice Příbram.

Léčit menopauzu hormonální terapií není dobré přeceňovat

Zatím co se dříve o ženských problémech na veřejnosti hovořilo jen zřídka, dnes už je situace jiná. Ženy se naučily otevřeně diskutovat o tom, co je trápí a díky tomu se pro mnohé našly možnosti, které jim pomáhají řešit obtíže s přechodem.

Oblastní nemocnice Příbram.

Léčit menopauzu hormonální terapií není dobré přeceňovat

Příbram /LÉKAŘ RADÍ/ – Zatím co se dříve o ženských problémech na veřejnosti hovořilo jen zřídka, dnes už je situace jiná. Ženy se naučily otevřeně diskutovat o tom, co je trápí a díky tomu se pro mnohé našly možnosti, které jim pomáhají řešit obtíže s přechodem.