Kreativ

ŠTÍTEK: migréna

Ilustrační foto

Krutá bolest hlavy jim komplikuje život. Lidem s migrénou může pomoci lék z Brna

Brno /ANKETA/ – Několikahodinové kruté bolesti hlavy, a to vícekrát týdně. Běžné léky na ně pokaždé nezaberou. S takovými potížemi bojují lidé postižení migrénou. Nyní jim svitla naděje. Na trhu je preparát, na jehož testování se podíleli i odborníci z brněnské svatoanenské nemocnice a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Bolest hlavy a migrény trápí mnoho lidí.

Krutá bolest hlavy komplikuje život. Lidem s migrénou může pomoci nový lék

Několikahodinové kruté bolesti hlavy, a to vícekrát týdně. Běžné léky na ně pokaždé nezaberou. S takovými potížemi bojují lidé postižení migrénou. Nyní jim svitla naděje. Na trhu je preparát, na jehož testování se podíleli i odborníci z brněnské svatoanenské nemocnice a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Čekárna u lékaře. Ilustrační foto

Ordinace jsou plné. Vlna veder pomohla šíření virů

Pozor na výkyvy teplot, mohou zamávat s imunitou, varují čeští lékaři. Letošní dramatické změny počasí podle nich nahrávají virům a bakteriím. Mohou ale i vyvolat problémy s tlakem, bolest kloubů nebo úporné migrény. Ordinace se proto plní pacienty.

Premiér Andrej Babiš poskytl 2. ledna v Praze rozhovor Deníku.

Babiš zrušil kvůli zdraví cestu do Mnichova. Let by mi nepomohl, uvedl

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) minulý týden zrušil cestu na bezpečnostní konferenci v Mnichově kvůli tomu, že svou účast odvolal bavorský premiér Horst Seehofer a kvůli souběhu zdravotních problémů. Na svém facebookovém profilu dnes Babiš napsal, že kvůli vysokému pracovnímu nasazení měl problémy s vysokým tlakem, praskla mu žilka v oku a vinou stresu také mívá migrény.

hřebíček

Bylinky proti bolesti

Když tělo bolí obvykle, sáhneme po analgetikách, abychom si ulevili. Tabletky sice většinou pomůžou okamžitě, ale při dlouhodobém užívání mají nepříznivé vedlejší účinky na tělo. Bolest pomůžou odstranit i přírodní rostlinná analgetika, která mají pomalejší nástup, ale zase nevykazují vedlejší působení a hlavně nevzniká na ně návyk.

Ilustrační foto.

Rady do zahrady

Příbram - Přinášíme další Rady do zahrady od Petra Kumšty.

Snímky z online rozhovoru s dětským neurologem Vladimírem Peřinou v českobudějovické redakci Deníku

Upravte dětem režim, radí někdy neurolog

Dnešek je Evropským dnem mozku. O jeho nemocech i problémech celého nervového sys᠆tému si mohli čtenáři Deníku promluvit v pátečním on-line rozhovoru s Vladimírem Peřinou, budějovickým dětským neurologem.

Ilustrační foto

Tragédie v boxu. Brit Towell zemřel po k.o. v ringu

Glasgow - Britský boxer Mike Towell zemřel na následky poranění mozku, která utrpěl ve čtvrtečním utkání v Glasgow. Dale Evans z Walesu poslal pětadvacetiletého Skota dvakrát k zemi, než rozhodčí v pátém kole zápas ukončil. Towell byl převezen do nemocnice, ale boj o život o den později prohrál.

Ilustrační foto.

Majitel Nurofenu dostal v Austrálii pokutu, klamal zákazníky

Australský soud dnes nařídil britské společnosti Reckitt Benckiser zaplatit pokutu 1,7 milionu australských dolarů (30,8 milionu Kč) za to, že klamala zákazníky s lékem proti bolesti. Společnost v prohlášení sdělila, že klamat spotřebitele neměla v úmyslu. Připustila ale podle agentury AP, že zákazníkům měla více pomoci se ve svých produktech orientovat.

Martin Fuchsa u soudu.

Chtěl se pomstít, najel do přátel. Vymlouval se na migrénu, dostal 15 let vězení

Brno – Ze žárlivosti se chtěl pomstít a opilý najel autem do skupiny kamarádů. Tři stačili uhnout, čtvrtý leží po srážce v umělém spánku. Devětadvacetiletého Martina Fuchsu z Brna poslal v pátek soudce Krajského soudu v Brně na patnáct let do vězení s ostrahou. Obžalovaný musí dohromady zaplatit také pokutu přes milion korun. Rozsudek je nepravomocný, obhájce Karel Sigmund podal proti rozsudku odvolání.

Ilustrační foto.

Blahodárné masáže a zábaly

Pomáhají při léčbě a také dobíjejí ztracenou energii. Jen málokdo odolá salonním procedurám v příjemném prostředí. Nabídka wellness center, která jsou i součástí lázní, se stále rozšiřuje. Záleží na každém, zda zvolí klasiku, nebo se odváží vyzkoušet něco nového.

Oslavy 90. výročí ZŠ ve Vodňanské ulici v Prachaticích.

Vodňanka oslavila devadesátiny

Prachatice /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Rodiče, prarodiče, bývalí zaměstananci i přátelé školy se sešly v Základní škole ve Vodňanské ulici v Prachaticích. Ta si ve čtvrtek 22. října připomněla 90. výročí od otevření. 

Novoměstská nemocnice.

Nemocnice zachrání další životy

Nové Město na Moravě - Až do roku 2020 byl novoměstské nemocnici prodloužen statut iktového centra. Specializovaná jednotka pomáhá pacientům, kteří utrpěli náhlou mozkovou příhodu, lidově mrtvici.

Ilustrační fotografie.

Hradecká nemocnice otevřela ambulanci tradiční čínské medicíny

Ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové od dnešního dne funguje ambulance tradiční čínské medicíny, která při léčbě bude využívat akupunkturu, čínské byliny či baňkování. V dalších letech má v nemocnici vzniknout klinika zaměřená na tento způsob léčby. Novinářům to dnes řekl ředitel hradecké nemocnice Roman Prymula.

Tour přišla v posledním týdnu o špičkového jezdce. Tejay van Garderen vzdal

Migréna jako hrom. Garderen vzdal Tour de France, Froome má o soka méně

Pra Loup - Migréna dokáže být hodně nepříjemná věc. Své o tom po dnešku ví i Tejay Van Garderen. Americký cyklista, třetí muž průběžné klasifikace Tour de France, ve středeční sedmnácté etapě sesedl z kola a vyžádal si lékařskou pomoc. Zhruba sedmdesát kilometrů před cílem se rozhodl, že končí.

Lukáš Drlík s Veronikou Pejšovou mají v Bezpděkově u Úsova Levandulový bio statek.

Levandulovým statkem a kavárnou si plníme své sny

Zábřeh, Bezděkov – Když Lukáš Drlík zdědil v Bezděkově u Úsova statek po prarodičích, chtěl jít s partnerkou Veronikou Pejšovou v jejich šlépějích. Oba dva práce na statku bavila, ale kvůli zaměstnání na ni neměli dost času. Koníčka se proto pokusili proměnit v zaměstnání. A úspěšně.

Proutkař Josef Novotný

„Vodu s proutkem hledal už můj děda,“ říká Josef Novotný

Dolní Bučice – Josef Novotný je osmdesáti čtyřletý pán, který vypadá tak trochu jako dědeček z pohádky. Pro své umění je však vyhledávaný široko daleko. Naposledy byl pozván starostou Kutné Hory Martinem Starým, aby s proutkem a virgulí prohledal prostor pod Vlašským dvorem a jeho okolí.

Ilustrační foto

Lékařka: Na oční migrénu upozorní aura

Migréna. Velmi nepříjemné onemocnění, kterým trpí stále větší počet lidí. Projevuje se bolestmi hlavy, které postiženého velmi obtěžují a omezují. Málo kdo však tuší, že existuje ještě oční forma migrény.

Zrak patří k nejdůležitějším lidským smyslům. Ilustrační foto.

Lékařka: Na oční migrénu upozorní aura

Příbram /LÉKAŘ RADÍ/ – Migréna. Velmi nepříjemné onemocnění, kterým trpí stále větší počet lidí. Projevuje se bolestmi hlavy, které postiženého velmi obtěžují a omezují. Málo kdo však tuší, že existuje ještě oční forma migrény.

Ilustrační fotografie.

Třebíčská nemocnice vydala informační příručku

Třebíč - Aktuální seznam kontaktů, ordinačních dob a služeb nabízí třebíčská nemocnice v ucelené brožuře. Na padesáti dvou stranách formátu A5 představuje kompletní nabídku vyšetření i další doplňkové služby. K vyzved-nutí je zdarma na recepci nemocnice a v některých čekárnách odborných ordinací.

Kostel v Brtnici ukrývá ostatky blahoslavené Juliány z italského rodu Collalto. Ukážou se veřejnosti?

Brtnice uctívá blahoslavenou italskou abatyši Juliánu

Brtnice – Juliána Collalto žila od svých deseti let řeholním životem v severoitalském klášteře. V pobělohorské době získal šlechtický rod Collalto v Brtnici rodové sídlo a do místního kostela se dostala i relikvie s ostatky blahoslavené Juliány Collalto.

Ilustrační foto.

Lékařka: Akupunktura léčí migrénu i bolest zad

Akupunktura, léčebná metoda, která ve společnosti vyvolává odlišné postoje. Jedni ji zásadně odmítají, jiní s dobrými zkušenostmi nedají na metodu tradiční čínské medicíny dopustit. O této metodě si tentokrát povídat s primářkou centra komplexní rehabilitační péče Oblastní nemocnice Příbram MUDr. Barborou Daňhovou.

Lékařka Barbora Daňhová

Lékařka: Akupunktura léčí migrénu i bolest zad

Příbram /ROZHOVOR/ – Akupunktura, léčebná metoda, která ve společnosti vyvolává odlišné postoje. Jedni ji zásadně odmítají, jiní s dobrými zkušenostmi nedají na metodu tradiční čínské medicíny dopustit. O této metodě si tentokrát povídat s primářkou centra komplexní rehabilitační péče Oblastní nemocnice Příbram MUDr. Barborou Daňhovou.

Ilustrační foto.

Chraňte svůj mozek před mrtvicí

Nekvalitní strava, stres a nedostatek pohybu ohrožují celý náš organismus. Velice se podepisují také na mozku, nejsložitějším a velice podstatném orgánu našeho těla. Podle alarmujících čísel se nejméně 25 % Čechů setká během svého života s migrénou.

Ilustrační foto.

Chraňte svůj mozek před mrtvicí

Nekvalitní strava, stres a nedostatek pohybu ohrožují celý náš organismus. Velice se podepisují také na mozku, nejsložitějším a velice podstatném orgánu našeho těla. Podle alarmujících čísel se nejméně 25 % Čechů setká během svého života s migrénou.