Kreativ

ŠTÍTEK: migréna

Ilustrační foto

Bolest hlavy dokáže potrápit

Náchodsko - Zná to zřejmě každý… Nesnesitelná bolest hlavy, která člověku nedovolí myslet na nic jiného a úplně ho vyřadí z běžného života. Řeč je o migréně.

Současná doba přeje rozhlednám, tedy alespoň v okrese Třebíč. Ideální podmínky pro ně nabízejí vodojemy, protože se nacházejí na vysokých kopcích. Vodárny a svazek obcí se rozhodly nabízet je veřejnosti.

Rozhledny Třebíčska nabízejí krásnou vyhlídku

Třebíčsko – „Rozhlédni se, člověče, než ti život mezi prsty uteče. Opusť svoji rodnou pec a vydej se s námi někam na kopec. Všechny tvoje problémy, strasti, žaly, migrény ti vyřeší jen rozhledny,“ zpívá ve své písni Bedřich Ludvík. Takováto „léčitelská“ místa můžete navštívit i na Třebíčsku.

Ve Sluníčku vylepšovali cirkulaci

Ve Sluníčku zlepšili cirkulaci

Rychnov nad Kněžnou - V ozdravném centru se předváděly moderní trendy v čínské medicíně, bylo možné podstoupit i intenzivní masáž.

Kostel ve Stříbrných Horách stojí na místě zaniklé hornické osady. Z původní gotické stavby se dochoval hrotitý portál mezi podvěžím a lodí. Je zasvěcen Kateřině Alexandrijské, kterou Vatikán pro nedoloženost škrtl ze seznamu svatých.

Kostel patří historicky nedoložené světici

Stříbrné Hory - Kostel ve vsi nedaleko Přibyslavi, který vystavěli železnorudní horníci ve 13. století z vděčnosti za požehnané dolování, je zasvěcen Kateřině Alexandrijské.

Ilustrační foto

Rozhledny má Třebíčsko dvě. Mohou přibýt další

Třebíčsko – „Všechny tvoje problémy, strasti, žaly, migrény, ti vyřeší jen rozhledny,“ zpívá v úvodní písni televizního cyklu jeho autor Bedřich Ludvík. Další taková „léčitelská“ místa by mohla v brzké době přibýt i na Třebíčsku.

Ilustrační foto.

Pacienti po Novém roce za léky zřejmě zaplatí méně

Praha – Doplatky pacientů v lékárnách po Novém roce asi klesnou, po dvou až třech měsících ale zase stoupnou a pacienti budou doplácet na své léky stejně, nebo i o něco více než dnes. Výdaje pojišťoven v lednu naopak stoupnou a posléze se vrátí na původní úroveň.

Ilustrační fotografie.

Vědci údajně našli rizikový gen migrény

Londýn – Mezinárodní tým vědců objevil rizikový gen běžné migrény. Vědci od analýzy spočívající na vyšetření 50.000 testovacích osob očekávají nové cesty k pochopení vzniku migrén a tím také umožní vznik nových léčebných postupů a medikamentů. Tým vedený Aarnem Palotiem z britského ústavu Wellcome Trust Sanger zveřejnil svůj objev genu migrény v odborném časopise Nature Genetics.

Ilustrační foto

Zima je pryč, ožívají nejen zahrádky

Moravskoslezský kraj – Snad už definitivní sbohem, kterým zahrozila ještě počátkem minulého týdne zima, potěšilo zřejmě každého našince. Občas se říká, že jaro nejvíce potěší děti.

Ilustrační foto

Lékařka radí: spěte v chladné místnosti a otužujte se

Krkonoše, Pojizeří - Zdravotně mnohem hůře se mohou v těchto dnech cítit lidé, kteří mají nemocné srdcem, bolí je klouby nebo trpí migrénami. Na vině je totiž až dvacetistupňový teplotní rozdíl, a to během několika málo dnů.

Očkování. Ilustrační snímek.

Lékařka radí: spěte v chladné místnosti a otužujte se

Liberecký kraj - Zdravotně mnohem hůře se mohou v těchto dnech cítit lidé, kteří mají nemocné srdcem, bolí je klouby nebo trpí migrénami. Na vině je totiž až dvacetistupňový teplotní rozdíl, a to během několika málo dnů.

Desítky lidí zavítaly ve středu 7. října na Den otevřených dveří na neurologické oddělení přerovské nemocnice.

Lidé se nechali vyšetřit na neurologii

Přerov /FOTOGALERIE/ - Desítky návštěvníků přilákal Den otevřených dveří, který ve středu 7. října uspořádala přerovská nemocnice na zdejším neurologickém oddělení.

Ilustrační foto

Rozmarné léto si s lidmi a jejich zdravím hraje

Jindřichův Hradec - Horko, déšť, dusno, bouřky, vlhkost pomalu jako u moře. A v posledních dnech i tropické teploty. Takové jsou výkyvy počasí za poslední dny a týdny. Přinášejí i zdravotní problémy.  

Ilustrační foto.

Inzerát způsobil ženě peklo

Uherské Hradiště /HLASUJTE V ANKETĚ/ - Nenápadný inzerát, který ovšem za účelem poškození osoby na internet vložil neznámý „vtipálek“ způsobil 34leté ženě ze Slovácka trauma, které si nedokázala představit ani v tom nejhorším snu.

Ilustrační obrázek

Inzerát způsobil ženě peklo

Uherské Hradiště - Nenápadný inzerát, který ovšem za účelem poškození osoby na internet vložil neznámý „vtipálek“ způsobil 34leté ženě ze Slovácka trauma, které si nedokázala představit ani vtom nejhorším snu. Navíc prozatím marně pátrá po viníkovi, ojehož skutečné identitě jen spekuluje.

Informace uvedené v článku se nezakládají na pravdě.

Pódium zmizí z náměstí. Randál se už nedá vydržet

Zlín /INFORMACE V ČLÁNKU SE NEZAKLÁDAJÍ NA PRAVDĚ/ - „Jejkote, to je ale randál, to už není možné,“ prohlásila v úterý odpoledne podle očitých svědků ve své kanceláři primátorka Zlína Irena Ondrová. Na pódiu před radnicí se totiž právě konal studentský majáles, který sama chvíli předtím zahájila. Hlasitá muzika vystupujících kapel jí ale brzy poté přes její známou zálibu v kultuře začala vadit.

rněnská výtvarnice Michaela Štroblová tvořící pod přezdívkou Siréna

Jsem snílek, ale občas potřebuji srazit zpět

Brno - Cesta s pomerančovníky, Lukrécie, Rozhovor s nenarozeným nebo Dva tisíce mil pod mořem. Takové názvy dává svým dílům brněnská výtvarnice a spisovatelka Siréna, vlastním jménem Michaela Štroblová.

Ilustrační foto

Migrénu spouští víno a sýry

Bolest hlavy, která člověka paralyzuje na několik hodin. Tak lze zjednodušeně popsat záchvat migrény, kterou trpí častěji ženy než muži.

Meduňka - ilustrační foto

Meduňka zahání bolest

Na bolesti hlavy nemusíte hned vytahovat prášky. Někdy lépe pomůže příroda. Meduňku lékařskou zasvěcenou bohyni Dianě používali Řekové na bolesti hlavy již před tisíci lety.

Ilustrační foto

Diváci si stěžují, že filmy v multikině řvou

Zlín - Řadě diváků vadí v novém zlínském multikině ve Zlatém jablku příliš hlasitá produkce. Vedení Golden Apple Cinema se hájí tím, že do Zlína přicházejí filmy už špatně namixované, kdy jsou zvukové efekty neúměrně zvýrazněny na úkor mluveného slova.