Kreativ

ŠTÍTEK: mleté maso

Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese. Recept, který si zamilujete

Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí, ale lze je připravit na mnoho způsobů. Kombinaci mletého masa s rajčatovou omáčkou prostě nejde odolat. 

Zpracování masa - ilustrační foto

Lidl stahuje maso. Mleté z Polska šedesátkrát překročilo limit pro antibiotika

Veterináři nařídili řetězci Lidl stáhnout skoro 17,5 tuny vepřového mletého masa původem z Polska, ve kterém zjistili šedesátkrát překročený limit pro antibiotika. V Česku jej zpracovávala firma Maso uzeniny Polička. Spotřebitelé by vepřové mleté maso neměli konzumovat, můžou ho vrátit na prodejně, kde ho zakoupili, sdělil dnes ČTK za Státní veterinární správu (SVS) Petr Majer. Podle Lidlu nese odpovědnost za uvedenou situaci výhradně dodavatel z Poličky, od kterého nemá řetězec sjednané dodávky masa z Polska.

Masová sekaná

Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky

Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je hotové velmi rychle. Pokud vám docházejí nápady, co z něj uvařit, inspirujte se našimi recepty na houbovou sekanou, mleté placky nebo pikantní kuličky. Určitě si pochutnáte. 

V hotelovém komplexu v keňském Nairobi se bojuje

Ozbrojenci zaútočili na hotelový komplex v Nairobi. Zemřelo nejméně čtrnáct lidí

Keňským hlavním městěm Nairobi v úterý otřásly výbuchy a střelba. Na hotelového komplexu DusitD2 v centru města vtrhli okolo třetí hodiny odpoledne nejméně čtyři ozbrojenci. Podle posledních informací si útok vyžádal nejméně patnáct obětí, další lidé byli převezeni k ošetření do nemocnice. K odpovědnosti za útok se již přihlásilo hnutí Šabáb. 

Hlavním cílem originálního jarmarku je získat dotace na otevření Čajovny Pod Moruší v Benešově.

V historických prostorách Piaristické koleje se tvoří projekt nové čajovny

Benešov - Originální vánoční jarmark uspořádala skupinka přátel, kteří se rozhodli v Benešově podnítit projekt nové čajovny, a to přímo v nádherných historických prostorách Piaristické koleje. Na jarmarku, který se odehrál na nádvoří koleje, dostali příležitost k prezentaci svých výrobků tvořiví lidé z Benešova a okolí, i šikulové z chráněných dílen Villa Vallila a Odlochovice. 

Ilustrační fotografie.

Jídlo kradl ve velkém

Tábor – Mladý muž se při krádeži neostýchal. V sobotu 8. prosince navštívil prodejnu potravin na ulici 9. května.

Radek Skala se v sobotu v budějovickém obchodním centru IGY projedl k titulu Jihočeský jedlík. Za 30 minut snědl 6,5 hamburgru a kdyby bylo víc času, zvládl by prý ještě dva. Vyhrál zapůjčení jeepu s plnou nádrží na celý víkend.

Jihočeský jedlík dal šest a půl hamburgeru

České Budějovice – Za půl hodiny sníst co nejvíce hamburgerů, získat titul Jihočeský jedlík a k tomu jeep s plnou nádrží na víkendovou jízdu. To mělo v sobotu v obchodním centru IGY jako cílovku pět odvážných mužů v rámci valentýnské akce s pestrým programem.

Římský kmín

Římský kmín: Do jídla i do parfému

Exotický bratranec našeho kmínu, o co víc podobný vzhledem, o to rozdílnější v chuti – římský kmín. Toto pro nás stále ještě ne zcela běžně používané koření pochází z Egypta a sloužilo svému účelu již od pradávna. Také bylo přidáváno do výbavy faraonů v pyramidách, zřejmě jako medicína. 

Restaurant Day Ostrava 2017 na Masarykově náměstí.

OBRAZEM: Festival chutí na náměstí

Restaurant Day se jmenovala akce, při které se v sobotu na Masarykově náměstí ochutnávaly gastronomické zajímavosti od třiceti domácích kuchtíků.

V hořické prodejně veterináři objevili 60 kilo prošlého masa

Poloprázdný pult. V prodejně objevili nepoživatelné maso

Hořice - Někomu maso voní, jinému nikoli, ale když je zkažené, poznají to všichni. Na nedostatečnou úroveň hygieny a zápach v prodejně masa společnosti PMU CZ a.s. v objektu místního Lidu upozornil veterináře anonymní telefonát. Výsledek „přepadovky" byl překvapivý.

Mladí kuchaři a číšníci ukázali, že své řemeslo ovládají.

Strakoničtí učni v Brně uspěli na výbornou

Strakonice - Žáci oboru kuchař - číšník Střední odborné školy řemesel a služeb Strakonice se 10. května zúčastnili v Brně 17. ročníku celostátní soutěže BIRELL CUP 2017.

První únorový víkend připravovali v muzeu sekanou a karbanátky.

V muzeu dělali karbanátky z vepřového a slepice

Uherské Hradiště – Sekaná a mleté maso bylo dříve spíše na stolech bohatších rodin. Sekaná se stala součástí pohoštění o druhém svatebním dni nebo na Nový rok či při další sváteční příležitosti.

Vaříme v muzeu. Ilustrační foto.

V muzeu uvaří sekanou a karbanátky

Uherské Hradiště – Recepty na mleté maso od našich babiček a prababiček představí na sedmém ročníku akce Slováckého muzea v Uherském Hradišti Vaříme v muzeu. Od sobotní deváté hodiny ranní si tak v sobotu mohou návštěvníci připomenout autentickou kuchyni z období začátku druhé poloviny 20. století.

Michal Slavík je fanouškem hokejistů HC Energie a na každé ze svých cest si pořídí jednu takovouto fotečku.

Postřehy Michala Slavíka z olympijského Ria 5

Rio de Janeiro, K. Vary - Karlovarský novinář Michal Slavík si pracovně „užívá" olympijských her. V poslední části svých Postřehů z Ria se podíval na ceny, které v Brazílii jsou a za které návštěvníci olympijských her nakupují.

Ilustrační foto.

Recepty na dlouhověkost: spánek a pozitivní přístup k životu

Řím - Je nejstarším člověkem světa, jediným, který se narodil ještě v 19. století. A jaký má stošestnáctiletá Italka Emma Moranová recept na dlouhověkost? Tři vejce denně, z toho dvě syrová, a trochu mletého masa, také částečně syrového. Britský deník The Daily Telegraph přinesl i další rady stoletých, jak se dožít vysokého věku.

Ilustrační foto.

Inspekce zjistila salmonelu v mase z Lidlu

Olomoucký kraj – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI ) odhalila salmonelu v mletém mase původem z Polska, které prodával obchodní řetězec Lidl. Na pultech už potravina s datem použitelnosti do 30. dubna není.

Ilustrační foto

Inspekce zjistila salmonelu v mase z Lidlu

Olomoucký kraj – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI ) odhalila salmonelu v mletém mase původem z Polska, které prodával obchodní řetězec Lidl. Na pultech už potravina s datem použitelnosti do 30. dubna není.

Ilustrační foto

Obezitolog radí o Velikonocích střídmost ve stravě a pohyb

Střídmost ve stravování a dostatek pohybu radí přední český obezitolog profesor Štěpán Svačina pro volné dny Velikonoc. I když si lidé dopřejí tradiční velikonoční pochoutky, jako jsou nádivka z uzeného s kopřivami, domácí klobásky, vejce či sladký mazanec, měli by podle něj znát míru. Podle výživových poradců mohou lidé pojmout Velikonoce i jako jarní start pro vylepšení životosprávy a životní pohody.

Ilustrační foto

Obezitolog radí o Velikonocích střídmost ve stravování a dostatek pohybu

Praha – Střídmost ve stravování a dostatek pohybu radí přední český obezitolog profesor Štěpán Svačina pro volné dny Velikonoc. I když si lidé dopřejí tradiční velikonoční pochoutky, jako jsou nádivka z uzeného s kopřivami, domácí klobásky, vejce či sladký mazanec, měli by podle něj znát míru. Podle výživových poradců mohou lidé pojmout Velikonoce i jako jarní start pro vylepšení životosprávy a životní pohody.