KOMERČNÍ PREZENTACE-Šťavnaté steaky a voňavé hamburgery jako ze steakhousu. K tomu pečené brambory se zakysanou smetanou, rozpečenou bagetu s česnekem, křupavé hranolky nebo čerstvý salát s lahodným dresinkem. Kdo by odolal?
Dvůr Králové – Již brzy uvidí návštěvníci zoo ve voliéře u pavilonu Ptačí svět zajímavý ptačí druh, zejozoba afrického. Zejozoby africké chovalo v Evropě do současné doby pouze sedm zoologických zahrad, Dvůr Králové se nyní stává osmou.
Připravili jsme pro vás třetí díl naší Abecedy koření. Tentokrát se zaměříme na písmeno C a Č. Kromě starých známých druhů, jako je česnek, se seznámíme i s méně tradičním kořením, například s černuchou.
Mostecko - Houbaři již nacházejí v lesích na Mostecku své jarní úlovky. Jedním z nich se Mosteckému deníku pochlubila Eva Sedláková z Litvínova. Z okolí města si přinesla košík kačenek českých.
Mostecko - Houbaři již nacházejí v lesích na Mostecku své jarní úlovky. Jedním z nich se Mosteckému deníku pochlubila Eva Sedláková z Litvínova. Z okolí města si přinesla košík kačenek českých.
Všichni, kdo dobře a rádi grilují a chtěli by získat titul mistra, se mohou přihlásit do GLOBUS GRILMÁNIE. Oficiální mistrovství České republiky v grilování letos vstupuje do osmého ročníku. Se svým kulinářským uměním mohou soutěžit týmy se soupeři nejen z České republiky.
Všichni se těší na dva volné dny, které jim stejně proprší. Samozřejmě. Už jsem to kdysi viděl v nějakém americkém naučném seriálu. Je prý dokonce statisticky vypočítané, že nejvíce týdnů v roce je právě takových, kdy je v pracovní dny hezky a o víkendu se počasí pokazí.
Náchod/ Rijád - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda, která pracuje v Saúdské Arábii.Tentokrát něco málo pro gurmány. Jak se Arabové vlastně stravují?
Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku.
Třebíčsko - Jaká byla loňská úroda ovoce se ukáže vždycky na podzim a v zimě, kdy se všechny přebytečné plody, které se ke konzumaci v čerstvém stavu nehodí a zavařenin a kompotů už je taky dost hodí do sudu. Obligátní otázku Kam s ním? je v tomto ohledu na vysočině zbytečná.
V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.
Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.
Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.
Zlín - /SKÓRE DENÍKU/ Levné párky vyrobené z kůží a škrobu a "éček", čokoláda z palmového tuku a cukru s minimem kakaa, sýry s rostlinným tukem, obarvené limonády se sladidly nebo mleté maso jen s polovinou masa ? V našich obchodech běžné potraviny. Zajímáte se o to, co jíte?
Dolní Újezd – Grilování se stalo novým fenoménem. V létě voní maso téměř ze všech zahrad. Na grilu se dá připravit nejen maso, ale také zelenina nebo ovoce.
Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Pardubice – Žáci třídy 4.B ze Základní školy (ZŠ) nábřeží Závodu míru v Pardubicích byli pozváni informačním a poradenským střediskem pro cizince „Most pro lidská práva“ v Pardubicích na setkání v souvislosti s vítáním nového lunárního roku - Roku králíka.
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Ústí nad Labem – Vítězný recept od čtenáře Milana Tobiáše na Burské kuřecí řízky slavil mezi návštěvníky restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu úspěch.
Prostějov – Do ulic Prostějova vyrazilo ve středu pět dvojic studentů Švehlovy střední školy a jedna z Cyrilometodějského gymnázia, aby se pokusily kolemjdoucím prodat co nejvíce bílých pastelek. Výtěžek pak pomůže k lepšímu životu nevidomým.
Olomouc – Už páté narozeniny oslavil tento týden Šimon, lev berberský, obyvatel zoologické zahrady na Svatém Kopečku u Olomouce. Jako dárek mu v pátek pracovníci zahrady připravili speciální masový dort.