Kreativ

ŠTÍTEK: mleté maso

Zejozob africký

Novým ptačím druhem v zoo je zejozob africký

Dvůr Králové – Již brzy uvidí návštěvníci zoo ve voliéře u pavilonu Ptačí svět zajímavý ptačí druh, zejozoba afrického. Zejozoby africké chovalo v Evropě do současné doby pouze sedm zoologických zahrad, Dvůr Králové se nyní stává osmou.

Ilustrační foto

Hledá se nejlepší grilovací tým v ČR. Přihlaste se

Všichni, kdo dobře a rádi grilují a chtěli by získat titul mistra, se mohou přihlásit do GLOBUS GRILMÁNIE. Oficiální mistrovství České republiky v grilování letos vstupuje do osmého ročníku. Se svým kulinářským uměním mohou soutěžit týmy se soupeři nejen z České republiky.

Redaktor Slováckého deníku Michael Lapčík.

Víkend nám proprší. Důchod jakbysmet

Všichni se těší na dva volné dny, které jim stejně proprší. Samozřejmě. Už jsem to kdysi viděl v nějakém americkém naučném seriálu. Je prý dokonce statisticky vypočítané, že nejvíce týdnů v roce je právě takových, kdy je v pracovní dny hezky a o víkendu se počasí pokazí.

Markéra Klemmová (vpravo) s kamarádkou Petrou jedí felafel.

Jídlo se jí v Rijádu nejčastěji rukama

Náchod/ Rijád - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda, která pracuje v Saúdské Arábii.Tentokrát něco málo pro gurmány. Jak se Arabové vlastně stravují?

Eva Marťáková s výhrou.

Porotu zaujala jarní kedlubnová polévka

Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku. 

Vyhlášení vítězů 3. mezinárodního koštu slivovice a pálenek.

Víkend ovládnou ochutnávky domácích pálenek, slivovic a likérů

Třebíčsko - Jaká byla loňská úroda ovoce se ukáže vždycky na podzim a v zimě, kdy se všechny přebytečné plody, které se ke konzumaci v čerstvém stavu nehodí a zavařenin a kompotů už je taky dost hodí do sudu. Obligátní otázku Kam s ním? je v tomto ohledu na vysočině zbytečná.

Recepty klasické italské kuchyně připravuje gastronomický odborník Claudio Rossi

Deník servíruje italské speciality: Boloňská omáčka

V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.

Mleté maso zapečené se zelím a rýží.

HLASUJTE: Recept byl neobvyklý kombinací

Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.

Kuchařka Martina Hiřičová ukazuje vítězné menu posledního kola kulinářské soutěže O nejlepší čtenářský recept Vykládanou roládu.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

Ilustrační foto

ANKETA: Sledujete složení potravin které kupujete?

Zlín - /SKÓRE DENÍKU/ Levné párky vyrobené z kůží a škrobu a "éček", čokoláda z palmového tuku a cukru s minimem kakaa, sýry s rostlinným tukem, obarvené limonády se sladidly nebo mleté maso jen s polovinou masa ? V našich obchodech běžné potraviny. Zajímáte se o to, co jíte?

Raut k ukončení tábora v Dominu Domažlice.

Děti připravily rodičům raut

Domažlice – Kluci a holky v akci, tak se jmenoval příměstský prázdninový tábor, který pro děti uspořádal Dům dětí a mládeže Domino v Domažlicích.

Ilustrační foto

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Ilustrační foto

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Soutěž o nejlepší křapáč.

Gurmáni se sešli pod Umbulí

Letohrad-Kunčice – Gurmáni a příznivci „srandamačů“ se v sobotu sešli v areálu pod Umbulí. Po roce opět soutěžili o nejlepší křapáč.

Děti ze Závodu míru přivítaly Rok králíka

Děti ze Závodu míru přivítaly Rok králíka

Pardubice – Žáci třídy 4.B ze Základní školy (ZŠ) nábřeží Závodu míru v Pardubicích byli pozváni informačním a poradenským střediskem pro cizince „Most pro lidská práva“ v Pardubicích na setkání v souvislosti s vítáním nového lunárního roku - Roku králíka.

Výherní čtenářský recept

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

FOTO: Bílé pastelky pomůžou půjčovně pro nevidomé

Prostějov – Do ulic Prostějova vyrazilo ve středu pět dvojic studentů Švehlovy střední školy a jedna z Cyrilometoděj­ského gymnázia, aby se pokusily kolemjdoucím prodat co nejvíce bílých pastelek. Výtěžek pak pomůže k lepšímu životu nevidomým.

V milovické základní škole měly děti možnost seznámit se s romskými tradicemi a historií.

Milovické děti ochutnaly romské holubky

Milovice /FOTOGALERIE/ - V milovické základní škole se ve čtvrtek konal den romské kultury. Děti ze čtvrtých tříd se seznámily s historií Romů, jejich tradicemia ochutnaly romská jídla.