Kreativ

ŠTÍTEK: mleté maso

Steaky, hamburgery & spol.

KOMERČNÍ PREZENTACE-Šťavnaté steaky a voňavé hamburgery jako ze steakhousu. K tomu pečené brambory se zakysanou smetanou, rozpečenou bagetu s česnekem, křupavé hranolky nebo čerstvý salát s lahodným dresinkem. Kdo by odolal?

Novým ptačím druhem v zoo je zejozob africký

Dvůr Králové – Již brzy uvidí návštěvníci zoo ve voliéře u pavilonu Ptačí svět zajímavý ptačí druh, zejozoba afrického. Zejozoby africké chovalo v Evropě do současné doby pouze sedm zoologických zahrad, Dvůr Králové se nyní stává osmou.

Hledá se nejlepší grilovací tým v ČR. Přihlaste se

Všichni, kdo dobře a rádi grilují a chtěli by získat titul mistra, se mohou přihlásit do GLOBUS GRILMÁNIE. Oficiální mistrovství České republiky v grilování letos vstupuje do osmého ročníku. Se svým kulinářským uměním mohou soutěžit týmy se soupeři nejen z České republiky.

Víkend nám proprší. Důchod jakbysmet

Všichni se těší na dva volné dny, které jim stejně proprší. Samozřejmě. Už jsem to kdysi viděl v nějakém americkém naučném seriálu. Je prý dokonce statisticky vypočítané, že nejvíce týdnů v roce je právě takových, kdy je v pracovní dny hezky a o víkendu se počasí pokazí.

Jídlo se jí v Rijádu nejčastěji rukama

Náchod/ Rijád - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda, která pracuje v Saúdské Arábii.Tentokrát něco málo pro gurmány. Jak se Arabové vlastně stravují?

Porotu zaujala jarní kedlubnová polévka

Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku. 

Víkend ovládnou ochutnávky domácích pálenek, slivovic a likérů

Třebíčsko - Jaká byla loňská úroda ovoce se ukáže vždycky na podzim a v zimě, kdy se všechny přebytečné plody, které se ke konzumaci v čerstvém stavu nehodí a zavařenin a kompotů už je taky dost hodí do sudu. Obligátní otázku Kam s ním? je v tomto ohledu na vysočině zbytečná.

Deník servíruje italské speciality: Boloňská omáčka

V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.

HLASUJTE: Recept byl neobvyklý kombinací

Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

ANKETA: Sledujete složení potravin které kupujete?

Zlín - /SKÓRE DENÍKU/ Levné párky vyrobené z kůží a škrobu a "éček", čokoláda z palmového tuku a cukru s minimem kakaa, sýry s rostlinným tukem, obarvené limonády se sladidly nebo mleté maso jen s polovinou masa ? V našich obchodech běžné potraviny. Zajímáte se o to, co jíte?

Děti připravily rodičům raut

Domažlice – Kluci a holky v akci, tak se jmenoval příměstský prázdninový tábor, který pro děti uspořádal Dům dětí a mládeže Domino v Domažlicích.

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Gurmáni se sešli pod Umbulí

Letohrad-Kunčice – Gurmáni a příznivci „srandamačů“ se v sobotu sešli v areálu pod Umbulí. Po roce opět soutěžili o nejlepší křapáč.

Děti ze Závodu míru přivítaly Rok králíka

Pardubice – Žáci třídy 4.B ze Základní školy (ZŠ) nábřeží Závodu míru v Pardubicích byli pozváni informačním a poradenským střediskem pro cizince „Most pro lidská práva“ v Pardubicích na setkání v souvislosti s vítáním nového lunárního roku - Roku králíka.

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

FOTO: Bílé pastelky pomůžou půjčovně pro nevidomé

Prostějov – Do ulic Prostějova vyrazilo ve středu pět dvojic studentů Švehlovy střední školy a jedna z Cyrilometoděj­ského gymnázia, aby se pokusily kolemjdoucím prodat co nejvíce bílých pastelek. Výtěžek pak pomůže k lepšímu životu nevidomým.