Kreativ

ŠTÍTEK: mýtus

Zabíjačka ve Vrchoslavicích

Vrchátkami vonělo vepřové. Podívejte se

Místo cukroví mastné pusy. Pro své spoluobčany přichystali příjemné předvánoční zpestření místní fotbalisté z TJ Sokol Vrchoslavice 1946, když v sobotu uspořádali na návsi pravou domácí zabíjačku.

Ilustrační foto

Auta letos srazila desítky chodců

Beroun - Policejní statistiky jsou alarmující. Za letošní rok se na silnicích berounského regionu střetlo s vozidlem jednatřicet chodců. Dva z nich utrpěli těžká zranění a jednadvacet bylo zraněno jen lehce. Deset z nich dopravní nehodu zavinilo. Jen za posledních jeden a půl měsíce se odehrálo s účastí chodce osm dopravních nehod.

Ilustrační foto.

Mýtem zavoní rybí lahůdky

Mýto – Advent 2018 startuje v Mýtě naostro až dnes odpoledne. Mikulášská nadílka pro ty nejmenší se uskuteční od 14.30 a 15.30 hodin v kostele svatého Štěpána nad městem. 

Spoluautor komiksu Ondřej Kavalír

Král Šumavy je plný paradoxů, říkají autoři nového komiksu

Mlha, chlad a silueta obratně křižující močály. Josef Hasil, známý převaděč z 50. let, zachycený v knižní i filmové verzi, se vrací. V komiksu Návrat Krále Šumavy na motivy románu Davida J. Žáka. Jeho spoluautor Ondřej Kavalír představuje první díl Na čáře.

SOBOTNÍ OBĚD VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ. Všichni si jídlo chválili a byli s obědem spokojeni.

Do školní jídelny pozvali na sobotní oběd rodiče

Přežitek o tom, že jídlo ve školní jídelně se nedá jíst a je to pořád to samé máme v sobě snad všichni. I přesto, že řada jídelen se snaží metody i jídelníčky modernizovat, v lidech tento mýtus stále zůstává a nevědomky jej často přenáší i na děti.

Noc venku je ve Dvoře Králové nad Labem tradiční akcí.Benefice z knihovny se bude hodit.

Kdo chce, může si vyzkoušet přenocování venku

Dvůr Králové/Trutnov - Benefiční akci na podporu osob bez domova, jejímž cílem je bořit mýty a předsudky spojené s bezdomovectvím, vybrat trvanlivé potraviny pro osoby v nouzi a zažít si noc přespáním na veřejném prostranství, organizuje ve čtvrtek Pečovatelská služba Města Dvůr Králové nad Labem. 

Výstava v berounském muzeu je věnována osobě T. G. Masaryka.

Muzeum uspořádalo výstavu k výročí republiky

Beroun /FOTOGALERIE/ - V Muzeu Českého krasu v Berouně je zajímavá výstava. Ta je věnována našemu prezidentu osvoboditeli, kterým je Tomáš Garrigue Masaryk. Výstava TGM Mýty a skutečnost je věnována stému výročí vzniku Československa.

Tým trenéra Petra Rady pokořil na Střelnici Plzeň, kterou porazil v dalším zápase Fortuna ligy 3:0.

Radům tým exceloval a vyvracel mýty

Jablonec nad Nisou – „Plukovníkovi“, jak se přezdívá trenéru Radovi, přinesla premiéra v Evropské lize zklamání v podobě výsledku. Ta penalta ho hodně trápila, ale co je podstatné, nijak ho netrápil následující soupeř – mistrovská Plzeň! Rada se nepáral s tím, zda jsou jeho hráči unavení či ne. Postavil, až na Doležala stejnou základní sestavu jako v Rennes a k šoku všech pražských novinářských bolestínků, co psali hlavně o tom, že má Plzeň o den odpočinku víc, jeho tým sehrál skvělou partii nejen po fotbalové stránce, což hřálo srdíčka všech prokřehlých fandů v ochozech, ale i po fyzické.

Dovolená na Krétě. Ilustrační foto.

Přednáška o Krétě připomene mýty

Hradec Králové - Minojskou kulturu, která je nejstarší známou evropskou civilizací a váže se k ostrovu Kréta, můžou návštěvníci poznat v úterý od 18 hodin na přednášce doprovozené promítáním v sídle mezinárodní organizace Nová Akropolis.

Praktický seminář GDPR

GDPR nezajistí anonymitu dlužníkům. Podívejte se na mýty o evropské normě

Nová evropská norma na ochranu osobních dat platí přes měsíc a již se ukazuje, že si její obsah někteří lidé vykládají mylně. Mimo jiné se domnívají, že mají právo nedat souhlas, nebo požadovat vymazání osobních dat u jakéhokoliv subjektu, který jejich údaje v souladu s jinými zákony spravuje.  

Pražské služby vyvracejí mýty o třídění odpadu v hlavním městě v reakci o rozšíření videa z hlavního nádraží.

Sype se všechen tříděný odpad na jednu hromadu? Pražské služby boří mýty

/VIDEO/ Vášnivou debatu o třídění odpadu vyvolalo "virální" video pracovníka úklidové služby, který na hlavním nádraží v Praze sesype obsah speciálních košů na papír, plast a sklo do jednoho pytle. Je to normální? A kdo za to může? Situace došla až tak daleko, že Pražské služby rozeslaly do médií obsáhlý text s vysvětlením.

Ilustrační foto.

Letohrad se loučí po letech s divizí

Letohrad - Je konec! Už sobotní porážka ve Zbuzanech 0:1 hodně napověděla, že účinkování Letohradu v divizní skupině C se chýlí ke konci. Nedělní výhra Dvora Králové nad Vysokým Mýtem 2:0 všechno podtrhla červeným písmem.

David Dufek vyvrací mýty o rakovině

Našli mu nádor. Teď český medik vyvrací mýty o rakovině

Když se medik z brněnské Masarykovy univerzity začal věnovat onkologii, netušil, že se brzy s rakovinou bude potýkat sám. Davidu Dufkovi lékaři ve čtyřiadvaceti letech našli nádor mízní uzliny. Teď svůj příběh sdílí online a vyvrací mýty o léčbě.

David Dufek vyvrací mýty o rakovině

Našli mu nádor. Teď medik vyvrací mýty o rakovině

Brno – Když se medik z brněnské Masarykovy univerzity začal věnovat onkologii, netušil, že se brzy s rakovinou bude potýkat sám. Davidu Dufkovi lékaři ve čtyřiadvaceti letech našli nádor mízní uzliny. Teď svůj příběh sdílí online a vyvrací mýty o léčbě.

Zkouška hry Radúz a Mahulena v hradeckém Klicperově divadle.

Radúz a Mahulena: zábavný pohled na starý mýtus

Hradec Králové /FOTO/ - V režii Terezy Karpianus se na prkna hradeckého Klicperova divadla vrací slavné české poetické drama z pera Julia Zeyera o magurském princi Radúzovi a tatarské princezně Mahuleně.

Na placený úsek upozorní řidiče pípnutí, které se ozve z jejich palubní jednotky při průjezdu bránou.

Ministerstvo dopravy podalo rozklad kvůli mýtu. Rozporuje údajné pochybnosti

Ministerstvo dopravy podalo předsedovi antimonopolního úřadu rozklad proti verdiktu, kterým úřad zrušil mýtný tendr. Poukazuje na to, že tendr byl zrušen poté, co jej mimo jiné napadla firma Kapsch např. kvůli začernění údajů, které si ale předtím sama vyžádala. Ministerstvo o tom informovalo ve své tiskové zprávě. 

Ilustrační foto

Raková si to rozdá s Mýtem B

Rokycansko – Fotbalová nabídka je v rámci okresu pestrá. Vévodí jí nedělní zápas krajského přeboru v Mýtě. Zápasy zpravidla začínají v 17 hodin.

Najdete si ještě čas na žehlení, nebo také dáváte přednost „nežehlivým“ a „nemačkavým“ textiliím?

Nežehlivé povlečení: Plus nebo mýtus?

Stále častěji vídáme regály přeplněné ložním povlečením s „nemačkavou“ a „nežehlivou“ úpravou. Málokdo si přes vidinu nulové práce se žehlením uvědomí, že se za sympaticky vyhlížející úpravou skrývají tuny „umělotin“ a jiné agresivní chemie.

Horoskopy tajemství nebo lež.

Horoskopy: Tajemství, nebo lež?

Chrudim – Horoskopy. Jedni v ně věří natolik, že si neváhají nechat sestavovat své vlastní, nebo kvůli nim dokonce volají na předražené astrologické telefonní linky.

Ilustrační snímek.

No a? slibuje nekorektní humor

Pardubice – V úterý dopoledne bude na Malé scéně ve dvoře odehráno pro školy nové představení Východočeského divadla Čtyři světové strany.

Z utkání Tachov - Mýto.

Tachov pokračuje na vítězné vlně

Tachov – Bez ztráty bodu ukončil loni FK Tachov podzimní část krajského fotbalového přeboru. A v sobotu na sérii zápasu bez jediné porážky navázal v šestnáctém a prvním jarním kole soutěže.

O životě bobrů, nejznámějších vodních hlodavců, se mohli v sobotu dozvědět spoustu zajímavostí návštěvníci ekologického centra Sluňákov v Horce nad Moravou na Olomoucku. Tato zvířata žijící v oblasti Litovelského pomoraví se jim sice neukázala, zájemci vš

Ve Sluňákově představili život bobrů

O životě bobrů, nejznámějších vodních hlodavců, se mohli v sobotu dozvědět spoustu zajímavostí návštěvníci ekologického centra Sluňákov v Horce nad Moravou na Olomoucku.

Režisér, fotograf a novoměstský rodák Jan Svatoš.

Jan Svatoš chystá premiéru filmu

Nové Město na Moravě – Moravskou premiéru svého nejnovějšího dokumentárního filmu Archa světel a stínů přinese do Nového Města na Moravě tamní rodák Jan Svatoš.