Kreativ

ŠTÍTEK: ocenění

Z vyhlášení Sokola roku 2020

Česká obec sokolská vyhlašovala Sokoly roku 2020

Gymnasta David Jessen získal titul nejlepšího individuálního sportovce v anketě Sokol roku 2020. V jedenácti kategoriích byla nominována velká jména českého sportu, ale i cvičitelé a členové, kteří svou každodenní činností šíří sokolské hodnoty – sport, občanství, komunitu, osobnost a laskavost. Hodnotily se výsledky a počiny za rok 2020, který významně ovlivnila pandemie.

Z vyhlášení Sokola roku 2020

Česká obec sokolská vyhlašovala Sokoly roku 2020

Gymnasta David Jessen získal titul nejlepšího individuálního sportovce v anketě Sokol roku 2020. V jedenácti kategoriích byla nominována velká jména českého sportu, ale i cvičitelé a členové, kteří svou každodenní činností šíří sokolské hodnoty – sport, občanství, komunitu, osobnost a laskavost. Hodnotily se výsledky a počiny za rok 2020, který významně ovlivnila pandemie.

Setkání učitelů a pedagogických pracovníků škol a školských zařízení v prostorách Městského divadla v Prostějově.

Prostějovská obchodní akademie válí a bere další ocenění

V měsíci září proběhlo setkání učitelů a pedagogických pracovníků škol a školských zařízení v prostorách Městského divadla v Prostějově. Při této příležitosti byly předány ceny nejlepším učitelům uplynulého roku. Kam ocenění putovalo? Více v článku Evy Lošťákové, za který moc děkujeme.

Vyhlášení nejlepších sportovců města Hranice za rok 2020 ve dvoraně zámku, úterý 21. září 2021.

FOTO: Sportovec roku patřil házenkářům, titul ale obhájila Křivánková

Novopečená desátá nejlepší žena na světě v dlouhém triatlonu Simona Křivánková obhájila pozici nejúspěšnějšího sportovce města Hranice. V úterý převzala v dvoraně zámku ocenění za rok 2020, ve kterém zástupkyně hranického Rocktechnik Triatlon získala tituly mistryně republiky na střední i dlouhé trati a ovládla i Český pohár Czechman Tour.

Olivia Colmanová, představitelka královny Alžběty II., získala na udílení amerických televizních cen Emmy ocenění pro nejlepší ženský v hlavní roli v dramatu

Ceny Emmy ovládly streamovací služby. Uspěly Koruna i Dámský gambit

Letošní slavnostní udílení amerických televizních cen Emmy ovládla produkce streamovacích služeb, které si poprvé odnesly ocenění ve všech třech hlavních kategoriích. Seriál společnosti Netflix Koruna o britské královské rodině si po třech neproměněných nominacích vysloužil první vítězství v kategorii nejlepší drama, zatímco cenu za nejlepší minisérii získal rovněž netflixovský Dámský gambit. Nejlepším komediálním seriálem se stal Ted Lasso z prostředí amerického fotbalu z platformy Apple TV+.

Jiří Vodák při slavnostním ceremoniálu ve Valdštejnské zahradě

Za dlouhodobé zásluhy. Ředitel bystřického DDŠ převzal medaili od ministra Plagy

Už více než dvacet let působí Jiří Vodák jako ředitel Dětského domova se školou v Bystřici pod Hostýnem. Za tu dobu se mu podařilo domov zmodernizovat a rozšířit. Mimo to se také třeba podílel na změnách v péči o ohrožené děti. Za svou dlouhodobou činnost byl letos v létě odměněn z rukou ministra Roberta Plagy nejvyšším možným oceněním - Medailí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

Hotelovka má „zlatou“ učitelku, škola dostala stříbrnou medaili. Na snímku je učitelka Lenka Opavová a učitel Roman Rumler.

FOTO: Hotelovka má „zlatou“ učitelku, škola dostala stříbrnou medaili

Asociace kuchařů a cukrářů (AKC), jedna z největších profesních asociací u nás, v minulých dnech opět oceňovala aktivitu a odbornost svých členů. K ocenění si již při vzniku vypůjčila jméno jedné z našich nejslavnějších kuchařek, Magdalény Dobromily Rettigové a své členy oceňuje ve třech stupních, bronzovou, stříbrnou a zlatou medailí.

Předseda místní organizace Českého rybářského svazu v Hustopečích nad Bečvou Stanislav Pernický

Pokus na Bečvě jdu vysvětlovat inspekci, nechápe rybář Pernický. Hrozí mu pokuta

/ROZHOVOR/ Kvůli snaze vypátrat viníka ekologické havárie na řece Bečvě a zjistit okolnosti hromadného úhynu ryb dostává jedno ocenění za druhým. Nedávno třeba Environmentální cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin. České inspekci životního prostředí teď ale musí šéf rybářského svazu v Hustopečích nad Bečvou Stanislav Pernický vysvětlovat pokus, který provedl společně s profesorem Jakubem Hruškou. Jeho výsledek zpochybňuje oficiální verzi o tom, že chemikálie do vody unikly z výusti u rožnovského areálu na Juřince.

Předseda místní organizace Českého rybářského svazu v Hustopečích nad Bečvou Stanislav Pernický

Pokus na Bečvě jdu vysvětlovat inspekci, nechápe rybář Pernický. Hrozí mu pokuta

ROZHOVOR/ Kvůli snaze vypátrat viníka ekologické havárie na řece Bečvě a zjistit okolnosti hromadného úhynu ryb dostává jedno ocenění za druhým. Nedávno třeba Environmentální cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin. České inspekci životního prostředí teď ale musí šéf rybářského svazu v Hustopečích nad Bečvou Stanislav Pernický vysvětlovat pokus, který provedl společně s profesorem Jakubem Hruškou. Jeho výsledek zpochybňuje oficiální verzi o tom, že chemikálie do vody unikly z výusti u rožnovského areálu na Juřince.

Vladimír Šturm (vlevo)

Třiasedmdesátiletý Vladimír Šturm obdržel Cenu Dr. Václava Jíry

Malou plaketu Ceny Dr. Václava Jíry za celoživotní přínos fotbalu obdržel z rukou předsedy Fotbalové asociace České republiky minulý týden Vladimír Šturm z Kutné Hory. Předseda klubu FC Bílé Podolí z okresu Kutná Hora je dlouholetým funkcionářem, který působí na úrovni okresu. Býval předsedou sportovně-technické komise, členem disciplinární komise na okrese Kolín, pak se přesunul do sousedního OFS Kutná Hora, kde je místopředsedou svazu, předsedou STK a navíc pracuje takév Okresním sdružení České unie sportu v Kutné Hoře. 15. září oslaví třiasedmdesáté narozeniny.

Ocenění holešovské firmě přijel předat chilský velvyslanec.

Ocenění holešovské firmě přijel předat chilský velvyslanec

Holešovský zámek hostil významnou návštěvu, kdy do našeho města dorazil chilský velvyslanec J. E. Patricio Utreras, aby osobně předal ocenění společnosti Satturn za projekt Enceladus. Projekt a jeho světový význam je vynikající ukázkou toho, jak kvalitní pracovníky máme, a jak důležité jsou inovativní přístupy. Při slavnostním ceremoniálu padlo mnoho slov, všechna se ale setkala v myšlence na to, že není nic cennějšího než voda, a tu že si musíme chránit a takové projekty že je třeba podporovat. 

Olga Černá darovala svoji krev třistačtyřicetkrát. Foto: Nemocnice Znojmo

Žena ze Znojma darovala přes 150 litrů krve. Asi třicetkrát víc, než má v těle

Krev daruje už sedmatřicet let. Na jejích tři sta čtyřicet odběrů už neexistuje ani ocenění. Olga Černá ze Znojma už ale to nejvyšší z nich má. Plaketu Českého červeného kříže Dar krve – dar života dostala při dvě stě padesáti odběrech. Ty už ale skoro o sto dalších překonala. „Daruji krev proto, že je potřebná a nikdy nevím, kdy ji bude potřebovat třeba i někdo z mojí rodiny, ale nechci to přivolávat,“ říká rekordmanka.

Ilona Vojancová získala krajské ocenění

Ilona Vojancová získala krajské ocenění

Na malebném pardubickém Příhrádku se sešli laureáti nejvyšších krajských ocenění za uplynulé dva roky, aby převzali ceny Za zásluhy o Pardubický kraj a ceny Michala Rabase za záchranu.

Blanenský dokumentarista Stanislav Komínek si z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přivezl prestižní ocenění. V soutěži českého kola Nespresso Talents 2021 obsadila jeho krátká verze snímku Ve stínu kakaovníku třetí místo.

Ve stínu kakaovníku: Dokumentarista z Blanska přivezl z Varů třetí místo

Silné globální téma. A velký úspěch v konkurenci desítek tvůrců. Blanenský dokumentarista Stanislav Komínek si z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přivezl prestižní ocenění. V soutěži českého kola Nespresso Talents 2021 obsadila jeho krátká verze snímku Ve stínu kakaovníku třetí místo.

Jednatel společnosti SATTURN HOLEŠOV spol. s r.o. Ing. Jaromír Tomšů

Chilský velvyslanec ocení v Holešově místní firmu

Není běžné, aby se v Holešově potkali dva velvyslanci a ještě k tomu z opačných koutů světa. Chilský velvyslanec v Česku Patricio Utreras Díaz a jeho český protějšek v Santiagu Josef Hlobil společně s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a předsedou Poslanecké sněmovny Radkem Vondráčkem předají v úterý 7. září ve velkém sále holešovského zámku prestižní ocenění místní firmě Satturn Holešov.

Barman Jan Šebek a jeho umění.

Barman z Puppu získal bronz na světovém mistrovství

Karlovarský Grandhotel Pupp má skutečně barmanské mistry. Důkazem toho je umístění Jana Šebka na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2021, které se jako světové finále jubilejního 10. ročníku konalo v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v sobotu 21. srpna u karlovarského Vřídla.

Jelikož v Kulturním domě Máj bylo dočasně zřízeno očkovací centrum, uskutečnilo se předání Cen města Pelhřimova v Městském divadle Lubomíra Lipského.

Kvůli covidu rozdali Ceny města Pelhřimov v Máji. Později

Již tradiční slavnostní předávání Cen města Pelhřimova osobnostem a firmám, které pozitivně ovlivnily dění ve městě a přispěly k jeho propagaci, se letos uskutečnilo v jiném termínu a na jiném místě. Kvůli pandemii koronaviru se tak nejen ocenění sešli až 24. června.

 ŠKODA AUTO získala sedm titulů v anketě „Firemní auto roku 2021“

Škodovky jako firemní auta doporučuje Němcům úspěch v prestižní anketě

Poněkud jednotvárně a až málem nudně mohou u sousedů v Německu působit výsledky ankety Firemní auto roku 2021. Několik výrobců sklízelo úspěchy v tak velkém měřítku, jako aktuálně čeští houbaři úrodu v lese. Zařadila se mezi ně i Škoda Auto, jejíchž šest modelů získalo v kategorii importovaných vozů sedm ocenění; superb bral hned dvě.

Na kostel sv. Václava v Sazovicích, vysvěcený v roce 2017 jsou místní právem hrdí. Snímek z 24. června 2021.

Ceněný kostel vyrostl za dva roky a dva měsíce

Chlouba vesnice, architektonický skvost, oceňovaná stavba i centrum komunitního a kulturního dění v Sazovicích. Na kostel zasvěcený sv. Václavovi, který je patronem obce, jsou místní právem hrdí. Vděčí za něj zdejšímu Spolku pro výstavbu kostela svatého Václava v Sazovicích.

Náchodská nemocnice.

Náchodská iktová péče patří ke špičkovým, získala platinové ocenění

O pacienty s cévní mozkovou příhodou je v náchodské nemocnici výborně postaráno. Tak by se dalo jednou větou zhodnotit umístění v prestižní celoevropské soutěži ESO Angels Awards, která porovnává ukazatele kvality péče o pacienty s mrtvicí v jednotlivých nemocnicích. Do této evropské aktivity se letos zapojila i náchodská nemocnice a podařilo se jí dosáhnout významného úspěchu neboť získala druhé ze tří stupňů ocenění – platinovou úroveň.

Ocenění učitelé a pedagogičtí pracovníci Moravskoslezského kraje.

Není učitel jako učitel. Ti nejlepší dostali ocenění

Moravskoslezský kraj už po dvacáté ocenil pedagogy škol a školských zařízení v regionu. Z téměř sedmi desítek nominovaných si toto poděkování převzalo 20 osobností, které ke své profesi přistupují nejen zodpovědně, ale i nadstandardně. Oceňování jsou udělována u příležitosti Dne učitelů, letošní epidemiologická situace tuto akci posunula ke konci školního roku.

Eliška Josková.

Sluníčko s nakažlivou dávkou optimismu: Křesadlo získala Eliška Josková

/FOTO, VIDEO/ Vyzařuje z ní neskutečně pozitivní energie. To se nedá naučit, to v sobě člověk musí mít. Tak Milan Kafka z Chotěboře popisuje osmnáctiletou Elišku Joskovou z Chotěboře, která je nejnovější držitelkou ceny Křesadlo. Jelikož v době předávání tohoto ocenění byla zrovna na dovolené, přebíral ho právě Milan Kafka.

Nejlepšími sportovci Plzně 2020 v kategoriích žactva a dorostu se na pondělním vyhlášení prestižní ankety Sportovec Plzně stali atletka Linda Suchá a cyklista David Peterka.

FOTO: Plzeň ocenila nejlepší mladé sportovce za rok 2020

V obřadní síni plzeňské radnice se sešli nejlepší sportovci v kategoriích mládeže, aby převzali ocenění za rok 2020. Ve starším žactvu se vítězem stal cyklista David Peterka (SK Petřín Plzeň), kategorii dorostu ovládla atletka Linda Suchá (AK Škoda Plzeň), která o víkendu vybojovala zlatou medaili na mistrovství ČR dospělých.

Ilustrační foto

Stříbrské gymnázium obdrželo prestižní mezinárodní ocenění

Za dlouhotrvající aktivní partnerskou spolupráci s německou Staatliche Realschule Vohenstrauss obdrželo Gymnázium Stříbro prestižní ocenění Brückenbauer - Stavitel mostů pro rok 2020. Cenu získalo ve středu společně právě se jmenovanou partnerskou školou v Bavorsku.