Kreativ

ŠTÍTEK: pomeranč

Lubor Luňáček pěstuje exotické rostliny převážně subtropické. Na snímku drží cedrát, který nyní váží necelé jedno kilo, v době, kdy ho posílal do receptáře, vážil cedrát dvě a půl kila. Dorůst však může až do pěti kilogramů

Rostliny také potřebují vlídná slova, lásku a péči

JABLONEC NAD NISOU - Až sto druhů odrůd mandarinek, citrónů, pomerančů, grapefruitů a dalších exotických rostlin převážně subtropických pěstuje na své zahradě Lubor Luňáček z Jablonec. Koníčkem se zabývá padesát let a procestoval díky němu exotické země světa.

Pendolinem na Moravu. Čestmír Krčál začínal jako strojvedoucí na lokomotivách přezdívaných Žehlička, Pomeranč a Bobina, dnes jezdí už třetím rokem s Pendolinem do Ostravy a Břeclavy.

Začínal na Pomeranči, dnes jezdí s pendolinem

PRAHA - Vroce 1973 si Čestmír Krčál splnil svůj dětský sen a stal se strojvedoucím. Začínal jezdit sněkolika klasickými druhy lokomotiv. Elektrickou zvanou Žehlička, svýkonnou osmiválcovou, které se říkalo Pomeranč a další elektrickou, pro kterou se zažilo označení Bobina.

Soustředěný Erik Janiš.

Bratři Janišovi v zábavném pořadu ČT

OLOMOUC - Závodničtí bratři Erik a Jarek Janišovi absolvovali natáčení zábavného pořadu České televize Pětka v Pomeranči. Piloty rychlých automobilů si pozval moderátor relace o životním stylu mladých Martin Zeller.

Kmotrou gorilího samečka Tatu byla Lucie Bílá.

Tatu je kluk, potvrdil při křtu ředitel zahrady

PRAHA - Hromadu dárků včera dostalo čtyřměsíční gorilí mládě Tatu u příležitosti svého křtu. Jeho celoživotní kmotrou se stala zpěvačka Lucie Bílá, která gorilku obdarovala taškou pomerančů a popřála mu, aby našlo stejně tak krásnou rodinu, jako má jeho otec Richard.

Nudle s dýní a šťávou z pomerančů.

Nudle s dýní a šťávou z pomerančů

LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.

Ilustrační foto

Projekt 100 pokračuje Mechanickým pomerančem

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Pokud byste udělali mezi filmovými nadšenci výzkum, který znezávislých artových režisérů se nejvíce hodí do škatulky „kultovní“, padalo by vedle Allana asi nejčastěji jméno Stanley Kubrick. Jeho nejslavnějším počinem je pak jednoznačně Mechanický pomeranč. Teď bude kvidění ve Frenštátě.

ilustrační foto

Na Táborsku jablka neumrzla

TÁBORSKO - Přestože jablka jsou typickým českým ovocem, vyšplhala se jejich průměrná cena na úroveň pomerančů z ciziny.

Ilustrační foto

Nákupní košík ze 4. dubna 2007

ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve středu 4. dubna 2007 v odpoledních hodinách v ústeckých obchodech.

Burčák z pomerančů

Na Slovácko míří pomerančový burčák

KYJOV - Díky globálnímu oteplování se bude na Slovácku vyrábět burčák z pomerančů. To se dozvěděli všichni, kdo včera odpoledne zavítali do kyjovských sklepů na Šištótě.