Kreativ

ŠTÍTEK: Pavel Dominik

Basket

Basketbalisté budou hrát stejnou soutěž

Břeclav - Mužští zástupci basketbalové Lokomotivy Břeclav zahájili herní přípravu a již začátkem měsíce října je čeká další sezona. V loňském roce tolik nevydařený průběh v nejvyšší krajské soutěži OP I, který znamenal sestup do nižší soutěže.

Dušan Riška.

Tenisté oslavili třicáté výročí turnaje

Břeclav - O víkendu uspořádalo Amatérské tenisové sdružení Podluží o.s. na dvorcích STK Břeclav Steng Cup 2008 jubilejní třicátý ročník turnaje neregistrovaných hráčů ve dvouhrách.

Ilustrační snímek

Pomoc s Romy? Zatím jen slova

Břeclav - Břeclav je jedním z dvanácti míst, kde má vládní agentura pomoci začlenit Romy do společnosti. Konkrétní kroky ale chybí.

Jiří Pánek

Vodník: Nejsem podvodník

Břeclav - Jiří Pánek, kterého břeclavské loutkové divadlo Radost podezíralo ze zneužití jejich jména, se brání.

Ilustrační foto

Piškula dlužil, Koštial nakupoval

Břeclavsko - aktualizováno - Regionální politici přiznali, kolik si vydělají takříkajíc bokem a za co peníze utratili. Občané si to mohou na radnici přečíst.

Ilustrační foto

Evropská unie dala miliardu na kanalizaci

Břeclavsko - Břeclavsko už je několik týdnů rozkopané. Za uzavírky a objížďky v některých obcích může rozsáhlý projekt rekonstrukce kanalizační sítě.

Ilustrační foto

Břeclavsko bude jedna velká jáma

Břeclavsko - Spory skončily, Břeclavsko se změní v zákopy. Rozsáhlý projekt obnovy sítě kanalizace přinese uzavírky a objížďky.

Lednice - zámek

Lvová: Břeclav hraje na sebe

Břeclavsko - Vedení Břeclavi vzalo do svých rukou propagaci Lednicko-valtického areálu. Představitelé některých měst a obcí dobrovolného svazku to však kritizují.

Vizualizace cukrovaru

Cukrovar: Opozice městu nevěří

Břeclav - Opoziční zastupitelé prověřují postup, který zvolilo břeclavské vedení při prodeji pozemků vareálu bývalého cukrovaru.

Hraniční přechod Poštorná - Reintal

Rakušané se brání těžkým autům

Břeclav - Byť uplynul už měsíc od vstupu České republiky do Schengenu, například na bývalém hraničním přechodu Poštorná-Reintal to neznamenalo úplné otevření hranice. Do Rakouska mohou stále jen osobníauta.

Vizualizace cukrovaru

ČSSD: Řetězec v centru? To ne

Břeclav - Vedení Břeclavi nemá nic proti výstavbě hypermarketu v centru města. Někteří opoziční zastupitelé jsou naopak zásadně proti a prosazují jiné řešení.

Ilustrační foto

Jde vaše dítě do první třídy? Vyberte mu školu

Opava - Zápis svých dětí do prvních tříd budou muset 18. nebo 19. ledna absolvovat rodiče dětí starších šesti let. Páteční zápisy se uskuteční v době od 14 do 18 hodin, sobotní pak v dopoledních hodinách od 8 do 11 hodin. A v čem se budou letošní zápisy prvňáčků lišit od těch z let předešlých?

Ilustrační foto

Obchvat Břeclavi má stopku

BŘECLAV - Ředitelství silnic a dálnic zastavilo přípravu staby břeclavského obchvatu. Důvodem je požadavek Evropské unie.

Areál bývalého břeclavského cukrovaru

Cukrovar: jen věčné sliby

BŘECLAV - S areálem bývalého cukrovaru měla břeclavská radnice různé záměry.Ani jeden z nich zatím nevyšel.

Jaroslava Kretschmerová

Kretschmerová propůjčila tvář nejhorší pěvkyni světa

PRAHA - Českou premiérou komedie Je úchvatná (Glorious!) o nejhorší operní pěvkyni světa, Florence Foster Jenkinsové, vstoupí ve středu do nové sezony Divadlo Kalich. Oné pěvkyni, která prý byla pro své pěvecké „umění“ přezdívána první dámou klouzavé stupnice, propůjčí tvář Jaroslava Kretschmerová.

Radnice v Břeclavi - ilustrační foto.

Místostarostům Břeclavi přibyly další starosti

BŘECLAV - Město Břeclav nemá od prvního září tři místostarosty, ale jen dva. Svůj post opustil Zbyněk Humlíček, jehož práce se nyní chopí zbývající dva místostarostové – Dagmar Adámková a Pavel Dominik.

Ilustrační foto

Trávníky v Břeclavi budou v pražských rukou

BŘECLAV - Břeclavské trávníky budou zřejmě už od příštího roku brázdit pražské sekačky. Jak potvrdil místostarosta města Pavel Dominik, výběrové řízení na nového dodavatele údržby veřejné zeleně vyhrála pražská firma.

Vítá vás Lednicko-valtický areál, přečte si turista na ceduli při vjezdu do břeclavské městské části Charvátská Nová Ves.

Poutač vítá turisty obráceně

CHARVÁTSKÁ NOVÁ VES - Vítá vás Lednicko-valtický areál, přečte si turista na ceduli při vjezdu do břeclavské městské části Charvátská Nová Ves.

Ilustrační foto

Střed Poštorné získá zašlou slávu

BŘECLAV - V centru Poštorné se chystá velká rekonstrukce. Prokouknout by měla prostranství před školou a kostelem i pobočka městské knihovny.Střed Poštorné láká každoročně k prohlídce množství turistů. Svědčí o tom mimo jiné stále se zvyšující návštěvnost poštorenského kostela. Břeclavští teď i proto chtějí dodat centru této městské části zašlý lesk.

Den s Deníkem

Deník má být advokátem lidí

BŘECLAV – Nechceme psát o tom, co řeší radnice. Chceme, aby radnice řešila to, na co upozorníme. S takovým heslem se včera v Břeclavi představil zbrusu nový Břeclavský Deník.

Den s Deníkem

Deník má být advokátem lidí

BŘECLAV – Nechceme psát o tom, co řeší radnice. Chceme, aby radnice řešila to, na co upozorníme. S takovým heslem se včera v Břeclavi představil zbrusu nový Břeclavský Deník.

Valtický zámek - ilustrační foto.

Na propagaci jdou miliony

BŘECLAV – Břeclavští radní chtějí letos více dbát na rozvoj cestovního ruchu. Od propracovaného marketingu si slibují, že do města a okolí bude v budoucnu přijíždět stále více turistů. Břeclav by už neměla být jen vstupní branou Lednicko-valtického areálu, ale také hlavním tahounem jeho propagace.

Břeclavský kulturní dům

Přijďte na den s Břeclavským Deníkem!

Nejstarší kontinuálně vycházející noviny ve střední Evropě. Nejprodávanější a nejčtenější seriozní deník na jižní Moravě. A jednoznačně médium, které je svým čtenářům ze všech nejblíže. To jsou „nej“, kterými se může pyšnit Břeclavský Deník Rovnost.