Kreativ

ŠTÍTEK: Pavel Dominik

Břeclavská radnice má zpracovanou mapu heren ve městě.

Břeclav jde opět do boje s hernami

Břeclav - Snížit počet heren ve městě chce v nejbližší době radnice v Břeclavi. Zrušila už jednu vyhlášku a chce vydat novou. V dubnu.

Oldřich Ryšavý.

Komise otevřeli také odborníkům

Břeclav – Více komisí pro radu města, více členů, ale nižší odměny. Navíc v nich nově zasednou i odborníci nominovaní okresní hospodářskou komorou a lidé z neziskovek. Větší prostor dostali i opoziční zastupitelé.

Břeclavský zámek.

Na park u zámku zatím chybějí peníze

Břeclav – Neschvalujeme výkup pozemků v lokalitě břeclavského zámku. Takový byl verdikt břeclavských zastupitelů na jejich posledním zasedání. Znamená to, že využití rozlehlého areálu bývalého autokempu a blízkého okolí je zatím v nedohlednu.

Pohled na město Břeclav. Ilustrační fotografie.

Zastupitelstvo už bude bez tajností

Břeclav – Břeclavská radnice zveřejnila na webových stránkách města detailní program zasedání zastupitelstva. I s přílohami. Poprvé.

Jedna z miniatur Lednicko-Valtického areálu.

Lidé z miniatur ulamují, co se dá

Břeclav– Pavilon miniatur vbřeclavském parku hlásí první škody. Po pouhém týdnu provozu chybí řada drobných částí. Obsluha je bezmocná.

Jedna z miniatur Lednicko-Valtického areálu.

Zámek Lednice: lidé z miniatur ulamují, co se dá

Břeclav - Vandalové řádí. Nad vchodem do lednického zámku chybí soška. Nový Dvůr postrádá šest plůtků a z valtického zámku zmizel komín či balkón. To je částečný výčet škod, které se však netýkají skutečných památek Lednicko-valtického areálu. Jde o jejich malé kopie, které lidé ničí v nově otevřeném pavilonu miniatur v břeclavském par­ku.

Zámeček Pohansko je výletním místem pro tisíce cyklistů.

Deset milionů korun. Za opravu fasády Pohanska

Břeclav - Břeclavská radnice nechá do příští turistické sezony opravit fasádu zámečku Pohansko, v němž je známá expozice o archeologických vykopávkách z tamního velkomoravského hradiště. Opravy přijdou na asi deset milionů korun.

Dušan Riška.

Riška potřetí ovládl tenisové dvorce

Břeclav - O víkendu 21.-22. srpna uspořádalo ATS Podluží o.s. na dvorcích v Břeclavi STENG CUP 2010, 32.ročník turnaje neregistrovaných hráčů ve dvouhrách.

V Břeclavi se objevil billboard, který nabádá ke konci dymokracie.

Břeclavská výzva: konec dymokracie

Břeclav - Vrátíme město lidem. Nejsme pro region, jsme pro vás. To jsou jen některá hesla, která se objevila na billboardu v břeclavské městské části Poštorná na stěně bývalé sladovny.

Miniatury lichtenštějnských památek.

Opozice kritizuje stěhování miniatur

Břeclav /FOTOGALERIE/ – Místo pod zámkem umístí Břeclavští miniatury regionálních památek v parku u nádraží. Opozici se plán nelíbí. Znamená další výdaje.

Koupaliště bude bez dotace

Břeclav – Břeclavští zastupitelé neodsouhlasili dvousettisícovou dotaci na letošní provoz letního koupaliště. Radní chtěli dát předem peníze soukromému provozovateli koupaliště Zdeňku Janíkovi s tím, že ten na konci roku stejnou částku vrátí. Návrh však neprošel.

Ilustrační foto.

Tenisté STK otevřou sezonu pod širým nebem

Břeclav - Vytáhnout rakety, naleštit tenisky, sezona pod širým nebem může začít. Areál Slováckého tenisového klubu je připraven na příval zájemců o tenis mimo halu. Po dlouhé zimní sezoně bude velký zájem.

Cedule láká už řadu let turisty na kraji břeclavské městské části Charvátská Nová Ves.

Cedule pořád vítá obráceně

Charvátská Nová Ves - Jako v Kocourkově si může připadat turista po přečtení poutače s nápisem „Vítá vás Lednicko-valtický areál“. Cedule láká už řadu let turisty na kraji břeclavské městské části Charvátská Nová Ves.

Bývalý starosta Břeclavi Dymo Piškula.

Starosta se bránil. Chtěl lepší známku

Břeclav /FOTOGALERIE/ - Obchvat města, zámecký areál, mlýn, ale i herny nebo hobbymarket. Taková byla témata představitelů Břeclavi se studenty břeclavského gymnázia. Ty si pozval starosta Dymo Piškula na základě pololetního vysvědčení, které žáci udělili radnici v Břeclavském deníku. Dostali dva minus.

Moravský den v Břeclavi.

Piškulovi hrozil žalář, jeho zástupci oprátka

Břeclav /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Slovutný markrabě a římský král Jošt Moravský se při sobotních oslavách Moravského dne v Břeclavi s nikým nepáral. Nepřítomnému starostovi Dymo Piškulovi, kterého nazýval Pištula, slíbil, že ho příště vsadí do žaláže, a jeho zástupce Pavla Dominika s písařem Daliborem Nedělou chtěl pověsit.

Slavnostní otevření poštorenské Fosfa univerzity.

Nové Fosfa univerzitě přijel požehnat i farář

Břeclav /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Poštorenská Fosfa má od pondělka svoji univerzitu, kterou už navštěvuje prvních čtyřiadvacet studentů. Je určena pouze pro zaměstnance společnosti, alespoň prozatím.

Eliška Balzerová říká, že než ji v maskérně nalíčí jako královnu, trvá to hodinu.

Šedesátiny oslaví Eliška Balzerová parádní rolí!

Praha - Své nadcházející narozeniny oslaví známá herečka prací. V domovském pražském Divadle Na Fidlovačce, Komorní Fidlovačce, nastudovala pod vedením režisérky Jany Kališové monodrama Rok magického myšlení podle stejnojmenné knihy americké spisovatelky Joan Didion, jejímž životním partnerem byl známý literát John Dunne.

Budova v areálu Slováckého tenisového klubu po požáru.

Tenisté okusí antuku poprvé po Velikonocích

Břeclav - Slovácký tenisový klub, který přišel při nedávném požáru o téměř veškeré své vybavení, zahájí sezónu na venkovních antukových kurtech po Velikonocích. Podařilo se získat peníze na nové zařízení. Potvrdil to i předseda klubu Pavel Dominik starší.

Ilustrační foto

Starobřeclavany trápí parkování a stav silnic

Břeclav - Lidé ze Staré Břeclavi si stěžují na nedostatek parkovacích míst. A také na špatný stav některých silnic v jejich městské části. Radní při středečním setkání se Starobřeclavany slíbili, že se to do roka změní.

Budova v areálu Slováckého tenisového klubu po požáru.

Tenisté po požáru řeší, jak zachránit sezónu

Břeclav - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Jedno velké spáleniště zůstalo po požáru z čtvrtého března v areálu Slováckého tenisového klubu v Břeclavi. Oheň vznikl v dílně Pavla Kani a rozšířil se po celé dřevěné budově. V ní měl klub všechny potřebné věci na letní sezónu.

Ilustrační foto

Povodňová hrozba na řece Dyji pokračuje

Břeclavsko - Na řece Dyji stále platí stupeň bdělosti, přestože přítoky do Vranovské přehrady z Česka i z Rakouska postupně klesají. Vodohospodáři nadále vypouštějí až osmdesát metrů krychlových za sekundu. V monitorovací stanici v Ladné zjistili za poslední den jen nepatrné navýšení průtoku.

.

Realita kolem břeclavského podzámčí

Břeclav - Diskutabilní záměr společnosti Qinn Invest postavit v Břeclavi v lokalitě Zámecké louky velkoprodejnu – hobby market - je poněkud nepřehledně propletený se záměrem města na zbudování tzv. „lesoparku“ pod zámkem, se změnami územního plánu a zastavením rozpracovaného plánu regulačního, se stavební uzávěrou v lokalitě, s „výhodnými“ nákupy pozemků městem - i s politizací celé záležitosti. A radní se starostou města svými skoupými informacemi v médiích rozhodně situaci nevyjasňují.

Martin Radkovič

Břeclav má nového místostarostu

Břeclav - Město Břeclav má od pátečního večera znovu dva místostarosty. Pavla Dominika doplnil na této pozici Martin Radkovič z kandidátky Pro Regionu.

Slavný spisovatel Vladimir Nabokov

Čaroděj není jen předobrazem Lolity

KNIŽNÍ RECENZE - Román Vladimira Nabokova Lolita, dvakrát slavně zfilmovaný, je jistě nejznámějším autorovým dílem i přesto, že byl řadou autorit odkazován někam na okraj jeho tvorby jako jakási výjimka vedle podstatnějších a závažnějších próz.

Starosta Břeclavi Dymo Piškula

Starostovi zástupci? Favority jsou Radkovič a Rufer

Břeclav - /ANKETA + DISKUSE/ Jeden jediný místostarosta, a to Pavel Dominik, zůstal Břeclavi po odchodu Zbyňka Humlíčka a odvolání Dagmar Adámkové. Starosta města Dymo Piškula už se ovšem nechal slyšet, že v tomto obsazení nelze město velikosti Břeclavi dlouhodobě efektivně řídit. A na světlo už se dostala i dvě žhavá jména kandidátů na uvolněná křesla starostových zástupců.

Břeclavané už znají oceněné.

OBRAZEM: Břeclavané už znají oceněné

Břeclav /SEZNAM OCENĚNÝCH/ - Pánové ve slušivých oblecích, dámy v padnoucích šatech, sukních a kostýmcích. Napětí v sále by se dalo krájet. K mikrofonu pod pódiem poštorenského kulturního domu přichází starosta Břeclavi Dymo Piškula, aby uvedl večer, kde se významné osobnosti břeclavského kulturního, společenského i sportovního života dočkají významného ocenění.

Ilustrační foto

Lidé podepisují petici za obchvat

Břeclav - Břeclavané začali podepisovat petici za dvouproudý obchvat města. S touto iniciativou přišli zastupitelé ze zrušené ODS.

Dagmar Adámková

Adámková boj s radními nevzdává

Břeclav - Břeclavští zastupitelé vyslechli neobvyklý spor. Kontrolní výbor radnice zjišťoval, zda tajemník úřadu Dalibor Neděla pochybil, když poslal místostarostce Dagmar Adámkové dopis, v němž ji za radní vytýká pracovní nedostatky a pochybení.