Kreativ

ŠTÍTEK: Scarlett Johansson

Čistěte si chrup! Fakeový Tom Hanks generovaný umělou inteligencí

Bacha, to nejsem já. Hollywoodské herce děsí umělá inteligence

Američtí herci si do jisté míry oddechli, zneužívání jejich popularity umělou inteligencí částečně zařízla nová smlouva se studii. Předběžné ujednání, které ukončilo stávku jejich asociace, považují odbory za průlom. Soudy nyní budou mít napilno. Je to dobře, myslí si Scarlett Johanssonová i Tom Hanks.

Scarlett Johanssonová.

Uvěřil, že mu na WhatsApp napsala herečka Scarlett Johansson. Přišel o 200 tisíc

Na špek podvodníkovi skočil muž z Prahy, který uvěřil, že ho kontaktovala známá americká herečka Scarlett Johansonn s nabídkou na koupi její fanouškovské karty za tisíce dolarů a se slibem, že mu každý měsíc přijde pět tisíc dolarů měsíčně. Muži skutečně přišla karta s pěti miliony dolarů, bylo ji však za tisíce nutné odblokovat. A tak muž přišel postupně o 200 tisíc korun.

Scarlett Johanssonová.

Muž uvěřil, že mu na WhatsApp napsala Scarlett Johansson. Přišel o 200 tisíc

Na špek podvodníkovi skočil muž z Prahy, který uvěřil, že ho kontaktovala známá americká herečka Scarlett Johansonn s nabídkou na koupi její fanouškovské karty za tisíce dolarů a se slibem, že mu každý měsíc přijde pět tisíc dolarů měsíčně. Muži skutečně přišla karta s pěti miliony dolarů, bylo ji však za tisíce nutné odblokovat. A tak muž přišel postupně o 200 tisíc korun.

Bod obnovy, Andrea Mohylová a Karel Dobrý.

Máte zálohu? Film Bod obnovy zkouší restart české sci-fi

Je devět hodin. Už jste se dnes zálohovali? Pokud ano, můžete se klidně nechat srazit třeba autem. Máte svůj bod obnovy a aktuální zálohu, budete žít dál. Co když ale někdo vaši „pojistku“ v systému smaže? Přesně to řeší hrdinka české sci-fi Bod obnovy, která je nyní k vidění v kinech a která zůstává u pokusu oživit v domácích podmínkách divácký žánr.

Brad Pitt a Andelina Jolie.

Angelina Jolie, Nicolas Cage a další hvězdy. Ani dvě svatby jim nestačily

Občas se stane, že manželství napoprvé nevyjde, a tak ho mnozí zkusí znovu s někým jiným. Jsou ale tací, jako třeba Pamela Anderson, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Nicolas Cage či Tom Cruise, kteří se nenechali odradit ani druhým rozvodem a praštili do toho znovu. Nutno podotknout, že někteří opět neúspěšně. 

Natáčení hollywoodského štábu v Úštěku. Ve válečném snímku Jojo Rabbit hraje i známá herečka Scarlett Johansson (v pruhovaném tričku).

Úštěk se stal filmařským rájem, místním to nevadí. Přináší jim to peníze

Pamatujete Zuzanu Norisovou ve filmu Rebelové, když zpívala, že padá déšť? Tehdy stála v Úštěku před kostelem svatého Petra a Pavla. Náměstí zase posloužilo jako kulisa pro scény s hollywoodskou hvězdou Scarlett Johansson v Králíčkovi Jojo. Filmařský zájem o Úštěk ale zdaleka nekončí. A co na to říkají lidé, kteří zde žijí?

Animovaný film Zpívej 2 dnes odpoledne bude promítat kino Veřejného sálu HRaničář v Ústí nad Labem.

Zpívej a tanči, život je fajn. Má to smysl i podruhé

Chcete si v biografu užít, v sále pobavit sebe, rodinu včetně náročné ženy a nenechat děti doma, neboť pro ně dnes není dobré zábavy víc? Pak radím: Vsaďte na slušnou animovanou zábavu, loni nový americký snímek Zpívej 2 britského režiséra i scénáristy Gartha Jenningse. V neděli 20. února od 15.00 hodin ho za vstupné 150, 110 korun anebo rodinné vstupné 290 korun (dospělý + 2 děti) promítne ústecký Veřejný sál Hraničář. Užijete si to.

Strahovské kino v úterý večer promítá akční fantasy Black Widow.

Tipy na úterý 10. srpna

Do kina? Zaběhat si? Na koncert? Volba je jen na vás, podívejte se na zajímavé akce pro tento den.

V rámci novocirkusové letní scény v zahradách Kláštera sv. Anežky České vystoupí umělci z AirGym Art Company.

Tipy na úterý 27. července

Užijte si dnešní den naplno. Podívejte se níže na přehled aktuálních dnešních i dlouhodobých celoprázdninových akcí.

Sci-fi akční dobrodružný snímek Black Widow.

RECENZE: Black Widow je solidní komiks. Dívčí hra se povedla

Jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku je bezpochyby novinka Marvelu se Scarlett Johansson v hlavní roli, jež pod názvem Black Widow konečně vstoupila i do našich kin. Výsledek? Parádní komiks se vším všudy, který tentokrát vedou ženy, zatímco muži zůstávají upozaděni.

Načerpejte inspiraci na víkend s našimi tipy!

TIPY DENÍKU: Varhany rozezní Svatou Horu

O víkendu bude opět plno příležitostí, kam vyrazit. Těšit se totiž můžete na akci pro správné cyklisty a varhanní koncert. To a mnohem více vám přinášíme ve víkendových tipech. 

Vlašimský zámek se bude ve čtvrtek večer vlnit v rytmu flamenka.

Zajímavý čtvrtek: Vášnivé flamenco nebo akční sci-fi film v kině

Ve Vlašimi nebo v Benešově se ve čtvrtek 8. července rozhodně nudit nemusíte. Benešovské a letní kino ve Vlašimi večer uvádí americký „marvelovský“ akční dobrodružný sci-fi snímek Black Widow, na nádvoří vlašimského zámku si pak můžete užít vášnivý španělský tanec flamenco s živou hudbou.

Tom Cruise

Aféra kolem Zlatých glóbů. Televize je odmítla vysílat, Tom Cruise vrací ceny

Americká televize NBC nebude příští rok vysílat slavnostní předávání Zlatých glóbů. Rozhodla se tak kvůli sérii kontroverzí, která zahrnuje Asociaci zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), ta ocenění uděluje. Zpráva se objevila poté, co deník Los Angeles Times přišel s informacemi o netransparentnosti ve sdružení HFPA, kritizoval také nedostatečnou diverzitu ve filmovém a televizním průmyslu i úplatkářství. A nezůstalo jen u toho. Mezi hvězdy, které se rozhodly tyto ceny bojkotovat, patří i Tom Cruise. Své ceny vrátí například i Scarlett Johanssonová.      

Film Duna.

VIDEO: Čeká se na velké filmové hity. Možná je uvidíte i doma

Kdo by si pomyslel, že jednou nebudeme vědět, co promítnou kina za týden. A zda budou vůbec otevřená. Žijeme v čase, kdy jisté je leda to, že po noci přijde ráno. Tipovat, kdy uvidíme odložené filmové premiéry, je jako věštit z křišťálové koule. Ale přesto. Pojďme se trochu těšit.

Americký herec Dwayne Johnson.

Dwayne Johnson je opět nejlépe placeným hercem. Vydělal si téměř dvě miliardy

Žebříček nejlépe vydělávajících herců letos opět ovládl bývalý zápasník wrestlingu a protagonista série Rychle a zběsile Dwayne "The Rock" Johnson, jehož příjmy se za uplynulý rok vyšplhaly na 87,5 milionu dolarů (téměř dvě miliardy korun). Vyplývá to z pořadí, které zveřejnil časopis Forbes. Na druhém a třetím místě skončili Ryan Reynolds a Mark Wahlberg.

Scarlett Johansson ve filmu Black Widow

Černá vdova s tváří Scarlett Johansson vstoupí v dubnu do kin

/TRAILER/ Black Widow aneb Černá vdova. Už za půldruhého měsíce dorazí hrdinka z Avengers na plátna českých kin. Její představitelka Scarlett Johansson tímto sólovým filmem završí desetiletou éru v sérii komiksových snímků o partičce superhrdinů.

Králíček Jojo

RECENZE: Králíček Jojo je skutečný film! V kině se dá pořád žasnout

Jojo Rabbit, jak zní původní název, je jeden z těch snímků, u nichž vás libově „nakazí“ již první trailer a na kinopremiéru jste natěšeni jako malé děti. Něco na tom bude, protože Králíček Jojo je film, jaký se nevidí každý den, dokonce ani každých pár let. Novozélandský rodák Taika Waititi, známý režisér třetího Thora a oblíbený tvůrce se upsal dílu velice náročnému a ziskově nejistému. Se svým talentem však udělal z Králíčka Joja, mimo jiné natáčeného v české koprodukci a s českým štábem, více než by kdo čekal.

Brad Pitt se svým Oscarem

Parazit přepsal oscarové dějiny. Češi na sošku nedosáhli

Oscarový večer je za námi. A nebyl bez úžasu. Absolutní triumf slavil nakonec jihokorejský Parazit, černý kůň a první neanglický film v historii Oscarů, který vyhrál ceny nejvyšší. Akademici mu dali nejen sošku za zahraniční film, ale i za scénář, režii a film roku. Dcera ani výprava s českou účastí v Králíčku Jojo šance neproměnily.

Králíček Jojo.

Tip na 11. února: Králíček Jojo

Kino Národka v úterý od 19.30 hodin uvádí film USA s titulky. Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku.

Králíček Jojo

Kino Luna! Kde je Králíček Jojo?

Měsíce leden a únor (popř. březen) bývají v tuzemských kinech vždy plné toho nejlepšího, co se za uplynulý rok v zahraniční produkci urodilo. Často se jedná o tituly, které sahají k Oscarům a jež již prošly těmi nejlepšími festivaly a soutěžemi po celém světě. Takzvané každoroční zimní „resty“ a výběr nejlepších filmů uplynulého roku nejsou výjimkou ani letos.