Kreativ

ŠTÍTEK: Scarlett Johansson

Králíček Jojo

Tip na 23. ledna: Novinky v kině dnes pobaví i dojmou

Jako každý čtvrtek Multikino Cinestar i dnes zařazuje do svého programu několik novinek. Tentokrát jsou 2 a jsou jimi válečná komedie z nacistického Německa Králíček Jojo a česká romantická komedie Příliš osobní známost.

Animovaný film Dcera

Film Dcera je nominován na Oscara. Nabarvené ptáče se do užšího výběru nedostalo

Dcera. To je český favorit, který se dnes probojoval do finálních nominací na Oscara. Nabarvené ptáče Václava Marhoula se do dalšího kola nedostalo, v pětici vybraných figurují mimo jiné snímky Bídníci, Bolest a sláva nebo Parazit. V kategorii výprava byla nominována i Češka Nora Sopková za protiválečnou tragikomedii Králíček Jojo režiséra Taiky Waititiho. 

Manželská historie

Úspěch Netflixu. Nejvíce nominací na Zlaté glóby získala Manželská historie

Komedie Manželská historie s šesti nominacemi vede žebříček pro nadcházejí udělování filmových cen Zlatý glóbus, na druhém místě je s pěti nominacemi drama Irčan. Oba snímky pocházejí z dílny Netflixu. Ocenění, považované za předzvěst Oscarů, uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Nynější vítězové budou známi 5. ledna.

Raoul Schránil a Adina Mandlová

Ideál ženské krásy? V historii jsme milovali boubelky i vychrtliny

Vosí pas, bujné vnady, modré oči u žen. Atletická postava, široká ramena a pevný zadek u mužů. Tak bychom asi nejpřesněji mohli popsat ideály ženské a mužské krásy, které v současnosti panují. Naznačují to výsledky ankety Jak milují Češi, v níž odpovídalo téměř devět tisíc respondentů mimo jiné na otázku, jaký je váš sexuální idol. 

Brad Pitt

Sexuální idoly Čechů? Partner i Brad Pitt

Vnadné blondýny ani hollywoodští krasavci nejsou největším sexuálním idolem českých žen a mužů. Alespoň to vyplývá z ankety Deníku Jak milují Češi, jíž se zúčastnilo téměř devět tisíc respondentů. Nejčastější odpovědí totiž bylo, že sexuálním idolem respondenta jsou jeho stávající partner či partnerka. 

Herečka Scarlett Johansson se na Comic Conu v americkém San Diegu rozpovídala o chystaném filmu Black Widow (Černá vdova)

Muži na ústupu. Kinům vládnou superženy

Byl to napínavý zápas. Včera bylo dobojováno. Studio Marvel potvrdilo vítěznou pozici, když oznámilo, že jeho komiks Avengers: Endgame dosáhl zisku přes 2,790 miliardy dolarů. Snímek završující ságu marvelovských supermanů trumfl letitou jedničku, Avatara Jamese Camerona z roku 2009. Ten celosvětově utržil 2,789 miliardy dolarů (téměř 64,5 miliardy korun podle tehdejšího kurzu), teď se tedy posunul na druhou příčku.

Ve finiši. Superhrdiny čeká poslední bitva. Jde v ní o všechno včetně jejich životů. Zleva Robert Downey ml., Chris Evans, Karen Gillan, Paul Rudd a Scarlett Johansson.

Rekordní návštěvnost. Avangers přepisují historické tabulky v Česku i ve světě

Nejnovější díl ságy studia Marvel Avengers: Endgame se po svém premiérovém víkendu zásadně zapsal do historických tabulek světových tržeb a ani ty české nezůstaly beze změn. Poslední Avangers totiž jako první film v Česku překonali hranici sto tisíc diváků za jediný den. Nový rekord navíc stanovili i výsledkem za premiérový víkend, kde je shlédlo 356 215 diváků.   

Ve finiši. Superhrdiny čeká poslední bitva. Jde v ní o všechno včetně jejich životů. Zleva Robert Downey ml., Chris Evans, Karen Gillan, Paul Rudd a Scarlett Johansson.

Brilantní podívaná. Avengers se loučí důstojně

/RECENZE/ Zachránit co se dá. A snad při tom neumřít. To je heslo, s nímž se Avengers vydávají na poslední misi. Deset let s partičkou superhrdinů, která si říká Avengers, je u konce. Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Černá vdova a další se loučí. A dlužno říct, že na úrovni. Studio Marvel, které komiksové hrdiny z pera Stana Lee a Jacka Kirbyho přivedlo celkem v 11 filmech na plátna, může být spokojeno.

Scarlett Johansson ve filmu Holka na hlídání z roku 2007.

Přijede do Úštěku slavná Scarlett Johansson?

Úštěk - Mladý voják v Hitlerových službách přijde na to, že jeho matka schovává židovského chlapce. To je zápletka připravovaného válečného snímku Jojo Rabbit. Jednu ze scén se režisér Taika Waititi chystá natočit v Úštěku.

Listování - ilustrační foto.

Listování Lukáše Hejlíka Na první pohled

Havlíčkův Brod - V úterý 30. května v 19.30 proběhne v Krajské knihovně Vysočiny v podkroví Staré radnice další z řady tradičních Listování. Tentokrát proběhne scénické čtení knihy Na první pohled (Grégoire Delacourt).

Policejní zásahy proti demonstrantům

Při protestech proti Trumpovi ve Washingtonu zadrženo na 200 lidí

Při demonstracích proti nástupu nového amerického prezidenta Donalda Trumpa do úřadu bylo v pátek ve Washingtonu zatčeno přes 200 lidí a 217 z nich bylo obviněno z výtržnictví. Podle agentury AP o tom informovala místní policie. Šest policistů utrpělo při potyčkách s demonstranty lehká zranění.

Ilustrační foto.

Prodejce Alibaba dosáhl denního rekordu v tržbách 442 miliard korun

Peking - Největší čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding překonal v pátek svůj dosavadní denní rekord v tržbách. V posledních letech je 11. listopad v Číně dnem nejrušnějších nákupů, protože čínské internetové i kamenné obchody nabízejí zákazníkům slevy u příležitosti takzvaného Dne singles, kdy mohou lidé bez partnerů oslavovat svůj svobodný život. Letošní tržby dosáhly 121 miliard jüanů (442 miliard Kč), což je o 32 procent víc než loni.

Alibaba

Čínský prodejce Alibaba překonal loňský rekord v denních tržbách

Peking (Čína) - Největší čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding překonal svůj dosavadní denní rekord v tržbách. V posledních letech je 11. listopad v Číně dnem nejrušnějších nákupů, protože čínské internetové i kamenné obchody nabízejí zákazníkům slevy u příležitosti takzvaného Dne singles, kdy mohou lidé bez partnerů oslavovat svůj svobodný život. Loňská výše tržeb 91,2 miliardy jüanů (333,5 miliardy Kč) byla překonána téměř 9 hodin před ukončením dnešního prodeje.

Americký herec Sean Penn.

Hollywoodská hvězda Sean Penn oslaví pětapadesátiny

Santa Monica - Americký herec Sean Penn má za sebou řadu filmových úspěchů, dobré kritiky mívají i jeho režijní počiny. Kromě toho je znám svojí občanskou angažovaností i vztahem s řadou svůdných krásek. Jedna z nejvýraznějších postav Hollywoodu oslaví 17. srpna pětapadesátiny.

Scarlett Johansson

Herečka Scarlett Johanssonová se tajně vdala

Los Angeles – Americká herečka Scarlett Johanssonová se v říjnu tajně provdala za svého snoubence, bývalého francouzského novináře Romaina Dauriaka, s nímž má téměř tříměsíční dceru Rose. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na americký tisk.

POD KŮŽÍ. Scarlett Johanssonová (na snímku) vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku.

Co točí mladí aneb začíná Fresh Film Fest

Praha – Krásné nové světy. To je téma 11. ročníku Fresh Film Festu, který dnes začíná večerní projekcí v pražském Světozoru. Otevře jej sci-fi Jonathana Glazera Pod kůží se Scarlett Johanssonovou a Kryštofem Hádkem v jedné z menších rolí.

Ilustrační foto.

Hacker zveřejnil stovky choulostivých fotek amerických celebrit

Los Angeles – Neznámý hacker ukradl choulostivé fotografie zhruba stovky převážně amerických filmových celebrit a v noci na dnešek je uveřejnil na internetu. Například herečka Jennifer Lawrencová už podle agentura DPA pohrozila žalobou každému, kdo bude její fotografie dále sdílet.

Scarlett Johansson

Režisér Luc Besson v Lucy nabízí další výjimečnou filmovou hrdinku

Praha /VIDEO/ - Známý francouzský scenárista a režisér Luc Besson ke svým výjimečným ženským hrdinkám po Brutální Nikitě, Johance z Arku a nájemné vražedkyni ze snímku Leon v novém filmu přidal Lucy. Ve stejnojmenném filmu sledujeme typickou "blbou blondýnu", která se shodou nešťastných náhod změní v ženu s mimořádnými schopnostmi. Snímek s tématem rozšiřování mozkové kapacity v kombinaci s akčním žánrem bude mít v tuzemských kinech premiéru 7. srpna.

Německý režisér Wim Wenders (v čele) se svou manželkou Donatou (po jeho pravici) pózují na nedávném filmovém festivalu v Cannes.

Mnichovský pohled do tvorby filmařů

Berlín, Praha - V Mnichově včera začala druhá největší filmová přehlídka po Berlinale: Filmfest München. Její 32. ročník nabídne v Gasteigu a dalších kinosálech v Mnichově tradiční sekce, retrospektivy a filmařské debaty.

Hrdina Jonzeho filmu Theodore (Joaquin Phoenix) na procházce se „svou partnerkou“ v uchu...

Oscarová Ona řeší perspektivu vztahů

Praha /RECENZE, VIDEO/ - Americký čtyřicátník Joaquin Phoenix kráčí jaksi nezaslouženě mimo hlavní proud hollywoodských celebrit. Jeho herecké nadání je nenápadné, ale mimořádné. Naposledy o tom přesvědčil ve filmu Mistr, před tím například v Reservation Road. Navzdory tomu, že před třemi roky ohlašoval ve filmu I´m Still Here odchod z herecké scény, hraje dál. Naštěstí pro nás. Protože je čím dál lepší.

Ilustrační fotografie.

Hollywoodská filmová produkce je v ohrožení. Kvůli konkurenci

Los Angeles - Jen pár dní před předáváním filmových cen Oscar přišla zpráva, že status Hollywoodu jako domova americké filmové a televizní produkce je ohrožen, protože místa jako New York nabízejí studiím lepší finanční podmínky a štědřejší pobídky. Za posledních deset let Kalifornie přišla o desítky tisíc pracovních míst v zábavě na úkor New Yorku a dalších států a spolu s tím zde klesá i počet natáčených filmů a televizních snímků. Ukázala to studie výzkumného institutu Milken Institute.

Plátna kin rozsvítí v květnu půvabná kněžna Grace Kelly ve filmu Grace of Monaco o dámě vysokého světa, již hraje s přesnou grácií Nicole Kidman.

Očekávané kinohity roku 2014: Grace Kelly, kapitán Amerika i ještěrka

Praha – Do kin míří Godzila, monacká kněžna, Tarantinovi drsní gangsteři s hamburgrem i Tom Cruise na hraně zítřků… Nymfomanka II., Godzila, Jimmy P. i kněžna Grace Kelly. To jsou jen některé postavy, jež uvidíme od nového roku v kinech. Hned zkraje ledna se vrátí na plátna Joe, hrdinka čtyřhodinového opusu Larse von Triera, aby dovedla diváky do svého zběsilého sexuálního finále.

Filmu dodává milý šmrnc dvojice Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger, kteří si svůj vězeňský duet Plán útěku užili s příkladným nadhledem.

Filmové premiéry: Rozbité vztahy, Carrie a útěkář v pasti

Praha /VIDEO/ – Filmoví distributoři nepolevují, ba právě naopak. Tento týden míří do kin opět šest novinek a těžko říct, zda se v takovém návalu všechny dočkají diváků. Zvlášť když některé vyvolávají rozpaky, co vlastně vůbec v kině dělají… V kinech se potkají vítěz Febiofestu, Stallone a Scharzenegger za mřížemi i slavná hororová hrdinka kosící své nepřátele.

MISTR NAPĚTÍ. Anthony Hopkins je v roli legendárního režiséra takřka k nepoznání.

Letmá exkurze do Hitchcockova světa

Praha /RECENZE/ - Do kin vstoupil snímek nahlížející s nadhledem do zákulisí natáčení Psycho. Exceluje v něm hlavně Helen Mirren jako režisérova žena…