Kreativ

ŠTÍTEK: Scarlett Johansson

Ilustrační foto.

Americký hacker dostal 10 let za vykrádání e-mailů celebrit

Los Angeles - K deseti letům vězení odsoudil v pondělí federální soud v Los Angeles pětatřicetiletého Christophera Chaneyho z floridského Jacksonvillu, který vykrádal e-mailové schránky amerických celebrit a kompromitující obrázky rozesílal přes internet. Jeho obětí se staly například zpěvačka Christina Aguilerová nebo herečky Scarlett Johanssonová a Mila Kunisová.

Ilustrační foto

Karlovarský mezinárodní filmový festival je líhní hvězd

Praha, Karlovy Vary – Diváci se ale mohou těšit i na další filmové lahůdky. Například na jednoho z nejznámějších dánských herců Thomase Bo Larsena. Ten v Karlových Varech představí úspěšný film režiséra Thomase Vinterberga s názvem Hon (Jagten).

Příjemná komedie Camerona Crowea Koupili jsme ZOO s Mattem Damonem a Scarlett Johansson  měla ve čtvtek premiéru v českých kinech.

Příjemná oddechovka v kinech: Koupili jsme ZOO s Damonem a Johansson

Praha /FOTOGALERIE/  - Filmová komedie Koupili jsme zoo, která vstoupila do českých kin ve čtvrtek,  je skutečný, vtipný a povzbuzující příběh o magické síle rodiny, která dokáže držet pohromadě tváří v tvář výjimečným podmínkám a situacím. Je to první rodinný film uznávaného režiséra Camerona Crowea (Jerry Maguire, Na pokraji slávy), který do hlavních rolí obsadil Matta Damona, Scarlett Johansson a Thomase Haden Churche.  Damon ztvárnil svobodného otce, který hledá způsob, jak znovu nastartovat chod své rodiny. Jako řešení zvolí stěhování do nového domu, který se ovšem nachází uprostřed zoologické zahrady. Ta také poslouží jako další krok k novému životu, neboť otec se svými dvěma dětmi se rozhodnou obnovit zašlou slávu této uvadající zvířecí atrakce.  Film je prostoupený vřelostí, smíchem a optimistickým tónem.

Královská aféra: Film podle skutečných událostí, na snímku Alicia Vikander a Mads Mikkelsen

Filmové premiéry: Nevěra na královském dvoře, únos a láska v zoo

Praha /VIDEO/  – Happyend v zoo, dramatická dovolená, kuriozní job jedné praštěné slečny a milostná aférka na nejvyšších místech. To jsou příběhy čtyř filmů, které provázejí tento týden v kinech domácí novinku Vrásky z lásky. V kinech se tak vedle seniorů usadili tajní milenci, špioni v rodině a spiklenci Scarlett Johansson s Mattem Damonem…

Americký herec a producent Tom Cruise v pražských ulicích 22. září.

Natáčení Mission: Impossible 4 by v Praze mělo začít o víkendu

New York/Praha /FOTOGALERIE/ - Natáčení čtvrtého pokračování filmu Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli by mělo v Praze začít o víkendu. ČTK to řekla hercova mluvčí Lee Muldoon. „První plný natáčecí den je o víkendu," řekla. Dodala, že žádné další informace zatím produkce nezveřejnila. Podle informací, které má ČTK k dispozici, si nicméně filmaři zamluvili prostory pro natáčení v Praze už od středy.

Americký herec Tom Cruise, vlevo, a režisér Brad Bird, vpravo, si 21. září prohlíželi Vršovické nádraží v Praze jako jedno z možných míst k natáčení pokračování filmu Mission: Impossible.

Mission Impossible opět v Praze!

Praha – Pokud byste v tyto dny náhodou potkali na Karlově mostě Toma Cruise, nebylo by to nic divného. Hollywoodský herec, kterého teď můžete vidět v akční komedii Zatím spolu, zatím živi, přiletěl před pár dny a natáčí tu čtvrté pokračování akčního filmu Mission: Impossible. Návštěvu americká strana i česká produkční společnost Stillking Films, jež natáčení zajišťuje, do posledních dnů přísně tajily. „Máme to ve smlouvě, nesmíme poskytovat žádné informace. Je to na přání herce,“ potvrdili včera zástupci společnosti. Při minulém pražském pobytu se prý cítil herec příliš obtěžován novináři a chce mít klid na práci, proto je jeho soukromí v hotelu Four Seasons bedlivě střeženo.

Režisér Oliver Stone s Michaelem Douglasem v Cannes

Cannes: Kapitalismus se zhoršil, říká režisér Wall Street 2, Oliver Stone

Cannes – V posledních dnech se na festivalu v jihofrancouzském letovisku Cannes mluví nejvíce o dvou filmech. Kontroverzní americký režisér Oliver Stone představil svůj nový snímek Wall Street 2: Peníze nikdy nespí. „Chamtivost je věčná,“ prohlásil na tiskovce představitel hlavní role, Michael Douglas… To Woody Allen naproti Stonově tradičnímu kritickému pohledu na Ameriku spíše trousil bonmoty: „Můj vztah ke smrti je stále stejný - jsem zásadně proti,“ říkal, když hovořil o svém novém filmu, You Will Meet A Tall Dark Stranger, který se právě tématu stárnutí věnuje.

Allenův film v letním kině

Pardubice - V Pardubickém letním kině Pernštejn bude v úterý večer od 21.30 hodin v případě příznivého počasí k vidění film Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona.

Ilustrační foto.

Začaly Dny asijského filmu a kultury

Uherské Hradiště - Třetí ročník Dnů asijského filmu a kultury v hradišťském kině Hvězda už odstartoval, většina pořadů však stále čeká na zhlédnutí. V neděli 15. března od 15 hodin bude k vidění fascinující stínové představení s názvem Sávitrí, s nímž do Hradiště dorazí brněnské divadlo Líšeň.

Druhá šance. Po odchodu Mary vstupuje na scénu (a do králova lože) sestra Anna (Natalie Portmanová). Na snímku s Erikem Banou (Jindřich VIII.).

Boleynovy - zápas o lásku, moc i život

FILMOVÁ RECENZE /FOTOGALERIE/ - Prožívaly idylické dětství a měly své lásky. Nejspíš by se časem vdaly a vedly život podle svého gusta a naturelu. Nebýt doby, do níž se narodily.

Vicky Cristina Barcelona.

Woody Allen, léto a Barcelona...

České Budějovice - Multikino CineStar v Českých Budějovicích zve od čtvrtka na novou svěží romantickou komedii Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona, akční film Zakázané království a drama Zdeňka Tyce Malé oslavy.

Alanis Morissette: Vztek s dobrým koncem

Praha - Kanadská písničkářka Alanis Morissette přichází po čtyřech letech s novým studiovým albem Flavors Of Entanglement (velmi volný překlad by mohl znít Co to s člověkem dělá, když se zaplete).

CHŮVA A SPRATEK. Annie (Scarlett Johanssonová) a Grayer (Nicolas Art) si rozumí – party pořádaná rodiči je nuda.

Deník moderní otrokyně

Děti nejsou kus drahého nábytku, který stačí jednou týdně oprášit, připomíná filmová novinka Holka na hlídání, která spojuje toto výchovné ponaučení s líbivou romancí, sentimentálním melodramatem a zábavnou satirou na bohatce v podobném stylu jako loni Ďábel nosí Pradu.

Woody Allen

Turista Woody Allen natáčí s Penelope Cruzovou

BARCELONA - Američtí režiséři si zřejmě oblíbili postavy amerických turistek na evropské půdě. V kinech jsou tři z nich právě brutálně mučeny v krvavém pokračování Rothova hororu Hostel, jiné dvě si aspoň prožijí milostné peripetie v novém filmu Woodyho Allena.

Woody Allen se Scarlett Johanssonovou

Woody Allen poprvé ukázal film Cassandra Dream

LONDÝN - Trojnásobný držitel Oscara Woody Allen už patnáct let natáčí filmy ďábelským tempem - každý rok uvede do kin alespoň jeden. Ve Španělku už chystá další titul své evropské série, ale její předchozí díl Cassandra Dream si odbude premiéru až za dva měsíce na festivalu v Benátkách.

Fero Fenič, duch festivalu

Týdenní program pro fajnšmekry

HRADEC KRÁLOVÉ– Filmoví fajnšmekři mají příští týden o svůj program postaráno – do Hradce Králové přijíždí Febiofest.Jedna z nejznámějších českých filmových přehlídek je dítětem režiséra Fera Feniče. Po letech výlučné pražské existence se Febiofest s výběrem filmů rozjíždí také do regionů.