Kreativ

ŠTÍTEK: spodní prádlo

EVA JANKŮ si myslí, že je stále mnoho žen, které se kvůli své postavě podceňují.

Eva Janků: I žena plných tvarů je šik

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Nemáme všechny stejnou postavu, přesto jsme originální a krásné. Tak reaguje na současné módní trendy, prosazující hubené modelky, Eva Janků z klubu Silná madame.

Výstavě Šaty dělaj člověka, člověk dělá šaty poskytla exponáty ze své sbírky sběratelka Dita Desová. Na snímku je s dcerou Sarah v šatech z roku 1914.

Šaty dělaj člověka, připomíná výstava

Velká Bíteš - O tom, že člověka utváří to, co má na sobě, vypráví text známé písně i přísloví. Své o tom ví také Dita Desová z Křižíkova, která je členkou Klubu policejní historie v Brně, sekce Elegantní dámy a slečny. Právě ze sbírky Desové totiž pocházejí exponáty nové výstavy Městského muzea ve Velké Bíteši nazvané Šaty dělaj člověka, člověk dělá šaty. Expozice začne vernisáží ve čtvrtek v 17 hodin.

Ilustrační foto.

Na svou krásu dbáme stále více. Co je hitem?

Byly časy, kdy lidé nijak zvlášť nedbali na to, jak konkrétně vypadají. Móda se řešila primárně u žen, zatímco muži stáli pozadu. Nyní se vše mění a i mužská populace začíná řešit to, jak konkrétně vypadá. A ženy? Ty samozřejmě svou krásu řeší stále více. Co konkrétně je hitem u těch, které chtějí vypadat dokonale? Pojďme se společně podívat.

Posprejovaná vršovická kavárna Café V lese.

Čmáralové asi mají na triku zločiny proti lidskosti

Praha - Sprejerské útoky na několik kaváren i dalších provozoven v centru Prahy, mezi nimiž nechybí ani prodejna spodního prádla, řeší od neděle pražská policie. Terčem se tehdy staly firmy na náměstí Jiřího z Poděbrad, ve Francouzské a Vinohradské ulici – a rovněž stěna vestibulu stanice metra Karlovo náměstí.

Ilustrační foto

Východočeské muzeum zahajuje výstavu o první světové válce

Pardubice - Východočeské muzeum v Pardubicích zahájí v pátek výstavu Velká válka, která návštěvníky zavede do zákopů prvního světového válečného konfliktu. Muzeum zmapovalo osudy mlynáře Jaroslava Kopečného z Třebosic na Pardubicku, předválečnou idylu, jeho vojenské osudy, zranění v boji, léčení i návrat domů. Dnes to řekl kurátor Jan Tetřev.

Ilustrační fotografie.

Svatební šaty dnes nemají žádné limity, nosí se všechno

Východní Čechy – Pro většinu nevěst je nejzásadnějším bodem plánování svatby výběr svatebních šatů. V dnešní době neexistují pro svatební šaty žádné limity z hlediska etikety, přípustné je téměř cokoli – libovolná délka šatů, střih, barva, zvolit můžete i jinou variantu než šaty, např. kalhotový kostým.

Novozélandská kočka-zlodějka, která se specializuje na pánské spodní prádlo, nashromáždila při svých nočních loupežných výpravách větší sbírku trenýrek a ponožek, než má možná leckterý běžný muž.

Na Novém Zélandu žije kočka, která krade pánské prádlo

Wellington /VIDEO/ - Novozélandská kočka-zlodějka, která se specializuje na pánské spodní prádlo, nashromáždila při svých nočních loupežných výpravách větší sbírku trenýrek a ponožek, než má možná leckterý běžný muž. Její kolekce dosáhla takového rozsahu, že se zahanbená majitelka rozhodla rozeslat všem sousedům omluvný dopis s prosbou, aby se zastavili u nich doma, pokud postrádají nějaký kousek své intimní garderoby.

Ilustrační foto

Svatební šaty dnes nemají žádné limity, nosí se všechno

Chrudimsko - Pro většinu nevěst je nejzásadnějším bodem plánování svatby výběr svatebních šatů. V dnešní době neexistují pro svatební šaty žádné limity z hlediska etikety, přípustné je téměř cokoli – libovolná délka šatů, střih, barva, zvolit můžete i jinou variantu než šaty, např. kalhotový kostým.

Jozef Kováčik

Smutné loučení. Kováčik po krachu Komety přiznal: Každý je teď naštvaný

Brno /ROZHOVOR/ - Tentokrát jeho "slipový" rituál nevyšel. I když obránce hokejové Komety Jozef Kováčik stejně jako v předchozích letech zdobil spodní prádlo výsledky zápasů play off, nestihl zaznamenat víc jak čtyři zápasy. Přesně tak dlouho totiž po páteční porážce (3:4) trvala série s Chomutovem v předkole vyřazovací části extraligy.

Ilustrační foto.

Den svatební a společenské inspirace

Havlíčkův Brod – Druhý ročník Dne svatební a společenské inspirace se uskuteční v sobotu 12. března od 9 do 16 hodin v Hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě.

Ilustrační foto

Dominanta centra jde do dražby

Planá – Ač působí majestátně, opak je pravdou. Budova bývalé výrobny dámské konfekce a spodního prádla, známá jako Triola, přidělává vrásky na obličeji jak zástupcům města, tak občanům, kteří žijí v sousedství tohoto velikého komplexu. Nyní se možná situace změní.

Záchranáři vytahovali zraněného ze dna propasti Macocha. Při cvičení v Moravském krasu.

Lana, kladky, nosítka. Hasiči tahali zraněného z propasti Macocha

Blanensko /REPORTÁŽ/ – Tři kamarádi se vydávají na výpravu do Punkevních jeskyní na Blanensku. Jeden z nich však náhle padá a zůstává bezvládně ležet na dně Macochy. Zatímco jej jeden člen týmu utěšuje a přikrývá dekou, druhý muž opodál volá o pomoc. Naštěstí jen jako. V jeskyních Moravského krasu si totiž při cvičení jihomoravští hasiči-lezci a záchranáři tento týden zkouší, jak zachránit život zraněnému průzkumníkovi či turistovi. „Nejdůležitější je dostat pacienta co nejdříve do tepla. Zima je pro něj mnohdy horší, než samotná rána či zlomenina," popisuje hasič Jiří Buček.

Nová výstava zavede do měšťanských ložnic a koupelen.

V jakém prádle do koupelny? Výstava v Přerově ukáže měšťanské intimnosti

Přerov – Jak se proměnily koupelny, ložnice a jiné intimní pokoje přerovských měšťanů koncem devatenáctého a počátkem dvacátého století? Které novinky se ujaly a které naopak skončily v propadlišti dějin? Na tyto otázky odpoví návštěvníkům nová výstava, kterou připravuje Muzeum Komenského v Přerově.

Lukáš B. z Trutnovska

Démon Facebooku se dozví rozsudek

Hradec Králové – Pět let podle kriminalistů zneužíval desítky dívek. Seznamoval se s nimi na internetu, začal, když mu bylo šestnáct let. Dnes je Lukáši Bakovi z Trutnovska jedenadvacet a za znásilnění, zneužívání a vydírání mu hrozí dlouhé vězení - až dvanáctileté.

Ke svátku zamilovaných patří květiny.

Dárek k Valentýnovi? Rudé růže, venušiny kuličky nebo dortík

Náchodsko - Zamilovaná přáníčka, květiny, sladkosti, spodní prádlo, plyšová zvířátka, šperky i erotické pomůcky. Takové dárky vybírají zamilovaní pro své drahé polovičky ke svatému Valentýnu. Tento původně americký svátek se dostal do Čech zhruba před šestnácti lety a ti, kteří ho uznávají, se už jistě chystají na zítřejší oslavy.

Ilustrační foto.

Dealer schvovával heroin ve spodním prádle

Brno – Kriminalistům z týmu Toxi, který se specializuje na drogovou kriminalitu, se nedávno podařilo zatknout hledaného cizince podezřelého z distribuce a výroby drog. V těchto dnech zahájili jeho trestní stíhání. Policisté muže zatknuli přímo v jeho autě zaparkovaném na Dukelské třídě v Brně. „Dealer seděl v autě s dalšími dvěma lidmi. Kriminalisté celou osádku zkontrolovali a při prohlídce auta našli psaníčka s omamnou látkou a pod autem byl odhozený sáček s heroinem. Celkem tak na místě policisté zajistili asi 150 gramů drogy," uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Ilustrační foto.

Před svatým Valentýnem rostou prodeje květin, šperků či prádla

Praha – Blížící se svátek sv. Valentýna zvedá obchodníkům prodeje některého zboží, zejména květin, spodního prádla, erotického zboží a šperků. Vyplývá to z ankety redakce. Obliba svátku v Česku roste hlavně u mladých, i když rozměrů obvyklých zejména v anglosaských zemích zdaleka nedosahuje.

Pracovnice Trioly.

Triola v číslech: Nití na podprsenky bylo přes 15 tisíc kilometrů

Horní Jiřetín, Praha – Společnost Triola, český výrobce spodního prádla, které se šije v Horním Jiřetíně, zveřejnila zajímavá čísla týkající se minulého roku. Například kolik její pracovníci spotřebovali nití na výrobu podprsenek nebo o kolik převládala bílá barva nad ostatními.

Tradiční noční stanování na Urbánku je po pauze znovu tady. Tahle skupina je však na noční dobrodružství dobře přichystaná. Dobrá nálada navíc vítězí nad všemi překážkami.

Otužilí spáči po pauze znovu obsadili slavkovský kopec Urbánek

Slavkov u Brna /REPORTÁŽ/ – Nepromokavý Žďárského bivakovací vak, v něm péřový spacák, pod sebou karimatku, teplé spodní prádlo, kuklu přes hlavu. Pokud napadne hodně sněhu, tak je kvůli větru ideální se z každé strany třicet centimetrů zahrabat. A pak to jde i pod širákem. Zatímco některé moje kolegyně už na přelomu října a listopadu přicházejí do redakce ve svetru a ty citlivější i v čepici, tihle pánové hlásají, že čím hlouběji spadne rtuť teploměru pod nulu, tím je Zimní stanování na Urbánku vydařenější.

Josef Škvorecký.

V Náchodě ožije Danny Smiřický

Náchod - Na světoznámého spisovatele Josefa Škvoreckého se v jeho rodišti nezapomíná. Každoročně ho připomíná festival studentské tvorby Náchodská Prima sezóna, na náměstí se lidé mohou usadit na lavičku se sochou spisovatele, projít se naučnou trasou po místech, která byla Škvoreckému blízká, nebo s tichou vzpomínkou navštívit jeho pomník na Staroměstském hřbitově v Náchodě.

Ilustrační foto

L´Express: Sport dělá dobře, ale nehubne se po něm

Posedlost štíhlostí je stále více překonávána: dokazuje to nová generace sportovních dívek, které se cítí dobře ve svých zaoblených tvarech a nestydí se za ně. Píše to francouzský týdeník L´Express.

Lukáš B. z Trutnovska stojí před soudem kvůli sexuálnímu nátlaku i znásilnění.

Dívky zneužívané na internetu měly strach

Hradec Králové - Desítky nezletilých holčiček, které podle kriminalistů od svých 16 let zneužil dnes jednadvacetiletý Lukáš Bako ze Starých Buků na Trutnovsku, tvrdí, že z mladíka měly strach.

Lukáš B. z Trutnovska stojí před soudem kvůli sexuálnímu nátlaku i znásilnění.

Dívky zneužívané na internetu měly strach

Hradec Králové - Desítky nezletilých holčiček, které podle kriminalistů od svých 16 let zneužil dnes jednadvacetiletý Lukáš Bako ze Starých Buků na Trutnovsku, tvrdí, že z mladíka měly strach.

Ilustrační foto

Novoroční soutěž. Prostějovský deník naděluje i po Vánocích

Prostějovsko – Balíček exkluzivních sýrů, dámské pyžamo či ručně vyráběné šperky, dárkové poukazy do kadeřnictví, na kosmetické služby, na masáž, do zdravé výživy, na výtvarný kurz či do květinářství. To vše mohou lidé vyhrát v Novoroční soutěži, kterou si pro své čtenáře připravil Prostějovský deník.

Ilustrační foto.

Štěstí pro nový rok zajistí víno, čočka či červené spodní prádlo

Madrid - Vítání nového roku doprovází ve světě různé zvyky. Například Španělé o půlnoci snědí při každém z dvanácti úderů hodin jednu kuličku hroznového vína. Nikdo přesně neví, jak tato tradice vznikla, ale po desetiletí se pravidelně dodržuje. Podle některých je to zvyk madridský. Letošní vítání nového roku v Madridu ale bude odlišné kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením.