Kreativ

ŠTÍTEK: Rakovnický potok

Cyklostezka by měla vést pod mostem v Ottově ulici v Rakovníku

S přemístěním stezky by se mohlo začít i letos

Rakovník - Ještě v letošním roce by mohly začít práce na přemístění páteřní cyklostezky Jesenice Rakovník Křivoklát, která se v Rakovníku kříží s velmi frekventovanými komunikacemi, k břehu Rakovnického potoka. Rozhodující ovšem bude, zda se městu podaří získat na zmíněný záměr dotaci.

Studenti Střední zemědělské školy v Rakovníku uklízeli část Rakovnického potoka a Černý potok

Studenti zemědělské školy uklízeli Rakovnický potok

Rakovník - V pátek ráno, úderem osmé hodiny, se pustili studenti druhého ročníku oboru agropodnikání i ekologie a životní prostředí Střední zemědělské školy v Rakovníku do úklidu koryta části Rakovnického potoka a Černého potoka.

Cyklista má na přechodu přednost pouze, když kolo vede. Ilustrační foto

Konec kolizí řidičů s cyklisty? Stezka povede u břehu potoka

Rakovník - Vytvoření páteřní cyklostezky na břehu Rakovnického potoka, kdy tak nebudou muset cyklisté přejíždět nejfrekventovanější silnice ve městě, je zase o něco blíže. Město si za zhruba sto tisíc korun bez DPH nechá udělat kompletní dotační management. O výstavbu cyklostezky usiluje město již pátým rokem.

Starosta Pavlíkova Miroslav Truxa s knihou osobností

Pavlíkovští plánují přivést pitnou vodu do satelitních obcí. A to kvůli suchu

Pavlíkov - V budoucnu by měly být satelitní obce městyse Pavlíkov, Skřivaň a Tytry, napojeny na centrální vodovod s obecní vodou. Rakovnickému deníku to řekl starosta městyse Pavlíkov Miroslav Truxa. Pavlíkovští tak reagují na letošní extrémní sucho, které zapříčinilo rapidní úbytek pitné vody v těchto obcí. Naopak v Chlumu a také části Ryšína už občané vodu mají k dispozici.

Obchodní centrum u autobusového nádraží v Rakovníku

Vlastník obchodního centra chtěl koupit i silnici u potoka

Rakovník - Město pozemek a také část komunikace v okolí nového obchodního centra u autobusového nádraží v Rakovníku nesmění a neprodá. Rozhodli o tom rakovničtí zastupitelé už na svém zasedání v září. Ti jednoznačně odmítli nabídku vlastníka obchodního centra. Podle města se jedná o důležité a strategické pozemky pro obyvatele.

Derby: Tatran Rakovník - SK Rakovník 1:1 (1:1), KP - jaro 2015

Derby skončilo nerozhodně. Diváci se ale nenudili

Rakovník – Pro mnohé fanoušky to byl svátek fotbalu. V rámci osmadvacátého kola krajského přeboru mužů totiž proti sobě stanuly městští rivalové z Rakovníka. Ačkoliv utkání skončilo mezi domácím TJ Tatranem Rakovník a SK Rakovník smírně 1:1, diváci se rozhodně nenudili.

Cyklostezka by měla vést pod mostem v Ottově ulici v Rakovníku

Cyklisté, pozor! Nové podjezdy na páteřní stezce nevzniknou

Rakovník - V letošním roce se cyklisté či turisté bezpečného podchodu pod hlavními komunikacemi v Rakovníku nedočkají. Město Rakovník sice získalo povolení od Povodí Vltavy na umístění stezky na břeh potoka, město ale musí nyní zajistit veškerou dokumentaci. To by mělo trvat alespoň rok. Časté kolize cyklistů s řidiči, mnohdy neukáznění cyklisté, děti, a také řidiči nerespektující přechod pro chodce.

Ilustrační foto

Mladý řidič ujížděl před policisty

Rakovník – V půl jedné v noci oznámil policii pětačtyřicetiletý Rakovničan, že jeho známou na křižovatce Na Váze v Rakovníku málem srazila Škoda Favorit.

Jakub Černý, student

Na vlastní kůži: Jak jsem (s)padl při plnění žurnalistického úkolu

Rakovník - Co bych neudělal pro článek, že? Už jsem kvůli fejetonu jel i na transfúzku, tak proč tentokrát nezkusit něco akčnějšího? To mi zas jednou moje ego dalo pěkně zabrat. Každopádně tak to dopadá, když si sportovec teoretik, sváteční cyklista, umane, že si jen tak z plezíru vyrazí na trasu závodu horských kol u příležitosti Rakovnického cyklování. „Vždyť je to slabých 30 km, to ujdu pěšky," holedbal jsem se jediné štěstí, že jsem se zásahem boží prozřetelnosti nevydal na druhou, delší, padesátikilometrovou trasu. Závod se konal v neděli, ale nevím, co mě to popadlo, že jsem se rozhodl si trasu vyzkoušet už v pátek ještěže tak!

Zarostlé břehy Rakovnického potoka

Rakovničané: Posekejte trávu u potoka. Radnice: Není naše

Rakovník - Obyvatelé Rakovníka vyčítají radnici nedostatečnou údržbu veřejné zeleně, zejména pak zarostlé břehy Rakovnického potoka, v některých částech města je i více než metrová tráva. Radnice se ale hájí. Neudržované pozemky nejsou mnohdy v majetku města, stejně jako zmíněné břehy Rakovnického potoka.

Zarostlé břehy Rakovnického potoka

Rakovničané: Posekejte trávu u potoka. Radnice: Není naše

Rakovník - Obyvatelé Rakovníka vyčítají radnici nedostatečnou údržbu veřejné zeleně, zejména pak zarostlé břehy Rakovnického potoka, v některých částech města je i více než metrová tráva. Radnice se ale hájí. Neudržované pozemky nejsou mnohdy v majetku města, stejně jako zmíněné břehy Rakovnického potoka.

Most, který je třeba opravit

Kanalizaci nutně potřebují

Pustověty – „Ty peníze vylétly komínem a absolutně nikoho z kompetentních osob to nezajímá," konstatovala při našem nedávném setkání v Pustovětech starostka Alena Klobásová.

Starosta Jaroslav Gorčík

Prioritou je vodovod a kanalizace

Městečko – Vítejte v srdci Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Právě tady je už po celá staletí usazena kouzelná, rekreanty vyhledávaná víska Městečko. Protéká jí Rakovnický potok, do něhož se zprava vlévá potok Trnava a zleva potok Ryzava.

Cyklostezka by měla vést pod mostem v Ottově ulici v Rakovníku

Konec kolizí řidičů a cyklistů? Vše by měly vyřešit podjezdy

Rakovník - Bědující řidiči, mnohdy neukáznění cyklisté s dětmi a poměrně dost kolizí automobilů s cyklisty. To vše se odehrává v místech, kde se kříží páteřní cyklostezka Rakovnicka s frekventovanou Nádražní a hlavně Ottovou ulicí v Rakovníku. Vše by měl vyřešit podjezd pro cyklisty pod mosty za šest a půl milionu korun.

Cyklostezka by měla vést pod mostem v Ottově ulici v Rakovníku

Konec kolizí řidičů a cyklistů? Vše by měly vyřešit podjezdy

Rakovník - Bědující řidiči, mnohdy neukáznění cyklisté s dětmi a poměrně dost kolizí automobilů s cyklisty. To vše se odehrává v místech, kde se kříží páteřní cyklostezka Rakovnicka s frekventovanou Nádražní a hlavně Ottovou ulicí v Rakovníku. Vše by měl vyřešit podjezd pro cyklisty pod mosty za (podle prvotního odhadu) šest a půl milionu korun.

František Šrámek hovoří se strážníky

Je to o strach, mít za souseda bezdomovce, říká František Šrámek

Rakovník /REPORTÁŽ/ - Vrchní strážník Pavel Škvára souhlasil, a tak jsem usedla na zadní sedačku služebního auta rakovnické městské policie a vyjela s dvoučlennou hlídkou na pravidelnou kontrolu města a jeho blízkého okolí. Mými průvodci jsou strážníci Petr Libovický a Rudolf Kaftan.

František Šrámek hovoří se strážníky

Je to o strach, mít za souseda bezdomovce, říká pan Šrámek

Rakovník – Vrchní strážník Pavel Škvára souhlasil, a tak jsem usedla na zadní sedačku služebního auta rakovnické městské policie a vyjela s dvoučlennou hlídkou na pravidelnou kontrolu města a jeho blízkého okolí. Mými průvodci jsou strážníci Petr Libovický a Rudolf Kaftan.

Domácí zápasy rakovnických pozemkářů

Rakovničanky jako nebe a dudy

Rakovník – Podobu proměnlivého počasí má forma rakovnických pozemních hokejistek. Po výborném výkonu na pražské Slavii, kdy statečně vzdorovaly domácím v utkání nadprůměrné ligové úrovně, doma po upracovaném výkonu se štěstím zdolaly Hostivař jediným gólem z rohu. Po čtvrtině soutěže jsou tak společně s Pragou na stříbrné příčce za obhájkyněmi titulu z Edenu. Právě vzájemný duel na Městském stadionu v Rakovníku v sobotu 5.10. od 9.45 hodin tak může o prozatímním druhém místě rozhodnout.

Pes - ilustrační foto

Strážníci se zaměří na bezohledné pejskaře

Rakovník - Chovatelé pejsků by měli být daleko více pod dohledem městské policie. Rakovničané si totiž v anketě o spokojenosti činnosti strážníků dosti stěžovali na volné pobíhání psů v parcích a také na neuklízení majitelů po svých psech. To samotní obyvatelé Rakovníka vidí po vandalismu jako druhý největší nešvar.

Ilustrační foto. Městská policie

Rakovničané nakonec rozhodli: Chceme strážníky na telefonu

Rakovník - Chceme více strážníků ve městě, daleko více je vidět v ulicích, v temných koutech města, během konání trhů, a ne aby vysedávali na služebně či někde projížděli rakovnické ulice služebním vozem. Zkrátka chceme je v terénu.

Studenti zemědělské školy čistili Rakovnický potok ke Dni Země

Invaze rostlin na Rakovnicku: ochránci se je snaží potlačit

Rakovník - Nepůvodní rostliny, které se na Rakovnicku vyskytují, představují pro zdejší přírodu veliké nebezpečí. Vytlačují totiž původní rostliny, čímž je ohrožena takzvaná biodiverzita, tedy rozmanitost přírodních druhů. O tomto závažném problému, proti kterému již léta bojují Lesy České republiky a také Český svaz ochránců přírody (ČSOP).

Kácení stromu v Tyršově ulici v Rakovníku

Týden po bouři: stezky nejsou kvůli vichřici ještě bezpečné

Rakovník - Před týdnem v úterý v podvečer zasáhla Rakovnicko silná bouře a také vichřice. Ne všude se podařilo po týdnu odstranit následky tohoto přírodního běsnění. Především na turistických trasách a cyklostezkách by měli být lidé opatrní.

Policie - ilustrační foto

Kdo je utopený muž? Tělo zřejmě přinesla velká voda

Lašovice - Rakovničtí kriminalisté stále marně pátrají po identitě nalezeného mrtvého muže u soutoku Lašovického a Rakovnického potoka. Muže podle informací Rakovnického deníku nikdo v obci nezná a zatím se nepřihlásil nikdo, kdo by jej postrádal.

Policie - ilustrační foto

Záhada: kdo je utopený muž?

Lašovice - Rakovničtí kriminalisté stále marně pátrají po identitě nalezeného mrtvého muže u soutoku Lašovického a Rakovnického potoka. Muže podle informací Rakovnického deníku nikdo v obci nezná a zatím se nepřihlásil nikdo, kdo by jej postrádal.

Rakovnický potok.

Po hladině Rakovnického potoka se proháněli na lehátkách

Rakovník - Policejní hlídka legitimovala pod Tyršovým koupalištěm dvojici mladíků, kteří se rozhodli, že se pobaví plavbou na rozvodněné hladině Rakovnického potoka v Rakovníku. Vytáhli proto nafukovací lehátka a šli do akce.

Ilustrační foto.

Policisté hledají případné svědky pokusu o znásilnění

Rakovník - Stále ještě v šoku je žena, kterou se v sobotu 
v noci pokusil kdosi znásilnit. Za rakovnické kriminalisty, kteří se případem intenzivně zabývají, to potvrdil Jiří Jurgovski: „Nemáme zatím bližší popis pachatele, neboť oběť je stále ještě v šoku, neschopna výpovědi."

Cvičení hasičů na hradě Křivoklátě

Vodu z potoka až do hradní kašny hasiči nakonec dostali

Křivoklát –  Dopravit vodu hadicemi  z Rakovnického potoka na hrad Křivoklát  a secvičit a  zkoordinovat činnost jednotlivých jednotek hasičů okrsku Křivoklát, aby v případě požáru na hradě dokázaly včas zasáhnout, to byl  hlavní smysl a úkol sobotního hasičského cvičení.