Kreativ

ŠTÍTEK: Rakovnický potok

Čištění Rakovnického potoka

Studenti se studené vody Rakovnického potoka rozhodně nebáli

Rakovník -Veronika, Gábina, Eva a Pavla ze třetí B Střední zemědělské školy v Rakovníku si ve středu po ránu vyhrnuly rukávy a sbíraly petky, papíry a další pozoruhodné kousky, které ti méně vychovaní občané odhodili do koryta Rakovnického potoka. Nechodily ale jenom po břehu.

Zasedání rakovnických zastupitelů. Zleva L. Štíbr, I. Trešl, starosta Z. Nejdl

Bez debat: Rakovničtí zastupitelé schválili rozpočet

Rakovník - Povedlo se. Rakovnické koalici (ODS a Společně pro Rakovník) se podařilo rozpočet města pro letošní rok schválit hned na první pokus. Vedení města bude hospodařit s příjmy a výdaji ve výši okolo 298 milionů korun, radnice počítá i s nižší daňovou výtěžností, a to o zhruba 185 milionů korun. Letos tak radní neplánují investice do žádných finančně nákladnějších projektů, ale plánuje se dokončit projekty, jež jsou spolufinancovány Evropskou unií.

Prořezávka lipové aleje kolem Rakovnického potoka 2011

Památnou alej ošetří v pěti etapách

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Při prohlídce veřejné zeleně v letních měsících se příslušné odbory městského úřadu zaměřily také na památnou alej podél Rakovnického potoka.

Obleva na Berounce leden 2011

SLOUPEK: Berounka není vždy přívětivá

Roztoky /FOTOGALERIE/ - To nebyla Berounka, jak ji znám. Zalitá letním sluncem, nebo i rozpíchaná děšťovými kapkami a hlavně líně tekoucí, tak jak jsem ji často pozorovala z paluby voru.

Ilustrační foto

Mlynáři hrozí exekuce

Šlovice -Podle názoru úředníků stojí tři chatky v zátopové zóně a doporučují jejich odstranění z nebezpečného místa.

Zemědělská škola v Rakovníku

Zemědělská škola v Rakovníku je školou pro život

Rakovník /FOTO/ - Možná se charakteristika školy, vyplývající z nadpisu jeví jako otřepaná záležitost, ale pokusme se stručně vysvětlit, proč má svoje opodstatnění. Zabývat se podrobně studijními obory školy, tj. oborem Agropodnikání a oborem Ekologie a životní prostředí je úkolem jiných propagačních a nabídkových akcí.

Rakovnický potok.

Péče o památnou alej by měla být nyní jednodušší

Rakovník - Kritice kvůli nedostatečné péči o památnou alej lip podél Rakovnického potoka čelila rakovnická radnice z řad veřejnosti během jednoho setkání v rámci Občanské kavárny, což je projekt, kde občané poukazují na problémy ve městě. Rakovničanům se předeším nelíbilo, že radnice nechá ošetřit stromy pouze jednou za rok.

Přístupová cesta k DDM.

Rakovník: konec bahnění u domu dětí? Nejdříve v září

Rakovník – Na hrozivý stav cesty u Domu dětí a mládeže (DDM) Rakovník v Čermákových sadech poukazují rakovničtí občané po každém dešti, po každé oblevě, kdy se cesta promění v jedno velké bahnité jezero a přejít „suchou“ nohou na druhý břeh, je nemožné. Navíc u místních budov parkují auta, která ničí i nově zasetý trávník. Tomu by měl být ale konec.

Rakovnický potok.

Občané kritizují město za nedostatečnou péči o alej

Rakovník - Nedávný pád stromu, který se zřítil přímo na lávku pro chodce v Bořivojově ulici v Rakovníku, rozpoutal celou řadu diskuzí. Rakovničané se hlavně zlobí na úředníky. Podle nich není dostatečně zajištěna ochrana jednoho z nejdelších stromořadí v České republice (ČR), stromy by prý potřebovaly daleko větší péči během roku.

Rakovnický potok.

Odborníci budou zkoumat znečištění Rakovnického potoka

Rakovník - Odborníci budou zkoumat staré ekologické zátěže v Rakovnickém potoce, které by mohly ohrozit zdroje pitné vody. Problém, který vznikl po činnosti v bývalém areálu Autobrzd, přetrvává od roku 2000 a zatím se ho nepodařilo vyřešit.

Ilustrační foto

Naučná stezka nijak neohrozí výstavbu cyklotras

Rakovník - Přímo v Královském městě Rakovník by měla být vybudována naučná stezka, která turistům připomene slavné rakovnické rodáky a dále i bohatou historii města či městskou faunu a flóru. Vyznavači cykloturistiky se ale obávat nemusejí. Chystaná stezka neohrozí výstavbu dalších cyklotras.

Ilustrační foto

SLOUPEK: Něco na tom pravdy zřejmě bude

Před několika dny jsem se bavil s kolegyněmi v redakci, že ti dnešní mladí nic nevydrží. Sotva je ofoukne trochu studenější větřík, hned mají kašel, rýmu.

Husice egyptská

Rakovnický potok ozdobil pták typický pro Afriku

Rakovník - Rakovník má další zajímavost. Kromě památek a dalších kulturních zajímavostí se občané nyní soustřeďují na Rakovnický potok. Místní faunu zpestřil živočišný druh, který je typický pro africký kontinent, ale setkat se s ním můžeme i u chovatelů či ve Velké Británii.

Husice egyptská

FOTO: Rakovnický potok ozdobil pták typický pro Afriku

Rakovník - Rakovník má další zajímavost. Kromě památek a dalších kulturních zajímavostí se občané nyní soustřeďují na Rakovnický potok. Místní faunu zpestřil živočišný druh, který je typický pro africký kontinent, ale setkat se s ním můžeme i u chovatelů či ve Velké Británii.

Noční řádění vandalů podél Rakovnického potoka

Rakovník usiluje o miliony

Rakovník - S podporou Středočeského kraje může počítat rakovnická radnice při likvidaci ekologické zátěže podél Rakovnického potoka. Rada Středočeského kraje na svém posledním zasedání rozhodla o finanční pomoci Rakovníku. Vše má ale jeden háček.

Zničené plastové popelnice

Žhář znovu tvrdě udeřil, shořelo sedm popelnic

Rakovník - Ulicemi Rakovníka se potlouká fantom, který úmyslně zapaluje plastové popelnice. Naposledy udeřil v květnu tohoto roku. Mnozí se domnívali, že ho nebezpečná hra přestala bavit. Po pěti měsících klidu ale opět udeřil. Tentokráte rovnou na čtyřech místech.

Nejenom řezbářské symposium v Přílepech.

OBRAZEM: Symposium v Přílepech jde do finále

Přílepy - Manželé Daenemarkovi pořádali již pátý ročník řezbářského symposia. Návštěvníci mohli vidět umělce v akci, nebo zajít na tradiční výstavu do stodogalerie. Zde byly vystaveny díla z předcházejících ročníků.

Stromy u potoka v Rakovníku.

Stromy u Rakovnického potoka potřebují ošetřit

Rakovník /FOTOGALERIE/ - V letošním roce bude díky dotaci ošetřeno v Rakovníku několik stromů. V lokalitě u stadionu SK Rakovník však lípy ošetřeny nebudou. Zde listy stromů přímo „usychají“.

Stromy podél Rakovnického potoka

Památnou alej ošetří z dotace

Rakovník - Památná alej podél Rakovnického potoka bude i v letošním roce ošetřena z finačních prostředků Ministerstva životního prostředí ČEské republiky. Dotaci se podařilo získat již po několikáté v řadě.

Rekonstrukce se dočká i starší lávka.

Nábřeží T. G. Masaryka projde rekonstrukcí

Rakovník - Vedení města se chystá zrekonstruovat Nábřeží T. G. Masaryka podél Rakovnického potoka. Staré, děravé chodníky by tak měly vystřídat nové, podle slov radnice dojde i k rekonstrukci komunikací v této lokalitě.

Rakovnické cyklování

Rakovnické cyklování má již své webové stránky

Rakovník/ Nová akce, která by se měla do budoucna stát tradicí, má již založeny své webové stránky, kde najdete všechny potřebné informace. O jakou akci že se to jedná? Přece o Rakovnické cyklování.

Potkan. Ilustrační foto

Během května ještě klesne počet hlodavců

Rakovník - Pravidelná deratizace by se měla uskutečnit i v letošním roce. Výskyt potkanů není sice díky tužší zimě nijak veliký, ale i přesto je potřeba hlídat, aby se nepřemnožili.

Ilustrační foto.

Dopisoval si se Schweitzerem

Městečko - Korespondence ČR – Afrika je jistě vzácná. Přesto v Městečku u Křivoklátu žil člověk, který si dopisoval se Schweitzerem.

Vynášení smrtky

Děti vynesly smrtku

Roztoky- Připravují se tak každoročně na větší akci Dětí Křivoklátska, kdy společně s kamarády z celého regionu, vynáší Smrtku na Křivoklátě do Rakovnického potoka

Ilustrační foto

Dočkají se inline bruslaři v letošním roce vlastní dráhy?

Rakovník - Sportovní fenomén jménem in – line bruslení se dostavil samozřejmě už i do Rakovníka. Proto potkat malé i velké jedoucí na in – line bruslích není v Rakovníku nic podivného. Bohužel míst, kde by se příznivci tomuto sportu mohli věnovat, je pomálu. Příznivá zpráva přišla od vedení města Rakovníka. To by chtělo vybudovat in-line dráhu v lokalitě zvané Na Studánkách.

Rakovnický potok

Rakovník upravil své záplavové pásmo

Rakovník/ Odbor životního prostředí Městského úřadu v Rakovníku seznámil na posledním zasedání městské rady přítomné se změnami záplavového území v Rakovníku.

První cyklisté se vydali z Městečka do Křivoklátu

Městečko propojeno s Křivoklátem novou cyklostezkou

Městečko/ Jen něco málo přes dva kilometry cesty chyběly cykloturistům ke spokojenosti. Přesně 2100 metrů lesní cesty nahradilo mezi Městečkem a Křivoklátem úsek cyklostezky Greenway Berounka – Střela, který museli milovníci jízdy na kole až do čtvrtka projíždět po rušné asfaltové silnici.

Nejen čistota vody, ale i její okolí je zarážející. Takto to vypadá na  vtékajícím Černém potoce.

Rakovnický potok prohrává

Rakovník/ Pan Jaromír Tupý prostřednictvím našich stránek v polovině února upozornil na špatný stav a kondici Rakovnického potoka. A jak je u něj zvykem, trefil se do černého. K jeho textu se vyjádřila prostřednictvím tiskového mluvčího Jana Poláka i rakovnická radnice. Vám dáváme šanci v naší diskusi pod článkem a také v anketě, kterou najdete vpravo.