Kreativ

ŠTÍTEK: Rakovnický potok

Exkluzivně

Svůj život ukončila léky

Rakovník/ Když jednačtyřicetiletý muž ve čtvrtek ráno oznamoval na služebně rakovnické policie, že od středečního dopoledne pohřešuje svou manželku, ještě netušil, že se o pár hodin později naplní jeho nejčernější představy.

Ilustrační foto

Žena spáchala sebevraždu léky

Rakovník/ Tragická událost otřásla Rakovníkem. Devětatřicetiletá žena údajně spáchala sebevraždu požitím většího množství léků. Bezvládné tělo našel policejní vrtulník stermovizí.

Ilustrační foto.

Krátery brzy zmizí

Rakovník/ Jedna z největších parkovacích ploch v Rakovníkuje za budovou sokolovny.

Ilustrační foto

Co se starou jídelnou? Rozhodne studie

RAKOVNÍK - Rada města již rozhodla o zpracovateli projektových dokumentací na rekonstrukci Domu osvěty (nehistorické části se sálem), regeneraci Čermákových sadů a studii využitelnosti tří domů na Žižkově náměstí, kde dnes funguje školní jídelna. Vše vypracuje do konce listopadu českobudějovický Ateliér A1, který se všech těchto tří tendrů zúčastnil jako jediný. Vše vyjde na cca 1,8 milionu korun.

Ilustrační foto

Řidička přehlédla vysokozdvižný vozík

RAKOVNICKO - Policisté z rakovnického dopravního inspektorátu museli do terénu k nehodám vyjíždět v úterý pouze dvakrát. Oba karamboly se naštěstí obešly bez zranění a měly spíše kuriózní charakter.

Ilustrační foto

Plánuje se nová cyklotrasa do Krupé

RAKOVNICKO -Cyklotrasy a stezky vznikají v regionech, zároveň i mezinárodně. Na Rakovnicku cyklotrasy tvoří zhruba 300 km a jsou opatřeny značením pro tyto cesty běžně používaným v České republice. Lákadlem je pestrá příroda i historicky zajímavá místa k odpočinku - zejména občanům z regionu.

Ilustrační foto

V Kněževsi spadl motorkář jako švestka

RAKOVNICKO - V pondělí 13. srpna se řidiči na silnicích rakovnického okresu chovali vcelku zodpovědně. Došlo pouze ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna.

Čistírna odpadních vod v Rakovníku.

Sedláček: znečištění potoka již nehrozí

RAKOVNÍK -Každý si jistě pamatuje na neutěšenou situaci kolem markantního znečištění Rakovnického potoka, ke kterému došlo začátkem června letošního roku. Voda procházející pouze mechanickým čištěním odtékala z areálu rakovnické čistírny odpadních vod po dobu několika dnů. Špatná kvalita vody pak ve spolupráci s tropickým počasím stála život většinu živočichů v potoce od vtoku čistírny až za obec Pustověty.

Různé větve, ale i lodičky se válely opravdu všude

Povodně ze srpna 2002 na Rakovnicku

RAKOVNICKO -Vše začalo na Rakovnicku 8. června. To byl vyhlášen III. stupeň povodňové aktivity na horních přítocích Berounky. Kulminační vlna dorazila v noci na 9. srpna chvilku po půlnoci a zvýšila hladinu o více než dva metry – dosáhla 780 cm. Konec pak nastal 14. srpna – to voda konečně začala opadat, ale pomalu.

Hrad Křivoklát je jedním z nejstarších a nejznámějších hradů u nás.

Hurá do chladu!

Víte, který český hrad patří mezi nejstarší a nejvýznamnější sídla českých knížat a králů a jeho počátky sahají až do 12. století? Jaký hrad byl několikrát těžce poškozen požárem či které sídlo české šlechty se stalo velmi obávanýmvězením?

Ilustrační foto

Násilník je chycen

RAKOVNÍK - Uplynuly právě dva měsíce od chvíle, kdy Rakovníkem zazněla zpráva o šokujícím loupežném přepadení nedaleko centra města. Jeho obětí tehdy byla stará bezbranná žena.

Ilustrační foto

Rok 2014: Dokončení obchvatu

RAKOVNÍK -Zcela poprvé byl rakovnickým starostou Zdeňkem Nejdlem (ODS) deklarován možný termín dokončení rakovnického obchvatu. „Pokud vše vyjde, mohl by být hotov už v roce 2014,“ řekl.

Ilustrační foto

Chládek: Chceme jít do obchvatu? Nejdl: Chceme!

Rakovník/ Na podle vedení města provokativní otázku Marcel Chládka, lídra opoziční ČSSD v rakovnickém zastupitelstvu, zda opravdu chceme jít do obchvatu, starosta města Zdeněk Nejdl (ODS) říká: „Všichni ho chceme, ale existují pro městské snahy limity. Spolupodílet se na jeho výstavbě? Ano.RAKOVNÍK -Na podle vedení města provokativní otázku Marcel Chládka, lídra opoziční ČSSD v rakovnickém zastupitelstvu, zda opravdu chceme jít do obchvatu, starosta města Zdeněk Nejdl (ODS) říká: „Všichni ho chceme, ale existují pro městské snahy limity. Spolupodílet se na jeho výstavbě? Ano.

Ilustrační foto

Obchvat: Tempo práce je pomalé

RAKOVNÍK -Zjistit cenové náklady na projektovou dokumentaci pro výstavbu části tranzitu od Lišanské ulice k Pražské a zjistit, kolik by stála aktualizace projektu obchvatu od Pražské ulice na Zátiší s přemostěním Rakovnického potoka – to jsou dva hlavní úkoly, které nyní pro jednání pracovní skupiny, jejímž jediným úkolem je příprava realizace rakovnického obchvatu, musí zpracovat radniční odbor výstavby a investic.